Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • levant

    Pa trebam uzeti godišnji odmor da ovo pročitam:)
    Popodne ću..:)

    avatar

    03.04.2007. (09:13)    -   -   -   -  

  • Lotty

    Oduševljena sam tvojim postom. Super pišeš. Nisam nikad razmišljala o tome, obično se uspoređujem sa ženama koje žive totalno različite živote ali u ovom trenutku, kad i ja. Imale smo sreće što živimo u ovom vremenu. Pozdrav :-D

    avatar

    03.04.2007. (16:43)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    Svaka čast da ti se dalo sve ovo prepisivati. Ali neka si. Svašta se tu nađe čitati. Nažalost. Iako si ti (pa i ja) sretna da ne živiš onda nego sada, i iako je mnogima sada zaista bolje, milijunima, da MILIJUNIMA žena diljem svijeta još je uvijek isto ko što piše u ovome što ti nabroji ovdje...ako ne i gore (genitalna mutilacija, trgovina robljem u prostituciju i sl.). A onda opet imaš i one koje žive ko bubrezi u loju i melju gluposti poput "Muškarac je temelj života svake žene" (citat krojačice koja je od hrvatskog društva proglašena eksperticom za odnose među spolovima i čije bljuvotine moramo sa divljenjem primati jer je bakica baš simpatična brojnim hrvatima/icama koji kupuju njezine knjige i čitaju njezine savjete po časopisima. E, sad ti meni reci, one žene u ono doba nisu mogle birati pa su imale opravdanje za svo zlo u kojem su se našle i živjele, no kakvo opravdanje imaju žene danas koje perpetuiraju potpuno iste obrasce razmišljanja, a stoljećima su kasnije rođene....za mene je to misterija i to vrlo tužna misterija....pozdrav

    avatar

    03.04.2007. (19:16)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    uf, ti si se dobrano raspisala....pa cu ja komentirat na komade :-)
    "Topic - PANICAN STRAH od ZENE koji se prostire uzduz i poprijeko kroz cijelu ljudsku civiliziranu povijest do te mjere da ga se dade iscitati u najznacajnijem dokumentu koji je ljudska kulturna svijest iznjedrila i koristila kao manual, inspiraciju, opravdanje, zakonik, pocetak i kraj svake rasprave o bozanskom i ljudskom, zivotu i svijetu uopce - BIblije." DA DA DA, apsolutno DA !!!!! panicni strah od zene i njezine snage. unutarnje.

    avatar

    03.04.2007. (21:00)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    " #34 Dina, kći koju je Lea rodila Jakovu, iziđe da posjeti neke žene onoga kraja. (2) Opazi je Hivijac Šekem, sin Hamora, poglavice kraja, pa je pograbi i na silu s njom leže. "

    Slijedi NEMILA
    " I ona opet zače i rodi kćer. I reče mu Jahve: "Nadjeni joj ime Nemila, jer mi odsad neće biti mila kuća Izraelova "

    da, zena je ocito kriva sto je silovana. a jos duplo vise kriva jer je iz silovanja rodjeno zensko dijete. pa dobro, kao da je danas situacija drugacija - zrtve silovanja se osudjuje vise nego sto se osudjuje silovatelja.

    avatar

    03.04.2007. (21:15)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    i za kraj - uspjela sam procitati sve, sa znatizeljom i zadovoljstvom.....odlican post. i na zalost, pun toliko istinitih stvari, jos i danas.

    avatar

    03.04.2007. (21:42)    -   -   -   -  

  • mama44

    E, pa....Glupson, Tupson i Mamlaz:)))))))) Nisam čitala cijelu Bibliju, a i bolje, ali znam podosta ovih dijelova o ženi...svojedobno me raspi**** onaj o nečistoći u vrijeme menstruacije...i to mi je bilo dosta.
    Međutim, sve bi bilo dobro da su slavni potomci Adamovi jednom malo razmislili (ne znam čime, ali znam zašto nisu - ovako im je bolje!), pa doveli stvari u neku ravnotežu. Ovako - sve što je tamo opisano, zapravo, naređeno, proteže se u genima, ukorijenilo se debelo u ljudskome rodu. Ponekad imam dojam da je to pisao netko tko je bio i te kako napaljen na neku ženu koja mu je bila nedostižna, nekakav ljigavac, koji je svoj jad i neispunjenu želju pretočio u ove tzv.zakone i preporuke življenja. Strašno!
    Ali baš nam je lijepo što smo žene:) Da oni stvarno toliko vrijede, muškarci mislim, onda bi im bilo dano da rađaju. Ovako - šipak!
    A baš iz tog čina rađanja koji im nije omogućen, u muškaraca postoji paničan, užasan strah od žene i njene snage.

    avatar

    04.04.2007. (05:13)    -   -   -   -  

  • levant

    Onda nije ni čudo što se boje "Da Vincijevog koda".:)
    Kad se nečeg bojiš imaš dvije stvari koje možeš napraviti :
    1) pokušati razumjeti pa će strah nestati
    2) pobjeći i zatrti

    Zašto je ljudski rod odabrao drugi???

    avatar

    04.04.2007. (08:33)    -   -   -   -  

  • Tedica

    1. Prošli post je odličan.
    2. Ovaj je dugačak pa sam ga isprintala jer ne mogu na poslu provesti sat vremena na tvom blogu. A i malo mi je pun piac žena u posljednje vrijeme.
    3. Jesi li razmišljala o pisanju? Mislim, profesionalnom pisanju. Mogu te povezati s dečkom koji radi na objavljivanju elektronskih knjiga :)

    avatar

    04.04.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Dala si truda cura ;) Pravi seminarski za postdiplomski... Međutim osim one o tempora, o mores... ne treba zaboraviti i ono što u osnovi razlikuje muškarce i žene... i kao takvo utječe na naše živote i funkcioniranje u ljudskom društvu...

    avatar

    04.04.2007. (14:26)    -   -   -   -  

  • pokisli

    Ima svega napisanoga, no žena je jednako čovjek kao i muško. Ja mislim da ih neki muški su skloni blatiti jer shvaćaju koliko su žene zapravo snažne samo svojim postojanjem, bez da djeluju. Ja se divim zenama koje su spominjane sa razlogom- - kao majka Tereza. Moras shvatiti i muske. Pogledaj npr danas ove holivudske starlete ili ove sto se slikaju po casopisima, novinama. To je nepravda - prema ostalim zenama. I to je los primjer - da na osnovi fizickog izgleda ponajprije budu tako snazne (i privlace paznju muskih (i oni su krivi)). To neki nazivaju ne trnjem nego laganim putem (Sotonom) preko zvijezda

    avatar

    04.04.2007. (14:37)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    kao prov moram ti reći svaka čast!Jako si to detaljno izvukla i napisala.
    Joj meni se tako gadi to sve skupa!
    Vjerujem da je prije vladao matrijahat! Žena je bila sveta,štovala se boginja,štovala se ženina plodnost,ženina mudrost,a muškarci svejedno nisu bili sluge.
    (hm da,zato mi se svidio da vinicijev kod,na pokon se i o tome progovorilo)
    Ali dosao je jedan frajer,sjetio se kako bi mogao krasno zavaravati narod i okrenuti sve u svoju korist.Bibilija je samo necija bolesna ambicij! Ima negdje i lijepih poruka,skriveni i dubokih,ali svu svemu,vise je zla donijela nego dobra!
    Odlican post,jest da je iscrpan,ali stvarno vrijedno citanja!

    avatar

    04.04.2007. (16:42)    -   -   -   -  

  • tyche

    @ Lotty - najljepsa hvala, a sto se tice usporedbe - zivot uvijek treba gledati kao polupunu a ne kao polupraznu casu - tako i u ovim stvarima - mi jos uvijek mozemo kormilariti koliko-toliko svojim zivotima tu
    @ nisam ja odavde- upravo tako, neke zene su zrtve okolnosti jer su RODENE bespomocne i drzi ih se u potpunosti u ropsko duznickom odnosu i one su dijelom velike sramotne i tragicne slike ljudskog drustva dvadeset i prvog stoljeca. Neke zene su isto tragicne zrtve okolnosti jer su rodene normalne, zdrave i prave, ali su shvatile da je puno komotnije i u ovom drustvu lakse ponasati se kao da si ogranicen i parazitirati na vise ili manje darezljivom muskarcu nego zapeti raditi i zivjeti pristojno SVOJ ljudski zivot od SVOG rada. Mora da je vise takvih koje se prikace poput stipavca bilo i u Sirahovo doba, pa ispalo da su sve zene iste jer svijet nije bio globalno selo i nije bilo interneta da ih uvjeri u suprotno.
    @lipa mare - povijest bi mozda bila drukcija da nije bila natopljena testosteronom i ratovima
    @mama44-sva frustracija koja se dade iscitati iz citata u mom gornjem postu govori samo jednu stvar - ovo su pisali muskarci koji nisu imali dovoljno snage i pameti zivjeti ukorak sa zenama-pravi macani koji znaju znanje i poznaju zene ovakvo sto nikad ne bi rekli ni u bunilu
    @levant-tocno, a najvaznije je bilo presiju nad zenama legalizirati tobozinjim BOzjim zakonom i Biblijom
    @Tedica- Razmisljala sam uvijek o profi pisanju, ali nikad u zivotu do sad nisam imala vremena za to, pa se moje pisanje svodilo na biljeske i tragove koji i danas drezde pohranjeni u mom racunalu. Poezija i proza. Da, buduci da sad imam vremena, valjalo bi poceti nesto ozbiljno raditi - ovaj blog je bio malen test zanima li ikoga uopce sto ja imam za reci, bila bih ti zahvalna na preporuci i kontaktu - lijepo od tebe.

    avatar

    04.04.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • tyche

    @012 Station posada -sve je to bilo moj gospon Manga copy/paste - materiju jako dobro poznajem i ucinilo mi se zgodno poredati to ovako na jednom mjestu - a sto se tice relacija izmedu muskaraca i zena - mi JESMO dva razlicita svijeta i to nikad ne treba zaboraviti. Ne moze jedno biti bolje ili vrijednije od drugog jer smo dva razlicita oblika ljudske vrste. I tako se krasno nadopunjujemo - zato smo i stvoreni. Samo da je obostrano pameti i postovanja ljudskih vrijednosti .
    @Pokisli svijet - apsolutno shvacam sto si htio reci - i ja cesto vidim na svakom koraku dokle seze koristoljublje i kroz neku cudnu selekciju bolje uspijevaju one zene koje imaju specifican nacin prezivljavanja-dolazimo u situaciju da u zivotu najbolje prolaze one spretne koje ne taru puno mozak i koje samo rasire noge na pravom mjestu i to im je jedina zasluga u zivotu- naravno osim da izgledaju dobro i nose propisani broj brushaltera - sve je dragi moj lakse nego raditi osam do deset sati za placu od prvog do prvog i financirati obitelj i djecu od toga
    @kao da je vazno... Tuzno je to sto je Biblija dala uporiste i legalizirala ponizavajuci polozaj zene kroz dobar dio povijesti, jos tuznije je sto i danas svecenici zenama propagiraju pokornost i trpljenje i zrtvu naustrb njihovih jedinih zivota koje imaju - a u slucaju da zive s nasilnikom.

    avatar

    04.04.2007. (18:49)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Bravo tyche, baš si se potrudila i ubola di triba. Trenutno nemam vrimena čitati prethodne postove ali ovaj je za 5+.
    Pošto sam ja 50+ ne znam kako komentirati kao bloger, neće da prođe.
    Ako ti se da navrati na blog, pisala sam i ja o ženskom problemu.

    avatar

    04.04.2007. (20:11)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Nije mi ni bilo potrebno čitati sve od reda (nisam imala ni vremena, možda da si isprintam ko Tedica?)...shvatila sam smisao! Uopče sam protiv bilo kakvih krajnosti, kako u vjeri tako i u svim drugim ideologijama i životnim opredjeljenjima i ne bih se dala ukalupiti... Da sretni smo da živimo ne samo u ovom vremenu, nego i u koliko-toliko demokratskom društvu. Dalo bi se i tu o slobodama pojedinaca (čitaj:pojedinki), ali da ne duljim!
    Što se predhodnog posta tiče, ja sam zagrepčanka generacijama, ali je kvart iz kojeg sam do prije 60-ak godina bio periferija i ponekad, uz neke ljude imate osječaj da ste provincijalac! Ali mene to ne smeta, ni kod mene ni kod drugih, ako su ljudi! Meni dragi ljudi su s toliko raznih strana da je pitanje kako bi to izgledalo kad bi ih se stavilo na isto mjesto!

    avatar

    04.04.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • vulkanac

    Bezveze si utrošila vrijeme. Post ti je prilično površan. Vrijeme si trbala utrošiti na istraživanje dubine i napisati kraći, pametniji post. :P

    avatar

    04.04.2007. (21:24)    -   -   -   -  

  • tyche

    @pedesetplus...zenski problem je problem svijeta u cjelini danas, samo sto to ostatak kojeg ne muci zenski problem ne prepoznaje i nema vremena ni volje rjesavati - a kad bi se rijesio, svima bi bolje bilo
    @Lorna Doone -nije li cudno koliko su se neki muski ljudi stoljecima upirali da stave zenske ljude u drukciji kontekst zivljenja? MOja nedoumica je uvijek bila ZASTO??? Je li to samo igra moci i prevlasti ili DOISTA strah od zena kojima nisu bili dorasli po bilo kojem kriteriju onog vremena pa ih se moralo ograniciti cak i zakonima? Ili su navedeni muskarci kao pojedinci imali problem funkcionalne prirode koji ih je ogranicavao u nekim stvarima pa je lakse bilo reci i napisati da je grozde kiselo? Negdje sam procitala da je osnovni motiv nasilja kojeg ljudi cine nad supruznicima i uopce u nekoj grupi NEMOC - spolna, intelektualna, emotivna - drugim rijecima, nasilnik se ponasa kako se ponasa jer ne moze uspjesno obavljati neku od osnovnih funkcija koje su potrebne za normalno funkcioniranje bilo koje veze, odnosno uspjesnu interakciju u drustvu i onda je dobro imati objekt nad kojim mogu isprazniti svoju frustraciju u bilo kojem obliku. Zena je idealna.

    @vulkanac...apsolutno podrzavam tvoje pravo na vlastito misljenje i stav. Sto se povrsnosti tice, post je bio napravljen s namjerom da zabavi arhaicnim rijecnikom, tumacenjem preporuka i obicajnog prava koje se tice zena i pateticnim stavovima jadnika koji su pisali te retke ( ali OPASNIH jadnika, jer su oni propisivali zivot milijunima ) , pruzi uvid u zanimljivu materiju i omoguci usporedbe - ne da analizira Bibliju. Sto se utrosenog vremena na pisanje posta tice - istrazivanja materije sam obavljala godinama citanjem stiva Biblije koje jako dobro poznajem, na internetu sam nasla sve tekstove i materijal iz kojeg sam copy/paste napravila izbor u roku jedne popijene ranojutarnje kave. Sto se dubine (???) izvornika tice, tu bih potrosila malo vise vremena, ali mogu ti napraviti izbor literature s tumacenjima i analizom prijevoda Biblije i kako su prevoditelji hotimice prilagodavali smisao napisanog okvirima vremena u kojem su zivjeli. Ne smijemo smetnuti s uma da je Bibliju potrebno tumaciti u duhu vremena u kojem je nastala i uz dobro poznavanje svih elemenata okruzenja u kojima su se likovi nasli, obicaja i tradicija onog vremena. Ono sto je nakazno je da se Biblija bez tog nazovimo ga korektivnog faktora nastoji primjenjivati kao konstanta, manual i imperativ kriterija ljudske moralnosti kroz cijelu ljudsku povijest. Naravno, naglasit cu da ima dijelova gdje je znacenje i bit neupitna - bezvremenskih ljudskih vrijednosti koje treba njegovati i postaviti kao default i tu nema dvoumica u tumacenju. Takoder je vrlo zanimljiva literatura koja nam daje uvid u elementarna znanja o samom pismu kojim je dio izvornika pisan, ne zelim siriti temu, ali starohebrejski jezik je prilicno slozen jer znakovi - morfemi - imaju vise znacenja - moze ih se iscitavati kao SLOVO, BROJ ili POJAM i kad se Biblija cita u tom kontekstu, doista dolazimo na teren gdje bez kompjuterske analize i algoritama ne mozemo razumjeti visedimenzionalnu bit napisanog teksta. Jesi li na to mislio kad si spominjao dubinu istrazivanja Biblije?

    avatar

    05.04.2007. (11:48)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Moram priznati da nisam uspjela sve procitati, ali ono sto jesam mi se ne svidja.Ja sam jedna od onih zena koje su ogorcene na musku prevlast.Sto nam je donijela ta prevlast?Samo ratove kroz povijest. Ja jos uvijek ne uzivam u blagodatima ovog stoljeca.Nemam ni ves masinu, nego moram vuci ves u praonicu, a sestero je celjadi koje perem, a nemam ni masinu za sudje..., pa ljudi moji di ja to zivim?

    avatar

    05.04.2007. (15:20)    -   -   -   -  

  • tyche

    @varosanka...ajmemeni-bilo bi lijepo da mozes nesto te svoje celjadi malo izorganizirati da ti uleti i pomogne - ali pretpostavljam da je vecina malenih ? TO sto si na kraju posta navela je cjelodnevni ringispil posla koji nikad ne prestaje...

    avatar

    05.04.2007. (15:49)    -   -   -   -  

  • vulkanac

    Pa nemaš ti šta podržavati pravo na moje mišljenje i stav, to nema nikakve veze s tobom, eventualno mi možeš zaprijetiti pištoljem da ga ne kažem, ali ću ga opet imati... :)) Naravno da nisam govorio o kriptogarfiji, prijevodima i nesporazumima. Govorio sam o tome da se ljudske vrijednosti ne mogu staviti na papir, jer su ljudske, a ne papirnate... Dubina razumijevanja Biblije, pa tako i svega ostalog leži u samom čovjeku. Tako mi npr. pada napamet priča o Abrahamu kojem je Bog naložio da ubije svog sina. Naravno da će prosječni kreten misliti da treba zabiti svog sina trideset puta nožem u srce da bi ga Bog lijepo gledao, jer su takve ideje dio njegovog svakodnevnog svijeta u njegovoj divnoj glavici. Tako je i sam Abraham u glavi mislio, dakako - bio je kreten. Ali Abraham je naučio poantu cijele priče, ubio je sina na kraju, ali u glavi i više nije bio kreten. Današnji kreteni će izmisliti milijun razloga samo da ne nauče poantu, jer je lakše kopkati po kriptografiji i povijesnim (ne)činjenicama nego po samom sebi. "Da, Bog je Abrahamu oprostio i nije morao ubiti sina." My ass! I današnji kreten će i ostati kreten, uvijek su mu drugi krivi. A tajna je u tome da je ljepota u očima promatrača. Ako ti kažem da si glupača, i ti se radi toga uvrijediš, to je zato jer si zaslužila, jer smatraš da je ljude moguće dijeliti na glupače i ne-glupače! Oko za oko, zub za zub!

    avatar

    05.04.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • tyche

    @vulkanac...prvo malo kucnog odgoja - ja imam pravo propisivati pravila u SVOJOJ KUCI - u ovom slucaju ti si dosao k meni na blog ovim komentarom, a ne ja tebi - dakle mogu ti dozvoliti da izneses stav ili te obrisati a ti onda zavijaj na mjesec sa svojim razmisljanjima al ces kod mene biti na ignore. Buduci da mi se temeljem iscitavanja tvog bloga cini da imas potencijala i u svojim komentarima nisi bio nepristojan - nemam razloga ne uci u zdravu polemiku i razmatranje drukcijeg gledista na stvar. Misljenja sam da je uvijek spoznati stajaliste iz druge perspektive dragocjeno. Na bilo koji nacin - pozorno slusajuci suprotan stav i kritiku covjek moze puno nauciti. O sebi i o drugima. Iznosenje vlastitog misljenja cesto govori vise o covjeku koji ga iznosi nego o predmetu razmatranja.
    Nadalje-moram priznati - nasao si jako dobar primjer - prica o Abrahamu mi je i inace uvijek tesko legla na prazan mozak jer je ne mogu prihvatiti na nacin kako je prezentirana. Tvoja interpretacija price je u najmanju ruku nova za mene - mozda da je procitas jos jednom-polako. Apsolutno se ne slazem s opceprihvacenom tvrdnjom kako je zapravo Bog zelio iskusati Abrahamovu vjeru - to je u svemu - i motivu i izvedbi - protivno bozjoj prirodi - dakle tu mislim da se radi o jednoj krajnje iscasenoj percepciji i covjeka i boga kojeg su autori podastrli. U pravu si kad kazes da je ljepota u ocima promatraca. Jesam li ja glupaca ili nisam - to je irevalentno za tvoje razumijevanje teme o kojoj pises, ja sam nebitna. Bitno je da prvo sjednes i dobro procitas nesto prije nego li reagiras - ipak ispod svega potpisujes svoje ime, a ozbiljna osoba itekako treba povesti racuna o artikulaciji svojih stavova. Osim toga gdje bih ja dospjela da si dozvolim luksuz da me moze svatko uvrijediti. Ja imam osjecaj da si ovaj zadnji komentar mozda pisao u zurbi i nedostatku vremena jer je ispao malo konfuzan - dosta je misli spojeno bez povezne niti a zakljucak koji se sastoji u starozavjetnoj tezi "oko za oko, zub za zub" jos uvijek pokusavam nekako povezati s ostatkom komentara. Imam pitanje za tebe i molim te odgovor - sto su za tebe ljudske vrijednosti ( u pravu si da papir svasta trpi ) i kakav je tvoj nacin iscitavanja Biblije, kako je ti dozivljavas?

    avatar

    05.04.2007. (18:17)    -   -   -   -  

  • bedasta curica

    Intrigiraš me... Ako nisam već deset puta bila ovdje i čitala post u deset nastavaka - mislim stvarno... :))))) Skrušeno priznajem - još nisam došla do kraja ali napredujem; isprintala sam ga i čitam ga sutra na poslu. Onako odokativno i sasvim aljkavo da se osvrnem...
    Definitivno strah od žene. Neću sad proučavati Bibliju ili Katekizam ili išta. Svatko Bibliju čita kako mu paše. Nojevi da zakopaju glavu u nju, depresivci da se utješe, veseli kaj ja znam - da bi ostali veseli?! Gomila pjesama u slavu žene, gomila napisa i tekstova gdje se upravo slavi ženska snaga, gomila činjenica gdje se ta ista snaga stavlja u kontekst nečega što ne valja. (Temeljna priča o Adamu i Evi; tko mu je prijetio da pojede tu jabuku?!) Ne fasciniraju me priče o prostitkuama i promiskuitetnom ponašanju, postojale su i muške prostitke pa nisam pročitala igdje u njoj da je izričito to i napisano.
    Cijela povijest piše se na temelju muške nadmoći a opet je u njoj i ženska snaga. (Kleopatra, Helena, blablabla...) a opet su žene trebale voditi krvavu bitku da bi zaokruživale imena na izbornim listićima. Imaš maternicu? Super - ti ćeš rađati.
    Nisam feministkinja, nisam za prevlast niti jednog spola. Držim se temelja jednakosti. Nitko nije bolji - svi bi trebali biti isti. Utopija. Čista utopija. Vodim raspravu na poslu kad mi ravnatelj kaže da je medicinski dokazano da nismo iste jer mi imamo drugačiju fizičku građu. Da, i? Imaš ti jajnike? Dakle nemaš. Ja ne mogu bušiti hilticom ti nemaš PMS i kvit.
    Kakve veze moj komentar i tvoj post imaju, nisam baš sigurna - saznati ću sutra kad ga napokon pročitam do kraja.
    Topli pozdrav. :)))))

    avatar

    05.04.2007. (22:37)    -   -   -   -  

  • vulkanac

    Oh, na čvrstom li ti temelju kuća izgrađena. Ja nisam emotivno vezan za neke bitove na nekom serveru u Bugarsoj, pa ti, He-Man i ostali Gospodari Svemira možete imat moć i raditi s njima što hoćete - ljutiti se radi njih, nazivati ih svojima, brisati ih ili vorevr... Brisanjem ičega samo dokazuješ da nisi spremna suočiti se sa ičim i da bježiš. Ja nemam stava, samo sam ga posudio, a tvoji me ne zanimaju. Ovdje samo pišem gluposti koje mi padaju napamet i nemam pojma zašto ljudi tako burno reagiraju na njih, a ja se tako dobro zabavljam govoreći istinu.
    Blago meni što sam naišao na teologa pa da mi napokon može vjerodostojno prenijeti božansku volju. "Oh, netko je napravio tipfeler u Bibliji, tu nešto ne štima, Bog je dobar, on nikada ne bi volio da ja patim, on želi da ja samim postojanjem dobivam barbike i bombone, tako mi je rekla moja mama. Bu hu!" Ne bi ti ni kišu skužila da ti mama nije rekla jednom da vani kiša pada i da se moraš paziti da se ne smočiš jer ćeš bit bubana, pa će onda mama bit tužna. :) Dati ću ti hint - "Oko za oko, zub za zub." je vrlo blisko onome "Oči su slijepe, bitno je gledati srcem." u svetoj knjizi Mali princ. Ali naravno da nećeš skužiti jer sam ja kriv što ti nisam matematički korak po korak došao do rješenja.
    Biblija je knjiga (ma da!) u kojoj su sakupljene lijepe priče. Iz nje je malo lakše iščitati ljudske vrijednosti nego iz graha, ali mudar čovjek bi mogao i to. Sva sreća nisam se bavio previše ni jednim ni drugim... Otkud ja znam šta su ljudske vrijednosti i zašto misliš uopće da sam ja čovjek?!
    (A stvarno ne znam koji jadnici idu čitati moj blog...)

    avatar

    05.04.2007. (22:59)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    ne znam zašto si se uhvatila na udicu...rasprave s nekim tko je ponosan na propuh u glavi...u stvari znam, ali dobrohotni savjet, nemoj, ne vrijedi truda...ni milisekunde :o)

    avatar

    06.04.2007. (12:46)    -   -   -   -  

učitavam...