Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (62)

Marketing


  • Koraljka

    ...i mada je moja krletka zlatna srce me katkad iz nje odvede...
    Srce nas vodi u predjele do kojih nema tračnica, tamo gdje crpimo snagu za vožnju po pravilima.

    avatar

    05.10.2007. (07:31)    -   -   -   -  

  • primakka

    ono što nemam, ne mogu dati. zato uvijek dopuštam da me preplavi pozitivna energija jer jedino takav višak mogu emitirati. a kad mi se dogode loše situacije to samo znači da sam dopustila njihovu prisutnost, jer nije sve loše isključivo loše: nekad je smjernica za ispravljanje zabluda. moj izbor određuje moj život, a osamljenost postoji samo kod onih koji ne dopuštaju sebi da se pronađu jer bi onda bili odgovorni za svoje postupke. hvala na pozitivi, potvrđuješ (opet) moje misli.

    avatar

    05.10.2007. (08:27)    -   -   -   -  

  • Nemam pojma!

    "To je područje u kojem ne priznajem pravila. Energija koja znači taj savršeni red i pravdu.... vjeru i ljubav.... koja nas oplahuje nije naš izum i nije nešto što možemo zatvoriti u krletke, zoološke vrtove, sprešati u knjigama, vezati lancima, nije nešto što možemo pospremiti u foldere svojim PC-a.... mi joj nismo vlasnici."

    Ovo ne treba komentara, a tračnice.. tko ih j..e :-)).

    avatar

    05.10.2007. (09:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Koraljna, ako dobrovoljno odaberemo pravila u suživotu s drugim ljudima... pa tako i u braku.... ako ta pravila poštujemo zato što nas to veseli i jer nam je tako svima lijepo... tada to nije krletka.... Ali ako previše stvari u danu činimo zato što se to tako mora... jer nam je netko objasnio da to tako mora biti... ako u tim odnosima postoji previše sebičnosti, netolerancije i pogledavanja preko ramena - dal nas drugi vide... e, tada su to krletke u kojima se suši ljubav.
    @izdana udane, jako, jako, jako mi se sviđa tvoj komentar. :)
    @Nemaš pojma, zašto jednostavno ne napišeš ... tko ih jebe? Zato što drugi kažu da to nije pristojno? Pravila pristojnosti su strašno važna... ali kad dođeš kod Done na malo čavrljanja... onda slobodno i kresni ponekad... ako je iz srca. :)))))))

    avatar

    05.10.2007. (13:24)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Bitno je osjećati Boga...bitno je znati da da nismo iznad svega...i ono najbitnije znati da je to što osjećamo Ljubav....zanimljivo i meni je Zahir promjenio život, čak mislim da zbog njega imam i blog ... Zahir je ono čemu težimo, čemu idemo, vjera. u...ma ti si to savršeno shvatila...zato ti poljubac ostavljam!

    avatar

    05.10.2007. (19:09)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Za način kako tko od nas doživljava Boga i vjeru, umjesto komentara - citat iz Priručnika za ratnika svjetlosti (Coelho - iako ga inače baš i ne ljubim) : "Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe dokazivati kako je tuđi pogrešan."

    avatar

    05.10.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Sanja hvala za ljubac.... šaljem ti dva. ;)
    @nanaR, prekrasna misao u tom citatu.
    Slušajući ljude.... primjećujem da se mnogi vole uspoređivati i prosuđivati tuđe izbore. Ne razumiju da na taj način gube vrijeme koje im je darovano da izgrade svoj put i pronađu sami sebe... putujući. Mnogi više od pola svog života potroše vireći u tuđe živote.... a vrijeme nam je u ovom obliku tako ograničeno.... i zbilja ga je šteta izgubiti vireći u tuđa dvorišta... dok nam naše vrijeme curi...

    avatar

    05.10.2007. (22:27)    -   -   -   -  

  • marin

    Jebeš pravila.

    (Mislim da je čak i to pravilo; kada netko spomene pravila, ja kažem "jebeš pravila") :))))))

    avatar

    05.10.2007. (23:21)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Predivno napisano,Dona.Kad se piše iz uvjerenja i sa srcem uvijek ima odaziva kod drugih.
    Svojim pisanjem pobuđuješ ono najbolje u meni ,potičeš na plemenitost,ljudskost i poštenje.
    I još nešto...hvala za sve...

    avatar

    06.10.2007. (07:58)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    I osmjeh je vrijedan pažnje i kazuje mnogo,zar ne? :-)))

    avatar

    06.10.2007. (10:03)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @marine, to je tvoje pravilo... tvoj ritual... i ako uživaš u njemu, tada to nije ništa opasno. :))))
    @žubor vode, hvala ti... :)
    @Magična noć.... osmjeh je čarolija... a pogotovo kad ti se od srca osmjehuje netko tko ne dijeli osmjehe olako. :)

    avatar

    06.10.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • blues sveženski

    Zahir je svetinja ili ludost. Ni u jednom od ovo dvoje nema pravila.
    Ja ne bi baš uvik 143,5. Zahir je moja baterija.
    I lip, puno lip post.

    avatar

    06.10.2007. (15:01)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Zapravo ne mislim da pravila treba kršiti.Ona su tu da nas štite. Često od nas samih.

    avatar

    06.10.2007. (15:07)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Blues.... zbog tebe i Paix je ta knjiga sada na redu... ;) Hvala ti.
    @magle dolaze, ja sam jasno razlučila pravila od pravila. Postoje nepisana pravila koja ne štite nikoga... nastala su u nekoj dalekoj povjesti... kada su način života i uvijeti života bili bitno različiti od današnjeg. Često čuvamo i štitimo ta neka nepisana pravila, a da prethodno i ne razmislimo čemu ona služe i kome čine dobro. Npr. jedno od tih pravila je da je poželjno pripadati vjeri svojih predaka. Ja sam to pravilo prekršila. Zato što ne želim slijediti pravilo radi pravila i zato što okolina to od mene očekuje. Ne mogu cijelim svojim srcem sudjelovati u toj priči... ja naprosto nisam lik iz te priče... pa ne želim formalno i na silu glumiti nešto što nisam.
    Tradicija je jako zgodna stvar. Ali što ako nas ta tradicija ponekad guši? Što ako ona u mnogim segmentima odskače od svega u što vjerujemo?
    U životu puno toga od nas očekuju roditelji... društvena zajednica... svi nešto očekuju. Mi smo mali roboti koji odrađuju tuđa očekivanja. I tada se probudimo jednog jutra i zapitamo se: koliko smo mi sami sretni u toj priči? Gdje smo mi u toj priči? Lijepo je živjeti i uveseljavati druge... ali imamo li i mi pravo na neke svoje izbore... tišine i dimenzije?
    Ovo nije post protiv pravila.... Ovo je post koji govori da naprosto postoje neke čarolije (a to su vjera i ljubav) koje su puno šire od pravila koja su u stanju smisliti i nametnuti ljudi.
    Pisana pravila nas sve obvezuju. A nepisana su dobra samo ako nam se sviđaju i kako pronalazimo smisao i sebe u njima. Ako ih poštujemo radi sela i toga što će tko reći... tada su ona poput velike kugla koja nam je lancem svezana za nožni gležanj.

    avatar

    06.10.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @magle dolaze.... koja nas to pravila štite od nas samih? Svaki čovjek je priča za sebe... svaki čovjek je čarolija prepuna puno toga znanon i neznanog. Zar ga zbilja imamo pravo gnječiti, ukalupiti, uništiti i zatomiti zbog nekih pravila koja su nastala u doba naših pra pra pra djedova?
    Imaju li pravo naši preci... iz davnina.... manipulirati nama danas, pravilima koja su smislili za sebe - tada... u svom vremenu? Zar smo toliko bojažljivi, nesnalažljivi, neoriginalni i smotani da ne želimo upoznati sebe... radi pravila koja nam je nametnuo netko drugi?

    avatar

    06.10.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Dona, čovjek radi ono što mora.Možemo se otimati malo, migoljiti i stranputčariti ponekada, no na kraju uvijek učinimo ono što moramo, rijetko ono što želimo...
    Pravila, pisana ili ne, dobro dođu...Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti :))

    avatar

    06.10.2007. (15:25)    -   -   -   -  

  • daj SANJAJ

    ..neiscrpna tema...pozdrav

    avatar

    06.10.2007. (17:57)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Dona, klikni na nick novog blogera magle dolaze... pa mi reci u čemu je štos. I pogledaj kod mene šta je Moj sinoć dovukao doma.

    avatar

    06.10.2007. (18:16)    -   -   -   -  

  • ;)

    Hm, ti uopće nisi prva koju čitam da kaže da vjeruje u Energiju. Jesu li to začeci ili je već razvijena religija Energije? Potpuno se slažem da nismo pozvani suditi puteve koje su drugi odabrali kao i da se ne može dokazati ispravnost vlastitoga puta dokazivanjem neispravnosti tuđeg.

    avatar

    06.10.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Magle dolaze... u pravu si. Čovjek većinu svog života provede poštujući pravila... i to naprosto tako mora biti... jer živi s drugim ljudima. Ali i dalje tvrdim da postoje te neke dimenzije u kojima imamo pravo na određenu slobodu.... a ako nam malo slobode nedostaje... tada bar možemo glasno cendrati. :))))
    @daj SANJAJ, i tebi pozdrav.... ;)
    @Koraljna, meni zbilja ništa nije jasno... a sad ću odmah doći do tvog bloga.
    @ ;) ma ja samo pokušavam objasniti što je za mene Bog.... kako god da se izrazim... uvijek me netko prepoznaje, ukalupljuje i prosuđuje. Ja nemam religije... niti je tražim. To je samo moj prostor koji ne želim ukalupiti u bilo kakvo zajedništvo. Najviše što mogu dati... je iskrena rasprava na tu temu.

    avatar

    06.10.2007. (22:04)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Presvukla si se ? Da nije ovo košulja plava ?

    avatar

    06.10.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma!!!! Jesi li ti vidjela ono nešto smeđe što mi je šetalo po blogu? Ja to nisam vidjela cijelo vrijeme. To su vidjeli samo oni koji se spajaju preko IE... a mi koji se spajamo preko MF to nismo vidjeli. Danas sam bila kod prijateljice... i tamo vidjela kako se vidi preko IE.... onda mi je njena mala lumenica to poriktala.

    avatar

    06.10.2007. (22:47)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    A ja sam cijelo vrijeme mislio da si to namjerno stavila da nas kušaš i testiraš :)

    avatar

    06.10.2007. (22:49)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Netko mi je napisao da su dobra krila. A ja sam se čudila. I onda me kolegica na poslu upozorila da joj to nešto smeđe smeta dok čita.... Onda sam krenula u istragu. :))))
    Meni je cijelo vrijeme bilo lijepo, čisto i bijelo. :)
    Ne znam ti ja sama raditi ta čudesa.

    avatar

    06.10.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    Ma nije bilo loše. Al' sada je bolje:)

    avatar

    06.10.2007. (22:53)    -   -   -   -  

učitavam...