Komentari

lifestyletatjana.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • luki 2

    O, da. Na to smo već oguglali i svjesni smo: "Veliki brat Te gleda", gdje god bio i ma što radio...Nažalost, u današnjem društvu to je tako. Svatko svakoga ima pravo kontrolirai; docirati mu; raditi o glavi...Jadno, ali istinito...Od toga se, na žalost, ne možemo obraniti..Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    07.08.2007. (17:07)    -   -   -   -  

  • neandertalac

    Pravo na moju slobodu mora mi biti zaštićeno... Ono što ja mislim o svijetu i vremenu kad sam potpuno sam nema ama baš nikakve veze s mojom tvrtkom i poslom koji obavljam.

    Sam se cenzuriram svakodnevno - da ne bih svojim stavom povrijedio drugoga... Onda to može i moja tvrtka.

    avatar

    07.08.2007. (19:21)    -   -   -   -  

  • misko

    Nema više slobede ni privatnosti, iako se svi u sav glas kunu u te vrijednosti...
    Iz prikrajka se samo cerekam i živim po svojim zakonima (koliko god je to moguće).

    avatar

    10.08.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Svih 8 sati sto si na poslu je firminih. Pa i onih sat vremena pauze. Jer si placen i za lunch break. Dakle, moras se povinovati, stisnut zube i cekat da dodjes kuci da sjednes za net i odes na forume, blogove i slicno. Nema se sta tu diskutirat. Tvoj privatni zivot je tvoj, ali tih 8 sati ti si placen za posao koji moras odradit. Odlazenje na forume nije rad. 1+1=2.

    avatar

    10.08.2007. (13:49)    -   -   -   -  

  • p i g m a l i o n

    ....čovječe, tko može 8 ili više sati dnevno sjediti za računalom i ne otići na forum i slično??!! Znam, imam jednog takvog u kancelariji (čast i slava mu, ne crnim ga), koji može da ne ide... ali ja ne mogu toliko raditi u tih 8 sati.... šefe nemoj ovo pronaći i pročitati... I'm only human....

    avatar

    10.08.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • Irida

    nema privatnosti više ni u vlastitom domu, akamoli ako trošiš firmino vrijeme energiju i tehnologiju...

    avatar

    10.08.2007. (21:04)    -   -   -   -  

  • samo jedna Ana...

    ja sam siguran da je priča izmišljena...

    avatar

    10.08.2007. (22:37)    -   -   -   -  

  • MaliMujo

    Sve ovisi o poslu i o poduzeću. Ne znam što je dotični radnik stvarno radio, ali iz iskustva znam da vrlo rijetki informatičari mogu biti koncentirani na posao nekoliko sati u komadu. U pravilu radiš sat-dva i napraviš kratku pauzu za rasterećenje mozga. Što ćeš za vrijeme tih pauza raditi, tvoja je stvar, ali svakako to mora biti nešto što te opušta i tvrtke bi trebale toga biti svjesne. One koje nisu, imaju puno nezadovoljnih zaposlenika kojima je samo bitno dobiti plaću. A kad je zaposlenik zadovoljan i barem na prvi pogled nema lanac oko vrata, onda i u pauzama razmišlja o poslu i nekad se baš za vrijeme pauze pojave dobre ideje koje unaprijede poslovanje. Nije ti onda problem ni raditi puno sati dnevno jer znaš da te šefovi razumiju i da su ti zahvalni (nije plaća jedina nagrada za dobro napravljen posao, prilično je važno i da te nadređeni i kolege cijene i da to povremeno i pokažu). Ipak, o Siemensu sam čuo svakakvih priča za koje ne znam koliko su istinite, ali skon sam vjerovati da jesu, i tvoj post ih samo potvrđuje. Jedna od tih priča je da kad se zapošljavaš kod njih kao programer, moraš potpisati da ćeš im biti na raspolaganju kad god je potrebno (ok), da ćeš ići gdje god te pošalju (isto ok), ali i da nećeš 5 godina stvarati obitelj (e ovo je krajnje debilno). Još jednom kažem da ne znam koliko je točno, ali sklon sam vjerovati da jest.

    avatar

    11.08.2007. (19:45)    -   -   -   -  

  • Lifestyle by Tatjana

    Iskreno, nisam konkretno upućena kako je točno u Siemensu, ali na mjestima gdje sam radila ili gdje sam konkurirala za posao je bilo jezovito.Bukvalno...Osim raznih prosto nevjerovatnih pitanja kao npr "Da li će vaš muž dolaziti na posao i da li će nam praviti neugodnosti" (vjerovatno smatrajući da je moj muž neki ljubomorni agresivac sa pendrekom u ruci) do pitanja " Gdje vam, muž radi"(što je potpuno nebitno...JA sam ta koja traži posao, JA ), pa do " Tko će vam čuvati djecu kada ste na poslu" ( fuj, fuj i fuj)...Toliko uplitanja u intimni život, toliko da ti se povraća.

    avatar

    11.08.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    To dolazi u paketu sa ulaskom u evropu (namjerno malim slovom).
    Strašno me smetaju ovi upitnici umjesto kvačica, jako teško za čitati tekst.

    avatar

    12.08.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Da se ne ponavljam, prekopirat ću svoj komentar na ovu temu koji sma ostavila kod Choco koja je također o ovome pisala:

    Reći ću svoje objektivno mišljenje. Kao prvo, oba tipa su kreteni. To je neosporno jer svatko tko se po forumima vrijeđa je za mene idiot. Onaj tko upliće nacionalnost, politiku i sl u to vrijeđanje, taj je još veći kreten. A ako je sve to zbog nekih navijačkih nesuglasica, onda su ultimativni idioti. No, pustimo to.
    Cinkaroš je kukavica i slabić, a tužakanje firmi to i potvrđuje. Ne samo to, nego i pomalo psihopatsko ponašanje te neimanje vlastitog života očito.
    Što se tiče Siemensa, tu je stvar dvojaka. Kad su već saznali to što su saznali o svom djelatniku, nemaju mu pravo davati otkaz zbog njegovih upisa na nekom forumu. Međutim, ako ovaj to čini tijekom radnog vremena, pa i ja bih mu dala otkaz, bez obzira što radi i piše, pozitivno ili negativno. Ne bih željela u svojoj firmi plaćati ljude koji vise po Netu umjesto da obavljaju svoj posao, pogotovo na forumima koji, zna se, iziskuju malo duži boravak online jer stalno pratiš tko ti odgovara, pogotovo ako se s nekim i zakačiš. U redu ako zaposlenik provjeri mail ili nešto, ali ako stalno visi online na sadržajima nevezanim za posao, sorry, ali ne bih rasipala novac na njega. Niti bih ja sama, kad budem jednog dana radila, visila na Netu, primala plaću i pravila se da sam do grla u poslu.
    No, druga je stvar praćenje svega što je zaposlenik pisao jer to već zadire u njegovu privatnost i na to nemaju pravo. Hajde, još bi mi nekako bilo opravdano da su ga možda pratili 1 tjedan, ali u vidu provjere je li surfao tijekom radnog vremena, pa kad su skužili da je, da su ga opomenuli pred otkaz. No, 5 mjeseci pratiti nečije poruke, hm, to mi je psihopatsko ponašanje i od same firme, a ujedno i indirektni voajerizam!
    No dobro, ne znamo sve strane priče, ne znamo kakav je bio zaposlenik, radnik, neradnik, ovo, ono, pa sad možemo samo nagađati :o)

    avatar

    14.08.2007. (13:20)    -   -   -   -  

  • Klara

    da, žalosno da ne može bit žalosnije, još malo pa će nam uzimat otiske prstiju i skenirat šarenice

    avatar

    16.08.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...