Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • donin svijet

    U pravu ste gospodine Staziću. Građani odlučuju. No... građani su odlučili tko je predsjednik ove zemlje. Ustav lijepo propisuje koje su mu ovlasti i dužnosti. Ako umjesto predsjednika u Skupštini UN-a bude govorio netko koga narod nije izabrao za predsjednika... tada bi narod mogao izgubiti volju izlaziti na biralište. Pa zar je moguće da se propisi krše na svakom koraku? Pa čak i vrhovni propis ove zemlje?
    A zašto bi uopće izlazili na izbore kad ionako nije važno koga biramo, propisi se ne poštuju i radi tko što želi?!!!!
    U uređenim i civiliziranim zemljama nema ovakvih rasprava... i igrokaza za narod. Tamo se naprosto zna tko što radi i tko je za što odgovoran.

    avatar

    05.10.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Lijepo je napisao Boris Dežulović - haški sud je izgleda samo usvojio hrvatsku sudsku praksu blagog odnosa prema ratnim zločincima. Sve što je rečeno o najnovijoj presudi stoji - bez dileme. Zanimljivo je da taj isti predsjednik RH u svojoj ulozi zapovjednika OS RH ostavio generalski čin osuđenom ratnom zločincu. Još uvijek postoje "njihovi" i "naši" zločinci, kao i "njihove" i "naše" žrtve. Očito građani naše zemlje, ali i zemalja regije nisu naučili neke lekcije o strhotama rata. Takve se lekcije najbolje uče starom metodom "puštanja krvi". Međutim, protekli rat, koliko god strašan, nije bio nešto posebno strašno, u usporedbi sa II. svj. ratom. Zato je u mnogima ostalo nacionalističke obijesti koja je do njega izravno i neizravno dovela.

    avatar

    05.10.2007. (18:11)    -   -   -   -  

  • Brain Pulse

    Dovoljno je imat zvucno prezime da bi se nasli na tzv "cool blog", iako ne kuzim sta ima u tome zanimljivo... politika---> nista drugo nego hrpa ozbiljnih lica spremni na kojekakva napucavanja i bezsmislene rasparave koje ne rezultiraju nicim vise nego minutu-dvije medijske pozornosti u svrhu "biti viđen"!!

    Znate i sami dragi nasi politicari da vas niko vise ne shvaca ozbiljno, mi smo vasi pijuni.
    Ja se ne kuzim u politiku, jer nisam skolovan da budem politicar jer iskreno ne vidim zanimljivu stranu tog posla, isto tako se ni vi ne kuzite u posao koji ja radim. Stoga necu govorit, treba ovako - treba onako. Da nas milijun u ovoj drzavi rekne NE, vi bi opet bili u pravu.

    A pogledajte svoj tekst, iako znam da iznosite tek svoje puke misli i razmisljanja, zar vam ni kojem trenutku nije proslu kroz glavu da ste i vi mozda jedan od njih koji se bori za bolju poziciju. Naravno, nema u tome nista lose, dapače, pohvalno! Ali analizom "sto je pjesnik htio reci" moze se naslutiti da ste tek i vi jedan u nizu kampanjskih igraca! Al dobro...

    Inace pogledam koji put na TV, kad nemam sta drugo pametnije, i nasu sjednicu vlade i moram bit iskren da ste mi vi cak jedan od "slusljivijih" zastupnika koji ima smislen i narodu razumljiv tekst, dok ovi ostali vrlo ustrajno štuju kult nerazumljivog govora pa se cinjenice a i odgovori izgube u nekim engleskim izvedenicama.

    Kako ste vi otvoreni pri izlaganju, tako sam i ja sad i nisam imao namjeru ni u kom pogledu omalovaziti i osujetiti vasu profesiju. Kao sto rekoh vi ste mi jedan od "slusljivijih" izlagaca i vjerujte da sam naisao na bilo kojeg vaseg kolegu iz sabora nebi mu ni posjetio blog a kamoli komentirao... Sotga ovo shvatite kao podrsku vasem radu. Nisam clan nijedne... nikad nisam glasao (tu sferu dogadjanja ostavljam van utjecaja na moj zivot, jer mi ne pomaze), niti hocu.

    Lijep pozdraw!

    avatar

    05.10.2007. (18:19)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @consequence: Šteta je što ne izlazite na izbore jer svojom apstinencijom zapravo omogućujete drugima da odlučuju umjesto vas. Nisu svi političari isti, kao što ni svi liječnici ili svi pravnici nisu isti i uvijek, u svakoj profesiji ima boljih i lošijih. Drago mi je da mene ubrajate u one, ako već ne bolje, a onda barem podnošljivije. Nisu ni svi birači isti iako svaki glas na kraju vrijedi jednako. Ima birača koji glasaju iz strasti ili iz predrasuda, iz određenog interesa ili po navici da odabiru uvijek istu opciju bez obzira kakva ona bila. Ali ima i kritičnih, razumnih, koji se opredjeljuju po onome što pojedine stranke nude i kakve političare imaju u svojim redovima. To su najbolji birači i oni svojim glasanjem zapravo jačaju demokraciju jer se ne daju prevariti jeftinim trikovima i jer od političara uvijek traže više i bolje. Vi biste, čini mi se po onome što ste napisali u svom komentaru, bili upravo takav birač i zato je šteta što ne izlazite na izbore.

    avatar

    06.10.2007. (01:03)    -   -   -   -  

  • crijevnisadrzaj

    Prvo, konstruktivni prijedlog: molio bih da promijenite ili boju slova ili boju pozadine. Dosta više sivog na crnom!
    Drugo, predmnijevam da će na skorašnjim izborima birački odziv biti golem, što ipak nužno ne znači da će to ići u prilog vaše stranke.
    I tak, vremena su teška ali su moderna... rekli bi Zagorci.

    avatar

    06.10.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    ..Nenade, gle, evo jednoga linka...sam sebe pitam što dalje i kako, i quo vadis Hrvatska?...

    avatar

    06.10.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Od HDZ-a ne možemo očekivati da se ponaša ne hadezeovski. A to bi činili ako bi se ponašali drugačije.Pa onda ne bi bili HDZ.
    No, ne zaboravimo da trideset posto građana misli da su oni O.K. Trećina skoro. Puno.

    avatar

    06.10.2007. (15:32)    -   -   -   -  

  • lolina

    poslanica po sdp-u ajmo zatuć sve bogate
    samo pitam se tko će u tom slučaju puniti državni proračun;)))
    Hrvatska je porezno najopterećenija tranzicijska država , a na sve načine se /birokracijom/korupcijom koče
    strana greenfield ulaganja .
    možemo samo gledati kako se praši za češkom ili slovačkom , ode i ford u rumunjsku. pitam se zašto;)))
    postići da svi budemo jednako siromašni ili prosječni je glupa. ovom društvu treba čim više bogatih slojeva. onih koji će zapošljavati , a ne plaćati poreze da siromašnima država omogući tih 10 kn za participaciju.krava za šniclu.
    spominje se put u new york , a mesićevo stranačko navijenje , ne. hmmm
    što bi ja dobila od sdp-a ; porez na štednju , porez na dobrovoljni mir. fond, porez na ož , porez na kuću, porez na kap.dobitak trgovine od dionica. kao da je taj novac meni netko poklonio?!?
    ste normalni??

    avatar

    06.10.2007. (16:33)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    U Fordovoj domovini bogati plaćaju porez po stopi "dasesmrzneš". I ne pada nikome tamo na pamet da taj novac ne da jer će tada završiti u zatvoru. Socijalna država uzima bogatima dio prihoda i onda taj novac podjeli siromašnima. Čak i u Americi:))
    Zato moramo zubacima, raićima, kerumima, fižulićima uzeti dio njihova novca te ga usmjeriti za opće dobro. Ako im se to ne sviđa neka idu živjeti na Zelenortske Otoke ili kamo već žele. Ili u Ameriku, he,he. Prošla su vremena HDZ-ovskog Robina Hooda koji je uzimao siromašnima , pa davao bogatima . Dobili su oni dosta- sada neka malkice vrate.
    Kod nas će uvijek biti novih bogataša...

    A Ford je otišao u Rumunjsku jer Rumunji hoće raditi za manje novca od Hrvata, a i korumpiraniji su im političari i lokalni čelnici od naših, pa su dobili bolje benificije. Aute koje tamo proizvedu i tako će prodavati više na zapadu, a manje u Rumunjskoj.

    avatar

    07.10.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Gospodine Staziću ... Šta je bilo u Hrvatskoj prije 4-5 godina? Tko se tada sa kim svađao i doveo Državu u još goru situaciju nego što je ova - prepirka koja je već - završila?

    avatar

    07.10.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • Mac

    U pravu ste u vezi sa ovim stvaranjem nekakve već vidjene tenzije. I uvijek je tako. Ova presuda iz Haag-a im je došla kao naručena. Pa se skreće pozornost sa manipulacija kao što je ova privatizacija T-HT-a na druge stvari.
    Pogledajte samo svakodnevne emisije Info-programa HTV i Hloverkine ekipe. Sve je u skladu sa aktualnim smjenama urednika u toj kući.
    Novinari obradjuju teme kao da je 1991 ili 1992 , teme iz Domovinskog rata su sve češće,
    Jadrankica opet cmizdri i tugaljivim glasom podsjeća na stradanja iz kojih je ona, by the way, izašla puno bogatija nego je bila prije rata. Sad su se sjetili procesuirati sve zločince iz Vukovara a 16 godina od te tragedije će biti uskoro. Ivo se grebe da malo "zalaje" u New York-u, sve sa mišlju da neki glas pridobije na svoju stranu. Dobro je Milanović rekao. Treba poslati kazetu sa Splitske rive. To je njegovo pravo lice. Ivo je naš "borac" za generalska prava. Sve će učiniti samo da mu guzica ostane u fotelji Banskih Dvora.
    A Banac ga hvali za tu prevrtljivost. E moj profesore Banac. Pa prošle izbore je dobio na tu priču o Haag-u. Pa se onda okrenuo i sve isporučio a sad opet , pred izbore, bi malo protiv Haag-a, da mu ne daj Bože , HSP ne uzme koji glas. Jadno je to od Vas, gosparu Banac.

    Gledam danas i vašeg bivšeg kolegu iz SDP Tomca. Koji je to jadnik. Umjesto da uživa u mirovini , on kao neka zadnja ulizica izjavljuje da će možda i HDZ podržati , ukoliko budu branili nešto što samo on vidi da je ugroženo. Stare prdonje su , izgleda opet popizdile. Pa se javljaju i on i Budiša i Banac i Šeparović, itd........ K'o da čekaju i mole da im neko ponudi mjesto na izbornoj listi, a oni će ih zauzvrat poduprijeti. Fuj, gade mi se.
    Traži se izručenje Kadijevića i Radića. Tko tu koga folira? Zar neko stvarno misli , da će Srbija isporučiti nekoga Hrvatskoj? Dižu se optužnice. Što su čekali sve ove godine?
    Rastrčalo se i Državno odvjetništvo i ministrica pravosudja. Ma smješni su. Produžuju , izmedju ostalog , i pritvor za onog vatrogasca Slavicu, zatvaraju nove likove iz akcije Maestro , glume nekakvo čišćenje svega nepoćudnog u našem društvu, plijene drogu, hvataju dilere, sve se sad sjetili. Stvarno šteta što nam izbori nisu svakih mjesec dana. Bili bi najbolja država na svijetu.
    Onaj ministar ide u Mostar i polaže kamen temeljac(k'o u stara komunistička vremena) u Mostaru, u drugoj državi. Jadno je to i mizerno, da nam se ministri pouzdaju u birače iz druge države, koji nisu, uopće , nikakva dijaspora. Da nam iz druge države odredjuju kako ćemo mi živjeti.

    I što je najslabije biće opet dosta onih , koji će "pasti" na tu spiku.

    Ma , stvarno treba izaći na ove izbore i smjeniti ovu bagru , koja trenutno vodi vladu ove države.

    avatar

    08.10.2007. (19:21)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Bravo Mac! ;)

    avatar

    08.10.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Gospodine Staziću... uzalud smo se trudili! :)))))) Jedini izbori na koje nisam izašla... bili su prošli - predsjednički izbori. Sad mi je baš drago... jer nisam razočarana.

    avatar

    09.10.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • Boletus

    Malo ste mi čudni vi iz SDP - a . Pa vidljivo je da ćete dijeliti podjednako klupa sa HDZ - om. I što onda ? Trgovina i pregovori. To vas čeka i neće biti jednostavno. Niste niti bolji , niti lošiji, jednostavno vi ste jednaki. Moje je mišljenje kliše protiv kojeg se želite boriti. Kako ne postoji alternativa Vi ste jednostavno naša demokratska politička Dogma i moramo vjerovati u Vas.

    avatar

    10.10.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • kamen

    I ja dodajem: Bravo Mac! Sve potpisujem. I mada mi se i samome sve ponekad zgadi, nema druge nego birati između onoga što se nudi. Ili se sam ponuditi! To jedio odgovornosti za funkcioniranje društva koji svaki pojedinac mora uzeti - barem glasati. I taj glas jest pravo, ali mislim prije svegaq da je on obveza. A jesmo li mi građani Hrvatske mazohisti pa uporno zatvaramo oči. Nisu drugi anđeli, ali ovo što nam HDZ-ovci muljaju i mi pušimo, stvarno je previše. Fakat bi trebalo ponavljati kao reklamu snimke sa splitske rive i lance s markova trga. I poslati ih pred UN, kao potvrdu vjerodostojnosti govornika Sanadera. Što reći na cijeli ovaj cirkus s Milinovićem i Oreškovićevom tajnicom? Gdje je javno odvjetništvo? Tko je tu prijetio, tko lagao ... ? A mislim da "gpospar" Banac puca na mjesto u diplomaciji.
    Pozdrav Staziću i ekupi, držite se i čistite koliko god možete nečist iz vlastitih redova.

    avatar

    10.10.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Boletus je sjajno analizirao kod Vidovića, a sada i ovdje. Ma bravo!

    avatar

    10.10.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    nema panike.

    avatar

    11.10.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Gospon Stazić - kažete da govor u New Yorku ne može promjeniti ništa u odnosima Hrvatske i HAAga i tu se slažemo... Ali zašto onda ne podržite HSP-ovu inicijativu o suspenziji suradnje sa ICTY-em, jer je svima jasno da nas nikada neće poštivati jer vodeći ljudi (čitaj HDZ) su čisti beskičmenjaci koji se boje a i ne žele ulaziti u sukobe, jer ono zašto bi - njima je dobro... i dok god netko jasno i glasno ne kaže - DOSTA JE! biti će nam tako i dalje...

    A HSP-ova inicijativa upravo to i poručuje... Kasno je sada za nekakve pokušaje promjene odnosa kada je nastupila izlazna strategija suda - treba odlučno i čvrsto reći ne može više i amen...

    avatar

    12.10.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Gospodine Staziću ... ?

    avatar

    12.10.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Pozdrav!Za mjesec i nešto su izbori.S obzirom da političari baš i ne odgovaraju na komentare drugih blogera samo da Vas obavijestim da na mom blogu,skoro jedinom na blog.hr,imate anketu o ratingu stranaka,pa Vas molim da dođete i glasujete.Blog je dosta posjećen.Hvala!

    avatar

    12.10.2007. (21:03)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    .dragi nenade,prije svega da se predstavim ja sam "gradanin" desnicar,tocnije receno gradanin konzervativnih nacela.
    posto sam vidio da si u jednom postu (u odgovoru doticnom jozi) fino desnicare nazvao zatucanim primitivcima,neodgojenima,bukačima (itd...),moram priznati da si me "rastuzio" sto nas nisi nazvao "rigidnim klerikalcima,sovinstima",naime to je poznata postapalica iz početnice poznate "kumroveceke skole",no moramo se zadovoljiti i sa epitetima poput "zatucani primitivci" i sl.. krasan govor politicara prema dijelu gradana koji razmisljaju drugacije od njega.
    kada ste vec spomenuli zatucanost,moram vam reci da je u proslosti,a i danas desnica uvijek bila pokret elite,pokret najobrazovanijeg dijela gradana,a ljevica je ljude vrbovala uglavnom po selima,sumama i gorama daleko od ucilista i fakulteta...
    zatucanost,i zaostalost sela rodila je prave korijene komunizma (unutrasnjost rusije,kine...) a i u bivsoj jugi sela u zabiti bosne,srbije,crne gore su bila prava "sveucilista",rasadista,ljevicara. time ne zelim reci da su sela za ljevicu jer je zapravo selo tj ljudi u selu koji imaju svoju zemlju i svoj dohodan oduvijek bilo konzervativno i tradicionalno (tj za vjeru u Boga i seljacku slogu),ali je prelazak sa sela u gradove,tiskanje seljaka prisilnom industrijalizacijom u ljudske kosnice zvane nebodere i pri tome stvorena nesigurnost,socijalna i materijalna (pogledaj danasnji istocni split koji je partija napravila,mnogobrojni neboderi bez osnovnih uvjeta za zivot poput parkova,crkvi,skola...) bila pravo polje za zetvu ljevicarske ideologije. urbani gradanin i seljak nisu bili za ljevicu,ali je prelazak i industrijalizacija i trpanje ljudi u kosnice nebodera stvaralo komuniste. i partija to zna. i partija obecava...
    no,zapravo sam se htio osvrnuti na vas danasnji govor u saboru glede o,o% promila alkohola u voznji.

    koliko ja shvacam poanta toga zakona nije da li ce covjek popiti 2,3 ili 76 piva nego da jednostavno covjek ako vozi ne pije! poanta toga zakona jest preventivna da covjek ulazeci u auto zaboravi na konzumaciju alkohola. sto se dobiva kada se uvede o,5ÝquestionDD
    dobivate nista,jer kako cete vi covjeka koji je vani vikendom izasao da je bas iza 2 pive granica 0,5 i da ne smije vise popiti nijednu pivu? nema sanse!
    kao prvo pod utjecajem te 2 pive covjek gubi objektivnost,i naravno da ce reci,ej pa ja mogu jos popiti,ja sam velik,ja sam debel,vani je hladno ili neki drugi banalni izgovor da bi popio jos malo alkohola,i naravno pri tome debelo prekoracio dozvoljenih 0,5. onaj tko misli da ce mladi covjek kada izadje vani imati u glavi granicnik ili alarm koji ce mu zasvijetliti kada prijeđe 0,5% ili je beskrajno naivan covjek ili je svjestan da je to nemoguce ali ima neki drugi interes.
    smisao zakona o,o upravo i jest preventivno-edukativna. ako vozis ne pij alkohol.i tocka. po podacima statistike zbog toga nije nimalo pao promet alkoholnih pica u ducanima ili kaficinma,dapace,ukoliko sam dobro zapamtio on se upravo suprotno povecao 6%. e pa ne znam onda o kojoj katastrofi ugostiteljstva pricamo?
    problem zakona 0,0 je sto se u dovoljnoj mjeri ne provodi,jer koliko izlazm vanka vikendom mogu reci da je kontroliranje prometa i alkohola dosta rijetko a po danu je testiranje vozaca na alkohol gotovo nepoznat pojam,barem ja u splitu po danu jos nisam to primjetio,a vozim se cesto. kao i mnogo puta do sada nije problem u zakonu nego u njegovom dosljednom i ucestalom provodjenju i u smjesnim kaznama (sto je nekom bogatasu dati 1500 kn zbog alholizma).mislim da treba uvesti tzv finski model po kojem bi se ljude kaznjavalo ovisno o osobnom prihodu i imovini.posto sam i ja mlada osoba zelim rci da je danas auto postalo ubojito sredstvo jer mnogi mladi auto shvacaju kao predmet svojih izivljavanja i frustracija,a u kombinaciji sa recnim alkoholom imamo sto imamo,prepune crne kronike. mnogi mladi nakon sto je uveden zakon 0,0 ne pije vise vikendom dok voze auto,i svjedok sam da ima dosta takvih,uvede li se 0,5 ponovo,mislim da ce se dobar dio njih opet vratiti onoj poznato "ajmo jos po jednu..." jer kao sto rekoh,mladi covjek koji popije 2 pive (sto je realna granica 0,5) gubi objektivno videnje o granici 0,5 i tih o,5 lako a zapravo u vecini slucajeva postane 0,9 ili jos vise...ne daj boze da se opet vrati o,5 u ime svih onih koji su zaboravili na alkohol u autu. zao mi je sto nasi politicari gledaju problem izdvojeno a ne cjelovito. alkohol i voznja? ne ,hvala.

    a hvala vama sto niste odgovorili na ovaj moj komentar koji sam postavio jos prije

    avatar

    13.10.2007. (08:19)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    a sada o temi vasega posta.
    o kojoj panici pricate zaboga?
    pa u sdp bi trebala biti panika jer stranka koja je u oporbi mjesec dana prije izbora je poravnata u anketama sa vladajucom strankom,pa to je katastrofa,jer u svim slucajevima di je oporba pobjeđivala na izborima redovito je stranka u oporbi pred izbore imala najmanje 10-ak % više od vladajuce garniture,naime akumulacija nezadovoljstva doseže kulminaciju pred izbore.

    sdp ne samo da nema tu "akumulaciju" nezadovoljstva,nego je u konac poravnat sa hdz-om sto je sigurni znak da ce hdz opet pobijediti,jer ce tek krenuti u mocnu kamapnju (nikada manja nezaposlenost u 15 god,nikada veci BDP,nikada manji stupanj korupcije,vidi izvjestaj transparency international croatia,i vijest od jucer Hrvatska je 2 u svijetu po provedenim reformama.....)

    sve u svemu,sdp ce jos 4 god u hladovinu.

    avatar

    13.10.2007. (08:33)    -   -   -   -  

  • Mac

    Konzervativni,
    živi bili , pa vidjeli. A što bi to trebalo , da je nezaposlenost povećana ili što ?
    Hajde da sačekamo do kraja godine i sa tom nezaposlenošću i tim BDP-om, jer se ,jedino relevantno, mjere te dvije stvari tad, na koncu kalendarskog razdoblja.
    Sve drugo je samo "zwieschenzeit". A koliko je HDZ planirao rast BDP, vidi se i po tome , da je i njih iznenadio rezultat u prva 3 mjeseca. Ti dobro znaš,ako uopće znaš, što su ekonomski analitičari rekli o "HDZ-ovom" porastu BDP. Taj rast je zasnovan na potrošnji(drugim riječima na kreditima) i na investicijama iz državnog proračuna( što ne čudi , jer je očito da je HDZ sve još 2004 isprogramirao izgraditi i otvoriti u zadnja dva mjeseca mandata ove Vlade iz pukog predizbornog farbanja i dotjerivanja nekavih kvazi-ispunjenih obećanja).
    Dakle, ovaj rast BDP je "friziran" i ne odražava realnu sliku. To svi ekonomisti, odreda, tvrde.
    Ne znam , da li si sinoć slušao "vašeg" čovjeka Vidoševića , koji tvrdi upravo te stvari i zagovara baš tezu za koju je i Jurčić rekao da će biti prvi potez nove vlade(kad bude SDP-ova). To je brodogradnja. Dakle i Nadan je nešto naučio, da je izvoz prvi i osnovni pokretač rasta BDP a nikako potrošnja i nova zaduživanja zaradi potrošnje.
    Ne spominješ uopće daljnji rast zaduživanja države, naravno jer ti to ne odgovara.
    Nezaposelnost, naravno, Sanader spominje u sadašnjem broju , jer se već godinama zna da je u ovom periodu najniža(sezonci, turistička sezona, itd...).
    Što se tiče korupcije stavrno smo napredovali . Sa 74 mjesta na 69-o. Napredak , nema što.
    A što se tiče provedenih reformi samo ću ti reći , da su sve relevantne zemlje već završile tranziciju i da smo mi ostali u konkurenciji sa ..... (ma neću nabrajati, nema potrebe).
    Zaboravljaš navesti izvješće o neprovedenim reformama pravosudja, što ja za strana ulaganja i priliv kvalitetnog novca(gdje drugi a ne država plaćaju kamatu) najvažnija stvar.
    Koja je to GREENFIELD investicija u Sanaderovom mandatu izvedena ?(nemoj mi sad navesti državne investicije i reći -a što je SDP napravio u svom mandatu, jer se ne mogu porediti okolnosti).
    Očito je da si "pao" pod utjecaj info programa HLOVERKE i njenih trabanata, koji nas svaki dan "kljukaju" "dostignućima" ove Sanaderove vlade. A gdje su bila gospoda u protekle tri i pol godine? Da li t je jasno , da je Hloverka zato i dovedena da popljuje sve što nije HDZ-ovo a uzdigne "novog Mesiju" Sanadera.
    Pa se sinoć i povrat konja komentira kao predizborni element(pojavili se ministar i prvi osječki HDZ-ovac sa konjima).
    Ankete su takve ,kakve jesu. HDZ im nije , isprva, vjerovao(Hebrang). Logično. Gube.
    A sad im kao vjeruje(jednoj anketi koja pokazuje manju prednost SDP-a ). Samo ne znam otkud razlog za njihov optimizam , jer i po toj anketi gube . Jedino ih je ovaj IRI malo omeo u zamagljivanju stvarne situacije.
    Zašto bi bila u SDP-u panika? Zbog, dosad, najboljeg anketnog rezultata ili ....., ne razumijem????
    Samo se vi gospodo iz HDZ zanosite ovim šarenim lažama Sanadera i ekipe.
    Kupovanjem glasova(porodilje, dionice, umirovljenici,itd.....) se ne može dobiti vlast.

    avatar

    13.10.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    kao prvo,nisam glasac hdzeja,da se razumijemo,moj politicki diskurs je malo desnije,ali nebitno je za temu;pokusavam biti objektivan.
    ne razumijem zasto se porast bdp-a secira na taj nacin,kao da je porast bdp-a od potrosnje manje vrijedan od nekog drugoga?
    pa naravno da ce uslijed porasta turizma i porasti potrosnja,pa nece valjda turisti drzati dijetu kada dodju na ljetovanje?
    zasto se potrosnja turista u nasim ducanima ne smatra izvozom?
    ili je pak sdp instalirao web camere na blagajnama pa tocno zna tko je trosio u ducanima,domaci ljudi ili stranci? smijesno!
    niti su hrvati naglo ogladnili,ni ozednili niti su poludjeli za osobnom potrosnjom 6% (nekoliko desetaka miljardi kuna) nego je porast suma sveukupnog standarda,pogotovo sto je inflacija minimalna;dakle i inflatorni impuls je iskljucen.
    kazes da pricekamo kraj godine,pa nemoramo cekati kraj godine,jednostavno se rezultati usporede sa istim mjesecima proslih godina i rezultat je cist ko suza.
    nezaposlenost je drasticno pala.
    otkada transperency international croatia mjeri stupanj korupcije (desetak godina),ove godine je ocjena najbolja (4.1!),ma sta vi mislili i ma koliko se naglavacke okrenuli podaci su neumoljivi i jaki!
    naravno da je zaduzenost drzave porasla (tko to uopce spori?)ali je bitno da je ona drasticno usporena,uostalom pokusaj iz pete brzine auto prebaciti u prvu brzinu pa ces vidjeti sta bi se dogodilo?
    podatke treba citati ispravno a ne povrsno.
    sto se tice vaseg gospodarskog cuda i vizije dovoljno je usporediti dva susjedna grada u dalmatinskoj zagori sinj (na vlasti je sdp u koaliciji9 i dugopolje(hdz).
    dok je dugopolje ogledni primjer napretka i prvoklasne gospodarske zone (nezaposlenost je samo 3 %!!),dotle je u sinjskoj gospodarskoj zoni kukuzovac jos samo poravnato polje di je trebala biti gospodarska zona,ni lopata nije zakopana,i tako vec godinama,na radost sinjana.
    ipak,treba se priznati da je sdp uspjesan,kada treba iz dzepova gradana (iz poreza) puniti proracun dinama onda ste zbilja daroviti,nema sta.
    dok zagreb daje desetke miljuna kuna,split isto tako popularnom klubu Hajduku daje svega 1 miljun kn.
    a jos se kitite socijalnom osjetljivoscu i mjerom gradanskog ponasanja (u tom dinamu mamic promovira to isto ponasanje) a milanović,ne samo sto ne kritizira bandica zbog takvog opdnosa zagreba i dinama nego mu ,dapace,(pogađate?) -daje podrsku.
    uostalom,mogao bi tako do sutra nabrajati primjere licemjerstva i defiliranja parolama sdp-a i primjerima u stvarnosti.
    uostalom,dovoljno je spomenuti slucaj lenac i sve je jasno.
    zar ne?

    avatar

    13.10.2007. (14:29)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Vi desničari se nikada niste zapitali zašto uvijek dobivate od 5-15 % glasova birača u pojedinim zemljama - i ne više?
    Niste se zapitali?
    Pa...Vjerujem da niste:)))
    No bilo bi dobro da ponekada pročitate ono što napišete. Pod uvjetom da zaista mislite i živite tako kako pišete - nikakvo čudo da su vam izborni rezultati takvi kakvi jesu...

    Dvojica pametnih su otišla. Ima li ih još?

    avatar

    13.10.2007. (16:06)    -   -   -   -  

učitavam...