Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (52)

Marketing


  • An(t)onimka

    Ajme...padat će sjekire danas. Ili barem snijeg.:))))) Ovako ću reći, sasvim iskreno, trudiš se, ali još si uvijek previše blagonaklona prema njima.:))) Tj., i u kritici ih maziš. Ali dobro, priznat ću ono što sam ti obećala.:)))) Sve ovo što si nabrojila potpisujem, pogotovo ono da su seljačine. I mislim da im higijena općenito nije jača strana. Opet, i to je njima muževno, jer usmrdjele noge znak su njihovog rada i snage.:)))))) Generalno, meni je na njima najgore to što misle da su nešto posebno. Kao da je "biti muško" nekakva elitna kategorija. I pomalo si umišljaju da su na višem intelektualnom nivou od žena. Također, malo koji smatra ženu svojim ravnopravnim partnerom. Svaka čast izuzecima, ali uglavnom misle da je žena bez njih slabašna, nezaštićena, uplakana i da samom činjenicom što je žena treba muškog "gazdu"... A ono na što najviše poludim je kad oni izjave da ženska nervoza proizlazi iz nedostatka seksa i iz činjenice što među nogama nemamo ono što i oni. E, za to sam u stanju i daviti.:))))) Bravo, Pegy koja voli kritizirati muškarce.:)))

    avatar

    25.05.2007. (11:41)    -   -   -   -  

  • freestyler

    Pegy? jel' ovo neka zajebancija? nadam se da je, jel ovolika količina šovinizma i to od nekoga tko nas velikim slovima uvjerava da vjeruje u ljubav, jednostavno je za mene previše.......

    avatar

    25.05.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  • Red Dreams

    hehe, dobro izanalizirano, al nebi se složila ovo za kućnu blagajnu.. barem je tako u mom slučaju.. :) a da, ja radije volim biti smatrana slabašnom, nezaštićenom i uplakanom nego da mi se on pretvori u papučara.. ;)))

    avatar

    25.05.2007. (11:49)    -   -   -   -  

  • daj SANJAJ

    .ja UVIJEK branim ŽENE...ugodan ti vikend!

    avatar

    25.05.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • Marionette

    U svemu ovome sam uspjela pronaći izuzetak za sve narbojano :P
    Moj tata :) Zna kuhat, čistit, spremat, savršeno dobro raspolaže s novcem, sve mora analizirati do najsitnijih detalja kako bi bio siguran :)
    A gledano na muške koje sam sretala i poznam - čiste svinje. I uvijek branim ženske jer smo mi ipak sve najnaj :) Stvorene savršene xD
    Oke, jedan frend iz razreda je također sve suprotno napisanome :P
    Pristojno odgojen dečko, nikad nije slagao, niti čak opsovao :P

    avatar

    25.05.2007. (12:35)    -   -   -   -  

  • MuSAkA

    hy..cool blog..lipo si to napisala o muskima..sto ces...ima izuzetaka naracno ... kao moj tata i jos neki ljudi..hehe
    aj navrati
    pozzz

    avatar

    25.05.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    e da, ako smijem dodat, krasi ih i očiti manjak orijentacije u prostoru i još veći manjak potrebe da nekog pitaju za smjer kad se izgube, kad fulaju izlaz s autoputa ili obično seosko raskrižje. il su to samo muški primjerci koje ja poznajem, pa generaliziram bez veze :))

    avatar

    25.05.2007. (13:56)    -   -   -   -  

  • O.K.

    mogla bih tu još dodati svašta, činjenica da oni nas trebaju samo da bih nas iskoristili da mogu ljenčariti po cijele dane i uživati i td.
    mislim da polako vidim sve više mana u muškima

    avatar

    25.05.2007. (14:49)    -   -   -   -  

  • pegy

    @An(t)onimka, priznajem da ih mazim, ali što mogu kad mi pored ovih mana uvijek na pamet dolaze i vrline, a i njih ima poprilično. :) Ovo što si rekla da misle da su elitna kategorija nisam srela među muškarcima koje bolje poznajem. Drugi cijene žene iako to možda poneki pokazuju na ne toliko transparentne načine. @Marionette, ma jasno da ima i nekih skroz drugačijih. Tvoj tata i prijatelj su samo jedni od mnogih. @Sepia, čitala sam da se u prostoru muškarci bolje snalaze, a čini mi se da je to blisko istini. Ovo da neće pitati, znam i one koji ne pitaju i koji pitaju. :)) @Obična klinka, nisu svi takvi, ima puno onih koji nas vole. Samo treba naći prave i one koji imaju što manje mana koje nam smetaju. :)

    avatar

    25.05.2007. (15:14)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Freestyleru, ne znam čime sam vrijeđala ako sam spomenula pojavnosti koje vidim i primjetim oko sebe, a vezane su za konkretne slučajeve. Zatvarati oči pred realnim situacijama baš mi nije svojstveno. To ne znači da mislim da su svi muškarci isti (napisala sam to i u uvodnom dijelu) kao što ne znači i da sam šovinist. Poštujem muškarce baš kao što poštujem i žene. Na ovom blogu bilo je izrečeno toliko vrlina koje volim kod muškaraca, što direktno što indirektno, pa me baš čudi da ti koji me poznaješ tako dugo ovdje možeš donijeti takav sud. Osim toga, puno toga je ovdje rečeno u zabavno-komičnom tonu (mislila sam da je i više nego evidentno), a kako je i An(t)onimka primjetila, ja čak i kad kritiziram, mazim. :) Gledajući tvoj komentar, i tvoja bi se izjava mogla tretirati kao šovinizam, jer ispada da žena ne bi smjela uopće spominjati mane koje primjeti kod pojedinih muškaraca. U ovoj tvojoj usporedbi mog naziva bloga s temom ne vidim smisla. Štoviše, da u ljubav ne vjerujem, ne bi mi bilo ni bitno pronaći načine da se muškarac i žena nađu na istoj valnoj duljini, a to će svakako biti kad i jedni i drugi budu svjesni i vrlina i mana (njenih i njegovih). Zabijanje glave u pijesak baš ne donosi rezultate, čak ni kada je ljubav u pitanju.

    avatar

    25.05.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • majstorica

    brat mi stariji ne zna ni metlu u ruke primit, ne znam šta će mu žena s njim.
    što se tiče datuma, nek si kupe makinu od mobitela koji će ih svaki važan dan probudit s čekićem u glavu i derat se: danas je to i to!!!! i tako svakih pola sata, pa ćeš vidit inteligencije.
    a gle, da su drukčiji, ne bi nam valjalo

    avatar

    25.05.2007. (16:50)    -   -   -   -  

  • vita e bella

    nadodala bi da malo muskaraca..barem ovo sto ja znam,ne pridodaje nikakvu vaznost apstraktnom razmisljanju,gdje pod apstraktnim podrazumjevam razmisljanja tipa zasto smo dosli na svijet,koja nam je uloga u njemu..ukratko filozofiranje..ne kazem da ne razmisljaju o takvim stvarima ali im jednostavno pridodaju manje znacenja od recimo mene:) (to je ono sto i ti kazes..kao npr.ne pamtcenje datuma)i puuuno su jednostavniji..ali ovo vec prelazi u hvaljenje pa bolje da se zaustavim...

    avatar

    25.05.2007. (17:26)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Lijepo si sve napisala, skoro da ne bih ništa imala za dodati...na blogu Jučerašnje novine imaš zanimljiva dva posta na temu žene-muškarci, zaokružit će ti tvoju priču...

    avatar

    25.05.2007. (18:29)    -   -   -   -  

  • ista

    moj primjerak je krasan,tako da za njega ovo baš i ne važi no za većinu muškaraca mogla bih se složiti s tobom...pozdrav pegice draga

    avatar

    25.05.2007. (20:51)    -   -   -   -  

  • anspik.

    ja nisam analitična kad se radi o muškarcima. to je stvarno gubitak vremena i energije :D

    avatar

    25.05.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • Nemam pojma!

    Kao što si rekla "generaliziranje nikad ne može biti nešto što daje realnu sliku o svima" i zato zaključujem da pokušavaš biti što realnija ali... tu je zamka... opet generaliziraš i upadaš u zamku stereotipa koje nam nameće naše društvo... ali na žalost takva je situacija i sa muškarcima pa ni ja nisam izuzetak te kada bi sada počeo pobijati bilo što što si ti napisala ili dokazivati u čemu su nedostaci žena... upao bi u generalizacije i stereotipe. Imamo mana, neke sam i prepoznao u tvom opisu kod sebe ali i kod nekih žena koje poznajem. Imate mana... ali što bi mi bez vas... i normalno da ste nam jako potrebne da bi stvari funkcionirale kako treba.... a i mi vama :-)))

    avatar

    25.05.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • Reborn Me

    Potpisujem sve napisano. Pogotovo ovo s datumima, jer cinjenica je da im pamcenje (nama) vaznih datuma bas i ne ide od ruke (ili bolje receno, glave :)). I sto se gornjeg komentara tice, kako napisati post poput ovoga i na takvu temu bez malo generaliziranja? ;)

    avatar

    25.05.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  • siddarhta

    Ha gle ovo me ne može potresti jer se ne nalazim baš u ovim analizama.
    Kuham,perem,čistim,...Ma ja sam savršen....-))
    A datumi,...eh datumi,s njima uvijek problema...))

    avatar

    25.05.2007. (21:57)    -   -   -   -  

  • Maškarada

    K vragu, ja uvijek pljujem po svom mužu. Ali nije toliko užasan, a i moj je. Naime, ovako, prije nego što smo počeli zajednički život, živio je sam nekih 10 god. Znači zna raditi sve. I peglati i prati i kuhati...Sve sam to ja preuzela i spalo je pod normalu. Ali ako treba sve će to on opet sam raditi, ima primjera, ali ne previše čestih. Zna bolje od mene držati metlu u ruci, i služiti se njome, i sve ostalo će napraviti ako mora.Sve je to ako mora, ali moram priznati da ima poslova koje on obavlja a da ja i ne prismrdim, a mogla bih..
    Što se tiče datuma, pamti, i uvjek iznenadi, nečim, makar cvijetom.
    Financije nisu ni meni ni njemu jača strana, ali ljudi smo koji mogu raditi dan i noć da bi nešto imali.
    I na kraju moram reći da je on čovjek tipa, što oči vide, ruke rade, i ništa mu nije mrsko, nema toga u što se ne razumije, i u što se ne bi upustio.
    Da, i vidim da svi imaju savršenog tatu, i moj je, ali trebalo bi pitati moju mamu.

    avatar

    26.05.2007. (07:03)    -   -   -   -  

  • pipi_piaf

    u pravu si... oko većine napisanoga... mislim da je, barem meni, spoznaja da smo stvarno s dvije planete bila jedna od žešćih (još uvijek ne posve probavljenih) spoznaja. napravit će oni sve - ali kada vole onako jako, strastveno... a možda ni tada neće sve... :-)

    avatar

    26.05.2007. (09:43)    -   -   -   -  

  • Humanum

    Meni je brak propao baš zato što nisam htio da mi supruga bude, kad nije na poslu, cijele dane u kuhinji i oko djece. Suglasan sam s dijelom tvoje recepcije prosječnog muškaraca, onim dijelom koji odnos muškarca i žene konfliktizira, ali moram ti, ne zbog ravnoteže, reći da taj dio nije ništa manji u mojoj recepciji prosječne žene. Sve to skupa niti jest niti mora biti baš neki problem, najmanje nepremostivi jaz, uz barem minimum uzajamnog razumijevanja i poštovanja temeljenog na barem elementarnoj čovječnosti, a naročito to nije problem ako i kad se muškarac i žena stvarno i jako vole. Veći je problem da li se zapravo uopće i kako vole.

    avatar

    26.05.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • JaSSa

    piiih sto smo kriticni jebote:D

    avatar

    26.05.2007. (10:31)    -   -   -   -  

  • alkion

    "Hvala bogu da smo različiti" rekao je negdje nekad neki mislioc. Znanstveno je dokazano:
    žene su otpornije na stres, žene su fizički složenije građe od muškarca, žene se bolje orijentiraju u prostoru, žene su opreznije, žene su inteligentnije (najveći IQ ima žena). Dakle drage dame prihvatite svoju ulogu sposobnijeg spola. Feminizam nije jednakost i izjednačenost u svemu nego prihvatanje činjenice o vrednostima i osobenostima spola i ponašanje shodno tome. Ne nastaje problem u normalnom međuljudskom odnosu - svi mi nosimo u sebi, u svom karakteru a i u genu određene osobine bilo kao vrline bilo kao mane, već problem nastaje kad se određene "vrline" početnog zanosa i strasti ispostave kao mane i kada se poželi da ih se ukloni. Uklanjanje mana se u žargonu počinje karakterizirati kao preodgoj. Nažalost taj i takav prodgoj u određenoj dobi života više nije moguć (karakter se nakon dvadeset i neke godine više ne mijenja). Kako taj odgoj nije moguć počinje se s ponašanjem koje sve više unosi razdora u vezu muškarac žena: žena nema fizičku snagu i svoje argumente najčešće nastoji ostvariti vikom, grintanjem i suzama, a muškarac nemogućnost drugačijeg argumentiranja izlaz "pronalazi" fizičkim dokazivanjem (pravljenjem šljiva oko oka i ostalih organa). Naravno veza na kraju puca i evo nam stereotipa i u ponašanju i u generaliziranju muškarca u očima žena i žena u očima muškaraca. Međutim ako je sve normalno i ako se veze ostvaruju u zdravom i dobrom okružju onda su očevi u očima kćeri nepogrešivi, majke u očima sinova bezgrešne (skoro da ne znam slučaj, od onih gore navedenih kod tebe koji bi se prenio na odnos majke i sina), onda su dečki u očima cura savršeni i duhom i tijelom, onda su cure u očima muškaraca boginje, onda su kritike poput ovih gore nezamislive u brakovima dužim od dvadesetak godina. Činjenica je da su muški sasvim drugačiji u muškom društvu i da ih žene na neki suptilan način oplemenjuju, poboljšavaju, kultiviraju. Ali nekako mi se čini da isto to važi i za žene.
    U cijeloj ovoj priči nekako se ne mogu oteti dojmu da loše mišljenje o muškarcima imaju upravo žene koje su loše prošle u vezama s tim istim muškarcima (valjda takvo nešto važi i za muškarce). Po meni uzroke ipak ne treba tražiti samo na jednoj strani. Prečesto te grube, nekulturne, smrdljive... muškarce takvima upravo odgoje njihove drage mamice (a one su ipak žene). Ima jedna zgodna pričica: majka se hvali kako joj se kćer udala jako lijepo, muž joj svako jutro pokloni ružu uz doručak u krevetu i kupuje joj sve što poželi, jednom rječju živi u raju. A sin joj se oženio nekom rospijom koja zahtjeva da joj svako jutro donese doručak i ruže u krevet, da joj kupuje kojekakve gluposti - pakao gori nego u devetom krugu Danteove Božanstvene komedije... :))) Mogah i post kod sebe napisati - ??? :)))

    avatar

    26.05.2007. (15:53)    -   -   -   -  

  • ¤°×buRninG MooNLiGht×°¤

    Mora se priznati, zasluženo si u cool blogovima!!! Svaka čast, samo tako nastavi...pozzzzz

    avatar

    26.05.2007. (17:31)    -   -   -   -  

  • Ivanščica

    Hello...jednom sam slučajno naišla na tvoj blog,i od tada ga redovito posjećujemo,iako nisam do sada ništa komentirala...Ali moram priznati da super pišeš i da su ti postovi odlični...pozzz

    avatar

    26.05.2007. (19:03)    -   -   -   -  

učitavam...