Komentari

bucka111.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • reginaelena

    hvala što si shvatila bit moga posta i što si i sama podarila jedna tako iskren...evo, ako mogu malo pomoći pošto sam i sama prošla kroz sve to, ovako:
    1.ne misli o hrani u početku...znam da je to jako teško, ali pokušaj izbivati iz kuće po čitav dan, izmišljaj razloge da istrpiš prvih 10-ak dana i da prestaneš misliti o hrani...misli o bilo čemu samo smanji fokus na hranu.
    2. sendviče, pizze i tu brzu hranu moraš eliminisati, previše je kalorična i užasno se teško razgrađuje i nađi vremena da napraviš makar polu-pristojan obrok.
    3. Službene ručkove i večere svedi na juhu i salatu. I sama sam prošla kroz to tako da znam da te niko ne može natjerati da jedeš više nego što želiš...juha, salata ili nešto jako lagano, lešo, mineralna voda i to je to. Ostali neka jedu šta god žele.
    4.fizička aktivnost najbolje ujutro kad se probudiš jer se tada duplo brže sagorijevaju masti nego da vježbaš naveče...kupi step ( onu plastičnu stepenicu što možeš gurnuti ispod kreveta), upali radio i samo se podigni i spusti sa stepa 200-300 puta, zatim lezi na njega uradi 50 trbušnajka i tako svako jutro...to je sasvim dovoljno za početak...ako znaš uraditi blago zagrijavanje prije toga i par minuta srechinga poslije vježbi još bolje...ako ne znaš išta o stepu, otiđi na neki aerobik gdje imaju vježbe na stepu, pogledaj kako ih radi trener i primjeni kući...ne treba ti više od 20 minuta i 2 kvadrata slobodnog prostora u sobi...na stepu možeš uraditi vježbe za sve vrste mišića još ako uzmeš male tegove, možeš se zategnuti bez problema....
    Eto, ako sam išta pomogla meni bi bilo drago. Držim ti fige i samo hrabro naprijed...kissssss

    avatar

    05.05.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • MUM i JA

    Sve ovo što si napisala kao da sam ti ja diktirala. Razlika je ( pretpostavljam u godinama ).Odnedavno sam u mirovini i sretna sam što sam se više od 50% stresa tako rješila, ali posljedice su još prisutne. Kilogrami se ne miču ( ne računam ono 2-3kg dole-gore, kad ne uspijem zadržati ono dole).Tjednima, sada je to vec i mjesecima spremam se na UNku, ali nikako da počnem. Ovaj put, ovaj svibanj, mislim da će biti presudan i da ću svima moći reći - ja sam na dijeti. Bila sam i do sad na dijeti ( ne jedem svinjetinu, prženo,dinstano, razdvajam proteine i škrob - ali kako nema vidljivih rezultata šutim o tome).Malo sam oduljila, oprosti, čut ćemo se. Želim ti svaku sreću - i pisat ćemo izvještaje. Doduše, moj blog je zajednički (+ starija kći), pa ću o tome više pisati tebi, nego tamo.
    Uspjet ćemo, osjećam to./:-)

    avatar

    06.05.2007. (02:01)    -   -   -   -  

  • bucka1

    Reginaelena hvala ti na podršci i savjetima jer tebi je već uspjelao i uživala sam čitati tvoj tekst jer je u njemu zapravo sažet zajednički problem svih nas debelih, sočnih, masnih...

    Mum hvala ti na podršci, držim i ja tebi fige. Mislim da nismo baš velika razlika u godinama jer i ja sam već neko vrijeme mum odrasle djece, koja su krenula svojim putem, ali radim punom parom nekad od 6 ujutro do 10 uvečer-takvo mi je životno doba, a što je više obaveza više je i stresa. Ajmo početi.

    Meni je potajni cilj u 3 mjeseca skinuti 15 kg. Nekako sam sklonija ideji kg po kg i veseliti se svakom kg nego veliki cilj ispred sebe staviti. Zato sam ovako sebi odredila: jedan kg tjedno. To mi zvuči više ostvarivo nego držati u glavi stalno misao o 15, 20 ili Bože moj a što da kažem čak i 30 kg koje bih trebala izgubiti da dođem na neku iole pristojnu težinu.

    Startna pozicija 117 kg. Nisam nikad imala više. Jesam prije par mjeseci nakon serije nekih službenih događanja došla do katastrofalnih 120, ali to su ova 2-3 gore ili dolje o čemu ti pišeš . Zadnjih 5-6 godina je uglavnom TT 115-117 kg dobro ugrađenih u moj trbuh, u moje salo, u moje bokove, guzice i cice. Svaki taj kg je zasluženo opteretio moju kralješnicu i kukove. Svaki taj kg je vrijedno zaslužen unošenjem kojekakvog smeća i zatrpavanjem svojeg tijela velikim količinama hrane.
    Kad sam bila mlada imala sam 60 kg i oni sa 80 su mi se činili stari i debeli. Kako je sve relativno. Da ja sada imam 80 smatrala bih sebe vitkom i elegantnom. Od moje mladosti do sada sam se skoro pa podvostručila.
    Pozitivna misao: Evo već je prošlo 6 dana i moram priznati da vidim rezultate. Ovo odvajanje hrane pomaže u probavi, ne osjećam težinu u želucu kao da sam pojela cement ili kamenje, uvečer ne idem leći s punim želucem tako da ne mogu disati. Osjećam zadovoljstvo što sam se prijavila u karakter klub, nadam se da ću uspjeti.
    Negativna misao: Ajme meni tko će izdržati 3 mjeseca. Nisam do sada uspjela pa zašto bi ovaj put bilo drugačije. A toliko je finih stvari koje postoje za pojesti, kako ću se odreći tih stvari. Kad djeci kažem da sam na dijeti one se samo nasmiju i mahnu rukom, tako da im više i ne govorim.
    Najnegativnija misao: još ću samo ovaj tjedan jesti a onda ću od ponedjeljka ozbiljno početi. Ma evo još samo ovaj ručak ili večera ili još samo ovaj sendvič, još samo jedan kolač, sutra ću već ozbiljno se primiti posla. Kako u UN-ki se može jesti pod određenim uvjetima i pravilima i sve ono što ja doslovno obožavam (tjestenina, sladoled, kolači) onda mi se čini da će ići lakše i da će ta najnegativnija misao biti pod kontrolom.

    Teško je teško, jer da je lako ne bi postojalo toliko dijeta, toliko programa za mršavljenje, a usporedno s tim sve više debelih ljudi.

    Kiss & hug

    Vaša Bucka

    avatar

    06.05.2007. (09:55)    -   -   -   -  

  • da sam mudra

    Kod svih emotivnih ljudi kile nisu u količini pojedene hrane, već u emocijama. Kad su sretni - kila nema, kad su nesretni - eto problema ! Kad su nesretni onda su pod stresom, stres je PRAVI uzrok.
    E, sad, kako biti sretan ? To je svakako odluka pojedinca, neko je sretan zbog kiše, neko zbog sunca, a ja ko i Regina, zato što sam SVO smeće izbacila iz života.

    avatar

    06.05.2007. (10:10)    -   -   -   -  

  • Fora blogić

    Sretno u dijeti...sve se može kad to stvarno želiš...samo tako dalje...

    avatar

    06.05.2007. (16:18)    -   -   -   -  

  • MUM i JA

    Evo mene opet. Imam napravljen jelovnik za dva tjedna i polako sam počela. Mojima ni riječi .... prešut ću svoje planove i tek s ponekom od vas dijeliti. Odmah me neće razotkriti jer smo rijetko svi skupa kod stola. Pa, krenimo.
    I ja bih morala 20 kg, ali da bar deset skinem bit ću presretna. Nikad do sada dolje, već 15 godina polako, mic po mic, gore. Kiss /:-( MUM

    avatar

    07.05.2007. (02:02)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Samo naprijed. Meni je pomoglo to što sam sam sebi našao razlog zašto želim smršaviti. Bitno je da ti je taj razlog dovoljno jak da se može oduprijeti svim iskušenjima. Moj je izdržao.

    avatar

    09.05.2007. (14:09)    -   -   -   -  

  • bodom123

    Što se tiče drugog razloga, i sama sam takva. Zato mi je super biti na dijeti i planirati unaprijed što ću jesti. Kad znam da ću smršaviti, vizualizacija 100 g mesa i salate mi djeluje jednako dobro kao ne znam kakav obrok. Ima i u dijeti fine hrane! Možda je to rješenje!
    Ma to je sve još dobro. Meni su najgori primitivci koji kažu "ne daj toj bicikl, slomit će ga" i sl.
    Sretno!!!

    avatar

    10.05.2007. (10:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...