Bik s Djevicom u podznaku. Jedna horoskop-žena s faksa užasnula se saznavši moju zvjezdanu prirodu i rekla je "jadna tvoja majka s tobom takvim Zemljanim na kvadrat". Tada spoznah sebe kao hodajuću katastrofu, barem što se astrologije tiče, sve se povezalo - i odjednom postadoh prezadovoljan svojom prirodom. Ja sam Tlo, Čekić, razoran Asteroid, Kamen iz praćke koji je Golijatu razbio filistejsku glavurdu.

Ona je Vaga, dakle Zrak, ona kaže noćas opet da Zrak i Zemlja ne idu zajedno, provocira Zrak bezobrazni Zemlju jer Zrak uživa u provokaciji. Zemlja međutim ima svoje snažne adute, Zemlja dok razmišlja skuplja pjuvačku (Vodu) u ustima pa ju guta natapajući se i postajući humus, dakle Humor, najmoćnija alatka, sledgehammer među škaricama.

Ne poznajući potrebne znanosti mogu reći slijedeće: Zemlja i Zrak dva najkul su elementa. Ne želim Vatri i Vodi nabijati komplekse, no ništavni su u odnosu na ovo dvoje Čudovišta koja trljaju se od početka Svega. Nema jačeg dualizma do onog Zemlje i Zraka, jer strastveni susret Vode i Vatre završava neprestano u uginuću (vatre vodom, vode isparavanjem), dok ovo je dvoje u nepomućnoj ravnoteži, pravičnoj podjeli i puštanju jedno drugog na miru.

Heksagram u orijentalnom simbolizmu rastavlja se na dva trokuta - Zemlje i Zraka - koji 'smještaju' Čovjeka u Kozmičkome. Nema moćnije sile od Gravitacije (Zemlje), i nema moćnije protu-sile od Sna, sna o Letenju (dakle Zraka). Metafora Zemlje koja 'diše' dublja je od plitkog puhanja vatre koja 'diše'. Vatra je samo kulisa u Paklu (dakle Zemlji). Voda se neodlučno ciklički priklanja čas Zraku čas Zemlji.

To dvoje iskonskih Čudovišta, Zemlja i Zrak, sprdaju se s nama takozvanim inteligentnim bićima u stanju razočaranja otkad je Svijeta, dobacuju se s Čovjekićima kao teniskim lopticama, jer to što poleti mora sletjeti, bolno poput usanjanog ili željno poput astronauta. Oni im se smiju, ali i zavode ih odozgo i odozdo. Odnos Zraka i Zemlje temeljan jest, na svim razinama, u svim aspektima, upravo među njima je podijeljena simbolika Ženskog i Muškog (pri čemu bih ja, kao Zemlja, simbolički bio Žena). Oni dvoje međusobno formiraju NEŠTO (aha, :) vratilo se!) ukidajući Ništavilo.

Moj stari kaže: "pročitaj horoskop i radi sve obratno od onog što piše".
- 00:38 - Komentari (10) - #

<< Arhiva >>