Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Koraljka

    Ne znam bi li se smijala ili plakala. Od ovo dvoje pacijenata jedno poznam osobno, za drugo ne kužim tko je, valjda zato što sve više izbjegavam slušati vijesti i čitati tiskovine. Ne mogu ih više provarit i svaki dan se iznova čudim do kada ćemo ih mi glupani šutke trpit.
    Svukuda su u prvom planu poslušnici, neznalice, prevaranti...

    avatar

    15.09.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Definitivno se potvrđuje moja teorija da su političari naprosto poseban soj ljudi......moraš se takav roditi.....oni samo biraju stranu....a sve je ustvari isto, zvali se ovako ili onako. I jedino demagozi opstaju u politici, ona šačica naivaca koja uđe u borbu sa vjetrenjačama biva samljevena.
    P.S: Sviđa mi se ta definicija tvog šefa :)))) Vidiš da i on može koju pametnu reći :)))))

    avatar

    15.09.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Koraljna, ma znaš i drugog.... ja sam namjerno bila malo mutna.... Bitno mi je da se on prepozna ako slučajno svrati. :))))) Inače se slažem s tvojim komentarom.
    @Suncokretiću, he,he,he.... ovaj šef kojeg sam u današnjem postu spomenula... nije onaj zli poglavica iz prošlosti. Ovo je sadašnji šef... ili bolje rečeno Učitelj. Vidiš li kakvim me definicijama uči?! :)))))))))

    avatar

    15.09.2007. (16:35)    -   -   -   -  

  • MiB

    don branko nije svecenik..................... i ovo sam ostavio na njegovom komenatru za glazbu...... mozda bi se trebali zapitati; NEKA TE JE STID.............. koliko je hrvatskih vojnika dalo svoje zivote za hrvatsku i bih........ i za sve ono sto je hrvatsko.......... i borili se protiv muslimana u bih...... a ti sada pustas sevdalinke....... jucer je bilo 14 godina kako su muslimani u hrvatskom selu Uzdolu usli i izmasakrirali 41 nevinih civila...... najmanja zrtva imala je oko 5 godina.....ubijali su nozevima, kablovima od struje bombama puskama..... kako bi tebi bilo da ti pustim ono sto su cetnici pjevali u vukovaru...... bit ce mesa klat cemo...................... kako te nije stid i sram................. ne postujes poginule hrvatske branitelje...........i civile................... ovo ti govorim kao prijate a ne kao nesto drugo mozda za koga me smatras....................... pokusaj spojiti srpsku krajinu i slavoniju zajedno................ pa da vidim sto ce se dogoditi........................................... ajde sakrij se da te nitko ne vidi...........................

    avatar

    15.09.2007. (17:12)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Man in Black, mi svi znamo da don Branko nije svećenik. Ali isto tako dobro znamo da njega veseli predstavljati se tako. On je bloger koji redovito ostavlja komentare na ovom blogu, a kao takav je dio ove ekipe.
    Što se tiče tvog komentara u vezi glazbe... on je više nego promašen. Glazba nikome za ništa nije kriva. Sevdalinke su izvorna narodna muzika.... Koliko sam informirana Hanka nije nikoga ubila. Pjesma koju je don Branko stavio na svom blogu je predivna. Nema veze s ovim o čemu ti pišeš. Don Branko... kakav je takav... ali poziva ljude na ljubav i razumijevanje (onako kako on to najbolje zna)... a ti ovim svojim ispadom pozivaš na mržnju, na zatvaranje u kaveze i režanje. Hrvatski branitelji se na ovom blogu, kao i na ostalim blogovima, koji su umreženi s ovim često spominju.... i nikada ih nećemo zaboraviti. No način na koji ih ti spominješ je uvredljiv. Oni za to nisu dali svoj život. Tvoje ponašanje je sramotno za Hrvatsku. Nitko te ne tjera da slušaš muziku koja ti se ne sviđa. Nitko te ne tjera da čitaš blogove koji ti se ne sviđaju. Ali nemaš pravo na ovakav način okolo prolijevati svoju mržnju, predrasude i natjeravati u sram ostale samo zato što slušaju muziku koja se tebi ne sviđa.
    I ne, neću se s tobom upustiti u raspravu oko rata u Bosni.... a itekako bi ti imala štošta napisati na tu temu. No to nije tema. Razgovaramo o demagogiji. Možda je i tvoj ulet samo jedan primjer toga. Odvlačenje pažnje sa onoga o čemu se razgovara.

    avatar

    15.09.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • Frulićka

    Na onakav komentar kod Adwocatusa, morala sam poći tragovima autorice teksta, i nisam požalila. Osjete se te istomišljeničke vibre. Mozak je ipak, još uvijek, velika nepoznanica.....kao i srce...pa nije čudo da "ono nešto" privuče.
    Koliko god da bila prosta definicija demagogije.....svidjela mi se. Nije prosta....samo se tako obukla. Treba uvijek gledati što ima ispod kaputa.
    Ugodnu subotnju večer želim.

    avatar

    15.09.2007. (20:49)    -   -   -   -  

  • nanaR

    No, kad se takve persone dočepaju položaja, stvarni problemi im nestanu iz vidokruga, a počinje operacija - kako što dulje na položaju ostati.
    Odlična je šefova definicija. Dakle, istina je da su stariji ljudi mudriji......

    avatar

    15.09.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Draga moja, i ja sam glasnija bila sa sedamnaest i mnogi su sa mnom ozbiljno razovarali, pošto mi se ne govori s tim istima sada više šutim.
    daleko smo mi od dobrih političara, ti se u našoj domovini tek rađaju.

    avatar

    15.09.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • marin

    A joj! A zar ovo s pimpekom nije istina?
    Hladan tuš;)

    avatar

    15.09.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Panova frulo... sviđa mi se "gledanje ispod kaputa"... :)
    @nanaR, na žalost u pravu si. I uvijek se ponavlja ista priča.
    Djed mi je u djetinjstvu uvijek pričao jednu priču. Ukrao lopov nešto iz kraljeve kuhinje i kralj odredio da ga svežu golog u šumi pored močvare... I sažalio se brat od lopova... nakon dva dana, otišao je tamo i nađe ga, svezanog za drvo, a na njemu sve crno od komaraca koji mu piju krv. Odmah je uzeo granu i počeo tjerati komarce. A ovaj je zacvilio: "Nemoj to činiti! Ovi su već siti... ako ih otjeraš... doći će novi... gladni!"
    @Sanja, te što se rađaju i koji stasaju opet mi odgajamo... ja nisam više sigurna da znamo kako to treba učiniti.
    @he,he,he... marine.... ma ja bi tebi sada rado nešto odgovorila... ali ipak ću se suzdržati. :))))

    avatar

    15.09.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • Toya

    Pa da, a kada bi taj (a može i neki drugi Kalimero) bio bloger, pa pročitao ovo bogami bi ti sutra ne samo pokucali, nego i razvalili vrata i odveli te na razgovor ugodni. Učenici su postali profesori draga moja. Priznajem da im nisam dorasla, niti do gležnja im nisam, preveliki sam konformist da bih mogla nositi maske. No, ponekad se, baš kao i ti, pitam - dokle?

    avatar

    15.09.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Toya, vjeruj mi.... da mi je postalo tako svejedno da li će mi jednog dana... ili noći netko zakucati na vrata... i odvesti me na razgovor ugodni... ili neko još "ljepše" mjesto. Otupila sam.
    A sada idem na spavanje... pa ako budu kucali... ja ih neću čuti... a prije no što razvale vrata pojest će ih moje životinjice pred vratima. :))))))
    Laku noć blogeri. :)

    avatar

    16.09.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • blues sveženski

    zavidim ti dona na toj lokomitivi šta te vuče da imaš snage progovirit o svemu ovome, jer mnogima od nas su se toliko smučili da nemamo snage o njima ni misliti a kamoli govoriti.

    avatar

    16.09.2007. (09:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Blues, to je naš život. To je život u društvu. Ne postoji idealno društvo. Ne smije nam se smučiti do te mjere da izgubimo volju progovoriti o problemima. Jer tada nismo ni za drugo nego da nam bude loše i da nam oni od kojih nam se smučilo kroje sudbine na neprihvatljiv način. Obitelj je društvo u malom. Ako se pojave problemi njih treba rješavati... inače obitelj propada. Isto tako je sa širom društvenom zajednicom. Ne smijemo zatvarati oči pred problemima. Ako nam već nije stalo do nas... tada ne smijemo biti hladni radi naše djece. Mi smo generacija koja im je dužna ostaviti bolju situaciju.
    Opet ću se vratiti na obitelj. Svaka normalna obitelj stvara da bi djeci bilo bolje... da im nešto može ostaviti. Isto tako bi trebalo biti i s državom. U ovoj zemlji nitko ne osjeća odgovornost.... uvijek krivnje svaljujemo na nekog drugog. A to naprosto nije istina. Svi smo krivi... jer svi smo sastavni dio svog društva. I svi možemo učiniti bar to... da nam nije svejedno...
    Kako nemamo snage?!!!! Pa ti si otprilike mojih godina. Mi smo u godinama kada moramo biti prepuni snage... mi smo generacija koja je najodgovornija. Sada smo u situaciji preuzeti odgovnost za naše stare i za naše mlade.

    avatar

    16.09.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Preuzeti odgovornost znači imati moć odlučivanja?!!

    avatar

    16.09.2007. (12:27)    -   -   -   -  

  • malisa

    evo opwet sranja cova u crnom se prosro do panja a bio sam mu na blogu i naiso na jos vece sranja da se onesvijestis

    http://thomas008.blog.hr/

    evo nam jos jednog morona. doso vadit trnje iz brankina oka a stabla u svojemu ne vidi. hehehehe
    pazite ova sranja

    Citat
    PAMETNE MISLI:

    "Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji."bl.Ivan Merz
    a koji lije ovo diklic kazo.
    Zavrsen

    krist je jedan i jedini i nijedan papa mu nemoze ni noge ljubiti kako se ovaj idijot samo dosjetio porediti papu sa Isusom. Covjek mora da je umobolan kad tako nesto moze tvrditi a jos ktome je i blazeni. e da mije znati cime je steko tuo b lazenstvo . bit ce uvlacenjem papi u guzicu. bas bi volio cuti sto je on to napravio za svoga zivota tako veliko da je postpo blazen. nego jel napravio vise od sestre Tereze. bas bi to da mi ovj diklic objasni. sto ej to tako veliko napravio da je posto blazen.

    Citat
    "Papa mora biti predmet našeg posebnog štovanja i naše ljubavi, dio života naše duše."bl.Ivan Merz
    Zavrsen

    evo jos jednog idijotizma . Isus je govorio necu zrtvu nego milostinju. dakle Isus nece da se nesto mora nego da se nesto zeli. a ovaj tupi kako se papu mora obozavat. covjek totalni idijot.
    ako govori kako mu srce kaze srce mu je zlo.

    CItat
    " Ljubav i odanost prema Papi jest od najveće i bitne važnosti za život svakog vjernika, za sav društveni život, za život u obitelji i školi, za tisak i umjetnost, za gospodarski i politički i međunarodni život."bl.Ivan Merz
    Zavrsen

    kakva odanost, kakva glupost, cime je to papa zasluzio?
    papa je samo jedan od promasenih osoba u plejadi prevaranata i mutikasa katolicizma. kad je toliko covjekoljubiv sto ne pokaze cijelu bibliju koja se skriva u vatikanu i sto ne podjeli vatikansko blago sirotinji jer od sirpotinje je i oteto. jer nije steceno posteno a najmanje je smjelo biti steceno. isus je izricito zabranio da se ikakvo blago skuplja i gomila. a vidi sta banda radi. kad je isus mogao piti iz drvenog krcaga vala mo gu i ta djubrad u vatikanu.

    a pazite tek ova sranja!!!

    Ne trebamo se prepuštati tuzi toliko da zaboravimo na veliku radost Kristova Uskrsnuća.Ivan Pavao II je zavšio ovozemaljski život i mnogo se napatio u svom životu,ali zato sada uživa u slavi Nebeskoj i lice Božje gleda,a i nas on dalje gleda i prati iz Očevog doma sa Neba. Kao što je blaženi Ivan Merz napisao u svom dnevniku da život nije uživanje nego žrtva,tako trebamo i mi po uzoru na Ivana Pavla II žrtvovati i darivati svoj život drugima da bi i mi mogli jednom pred lice Božje stati i Njegovu ljepotu gledati.

    e da mi jos netko objasni sto se to toliko napatio?
    di je patio?
    sa kime?
    zbog cega jhe patio?
    tko ga je to toliko patio?
    gdje su mu supatnici da njih slavimo i castimo zive ?
    neka oni govore o njegovoj patnji . sto se stide?
    jel ta njegova patnja usporediva sa patnjom stradalnika bilo kojeg rata?
    jel gladovo cijeli zivot ko djeca u bijafri?
    sto se tolko patijo da je sad odjednom zasluzio gledat lice bozje?
    kad je stigo naucit govorit 10 jezika kad je toliko propatio?
    evo ja nepatim pa jedna sastvaljam engleske glagole, a on patio patio i zna 10 jezika.
    ma kad je prije stigo naucit sve to pored tolike patnje?
    ma kurac je on moj patio, vijo kurvetine po samostanu i uvlacio se u dupe papama prije sebe.

    nego svi vi crkvenjaci i bogoljupci serem vam se u karakter sto ne progovorite o svojim grijesima i vlastitoj krivnji nego samo pricate o tudjem grijehu. kad ce te nam dati primjer pokajanja vlastitih grijeha. kad ce te priznati svoje grijehe? jebem vas sve redom od majmanjeg do najveceg.
    vi ste jedno od najvecih smece ovoga sveta. klanjate se zelbubi i stoga vas je bog i prokleo.

    ajde sad da se pomolimo i za moju dusu

    Drago sveti oce
    boze svemoguci
    ja sagrijesih vrlo mnogo
    mislju rijecju djelom i propustom
    Nisam dostojan ni da postojim
    a kamoli da gledam lice tvoje

    al ipak se nadam necemu
    neznam sto to treba biti
    mozda neki vjecni mir
    mozda jedno veliko nista
    veliki neprekidni odmor
    od svih zala koja me snadjose

    zivjeh kako najbolje znah i mogah
    trudjah se spoznati istinu
    eto skoro prodje moje doba
    i od svega tek znam da nista neznam
    niti tko sam, niti sto sam
    niti cemu sve to skupa

    al kako si boze bog ti milostivi
    eto i ja iscem ko i svi ostali
    kad djelio budes po zasluzi kojoj
    zaboravi name mene se batali
    moj dosije gurni dublje u fijoku
    tako da ni tebi vise ni na joku

    pusti me da spavam u blazenom miru
    ko djete u krilu majke mi svemiru
    umoran sam jako

    a sto je dalje bilo procitajte ne jednom od mojih blogova ......

    avatar

    16.09.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • grintavac

    Ovo ubacivanje da je Makedonac to da nas zavaraš, u biti mislin da znam o kojoj faci govoriš i nisi falila

    avatar

    16.09.2007. (14:03)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    Dona... jednom rječju: potpisujem. Sve što si rekla. Potpisujem. Ali, već mi je pun kufer i 800 raznoraznih zabrana, pravih i krivih vjera, podobne i nepodobne glazbe, knjiga... podobne i nepodobne umjetnosti... tko ne želi, neka ne konzumira... to je bar jednostavno... povijest se je nagledala već previše ikonoklasta, spalitelja knjiga, slika i ljudi, zabranitelja Wagnera, ali i Bulgakova... osoba koje su si dale za pravo reći što je izopačena umjetnost... Ukratko: svakome ono što on sam želi, bez zabrana...
    Andrija :))

    avatar

    16.09.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @nanaR, naravno. Pa mi imamo moć odlučivanja. Sami odlučujemo da li ćemo reagirati na zbivanja oko nas, sami odlučujemo da li ćemo se aktivno uključiti u život društvene zajednice.... sami odlučujemo koliko ćemo sebe dati za društvo. Dovoljno je da svatko od nas samo svoj posao radi savjesno, da pri tom ne radi protivno općem interesu... pa je to već puno. I o tome sami odlučujemo.
    @Mališa, doći ću na tvoj blog pročitati o čemu se radi.
    @Grintavac, nisam Makedonca ubacila za zavaravanje. Večera je bila kod Calimera... a Makedonac je bio njegov kolega... gost... kao i ja. Možda sam malo spetljala. Znači, dijalog na večeri sam vodila s Makedoncem (visokim oficirom), a Calimero je drugi dan došao provjeriti tko mi truje misli. Calimero je biljka iz mog kraja....
    @Andrija, u pravu si. Prije par godina organiziran je koncert Bajage u Splitu. Tada su "domoljubi" u znak protesta bacali suzavac u publiku. Tko je bio u publici? Hrvatska djeca. Njihova djeca. Djeca iz njihovog grada. Takva ponašanja su također posljedica demagogije.
    Kriva je muzika, kriva je umjetnost, krivi su književnici... krivo je sve. A zašto je to tako?!!! Pa zato što je na taj način mržnja naroda kontrolirana. Dok oni mrze sve živo.... pored zdravih očiju ne vide što se oko njih dešava. To su opasnaaaa ponašanja. Kad ja čujem obrazloženja za takva ponašanja ne mogu vjerovati da je to moguće... u ovom stoljeću....

    avatar

    16.09.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • PAPA

    bravo dbro si odgovrila tom bolesniku koji me blati i vodi hodočašča po svijetu neuviđa svoje greške hvala ti

    avatar

    16.09.2007. (20:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Don Branko, gadna su vremena došla... ako ja, ovako lijeva moram na mir pozivati vas... koji riječ Božju propovjedate.

    avatar

    16.09.2007. (20:20)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Da je točno ono što starac demagog kaže svijet bi bio pun mladih žena oboljelih i umrlih od raka ! Stari magarac !

    avatar

    16.09.2007. (21:00)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ajme, sad si me tom pričom o ispitivanju "tko ti je napunio glavu takvim idejama" podsjetila na činjenicu da su u ta vremena neprestano tragali za unutrašnjim i vanjskim neprijateljima. Valjda im je sustav bio toliko "jak" da su se bojali i svoje sjene. No eto kako to ide - neki su se poput kameleona samo prilagodili novoj situaciji. Tragedije pak... Ne znam više što bih rekla. Danas opet užasne vijesti... :-(

    avatar

    16.09.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Koraljna, na žalost svijet je prepun demagoga. Da se tim trikom služe samo onemoćali hebači... to i ne bi bio neki problem.... ali koristi se mnogo šire.
    @Big Blue, ndaaa... nekada su to zamotali u parolu "unutrašnjih i vanjskih neprijatelja". Sada su im najveći neprijatelj mediji i svi oni koiji o istini progovaraju glasno. Kače im etikete uznemirivača javnosti. A javnost je uznemirena događanjima.... jučerašnjim, današnjim, sutrašnjim. Ne može nas uznemiriti vijest... uznemiruje nas nesigurnost u vlastitoj zemlji i događaji koji nas u to uvjeravaju. A za tu nesigurnost sigurno nisu krivi oni koji glasno pričaju o lošim događanjima... nego su krivi oni koji su nadležni da osiguraju red i sigurnost u društvu.

    avatar

    16.09.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • Nemam pojma!

    Na žalost „ljudi za sva vremena i sve režime“ mogu opstati jedino sa demagogijom a režim koji je „vladao u ime radnog čovjeka“ i imao „narodnu“ vojsku i „narodnu“ policiju ostavio je veliki trag na duhu našeg čovjeka kojeg nije lako obrisati. Ali ipak je i taj režim nestao i iako i danas u vlasti ima puno onih koji bi ga rado uskrsnuli i koji posežu za „alatima“ iz tih vremena, ta vremena su prošla. Pri tome ne mislim samo na one koji su bili dio tog režima nego i na one koji su se borili protiv njega. Tako je lako postati jednak neprijatelju. Demagoga je bilo i biti će ih i dobro je kada posežu za prevladanim metodama jer ih lakše prepoznajemo.

    avatar

    17.09.2007. (08:57)    -   -   -   -  

učitavam...