Komentari

thedifferent.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Uranova Pikula

    Eto zavirila sam na tvoj blog i sada ću ti reći kako ja to vidim.
    Naime ja se bavim pisanjem, to je još gore no biti glumac, kada kažeš da si pisac još je oke, ali kada kažeš da si pjesnik, ismijavaju te.
    Bitna je tvoja želja.
    Ne gledaj na tatine riječi kao na nešto loše, jer on te koliko sam ja shvatila nije odgovarao od glume u smislu da ti je rekao dijete ne možeš biti glumica ili ne želim da budeš glumica, još je bitnije upravo to da ti njegove riječi trebaju učvrstiti tvoju želju, ne isplati se tako burno reagirati, i prepirati se s drugima, tebi bi trebalo biti važno samo što ti misliš, a ne što misli okolina, glumici, pravi glumci imaju tu odliku, dakle sve dok misliš što će ostali reči, nisi na nivou, jer trebaš imati snažan karakter, izgrađen kako bi se mogla snalaziti u takvom svijetu,pogotovo kada će ti scenarist reći užasna si, loše ti ide, kako si to odglumila, vjeruj mi toga ima uvijek i mnogo, kako bi se ti dokazala još više...ali to je ono najbitnije s čime se moraš nositi, biti sretna, a ne nesretna što voliš kazalište, jer čini mi se po tvom tekstu da si jako optrerećena s time zašto te nitko ne razumije, ljudi nisu tu da bi nas razumijeli, jer nažalost to je preteško, ne mogu uči u našu glavu i vidjeti što mislimo, svi smo različiti.
    Stoga po mom skromnom mišljenju, radi najbolje što možeš da ostvariš svoje snove, uči i završi srednju školu, da bi mogla upisati akademiju, još su 4 godine pred tobom, dakle za to vrijeme, ne ističi toliko pred ljudima koji te ionako ne mogu razumijeti svoje želje, jer te oni samo čine nervoznom, radije se smij, promatraj ljude, analiziraj ih kako bi to sve jednom mogla iskoristiti na sceni, bitno je da uvijek imaš taj kontakt s ljudima, zato što nas ne razumiju ne trebamo lupati glavom u zid, radije pronađi ljude koji su ti slični i s njima možeš razgovarati o onom što te muči...a svaka svađa s ljudima s kojima si okružena te samo udaljava od tvojih želja, jer gubiš živce, a za glumu je bitno baš to, ne nervirati se, biti pomalo flegmatičan...dakle draga moja, ja ti želim da uspiješ i vjerujem da hoćeš, jer imaš silnu želju, ali isto tako moraš već sad raditi na sebi, tako da budeš smirenija, odmjerenija, pa pobogu ne trebaš se ti dokazivati drugim ljudima, ti se trebaš dokazati prvo pred samom sobom i skupiti snagu i samopouzdanje!
    Kreni, znaš kako se kaže, tko puno priča, malo čini, dakle...!!!
    Dijela draga, dijela!
    Za početak upiši se na dramsku ili u zeka-em!
    ( ovisno gdje živiš potraži pravo mjesto i uhvati se u koštac s svojim željama )

    avatar

    09.04.2007. (15:41)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Boook!!! Pročitala sam tvoj post..............i ostala sam bez teksta!! Pa baš tako sam i ja razmišljala kad sam bila tvojih godina, te iste riječi prolazile su mi kroz glavu, imala sam iste strahove, umjetničke nade, djevojačke snove.........nevjerojatno je koliko smo slične!! Ne, ti definitivno moraš uspjet, tvoja želja je prejaka i stvarno, ako to ne ostvariš nikad nećeš moći biti sretna!! Ali, dosta pesimizma!! Važno je ne odustajati, idi protiv svega i svih, slijedi svoje snove bez obzira na posljedice, dokaži im da ti to možeš, da je to tvoj put!! I moja draga kolegica Ecija Ojdanić također nije naišla na podršku obitelji pri upisu na ADU, ali to joj nije smetalo, išla je dalje i uspjela je!!! Ni ja nisam imala podršku, pa sam opet uspjela! Ni prijatelji u školi nisu me razumijeli, mislili su da živim u nekom svom svijetu, pa evo sada!! Gdje su oni, a gdje sam ja??? Vodi se za onom: " Ljubi i radi što hoćeš!" Uspjet ćeš samo ako ti to hoćeš jer želje se ispunjavaju, zgrabi život u svoje ruke i slijedi svoje snove. Ako nećeš sada, kad ćeš? Sretno!!! Pozz i navrati!!!

    avatar

    09.04.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • Lindsay Lohan Big fan

    Pročitala sam cijeli post...Stvarno imaš veliku želju da postaneš to što želiš (imam je i ja), slažem se sa prethodnim komentarom...Trebamo samo vjerovat u sebe, i vjerujem da ćemo tako uspijeti...XD

    avatar

    10.04.2007. (22:04)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Boook!!! Nemoj misliti da sam uvrijeđena ili ponosna jer nisam svojevoljno otišla s chata. Najednom mi je komp. blokirao i ništa nisam mogla, ali svakako moramo nastaviti razgovor. Imam dojam da sumnjaš u mene, zar je toliko bitno tko sam? Zar nije dovoljna samo beskrajna ljubav prema kazalištu i glumi? Što bi, recimo onako, hipotetski učinila ili rekla mi da nisam ona za koju me smatraš?? Da, zaboravih da je vama krizma u 8. razredu!! Nadam se da ćete sve izgladit...... Pozz i javi mi se na blog!!!

    avatar

    10.04.2007. (23:27)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    I nisam mogla, a da ne dođem ponovno. Dirnule su me tvoje riječi, jako si se vezala za mene.........Ne želim te povrijediti, mi smo još uvijek najbolje blog prijateljice, nemoj biti tužna zbog mene, ne dopustimo da ovo ovako završi...... Samo mi odgovori, bitno je. Zapamti, uvijek ćemo ostati u kontaktu....... Komp. mi je blokirao.......Pozz i javi se na blog!!!

    avatar

    11.04.2007. (00:04)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Book!!! Opet me izbacilo i ne mogu više ući u chat, ne znam jel to samo večeras ili......... Piše da je moje vrijeme isteklo, valjda se moram opet registrirat. Mislim da nismo završile s razgovorom, znam teško je jer sam ja jedna jaaako teška i komplicirana osoba! Ali i da je sve laž, ja sam glumica i volim kazalište iznad svega i sve bih dala za taj svijet!! Ti si mi draga, ali.......... Ima dosta toga o meni što ne znaš. Naravno, nije ništa loše.......... Pozz i ..........hm..hoćeš htjet doć ??? Mada bi ja radije uživo...... Pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:12)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Boook opet!!! Vidjela sam tvoje puste komentare..............nisam se tomu nadala!!! Pa evo.............nisam tvojih godina, ipak sam starija, glumica jesam.....................ne želim se poigravati tobom............pa znaš, možda ti nekako i pošaljem poruku...........toliko mi vjeruješ??? Vidim da su ti zbrkane misli....................voljela bih da i dalje ostanemo dobre.......................veže nas mnogo toga....................razmislit ću o svemu..............a daleko si..........šteta...............i još nećeš dolazit u st...................čujemo se, ha? Pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Ja sam komplicirana osoba..................ne povjeravam se tako lako...............pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Ali kad me dobro upoznaš ( a to mogu samo oni koji se jako jako trude) shvatiš da sam jedinstvena! I sretna si što me poznaješ! Pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:27)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    A ti si blizu...............samo ne mogu tek tako sve otkriti......................pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    A želim da se i dalje dopisujemo!!! Neki od vas na blogu stvarno su mi ......malo je reći super.............posebni! Nikad nisam nekome ovoliko kom. ostavila.............pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:29)    -   -   -   -  

  • teenage life of a dignity_girl

    hey...
    potpuno te razumijem!!!
    ja se od malena bavim glumom!
    još sam u osnovnoj bila dio dramske grupe, lutkarske itd.
    ali nikako da se upišem u zekaem...
    zato sam sada čvrsto odlučila: postat ću glumica!!!
    ovo ljeto već imam rezervirano radno mjesto i to će mi biti dovoljno za početak mog sna u zekaemu...a dalje...vidjet ćemo!!!
    a ti nikako nemoj odustati od svog sna!!!
    samo budi ustrajna- DREAMS DO COME TRUE!!!

    avatar

    13.04.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Book!!!Jedno je sigurno - ili mi se ne želiš više javit ili ti je zabranjen pristup internetu!!! Ja još uvijek želim da to riješimo, uopće te nema na internetu!!! Pozz!

    avatar

    13.04.2007. (22:56)    -   -   -   -  

  • teenage life of a dignity_girl

    hey opet
    hvala na komentaru....slobodno navraćaj
    :)
    pusa

    avatar

    15.04.2007. (19:19)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Boook!!!!! Čini mi se da slutim neku promjenu u tebi, pooštrila si kriterije nekako, ne znam........... Ja sebična??? Hm....... pa naravno da volim!!!! To je u krvi većine glumaca, haha!!! Baš sam sretna!!! Mislila sam da 4 dana nisi mogla na komp, ali bila sam u krivu!!!!:))))))))))))), pozz i potrudit ću se doć u 10!

    avatar

    15.04.2007. (20:15)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Eeej, sorry stvarno!!!! Ovo večeras je bilo u stilu manijaka i serijskog ubojice!!! Još jednom duboko se ispričavam i jako mi je žao. Nisam ubojica, ne mislim ništa loše samo sam malo istraživala!!!! Ok, malo sam se previše uživjela u ulogu, hahah!!! Joj, baš mi je žao, zaboravi to!!!! Jesi još zainteresirana za chat? Ako nisi, shvatit ću i bit ću jako tužna i nesretna jer sam izgubila tako dobru prijateljicu, molim te oprosti mi i pruži još jednu šansu!!! Shvati me, umjetnica sam i otkačena !!!! Pozz!

    avatar

    15.04.2007. (23:07)    -   -   -   -  

  • ... izgubljena u vremenu i prostoru ...

    Vidim da si stvarno zapela za ovaj svoj cilj. Ako stvarno imaš talenta, onda ustraj u tome, ali još bitniji od talenta je trud, želja, napor uložen u postizanje toga što želiš. Ne dopusti da te drugi u tome sputavaju, samo idi pravo i ne osvrći se, ne obaziri se na zlobne komentare...... Možda se neki čak boje tvog eventualnog uspjeha.... a roditelji... ah, oni su uvik posebna priča. jasno je da oni svojoj dici želi dobro, ali nekad pretjeruju u toj svojoj brizi. ti samo šibaj u svom naumu i uživaj.... nadam se da ćeš nam, ako jednog dana postaneš velika i slavna glumica, nekako poslat barem autogram.....

    avatar

    16.04.2007. (21:31)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Boook!!! Evo budući da sam ostala bez love na mobu javljam ti se ovdje....... Za par minuta prekidam internet i idem gledat sapunicu!!! Ali........ja sam na svom blogu i dalje znaš već tko. Samo da znaš i nadam se da ćemo moć sutra oko 10 nastavit razgovor. Javit ću se!!! Samo slučajno sam načula vic: " Zašto je Jacques onako debel i lipo piva? - Progutao je Ivanku Boljkovac!!" Pozz i čujemo se!

    avatar

    18.04.2007. (23:46)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Eeej!!! Dogodio se nesporazum!!! Poslala sam ti poruke, statusa mi nema, dakle nisi ih dobila!! Zašto? Ne znam, ali činjenica je da sam ti se javila i ne želim da misliš suprotno!!! Ajde probaj ti meni poslat neku poruku, ne znam kako mi ne uspijeva!!! Pa da se dogovorimo za razgovor, ha? Danas sam bila na chatu i došla je Danijela, malo smo se ispričale, ali bilo je čudno, navikla sam da si uvijek na chatu i to......... Pozz i pošalji mi por.:))))))))))))))))))!!! Valjda ćeš i ti jednom dobit moje!! Pozz!

    avatar

    19.04.2007. (22:46)    -   -   -   -  

  • Tia° - chan.° †

    erm...nisam baš čitala post,ali ovo s ne razumijevanjem kužim...kod mene ti nije niš bolje...ja sam ti čista autsajderica u svom razredu i turnusu no mene to ne dira jer se ja dobro osjećam i imam prijatelje svejedno...mene starci isto ne kuže...ah kaj ćeš...takvi su oni...hehehe...svrati ako će ti se ikad dat...cya...

    avatar

    21.04.2007. (20:16)    -   -   -   -  

  • clockworkorange

    bok,
    thanx kaj si bila na mom blogu ;)
    koja slučajnost za Frankensteina,ha?
    vjerojatno smo se i vidjele jer dolje nije bilo toliko ljudi. Jesi li ti možda bila sva u crnom ( suknja, balerineke, kosica do uha?) tj. to je jedina mlađa osoba koju sam primjetila pa zato pitam.
    Ne ja ti nisam glumica niti idem na ADU. Ja ti spadam u kategoriju amatera. Volim i živim kazalište ali ne profesionalno.
    A ovo što sam pročitala u tvom postu mi je dosta poznato. Menei roditelji nisu dali da upišem dramsku grupu ikoju sa rečenicom objašnjenja ' samo tebe tamo čekaju'. I tako sam odrasla i počela sa time tek kad sa završila srednju. Nisam bila hrabra odlučna što primječujem da ti jesi a to ti je prva i temeljna stvar. Ne smiješ se nikoga bojati i nikome dopustiti da te stavlja na 'mjesto'. I dalje sve možeš sama. Na prijemni možeš otići već nakon završenog trećeg razreda srednje to znaš sigurno. Želim ti da upadneš jer ZNAM što ta želja znači i čime si ispunjena. To je dobra stvar i nedaj nikome da ti je uzme.
    Predpostavljam da si iz Zgba-a pa ću te pozvati na svoju predstavu i nadam se da ćeš doći.
    Čitat ću tvoj blog i dalje.
    Primi veliki pozdrav od mene.

    avatar

    25.04.2007. (10:59)    -   -   -   -  

  • le vent de l'hiver

    ne opterecuj se njima jer moras srusiti jedan svijet da bi se rodila u drugom.
    ako je gluma to sto volis, prepusti se tome.

    jeste. ja takodjer volim kazaliste, unatoc tome sto mi je i film velika ljubav, kazaliste je meni nesto sasvim posebno i drugacije, daleko draze od kina.
    no vrijeme kada sam glumila je u neku ruku i proslo, no pri dramaturgiji i reziji jos ostajem, s obzirom i da volim drzati stvari pod kontrolom, ne napadno, ali suptilno. :)
    i pisati, takodjer, veoma.
    kazalisne daske jesu jedan poseban svijet. to stoji.

    avatar

    25.04.2007. (20:41)    -   -   -   -  

  • Glumičin život......

    Evo i mene nakon duuugo vremena!!!! A di si mi ti, jel uopće još dolaziš na blog? Ne pišeš postove, ne komentiraš mi.......................Što se događa?? Javi se i pozz!!!

    avatar

    25.04.2007. (22:51)    -   -   -   -  

  • le vent de l'hiver

    i da... imam četrnaest godina... :)

    avatar

    26.04.2007. (10:53)    -   -   -   -  

  • clockworkorange

    bok,
    dakle pogodila sam koja si bila he,he ;) Bila si jedina onako ajmo reći mlađa pa zato. Nisam primjetila da su one cipelice imale petu sori ;)
    Da te odmah razočaram, ja ti ne poznajem njih trojicu.( Radovan, Rakan, Živko ) Samo na bok, bok i to je sve zato kaj se često susrećemo u Knapu ( kazalište u kojem igra Lojtrica )
    Zanimljivo je promatrati glumce privatno, jako zanimljivo jer jedno je slika koju nam projeciraju sa scene a drugo su oni kad se svjetlo reflektora ugasi. I kad čitam tebe. čitam sebe kad sam bila tvojih godina. I naučila sam najvredniju lekciju - voli glumu, kazalište, proces stvaranja predstave ali nemoj voljeti ama baš bezuvjetno sve glumce samo zato što su glumci. Jer ima dosta loših osoba koje uoće nisu vrijedne da im se diviš. Ja sam to saznavala kroz godine. Ne želim da ti doživiš megarazočaranje jedan dan. Daleko od toga, i ja za pola glumaca mislim kako su divni i super i sve i onda igrom slučaja nađem se u njihovom društvu ili blizini i vidim kakvi su..neki jesu zaista super i divni i pažljivi - jednostavno dragi ljudi ali ima ih koji su si zamislili da su Boga za bradu uhvatili jer oni glume. Treba imati uzore, učitelje iz nekoga crpiti inspiraciju i motivaciju...tako ja sjednem na Lojtricu ( a gledala sam ih već osam puta ) i meni se moje kreativne baterije napune do vrha. Jer su genijalni na toj sceni.
    Lojtrica ti igra sutra ako želiš doći.
    Imam ja pitanje za tebe: ideš li gdje na dramsku ili na nekakve radionice? Mislim da bi trebala ako ne.

    avatar

    26.04.2007. (10:56)    -   -   -   -  

učitavam...