Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • NEMANJA

    I think, if I may simplify, that there are three or four predominant versions of cyberspace. There is the common sense version, where we are still real people who talk to each other, cyberspace is just another medium. This is too simple, because cyberspace of course does affect what it means to be a subject. Then we have the paranoiac version: cyberspace, the maternal thing, we lose autonomy. Then we have this perverse liberating notion, we get rid of patriarchal authority. And the other one is the New Age version of the Noosphere. People are so fascinated by phenomena which are really very exceptional. I don't know anyone who, when sitting in front of the computer really regresses to some kind of psychotic immersion, who becomes a member of the Noosphere, it's not like that. The hysterical experience is the fundamental experience.

    avatar

    05.08.2007. (06:37)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    dobro doša nešo! letaš vamo-tamo pa ću ti pejstat isti komentar
    PEJST:
    nisan znala da je pratija kretanje trajmvaja broj dva, to je stvarno posal i po
    ali sad kad si mi otkrija njegovu strast prema domaćim životinjama možda sve rečem Ivani, da je pohotni čoban ne zarazi slinavkom

    avatar

    05.08.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    ...ciao mačak, ali zašto u ovako rane ure? anyhow, yo, respect!...

    avatar

    05.08.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    ...nakon drugog čitanja - ah, da - "Nisam besan, samo mi je ritam sna i jave u mistimeingu s CET; mislim da sam ispred svoga vremena."
    ...ipak je rano...
    ...i ipak je (gotovo) dosadno, bez tebe (i njetočke)...Magda je dobra, no tek je na početku, pa dok se ona zagrije i podmaže...a Kizzo je, na žalost, utamničen te se rijetko javlja svojim krasnim pismima, premda je, predosjećajući tvoj skori, raskošni povratak, nedavno lijepo poentirao i ukazao na jarkaste radove... najteže mi (osim tvoga predugoga izbivanja) pada IZGNANIKOVO literarno osciliranje, vjerojatno je pod opterećenjem da bude obziran pisac, jer je i njegova mama počela pratiti ružičasti blog - elem se nadam da će mama Marina imati potpunoma razumijevanja za sinovljev, počesto, vrlo profinjeno, dramatičan blog...Marina, molim Vas imajte razumijevanja i nemojte padati pod utjecaj kapetana Jana ukoliko se Jan,vjerojatno zbog ljubomore, obruši na dragog nam IZGNANIKA...(gospođa Marina potajice prati i Vaseljena blog, pa sam joj se ovdje usput i obratio)...

    avatar

    05.08.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • odmak

    Već sam mislila da si odustao. tražila sam po drugim blogovima, ali nitko nije bio toliko... eto toliko

    avatar

    05.08.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • crni pes s Cmroka

    Jel' ti to moj blog poslužio kao inspiracija?

    avatar

    05.08.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    @Magda: Koliko je znam Ivanu, ona je po sebi slinavka, što može značiti i to da slini po sebi, a opet, i po tebi, kako kad...u svakom slučaju, Jelibor najvoli spužvaste kravlje njuške: njega to relaksira.
    @Odmak: Samo sam po morima, draga. Valjda je to Kapetan Kuka u meni. A to, da nitko nije bio toliko, pa to je valjda itak jasno.
    @Natječaj: Ne, nije. Inspiracija mi je bila, kako velim, misao o tome da i govno može poslužiti kao matiere-a-penser. Neke su misli, kao što vidiš, stvorene da misle.
    @Grga: Mislim da si prestrog, prijatelju, ponajprije prema sebi: nije dosadno sve dok je ovakvih komentara kakvi su tvoji: da Radonius Assinelli Holeus, ha, ha, pa to je predivno! Potom, Izgnanik je pred udajom (čudno je to s njime i njegovom izabrnicom: u njega je naglašenija anima, ta njegova nježnija strana, u nje animus, njena gotovo muška odlučnost; bit će ta ih je ta bizarna okolnost i zbližila), pa mu nije ništa za zamjeriti, nadasve ne oprez pred punicom. Punica: kako to gordo zvuči! Kakvo biće! Kažeš punica, i eto ti sitcoma; ne znam zašto nitko već nije napisao takvu seriju: u stan mlade obitelji stiže Punica! Bože, kakav eksplozivan dramski potencijal!
    Markiz će i ostati u zatvoru: njemu je zatvor izborno stanje, ali i prirodan okoliš! Slobodan je tek kad je sputan. Mislim da to Magda sluti i na njoj svojstven način dobro tumači.
    Idem sad u dan. Zagreb je ipak odvratan u ovo razbludno vrijeme čaja u kolovozu (Mihalić).

    avatar

    05.08.2007. (14:45)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    VIRTUELINA PRIČA O ŠEDINOJ BAKI

    Daklem, otkako je baka otišla u mirovinu, a posebno otkako je umro djed, stara žena apsolutno ništa ne radi.
    Po cijele dane leži u krevetu, gleda TV Novu, ne pere se, ne kuha (hrane je Šedini roditelji), ne izlazi iz kuće, ništa!
    Čovjek bi rekao da je baka u depresiji, no kad pročitate sinopsis Šedinog razgovora s bakom, jasno vam je da se baka rodila samo s jednom namjerom a ta je da dočeka dan da baš ništa ne radi.
    Stara je po vlastitim tvrdnjama, sasvim OK.
    Kuhanje je oduvijek mrzila, ne podnosi društvo pa nema prijateljica, rodila je jednoga sina pa kad je vidjela koji su djeca davež, odlučila se da ih više ne rađa. Jedva je dočekala da joj muž umre pa da ne mora izlaziti iz kreveta (on ju je 'gnjavio' da s vremena na vrijeme ode u dućan). Ne tušira se, jer "nikada nije voljela vodu". I tako dalje, i tome slično.
    Na svako pitanje kratko odgovara - "Svejedno mi je".

    Naravno, ne treba posebno napominjati da je Šedina obitelj totalno sluđena, jerbo se o Staroj netko na koncu ipak treba brinuti.
    Uglavnom, Šeda je svoj umjetnički projekt posvetila tome da baku izvuče iz letargije.
    Pa je kroz razgovore s babičkom skužila da je Stara nekoć bila dobra u onome što je radila.
    A baka je svojevremeno bila poslovođa u trgovini alatima.
    Povuci-potegni i baba je počela pričati o asortimanu u svom dućanu.
    Svega se sjeća - do najmanjeg detalja!
    Pa se Šedina 'izložba' sastoji od dvjestotinjak bakinih crteža od kojih svaki predstavlja po jedan artikl koji je baka nekoć prodavala (uključujući podatke o dimenzijama, posebice šarafa, i njihovim cijenama).
    Na zidu je ispisan sadržaj razgovora Šeda-Baka.

    avatar

    05.08.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Vratio si se, Nemanja. Ljubezan pozdrav. Da li te povratak ispunio melankolijom ili si se, ulično rečeno, odmah ufurao u zagrebačku spiku. Ovo je sve samo oprezan uvod.

    avatar

    06.08.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pozdrav, Izgnaniče.
    Zagreb u meni izaziva ambivalentne osjećaje, kao stalna djevojka: kad sam tu, smara, kad izbivam, fali.
    Zagreb je - da nastavim u revijalnom tonu - sponzoruša: izvana privlačan, iznutra odbojan, prima vista nepristupačan, a zapravo se nudi svakom provincijskom fudbaleru.
    Kao sex s Paris Hilton, ukratko.
    Nego, ne znam mili znaš li tko bijaše kanonik Antun Vramec?
    Enciklopedija će o njemu šturo kazati:
    "Antun Vramec (Vrbovec, 9. lipnja 1538. - Varaždin, 1587.), hrvatski pisac. Doktorirao je teologiju u Rimu, a vrativši se u Hrvatsku postao je kanonik Zagrebačkog Kaptola. Godine 1582. lišen je kanoničke časti, vjerojatno zato što je bio oženjen. Djelovao je kao župnik u Zagrebu, Brežicama, Stenjevcu i Varaždinu. Glavno djelo mu je "Kronika vezda znovich zpravljena kratka szlouenzkim jezikom" u kojem je obradio povijest od stvaranja svijeta do 1578."
    Tak ambiciozni kroničar Vramec itak nije lišen svoje kanoničke velečasti zbog prijetvornoga grijeha ženidbe; obeščašćen je zbog nećeg puno pogubnijeg, zbog smrtnog grijeha - iskrenosti!
    Naime, kako svjedoči Krleža u Baladama, Vramec je Agramerima kadikad u lice kazao da "nemajuć puno, hvastaju se"!
    Zamisli ti to! Kao da je opisivao današnju menažeriju Bogovićeve.
    Što ti je demon mjesta, ha! Nemajuć puno, hvastaju se.
    To ti je agramerski hybris.

    avatar

    06.08.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...