Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (91)

Marketing


  • lastavica

    Poštovani gospodine Jurjeviću !

    Šokirana ovime što sam pročitala imam potrebu napomenuti da sam neregistrirana jer ovaj nick je registriran prije nego što sam krenula komentirati i kao takva na moju veliku žalost sam podložna ovakvim podmetanjima tipa ovog komentara u ponoć koji NIJE MOJ.

    No očekujem od vas da ćete to shvatiti i prije ovog mog demantija jer previše smo slova razmijenili a da bi ovakav komentar mogli prihvatiti kao MOJ.

    A ja ću svakako si dati truda i registrirati novi nick-name kako bih se poštedila ovako bijednih podvala

    avatar

    04.09.2007. (10:57)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @lastavica
    Draga "lastavice"!
    Ma nema nikakvih problema.
    evo vidite čime se "majstori" sve služe - ali zaista se već i ovako, preko Bloga, jako dobro poznajemo...i što kažete , previše smo slova već izmijenili a da bi se mogli ljutit jedno na drugo - pa sve da o nekim stvarima i imamo sasvim različito mišljenje!
    Ale, evo, neke barabe služe se i najprizemnijim metodama kao što je bilo u ovom slučaju!
    Bar je jasno s kim imamo posla!
    Marin

    avatar

    04.09.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Kasnije ću pozorno pročitati... a za sad kao mali poticaj: Čuvam ovce slušam Rolling Stonese; u tvom selu Beatlesi se deru!

    avatar

    04.09.2007. (13:08)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Kasnije ću pozorno pročitati... a za sad kao mali poticaj: Čuvam ovce slušam Rolling Stonese; u tvom selu Beatlesi se deru!

    avatar

    04.09.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • valerija

    Bok Marine...

    Nekako bi se teško složila s time da su Beatlesi i drugi uspješni predvodnici rock generacije bili potpomognuti izravno tadašnjim vodećim političkim strukturama.Makar nisam puno razmišljala o tome, slušaš muziku i jednostavno, dobro ti je, mislim da je tu ipak glazbena industrija, odnosno producentska kuća koja je Beatlese prepoznala kao nešto na čemu može puno zaraditi, financirala njihove albume i sve što ide uz to. Dakle, čista lova, a ne politika. Druga je stvar što je možda neki od vodećih politčara bio tajni ili javni "vlasnik" kakve producentske kuće, tv kuće itd. koja je na tome zarađivala ogromnu lovu...
    A kaj se tiče droge, opet slična priča. Kriminalne strukture i organizacije potrudile su se za dostupnost droge mladima radi prodaje i zarade, a s druge strane zna se da mnoge takve organizacije financiraju političke stranke, pojedine političare, njihove kampanje itd.itd. Tako da je opet i tu lova, zarada, presudan faktor, a ne neka vrsta političkog utjecaja u smislu, klinci će se drogirati, živjeti u komunama i "voditi ljubav, a ne rat", tj. revoluciju usmjerenu protiv struktura.
    Mislim, ne znam o svemu tome dovoljno, al to mi je nekako logično....

    ps. gdje ćemo organizirati glazbenu slušaonicu? u Zagorju ili Dalmaciji?:-))

    avatar

    04.09.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • advocata diaboli

    Au, teorija urote.
    Koja i nije tako nemoguća kad vidim koliko mladih sluša Thompsona :))))
    A znaš mene: na čijoj si strani u sukobu vatrogasnih struktura s jedne i Mesić/ rodbina poginulih s druge strane.
    www.politklinika.bloger.hr

    avatar

    04.09.2007. (15:08)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Fidel
    Kad su "Stonesi" i "Beatlesi" tu - vec je dobro, bez obzira na sve ostalo!

    avatar

    04.09.2007. (15:32)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @valerija
    Nije riječ o tome kako su bili "potpomognuti izravno tadašnjim vodećim polit. struikturama" - nego da se sve vezano za rock-svijet pokušalo manipulirati u pravcu koji će odgovarati ubro nastaloj "rock-industriji" koja je donosila velike zarade onima protiv kojih su poruke rockera bile usmjerene. Osim tpoga - vladajući establishment je ima tih godina i te kakve potrebe da pokuša konbtrolirat sve što je bilo vezano za antagonistički stav mladih protiv njih i njihovih vrijednosti koje su oni prezirali.
    Inače - nije to "jednostavan odnos močnih političara i svijeta glazbe" koliko čitave jedne strukture društva koja žilavo brani svoje interese a koje je rock-kultura "drmala".
    E - što se tiče slušaonica - vidit ćemo kako će se to razvijat i ko to može organizirat. Ideja je OK

    avatar

    04.09.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @advocata diaboli
    Ma - možda nisam bija dovoljno jasan u ovim mojim postiovima (već ih je ionako dosta na ovu temu - pa ću još napisat najviše dva, a možda je i to puno!) - ali nisam ja zagovornik "teorije urota". Kontrola svega i svačega gotovo je legalizitrana i svakako nije upitna. Činjenica je kako imamo barem "dva svijeta" u Ovom "jednom i jedinom" (za nas). Svijet privilegiranih i onih drugih. Interesi se sukobe na različite načine. Istro tako se i artikuliraju (uobličavaju) na vrlo različite načine - ali svakako se živi "univerzalno"...čemu je doprinjela i rock.kultura kao univerzalni jezik "razumijevanja" nladih. Isto tako univerzalni su i interesi onih kojima je do održanja Statusa Quo (stara eengleska grupa!) - unutar kojeg je njima sasvim dobro. Kontrola ima niz parcijalnih segmenata - od medijske do nasilne-oružane, ali ima svoju logiku. Jedna od tih "logika" je i iskoristiti sve u svoju korist pa ma kako naizgled izgledalo sasvim drugačije. Manje - više PROFIT udara ritam svemu tomu. Nevladine udruge, rast svijesti o postojećem stanju, ekološki problemi i dr. - svak na svoj način - jača frontu protivkljenja kretenizaciji života. Ali jake snage -potpomognute otkačenim mafijaško-političkim uthjecajima nakon lomova u "komunističkom bloku" dovode do velikog kaosa unutar kojeg se "red" uvodi na razne načine. "Rock" je drastično odbacivao sudjelovanje u tome - ali ga je konzumentsko društvo željelo apsorbirati i velikim dijelom je u tomu uspilo.

    avatar

    04.09.2007. (15:46)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @advocata diaboli
    A zaboravija sam.
    Tragediju s našim vatrogascima ne želim na nikakav način "koristit" ovdje za bilo što...jer to je prava i nezamisliva tragedija.
    Ali moramo se zapitati - kakav je "naš sustav" unutar kojeg se to može desiti?

    avatar

    04.09.2007. (15:48)    -   -   -   -  

  • valerija

    Ok profesore:-)) Al mi ovdje možemo razgovarat o tome, analizirati, al ne baš puno učiniti...osim toga, doba rock'n'rolla, bar u onom izvornom smislu i značenju je prošlo. Ostao je samo glazbeni pravac, kao i niz drugih, koje volimo ili ne volimo...
    Na kraju krajeva, kad pogledaš same rokere, čak i one vrhunske čiju glazbu obožavamo, velik dio njih je u svojim tekstovima propagiralo jedno, a živjelo na sasvim drugačiji način ili počelo živjeti na drugačiji način u momentu kad bi stekli slavu, lovu i popularnost. Tak da sve je to nekako polulažno...Zato je najbolje uzeti od svega (od te glazbe) ono dobro kaj se može i ne analizirati sve kaj se oko rocka vrtjelo...bar ću ja tako, inače ću si još pokvarit doživljaj rocka...

    avatar

    04.09.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • james_cook

    SDP:Kako se to radi kada se dođe na vlast evo nekih uspješnih reformi:smanjili smo plaće državnim službenicima, ukinuli besplatne knjige za školsku djecu, nismo isplatili božičnice, uskršnice, prijevoz, ukinuli smo trudničke naknade, neku siću podjelili umirovljenicima kao povrat cca 50,00KN po glavi mjesečno,ali sebi smo digli zato plaće. Zato smo i izgubili izbore od te velike i silne ljubavi prema hrvatskom puku. Sada igrajmo drugu igru hoćemo uvesti nove poreze , nove dače i mislimo da je narod lud ako opet glasa za nas da ga opet opljačkamo ...
    Moš si mislit socijalisti ništa ne znaju radit samo znaju uzimati,ali glavno da nas vole sve po redu.

    avatar

    04.09.2007. (19:18)    -   -   -   -  

  • Katolik

    Tragediju s našim vatrogascima ne želim na nikakav način "koristit" ovdje za bilo što...jer to je prava i nezamisliva tragedija.
    Ali moramo se zapitati - kakav je "naš sustav" unutar kojeg se to može desiti?

    Gosp. Jurjevic tragediju vatrogasaca nece "koristiti" ali ce se zapitati retoricki kakav je"nas sustav".A pa gosp. Jurjevicu kazite kakav je Vas sustav kad ste dok ste bili na vlasti vatrogasce stavili pod ingerenciju lokalne samouprave.Eto Vam odgovor na ovo sto necete koristiti jer Vam ni ne ide u prilog.Zato se pokrijte usima i prihvatite ponekad odgovrnost i krivicu a nemojte je uvijek trazit u drugima.

    avatar

    04.09.2007. (19:21)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @valerija
    naravno, velikim dijelom si u pravu...ali ponekad su neki pravac u glazbi, neki "kulturni pokret", neki pravac u umjetnosti "veći" i zanačajniji od svojihprotagonista tj - bitne su društvene posljedice kao i utjecaj na šire grupe ljudi. Nije tajna kako su i neka književna dijela (makar to zvučalo pomalu glupasto) "nadvladala" i "bila pametnija" od svojih autora - jer i autor ponekad igra samo ulogu medija (transmisije) preko klojeg neka epoha iznosi na površinu svoje, misli, ideje itd-
    Rock-kultura ipak na svoj način živi kroz ono što je iz nje proizišlo. Vračajući se na blues ili gospel ili "popularnu2 ili "protestnu" narodnu glazbu (traditional) - možemo ići još više "unazad" - ali tragovi toga postoje kasnije i u pravcima koji se izvode iz "klasičnog rocka"...da ne spominjem cijelu jednu "kulturu ponašanja" koja je iz toga prozišla.
    nesklad autora i njihovih djela ćesta je pojava - nažalost.
    Pa tako imamo i značajne mislioce koji su u svakodnevnom životu bili daleko ispod svojih "teorija".
    Nije lako živjeti u skladu ni sa svojim a kamoli tuđim idejama!
    Bez obzira - da bi se razmijelo puno toga danas treba analizirati rock-kulturu...jer i kod mladih danas imamo i prihvaćanje i ponašanje u skladu s nekim načelima rocka.
    A da ne govorim o onome što se zbivalo kao pokušaj "discipliniranja" rocka i rock kulture pa tako i rock-tradicije-

    avatar

    04.09.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @james_cook
    Ajme pameti!
    Od svega šta si nabrlja "najpametnije" ti je to "james-cook"!
    Je li to po travelers čekovima ?
    Uzmi Sanaderovu jamstvenu karticu koju su ti u tvojoj stranci turnili u džep paš vidit šta je ispunije od svih tih pustih obećanja!
    Ništa!
    Ali su se zato neki tvoji dobro nakesali!
    I javi se opet - tolika hrpa bedastoća na jednom mjesto najlipše i najzornije govori o tvojoj političkoj družini.

    avatar

    04.09.2007. (19:33)    -   -   -   -  

  • piva klapa ispo dvolta

    Ova kokoš Antunović sigurno neće pobjediti na izborima u 10. izbornoj!
    Jel Dalmatinci imaju dovoljno pameti i ukusa da ne glasuju za ovu pčelu koja puno zuji, a malo meda daje!
    Gđo. Planinc, ovaj, oprostite, Antunović, niti vi imate veze s Dalmacijom, niti Dalmacija želi imati veze s vama!

    avatar

    04.09.2007. (20:19)    -   -   -   -  

  • ponekad, jedva, možda

    Rockeri lansiraju po koju tezu
    i to omotaju u glazbu i mlataranje glavom.
    Dogodi se da pogode ono što mnogi misle,
    ali nemaju prilike javno to i reći.
    Skakanje po pozornici, glumatanje otkačenosti i sl., a
    refreni su im kao nekakav haiku, ili kao uglazbljeni aforizam.
    To su dostupne ideje i to je kao nekakva mantra.
    Mediji puštaju te ideje u eter i biraju koga će pustiti.
    A gazde gledaju na kome će zaraditi.
    I često ne puste prave talente da isplivaju,
    jer neki imaju monopol.
    I tu je kao nekakva podkultura mladih,
    njihov duhovni polusvijet,
    fenomen koji zaslužije tolike analize.
    Zašto se s time poistovjete?
    Zato jer su mladi, buntovni i podložni manipulacijama.
    Zato jer traže da ih netko vodi. Žele biti neka rulja.
    Žele imati Boga. Kralja. To je kao glazbena Torcida.
    Zašto ne traže svoj put, nego svi završe na istome,
    iako toliko očajnički žele biti drukčiji?
    Završe svi s poderanim trapericama,
    u crnim majicama, s naušnicama u nosu,
    ili u najbolju ruku, sa sličnim frizom (ćelavci, npr.).
    Nezreli mladenački đirevi nekome se isplate, moj brate.

    avatar

    04.09.2007. (20:27)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @piva klapa ispo dvolta
    Ti si živi dokaz kako postoje i Dalmatici koji nemaju dovoljno pameti !

    avatar

    04.09.2007. (20:28)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Malograđani
    Meni je vrlo zanimljiva teza koju je Smoje iznijeo (tj. načeo) kroz lik Roka Prča u "Našem malom mistu". To je da djeca "ratne" generacije partijaca postaju alternativci, umjetnici - dakle slikari, skladatelji, glazbenici, pisci... u nekakvom bijegu od "šumske" ili možda "revolucionarne" kulture koju su dobili obiteljskim odgojem.

    avatar

    04.09.2007. (20:30)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Fidel
    U ratnoj generaciji veoma je malo bilo "partijaca" - ali to nema veze...kao što mi je stran pojam "šumske kulture" jer se može ideologijski eksploatirati...A sad, u praksi, kada bi "zbrojili" onda baš i ne bi "štimalo" kako su umjetnici, slikari, glazbenici, pisci i sl. većinom djeca nekakve "revolucionarne generacije". Najviše "teoretičara i ideologa revolucije - pa i praktičara revolucije" dolazilo je iz neradničkih ili bolje stojećih slojeva, a u vremenima rušenja carizma - iz plemičklih krugova (tradicija ruskih žena revolucinara koje su ište do ekstrema: poput Zinaide Hipius etc.) A ako govorimo o nama - mi smo i sada podobrazovana i velikim dijelom primitivna sredina - tako da su nam neki "zajednički korijeni" ruralno-tradicionalnog tipa s blagim prilagođavanjem na urbani način života. zasad s poprilično dvojbenim uspjehom...

    avatar

    04.09.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • vinovac

    @piva klapa ispo dvolta

    Tko gubi a tko dobiva to ce biraci reci , meni bi bilo draze da ti nama das odgovor : Zasto niste 2000. god, kad ste imali vlast i gotov dvotrecinsku vecinu u saboru ,ponistili pretvorbu, pohapsili sve kriminogene tipove, napravili od Hrvatske pravnu Drzavu a ne banana.
    Na to bi SDP-e morao dati odgovor, znademo da ste "svi" upleteni u mutne poslove i da jedni drugim stitite leđa, izgleda da u tom grmu zec lezi ?.

    avatar

    04.09.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • pjaceta

    Drugarice Željka ajde ti lipo u izbornu jedinicu svoga sela i tamo budi pobjednica i molin te ne dolazi na naše plavo more nego plivaj po svojoj bari. Ovdi nisi poželjna i povedi sa sobon i druga Jurjevića baju čiji su strici srušili Bajamontušu u poslali u smrt mnogo nedužnih iz ovog splitskog bazena. Jadnici ajte ča u svoje krajeve i tamo predstavljajte svoju stranku sa Blajburga.

    avatar

    04.09.2007. (21:02)    -   -   -   -  

  • zlatac

    piva klapa ispo dvolta i pjaceta

    Kad nekaj ovakvega poveda okorela baba bez političkega rezultata, onda se si susedi med sobom zgledaju i pitaju se a na kega je to ona točno mislila da bu glasal za sdp, kad su ljudi jedva dočkali da se 2003 mekneju z vlasti kak bi hrvatska pak mogla normalno disat. Ovi tutleki v sdp-ju si živiju u nekakvoim svojem svetu, u kojem im karanfilčeki cveteju.

    avatar

    04.09.2007. (21:09)    -   -   -   -  

  • piva klapa ispo dvolta

    Ja jednako volim sve krajeve Hrvatske, ja sam Hrvat i Dalmatinac!
    Ja ljude cijenim po sposobnosti, bez obzira bili oni iz Slavonije, Istre, Dalmacije, Zagorja, Like i Gorskog kotara, Baranje...
    Ti meni reci, je li normalno da netko bude na čelu jedinice iz koje dolazi?! Ti ljudi najbolje razume potrebe tog kraja kojeg će zastupat, naravno zastupajući i interese cijele Hrvatske!

    avatar

    04.09.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • smokeonthewater

    piva klapa ispod volta,pjaceta,zlatac,Marin Jurjević o svemu

    Antunovićka lupi i ostane živa. Daj Željka probudi se i razmisli. Kada shvatiš da ćeš morati čestitiati protivnicima na pobjedi onda se povuci iz politike. Tu tvoju odluku očekujemo u studenome, dan nakon izbora. Sanader je već sve dogovorio sa Adlešićkom, Friščićem, Đapićem i Jordanom tako da po niti jednoj matematičkoj formuli SDP ne može formirati Vladu. Još kad HNS ne prijeđe prag u većini izbornih jedinica vaš poraz bit će još tužniji i još veći. HAHAHAHAHAAHHAAHAHAHHAAHAHAHAH
    Kaže nekad ... ... prva petokrakaška pesnica a danas samo drugarica iz drugog komitetliskog reda da su Dalmatinci prepoznali u njoj i njezinoj partiji poštenje i odgovornost ... tako su na prošlim izborima Slavonci prepoznali tu njihovu "besprijekornost" pa je crvendačica jedva prešla izborni prag u rodnoj joj ravnici ... znaju Dalmatinci sa antikristima i antihrvatima kako treba pa će tako i uspaljena komunjarka proći ...

    avatar

    04.09.2007. (21:32)    -   -   -   -  

učitavam...