Komentari

boggroma.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • eviltwin

    crtam u paintu, ali doma! :P
    što se tiče ove monumentalne teme, o tome sam svojedobno napisao jednu pjesmicu, u formi dijaloga/trijaloga, a s obzirom na starogrčke filozofske teorije o dominaciji vode (Tales), vatre (Heraklit), odnosno zraka (Anaksimen) kao elementa od kojeg je izgrađen svijet (pred-empedoklovske polemike)
    u pjesmici sam konstatirao da ih zrak sve nadjebe upravo iz tog razloga međusobnog poništavanja vatre i vode koji si ti naveo. zato me podsjetilo. pjesmicu sada nemam ovdje pa je ne mogu točno citirati. naći ću je u splitu!
    tek se poslije pojavio empedoklo koji je u cijelu igru uključio i zemlju, ali samo kao jedan od četiri elementa koji su stvorili svijet. a onda smo morali čekati preko dvije tisuće godina da se konačno pojavi M koji će reći da upravo zemlja dominira! bravo! (u međuvremenu je bila i ona Rambova teorija o KPGS, ali to je u dekadentnom periodu postmoderne, pa se ne računa)

    avatar

    12.03.2007. (10:40)    -   -   -   -  

  • anjochkini kamenchichi

    Bik s podznakom u devici...tebi jedino moze doci glave :))) skorpija s podznakom u ovnu :)))...to ti je jeeeeeeedina srecna kombinacija...za sve ostalo poslusaj svog starog :)))...a drugi put cu filozofirati :) ...sad se sabiram od tvog "strasnog" horopskopa :)))

    * ...ma salim se ja to malo :)))

    avatar

    12.03.2007. (13:32)    -   -   -   -  

  • natashaa

    ovo sto si ti napisao je klasican ego-trip jednog muskarca u zemljanom znaku. otkako postoji zemlja postoji i voda, samo sto voda ima taj abilitet transformacije u razlicite oblike, koje opet nema veze sa zrakom i zemljom i tamo nekom "priklanjanju" njima, nego sa suncem (vatrom) koje ju zagrijava. voda kad je i u pari je opet voda. ta fleksibilnost vode je velika stvar. postoji masa suvremenih istrazivanja vode kao zenskog elementa i njenoj fleksibilnosti, a opet postojanosti, protoku a opet kompaktnosti. eh, zahvaljujuci ovakvim stavovima, "ponistavanjem" i negacijom drugih, razlicitih elemenata, nemogucnoscu sagledavanja svijeta u cjelini, su se i ratovi zapocinjali :)
    nadam se da je tvoj, ovakav, stav samo trenutno sljepilo zbog odnosa ti sa frendicom i opcinjenoscu tvojom osobnom, trenutnom, situacijom u tvom mikrokosmosu, te da je radi toga bezopasno za druge elemente.
    sto se ono kaze, kad si zaljubljen ne vidis dalje od nosa :)

    avatar

    12.03.2007. (16:35)    -   -   -   -  

  • Leteci mrav

    slažem se..valjda zato što sam vaga...:-D

    avatar

    12.03.2007. (17:33)    -   -   -   -  

  • liliu

    meni uvijek kažu kako je djevica s podznakom u biku dobra kombinacija pa pretpostavljam da se isto može primjeniti i na obrnutu situaciju.

    avatar

    12.03.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • M

    @eviltwin - međutim, i ovo je dekadentno postmodernistički kad gledaš, prepoznaje se po cinizmu. @anjochkini kamenchichi - znam da se ti šališ.....malo. @natashaa - ne razumijem zašto to tako ozbiljno shvaćaš. Jesam sklon egotripovima, no tekst je čista igra, i ne vidim zaista zašto bismo sad polemizirali o vodi i vatri i grcima, a najmanje suvremenim istraživanjima (jer od ovih zadnjih mi se često diže kosa na glavi). @ leteci mrav - :) @liliu - mislim da su mi čak objasnili da je obrnuta situacija dobra, za razliku od moje.

    avatar

    12.03.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  • liliu

    ma ne znaju što pričaju ;)

    avatar

    13.03.2007. (15:34)    -   -   -   -  

  • mwaah.

    ja sam bik sa rakom u podznaku, shta got to znachilo i chinilo mom zhivotu. mozhda zato jes hipersenzibilna. al da vaga plus bik mogu obrnut naglavachke shta god hoche, to nisam skuzhila. znam samo da se lav i bik uzhasno ne slazhu. a mene, kao da su okruzhili kraljevi zhivotinja. i istina shta kazhesh, zemlja, zrak. zemlja. zemlja. samo zemlja. zrak, kao nuzhno zlo :D

    avatar

    13.03.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • mwaah.

    ja, volim, jel, bit, soo last poust :D

    avatar

    13.03.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • lutak

    ma - voda i zrak ak se mene pita (moj spoj) zato jer cat power ima pjesmu water and air. da sam više zemljana, možda bi mi argumenti bili bolji :D

    avatar

    15.03.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...