Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • martins

    lijep post, svaka čast.

    avatar

    28.09.2007. (11:28)    -   -   -   -  

  • poljičanin

    E di bi ti bio da ti ja nisam reka za mač. Kontaktiraj lipo Arheološki muzej u Splitu pa ih pitaj bi li ti dali podatke o samom mistu i okolnostima nalaza tog mača.

    avatar

    29.09.2007. (12:15)    -   -   -   -  

  • napaćeni sin Ćukovine

    E moj Branko, naletija sam u arheološkom muzeju na neki predmet iz ANTIKE, ne sićan se šta je točno bilo. Za Arheologiju se inače izdvaja malo novaca, a i kad se izdvoji kopa se tamo di je ''mekše''. Što se tiče Salone, nije ni ona istražena kako triba i ko zna kad će bit. Bija san u ANDAUTONIJI (za one koji ne znaju, rimsko naselje u blizini Zagreba) i ono je nedovoljno istraženo i već je puno toga izgrađeno pa nije lako ni tražit. Govore nam mještani, da kako god negdi udariš motikom naletiš na neki predmet ili nešto sl. Prije nego su počela istraživanja na tom lokalitetu, ljudi su od tog starog kamenja (kojeg su doslovno kopali iz zemlje) gradili crkvu.
    _
    Što se tiče našeg gradskog muzeja, vrlo sam skeptičan. Bojim se da to nebi ostalo na šupljim pričama, iako bi nam triba jedan. Napunili bi ga mi. Ali kad vidim koliko je vrimena tribalo da Vid dobije muzej (a dobija ga je tek ove godine), šta očekivat od našega.
    veni vidi ništa

    avatar

    29.09.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...