Komentari

klokotrist.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • audi

  e dobro si ti to sve napiso, super blog.
  bok.

  avatar

  10.03.2007. (03:34)    -   -   -   -  

 • audi

  moze biti, cekam kad bude gotov web o autima. Tamo ce biti svasta o autima a sta se tice NSU-a to ce biti zanimljivo.
  Ja sam ljubimac sadasnjih auta te firme koja je nastala ujedinjenjem NSU-a i Auto Uniona a sada se zove.....mozda znas?
  Imam puno textova ali necu na blog sa njima, cekam kad bude gotov Web sa Forumom o autima, probat cu to sve ja sam urediti.
  Hvala na posjeti.

  avatar

  10.03.2007. (08:12)    -   -   -   -  

 • Zenitist

  Kad se pizza pravi doma, ima nekoliko "najvažnijih" stvari. Prvo, tijrsto treba biti tanko i hrustavo, a to se postiže time da se odmah po razvijanju i filanju stavi u pećnicu, a ne da se ostavi dizati. Naravno tu je i riječ o - količini. U gotovo svim receptima piše 50 deka brašna za jednu pizzu (?!) ili 750 za dvije?! Ja od te količine brašna umijesim i rastanjim - i to ozbiljno govorim, 4 pizze promjera 28 cm.
  Druga najažnije stvar je umak od rajčice. Naime, za neke stvari u kuhinji ipak treba vremena. Osnova od prženog luka zahtijeva pirjanje bez cukra oko 35-45 minuta. Ali se to zato može pripraviti prije, pa da zalihe stoje u hladioniku.
  Dakle, luk se prži na maslinovom ulju (tko voli češnjak neka ga doda na tone) dok se ne karamelizira (druga varijanta je kao kod curryja, da se kapula samelje u sok a da češnjevi bilog luka budu cili) i onda se doda mljevena rajčica ili gusti sok. I onda ide papar, sol, šećer, ljuta papričica, mažuran, origano i bazilika. Ketchup ne priznajem po pizzi. S druge strane, onaj "pelatto" nema okusa.
  Treća je "najvažnija" stvar sir. Ako se već nema "original" ne treba upropaštavati stvar s fetom (to nikako!) ili onim "sendvič-sirom za topljenje" koj ise pretvara u neku plastiku.
  Najbolje je kod vaše tete na tržnici kupiti kravlji PUNOMASNI sir u kome se nalazi i kajmak. Taj će se sir razvlačiti kao na onim reklamama za "domaće smrznute pizze" /koje su okusa kartonske kurtije posute bijelm farbom za španjolski zid/- garantiram! Ako se već nema punomasni domaći sir, edamer je onda skupa, ali pogodna zamjena.
  Četvrta najvažnija stvar, ne pretjerivati s ostalim doda(t)cima.
  ....
  Uskoro ću postaviti temu Mala škola pravljenja pizze s fotkama iz vlastite kuhinje, da se vidi kako se to radi.

  avatar

  13.03.2007. (13:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...