Komentari

indijskakuhinja.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • žaki

    Ghee nije nepoznat u Evropi. U vrijeme kada nije bilo frižiudera u kućanstvima, moja majka je ljeti rafinirala maslac i pravila MASLO. Maslo nije samo odličan začin, zamjena za maslac i životinjsku mast (tada se za kuhanje vrlo rijetko koristilo ulje), već se ne kvari u ljetnim mjesecima. Maslo je u stvari ghee.

    avatar

    16.08.2008. (16:23)    -   -   -   -  

  • monsoon

    Jako volim indijsku kuhinju i indijsku kulturu uopce i moram ti cestitati na jako zanimljivom i odlicno napisanom blogu. Ipak moram te nadopuniti na nekim mjestima jer smatram da ono propusteno je vazno...:)
    Asafoetida se dodaje jelima kao pojacivac okusa i kao sredstvo za ublazavanje nadutosti kod konzumacije grahorica.
    Kod ghee mi nije jasno zasto je navedeno da se radi od nesoljenog maslaca i o kakvim se isparavavnjima tekucine radi?:)... jednostavan postupak je da se slani ili neslani maslac zagrijava u zdjeli na parnoj kupelji i kad je maslac napola otopljen ugasi se vatra te pusti da se otopi do kraja. Sve necistoce ostaju na dnu a cisto maslo tj. ghee koje pliva iznad njih se odlije (uz izuzetnu paznju da se ne pomijesa sa necistocama na dnu).
    Osim amchur (zaboravila si navesti da se radi o zelenom mangu) u istu svrhu se koristi anardana (mljevene kostice sipka). Mislim da je to vazno napomenuti jer bi do tog zacina bilo lakse doci u Hrvatskoj nego do mljevenog suhog manga.
    Lijep pozdrav!

    avatar

    04.09.2008. (05:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...