Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Seljo

    Sve se događa u metropoli. Ako želiš uspjeti put pod noge i u Zagreb. Svi in pisci žive u zagrebu. Svi su oni natural borm zagrebčani. Teško im je priznati da su su iz provincije. I urednici također. Za njih nitko ne bi znao da su ostali u rodnom mjestu. Ili bi bili na burzi ili bi radili u gradskom arhivu (pa studirali su oni nešto...ali nisu baš ništa završili). Radili bi možda u općini, vatrogasnom savezu ...a ovako su velike face.
    Pogledajte samo dnevnik bilo koje TV postaje. Skoro sve vijesti odnose se na Zg. Pa kultura. Pola ure kulture. Nema šanse da odu na neki beznačajni provincijski dernek, prezentaciju knjige u provinciji, koncert, izložbu slika... Za njih se knjige izdaju samo u Zagrebu., za te gospođe sa hladnim pogledom kultura je samo matropola ili službeni put u inozemstvo (smjenite te babe i pošaljite ih u Jasenovac). Ili novine . Pa objave ti u novinama kritiku (kupiš ženi parfem, daš uredniku 500 do 1000 kuna i napišu 2 kartice- isto važi i izložbe slikara). Provincija je smrt. zato svi brzo u Metropolu.

    avatar

    06.10.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  • Seljo

    Tema : Pisac kao brend
    Ako imaš dobrog urednika postat ćeš brend bez obzira kako pišeš.

    avatar

    06.10.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • davor mandić

    ima nešt u tome (recimo novatv koja vijesti započinje: u centru grada dogodilo se... ni kojeg ni gdje, jedan je grad i to vise nije dubrovnik jebiga), ali taj defetistički stav počesto je tek izlikom za sve što se ne može napraviti. u provinciji radi se o tome da se sve događa u tom nekom eldorado centru, dok je u centru pak prevelika konkurencija pa se ne čuje glasa jadnih i samozatajnih pregaoca. mislim, ono što valja isplivat će, iako je stvar s pisanom riječju otišla u tri krasna kad za knjigu nije više morao neki polućoravi slagar slagati olovo. ili je morala bit žešća direktiva, ili je stvar bila vrijedna objavljivanja. ne idealiziram to nekad, jer su i tako dominirale direktive, ali težina pisane riječi se, priznali mi to ili ne, smanjila.

    avatar

    06.10.2007. (12:53)    -   -   -   -  

  • The child of Destiny

    Ja nisam knjiški moljac, pa neznam ništa o 'politički gledano' knjigama. Ja ih samo čitam (iako bi mi bilo jako drago kad bih dobila neku knjigu besplatno, a da nije na dar, ni da je posuđena). Neznam kako da nazovem vrstu ljudi koji čitaju knjige od korica do korica, kao ja.

    avatar

    06.10.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • pečalbar

    ma seljo griješi, pa najviše in pisaca zapravo živi u splitu, promisli malo, a bogme može se i "tema" nabaviti, bar sam je ja vidio u knjižarama. dakle pitanje je to koliko su knjižare i knjižari u pojednim gradovima ažurni. ipak u zagrebu je daleko najviše čitanja, ali i najviše publike. u zagrebu sum da ne zaboravimo najvažnije- izdavači, a pisat možeš i na marsu pogotovo danas u vrijeme interneta i e-maila.

    avatar

    06.10.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • crijevnisadrzaj

    Pisac kao Brand(y) je lutka na napuhavanje. Vidi ovdje.

    avatar

    06.10.2007. (13:41)    -   -   -   -  

  • funny_14_girl

    pisac kao brend...jao...

    avatar

    06.10.2007. (17:36)    -   -   -   -  

  • funny_14_girl

    bok...
    malo sam u prolazu...

    avatar

    06.10.2007. (17:38)    -   -   -   -  

  • Filip Fuchs

    eh prijatelju

    avatar

    06.10.2007. (20:26)    -   -   -   -  

  • Filip Fuchs

    Prijatelju moj, otvorio si mnoge teme u svom postu. Bilo bi mi drago da i sam aktivnije ulaziš u tkivo književne današnjice subjektivnim stavovima. Davor M. dobro zbori, kao što jednako mudro bilježi argumente u novinskim člancima. Davorove analize hrvatskog pjesničkog spektra su danas jedine referentne u hrv. masovnom tisku. Što kazati o pojmu brand? - ništa korisno.[/B] Nego, sigurno se pitaš što je sa mnom, kako živim i što sam naumio od sebe u skorom razdoblju. Ne znam, prijatelju, nekakvo se mlohavo vrijeme nadvilo nad zbilju, obujmila me čudna utvara. Ovakav nagrižen od godina ipak ostajem naivan u unutrašnjosti svog bića, što me podjednako veseli koliko i straši. Da sam još u stanju kusati neokaljane emocije ljubavi nisam mogao niti slutiti do prije par mjeseci, no sad mi se sve više čini da je to zaista tako. Moji su dani ispunjeni emocionalnim vrtlozima prema jednoj ženi i ne mogu ih nikako obuhvatiti svojom voljom. Ne znam točno artikulirati svoje misli u ovom trenutku jer paralelno pratim Big brother na RTL-u, što me iznimno deprimira i udaljuje od jezgre svog emocionalnog kolapsa. Zato ću svoje unutrašnje peripetije ispoljiti na ovom mjestu kojom drugom zgodom, naravno, ako postoji kod tebe interes, i naravno kod tvojih čitatelja, koje iskreno doživljavam kao svoje prijatelje po posebnoj duhovnoj poveznici.

    avatar

    06.10.2007. (20:44)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    kao što sam i očekivao - dobre dušice ni za lijek...

    hvala na zanimljivim razmišljanjima...

    odgovor "pečalbaru" - u splitskim kao i u riječkim knjižarama moguće je nabaviti stare brojeve Teme: , a novi brojevi koji se u knjižarama dijele besplatno dostupni su samo u zagrebačkim knjižarama

    avatar

    07.10.2007. (08:14)    -   -   -   -  

  • pečalbar

    nije baš tako, raspitaj se.

    avatar

    07.10.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ipak nisu izumrle sve dobre dušice, moja zahvala ide na ovu adresu, a njemu putuju knjige...

    avatar

    07.10.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • davor mandić

    hvala fuchsu, lijepo je čuti takve komentare, najviše zato što je, kako mnogi pametniji od nas već davno rekoše, kritika u doista nezavidnom položaju u dnevnom tisku. mnogima nije jasno da se na jednu suvislu kritiku potroši najmanje puni radni dan, s kojim prekovremenim. zato je moljčeva redovitost doista iznimna. ja nažalost nisam toliko ustrajan, uz svu silu drugih obaveza, ali ipak: uskoro pripremam jednu, ajmo reć eksluzivnu (hi hi), poslasticu za istinske ljubitelje poezije.
    jedna insajderska informacija: nešto se šuška da bi NL konačno mogao biti dostupan i u mrežnom obliku bez notorne pretplate.

    avatar

    07.10.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Može pisac uz brandy!

    avatar

    08.10.2007. (10:17)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Može brandy uz pisca! Može domaći pelin s ledom i limunom ako nemate brandy.

    avatar

    08.10.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Jednom je neki doministar nekog ministarstva žnjarao neku novinarku pa je ona pisala da je on vizionar 21.stoljeća.

    avatar

    08.10.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...