Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • nema me

    ah, morat ću se opet politički reaktivirati. zadnji put smo dobili izbore (2000.), al onda kad sam došao na prvu iduću (pobjedničku) sjednicu, sva ta ekipa s kojom sam dobio izbore ličila mi je kao blijeda kopija hadezeovske ekipe, više nalik igraču koji slučajno zabije gol s jedno 40-50 m, pa se hvata za glavu od nevjerice što je zabio gol. hm... odmah sam shvatio da ćemo iduću utakmicu glatko izgubiti.
    creativa

    avatar

    01.07.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • brbljaonica by rosa l

    a šta im je drugo preostalo? nažalost, mnoge stranke (pa baš i SDP 2003-e) misle da s PR-ovskim štosevima mogu dobiti izbore...ali ne ide, a vidjet će to i dr.ivo na jesen...

    avatar

    01.07.2007. (10:40)    -   -   -   -  

  • Lovec v mutne vode

    Izvanredan sažetak cijele predstave je naveden u naslovu posta i tu se stvarno nema više što dodati. :-)

    avatar

    01.07.2007. (10:50)    -   -   -   -  

  • okrim

    ah, što ćemo sve je to život naš svagdašnji...

    avatar

    01.07.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • zriko

    Vidoviću,možeš samo jalno i zlobno komentirati viđeno na HDZ-ovom skupu,jer vi u SDP-u im niste ni do koljena!mrtvo puhalo-Arlović,isluženi Crkvenac,opsjenar Jurčić,obmanjivač Linić,nemampojma-Milanović ili ona smješna Antunovićka??!?koga oni više mogu prevariti?gledat ćete vi opet u leđa HDZ-u!!!

    avatar

    01.07.2007. (13:42)    -   -   -   -  

  • moje stajalište

    moram priznati da su me razočarali ti HDZ-ovci. Ovaj puta nisu ponudili baš niti jednu stavku koja se ne može olako oboriti, a osim toga nisu ponudili ni ništa novo, nego su samo odgovorili na ono o čemu se dosad oporba izjašnjavala. Mislila sam da će taj njihov skup ipak biti barem za nijansu bolji, ali unatoč decibelima bio je sadržajno prazno i neutemeljeno. pretpostavljam da nemate vremena za to, ali na svom sam blogu napravila rezime izrečenog i svoj stav o tome.

    avatar

    01.07.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • edo

    Gospon Davor, nekaj mi ne izgledate svježe. Hajte vi na odmor... :)

    avatar

    01.07.2007. (16:16)    -   -   -   -  

  • marin

    Tek kada se pročita ovo što je napisao zriko postaje jasno zašto će HDZ izgubiti izbore. Uz takve članove ili simpatizere oni naprosto nemaju šansu.

    avatar

    01.07.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    zriko je malo dezorijentiran jer mu nedostaju zeko i janje. Oni su jaki samo u grupi... ovako pojedinačno djeluju prilično nesigurno i neuvjerljivo. :)

    avatar

    01.07.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • PAPA

    imam novi post

    avatar

    02.07.2007. (09:50)    -   -   -   -  

  • lastavica

    ovih dana nestignem na net kao do sada ali zato mi u oko upadne činjenica kako poštovani g. Vidović kao prof . u nižim razredima zada temu i na tome ostane. Nije blog mjesto za pumpanje ega, to je mjesto dijaloga ali ne samo komentatora međusobno već i onoga tko je blog pokrenuo.

    avatar

    02.07.2007. (12:35)    -   -   -   -  

  • goxic

    Mislim, molim malo vise razumijevanja za HDZ. Konvencija je bila predviđena za jesen. Sve posljednje afere, nagli pad popularnosti ih je jednostavno primorao da panično, na brzinu, naprave konvenciju. Kak bi bilo vama da nesto pomno planirano za 3 mjeseca morate napraviti na brzinu. I vi bi se osjecali nesigurno, neuvjerljivo, brzopleto. Siromaceki, covjek ne zna jel bi se plakal ili smijal nad tom tuznom sudbinom ovog pokreta.

    avatar

    02.07.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • lastavica

    goxic da nije tragično bilo bi komično stoga ipak mislim da nije vrijeme za smijeh jer preozbiljne stvari izbijaju na površinu. Možda kad bi svi političari shvatili ozbiljnost situacije i nastavili pritisak radi istine a ne lijepo i opušteno otići na GO i pustiti da se stvari razvodne a oni na tapeti tužilaštva reorganiziraju i prikriju prljavu rabotu.

    avatar

    02.07.2007. (16:32)    -   -   -   -  

  • Bato

    Kao obično volim Vam se obratiti sa poštovanjem! Nekada prije dok ste vodili grad Sisak, često sam posječivao vaš blog koji je tada bio na razini i prepun ideja, no isto tako otvoren za pitanja javnosti. Primjećujem da u izbornoj godini svi vode jake monologe gotovo diktatorskog nastupa! Naravno poznato je svima da narod treba vođu, pa na kraju takvog izaberu, onog koji je dominantan! Ne vidim razloga da bilo koja stranka vodi predizbornu kampanju napadajući nekog drugog i ukazivajući na nedostatke toga drugoga dok istovremeno svoje pogreške stavlja na taj način u drugi plan! Pa kaže se i da je napad najbolja obrana i tako onda u nedogled i krivicu prebacivati s jednog na drugog!

    No ja vama kao laik u politici, ali isto tako kao akademski građan ove države, postavljam vam pitanje! Nije li malo suludo vrtit se svake 4 godine između lijevice i desnice, nije li logičnije dati priliku jednima koji će napraviti program, pa na kraju i počet ga sprovoditi kada nadmire svoje potrebe, za kvalitetnu strategiju i politiku ipak mislim da je potreban određen kontinuitet!

    P.S. mislim da je pravi govornik onaj koji ne nameće odgovore nego ostavlja na razmišljanje, da vodi monolog na takav način da odgovor bude očit i logičan a ne nametnut! pozdrav i do čitanja

    avatar

    02.07.2007. (20:22)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    E, baš me Lastavica oprala. Da. blog mora biti interaktivan! Što se tiče Batine opaske o "diktatorskim monolozima" nadam se da ne misli pri tome na mene. Jer niti mi je do diktature, niti dijaloga. Ali se slažem da je previše bahatosti iarogancije. Naravno, nije isto niti je jednako opasno ako su bahati na vlasti, jer oni imaju sve poluge i mehanizme da naprave "belaj" ili su takvi u oporbi. Oni, prirodno, jer im je to i posao kriče, viču i upozoravaju na slabosti onih na vlasti. Ako ste u oporbi možete nuditi koliko hoćete i najbolje programe, ali vas se naprosto ne čuje niti sluša.zato se oporbenjaci dovijaju raznim taktikama da privuku pozornost na te svoje programe i ideje. A što se tiče dužine mandata, kako se uzme! Kratak je za one koji rade ozbiljan posao i provode ozbiljne reforme (kao što je to radila Račanova Vlada), ali je predug za ovu Vladu koja nije baš ništa napravila (osim nekoliko prihvatljivih gesti) da stvari pokreće s mjesta. Naprosto se za siću kupuju pojedine glasačke skupine i kupuje vrijeme, a ni ni na vidiku nema ozbiljnih i domišljenih razvojnih projekata.

    avatar

    02.07.2007. (21:42)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Ono je gore greška, naravno "da mi nije do dijaloga".Naprotiv, dijalog je temelj gemokracije.

    avatar

    02.07.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • goxic

    Moj dragi Davorko! Kad smo vec kod demokracije i dijaloga, imam pitanje na koje ocekujem odgovor. Jos uvijek imam pohranjene predobre spotove koalicije sa kraja 1999 godine na svom hardu. Tada sam skidao streamove sa 101 koja je bila ogranicena na podrucje ZG-a, sporom dial-up vezom, nisam stedio svoje jadne studentske kune zbog ideala u koje sam vjerovao. Sjecam se spota sa trudnicom i malom djetetom, sivom klupom i obecanjem "Vratit cemo dostojanstvo majkama". No, srezali ste porodiljne naknade. Kao covjeka vas pitam, sramite li se toga? I sto ste ucinili kako bi ljudima pokazali da ste se promjenili? Zbog cega vam vjerovati sada? (Da ne mislite slucajno da sam HDZ-ov birac, ja sam sam kritik sa svrhom da uvidite svoje mane). Na aferu u HFP-u ste medijski eksponirali osobu koja u javnosti, uz Bandica,ima epitet najkorumpiranije osobe u SDP-u. To je ono, sto sam najmanje ocekivao od stranke koja slovi za demokratsku i dijalosku. Zasto niste u medijsko grotlo poslali predjsednika neopterecenog aferama koji bi da je imao snage i volje trebao izjaviti: "Bezrezervno podrzavamo akciju drzavnih tijela (USKOKA, policije i odvjetnistva), no trazimo politicku odgovornost onih koji su trebali upravljati fondom. Takodjer porucujemo hrvatskoj javnosti, ako istraga pokaze da su za vrijeme kada su clanovi nase stranke bili u fondu, pocinjene bilo kakve nepravilnosti u fondu, obecajemo, kao odgovorna stranka pred biracima, da doticni ljudi ne samo da nece biti clanovi SDP-a, nego ce odgovarati svim gradjanima ove zemlje.
    Postovani g. Vidovicu, da li mislite da je to dijalog koji trazi napcen narod i da je to demokracija? Ako da, zbog cega vasa stranka nema muda za ovakav potez? Sve dok ne smognete snage za ovakve poteze, u mojim ocima ste samo malo manje smrdljiva govna od HDZ-a

    avatar

    03.07.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  • Radost Socijalizma

    Daje se na znanje svim neo-ustašama, četnicima i vjerskim fundamentalistima da je na današnji dan, 2. jula 2007. osnovan militantno - filozofski pokret ''Radost socijalizma.''

    avatar

    03.07.2007. (00:39)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @goxic- ne pada mi na pamet niti braniti sve što je koalicijska vlada napravila ili nije napravila u svojemu mandatu, niti opovrgavati ono što je dojam ili kakav"epitet" imaju pojedine osobe. Prvo zato jer su izbori prije 4 godine naplatili ono što smo ili nismo napravili (iako bih mogao ispisati stotine postova o krivom dojmu i "epitetima") i to nije tema. Tema je ono što je napravljeno ili nije u ove 4 godine. No, validno je pitanje zašto nam (SDP-u) vjerovati sada. Prihvaćam usporedbu u svakom. baš svakom aspektu našeg i njihovog političkog djelovanja, pa Ti i svatko drugi vagnite i odlučite! Konkretno, kad već pitaš za rodiljne naknade - u zdravstvenom resoru koji su vodile kolege iz HSLS-a (sjeti se da smo bili koalicijska,a ne SDP-ovska Vlada), zatečeno je kaotično stanje, kad je riječ o sustavu, sa ogromnim dubiozama iz prošlih vremena. te su dubioz stajale kao kamen oko vrata cijeloj Vladi i problemi su se morali rješavati odmah, a da se ne ide na restrikcije u razini i kvaliteti usluga. Koliko se sjećam u cijeloj paleti mjera predložili su i neke restrikcije u visini rodiljnih naknada, ali zato da bi RODILJNE NAKNADE MOGLE DOBIVATI SVE, A NE SAMO ZAPOSLENE RODILJE! To je bio iskorak u tom pravu! Restrikcije su se odnosile samo za razdoblje druge polovine rodiljnog dopusta, što je bilo u skladu sa dužinom rodiljnog perioda u drugim europskim zemljama. Naravno, ovo je objašnjenje, a ne opravdanje. Inače, to je jedna od rijetkih restrikcija, i ja ju ne smatram pametnom niti dobrodošlom. Tim više, jer je na tom, ne baš preskupom pravu, malo ušteđeno za proračun, a dalo se "štofa" da se neprestanim trubljenjemo tome stvori dojam o tobožnjoj socijalnoj neosjetljivosti te vlade, što je potpuno netočno i što demantiraju brojke o udjelu socijalnih izdataka u proračunu Države.
    Što se pak korupcije i afere u HFP-u tiče, reki smo baš to što ti kažeš da bi trebalo reći. Nema baš nikoga tko bi mogao biti amnestiran od odgovornosti za korupciju, bez obzira na članstvo u bilo kojoj stranci.Ako se utvrdi da je bilo koji naš član umiješan u bilo kakvu aferu ili da snosi odgovornost za to, naravno da će i politički odgovarati. A što se "epiteta" tiče, zar ozbiljno misliš da bi trebali reagirati na ljepljene flastere pojedinim ljudima. Zaboga, nešto bi valjda trebalo i dokazati!Ti su flasteri tu samo zato da bi ti i drugi mogali zaključiti kako su svi "manje ili više smrdljiva govna". Žao mi je što su tebe uvjerili u to!
    @Radosti socijalizma- okani se moga bloga sa svojim militantno-filozofskim "fundamentalističkim pizdarijama" i ne sprdaj se sa ozbiljnim stvarima!

    avatar

    03.07.2007. (06:15)    -   -   -   -  

  • goxic

    Dragi Davorko, nije mene nitko uvjerio u nista. Imam jasno izgradjeni osobni stav. Moje teze iznesene na blogu, najcesce nisu iskljucivo moje osobne, vec one kakvu percepciju ima vecina gradjana ove zemlje. I one nisu tu da bi vas se vrijedjalo vec da bi vam pomogle da shvatite nacin razmisljanja birackog tijela. Iz zelje da budete jos bolji. Da se sastanete i kazete, ljudi od nas ocekuju odgovore tu, tu i tu. To su nase slabosti i ajmo se uhvatiti u kostac sa njima.
    Vezano uz rodiljne naknade, znam da je situacija bila katastroficna, ali sto ste vi ucinili da prenesete gradjanima kakvo je stanje i zbog cega ste uveli naknade kakve jeste. Skoro pa nista. Isto tako u svim ostalim segmentima. Samozatajnost i skromnost su vrline, ali na zalost ne u politici.
    Vezano uz HFP pohvale na izgovorenim rijecima. Na zalost, u jeku rasprava, kada je kestenje bilo vruce, niti jedan SDP-ovac nije na televiziji jasno i glasno rekao da ukoliko istraga pokaze, da ce svaki clan snositi politicke konzekvence.

    avatar

    03.07.2007. (08:00)    -   -   -   -  

  • marin

    HFP jest i mora biti političko pitanje samo u dijelu koji se odnosi na političku odgovornist članova vlade koji nisu učinili kriminalno djelo.Vrlo je opasno proglašavati političkim pitanjem tehničku provedbu plačke fonda jer bi to, sasvim sigurno, moglo otupiti oštricu istrage i ublažiti kasniju presudu.
    Dakle, pljačkaši nisu političari - nego kriminalci. I držimo se toga.

    avatar

    03.07.2007. (09:26)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @goxicu- priznajem golemi krimen naše Vlade, a to je da smo bili autistični u našem uvjerenju kako tobože građani znaju, kakvo je stanje, kako imamo dobre i plemenite namjere i kako u konačnici dobro (iako ne naravno sve) radimo. Kao totalne naivčine smo mislili da se to vidi i prepoznaje. nažalost, sad tek vidim kako ni članovi naše stranke nisu uglavnom imali pojma o tome što smo i zašto smo nešto uradili. Mnoštvo naših simpatizera i glasača je prihvatilo jednostavne i jednostrane istine koje su nudili svi drugi potpomognuti i medijima koji su plošno i površno komentirali naše poteze ili pak predstavnici nekih interesnih skupina koje su htjele ušićariti što više za sebe, ne vodeći računa o širim interesima društva. Naravno, da je grijeh naš, a ne samo njihov. I to se valjda neće ponoviti nakon studenog.
    @Marine- naravno da si u pravu. Lopine su lopine, i trebaju odgovarati kazneno, a mi političari na drugi način. To što nešto nismo znali u sustavu za koji odgovaramo, nije problem apstraktnoga društva, već osoba koje su u ime društva izabrane za odgovornost.Pitam se jedno jednostavno pitanje: Bi li ministri u nadzormo odboru HFP-a bili jednako neobavješteni o krađi, da je kojim slučajem riječ o njihovoj osobnoj lovi? Vjerojatno bi se malo više trudili. istina je i to, govorim iz osobnog iskustva, da rad u više nadzornih odbora u koje smo bili gurnuti nije ni mogao biti bog zna kako kvalitetan, jer se naprosto ne stigne baviti svime. naprosto ste prisiljeni gledati samo da li se ostvaruju strateški ciljevi i da li postoji formalna pravilnost u radu, koju potvrđuje revizija. Zato, nikada više ne bih pristao ići u nadzorne odbore, pogotovo ne u tvrtke o čijem poslovanju samo površno znam.

    avatar

    03.07.2007. (10:09)    -   -   -   -  

  • crazysmoke

    Ovako ove godine ja dobivam pravo glasovanja,a pošto me se nitko od vas političara nije dojmio najvjerojatnije ću izać i prekrižit listić,jer nema smisla davat glas nekome tko pred izbore obećava sve i kad pobijedi nas jadnike tko šiša,tako Hrvatska neće moć naprijed i smatram da trebaju novi i pametni ljudi koja će svoja obećanja održat,a ne kao vaš predsjednik koji je gradivo nabubao u školi i sad prodaje pamet Hdz-ovcima. Sve dok je tako nama jadnicima će biti sve lošije i lošije,bez obzira na EU.

    avatar

    03.07.2007. (11:04)    -   -   -   -  

  • goxic

    Joj crazysmoke, prekriziti listic ili ne izaci je najgora moguca opcija, kao i dati glas nekoj minornoj stranci koja nema nikakvih izgleda jer se prema izbornoj metodi takvi glasovi u njvecem postotku distribuiraju stranci koja je dobila najvise glasova. Ti kao mlad, imas gradjansku duznost glasati a moj savjet ti je da izmedju stranaka koje imaju realne sanse u sabor (HDZ, SDP, HSP, HNS, HSLS-HSS, DC, IDS,...) izaberes onu koja ti se cini najpostenija i najsposobnija. Od kukanja kako su svi isti nikakve koristi.

    avatar

    03.07.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • lastavica

    hahahahaha gospon Vidović pa ne djelujete mi tak plaho do sada a da ste moje skretanje pažnje doživjeli kao pranje.
    Nevolim biti gruba u nastupu, nego vizualizacijom situacije pokušavam vratiti informaciju koji dojam ostavljate vjerojatno nesvjesno pa mi je žao da to doživljavate kao "pranje"

    "nažalost, sad tek vidim kako ni članovi naše stranke nisu uglavnom imali pojma o tome što smo i zašto smo nešto uradili. Mnoštvo naših simpatizera i glasača je prihvatilo jednostavne i jednostrane istine koje su nudili svi drugi potpomognuti i medijima koji su plošno i površno komentirali naše poteze ili pak predstavnici nekih interesnih skupina koje su htjele ušićariti što više za sebe, ne vodeći računa o širim interesima društva. Naravno, da je grijeh naš, a ne samo njihov. I to se valjda neće ponoviti nakon studenog."

    Ovo mi djeluje jako nesigurno, kako na tome graditi povjerenje i vjerovati da ćete ovaj puta imati pojma. Ja osobno znam na čemu temeljim vjeru u SDP ali većina građana iz ovoga ponovo može iščitati nesigurnost koju su već jednom sankcionirali.

    Lijep pozdrav od zemljakinje porijeklom iz okolice Starog grada ;)

    avatar

    03.07.2007. (14:39)    -   -   -   -  

učitavam...