Komentari

prestigio.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • damir

    što ti se čini aureus private? izuzev velike ulazne cifre (750k) kakav je tvoj komentar na mogući i trenutni prinos i na rizik ulaganja? i općenito kakvo mišljenje i prognozu imaš za private?

    avatar

    20.02.2007. (02:55)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Private - hm ne zove se uzalud privat - nisam imao priliku ulagat u njih (čitaj nemam potrebnu ulaznu cifru :) no ono što mene kod njih najviše zanima je koliko se s njima može dogovarat i pregovarat. Naime, kod brokerskih kuća postoji opcija ulaganja u dionice gdje se brok. kući predaje na recimo godinu dana min. iznos od 100 000 kn i oni upravljuju sa njima kako najbolje znaju u cilju određenog prinosa - istina nisam dobio garanciju prinosa no postoji opcija i moje intervencije u smislu pravca ulaganja :) - zato se i pitam kakav je pincip kod privat fondova - naime, meni je zanimljivije ne misliti o ulaganju već dnevno pratiti rast udjela kao kod aureus private :). U svakom slučaju očekujem kod privat fondova puno veći rast od recimo dioničkih i onda kad se kod nas fondovska industrija smiri na prosječnih 15 - 20 % prinosa po godini (mišljenja sam kako nas od toga dijele još tri do četiri godine). Nadam se kako ću tad već moći razgovarati sa gospodom iz nekog od privat fondova.

    avatar

    20.02.2007. (17:56)    -   -   -   -  

  • damir

    hvala na odgovoru, ako saznam više o strukturi i načinu ulaganja - javit ću ti. Volio bi, usporedbe radi, znati nekakve podatke odnosa prinosa vani kod klasičnih dioničkih i private fondova. Ako imaš kakvih saznanja...

    avatar

    21.02.2007. (17:34)    -   -   -   -  

  • InvesticijskiFondovi

    Osobno sam se uvjerio da je 5% ulazne neknade (jednokratno) 100 puta jeftinije i povoljnije, nego 1,5% ulazne i 1% godišnje održavanje (a kamoli 3% godišnje). Ko je ovdije lud? Pa ste vi normalni. Da te neko oderava svaku godinu 2% od uloga (koji je u medjuvremenu narastao).

    Pa kroz 5 godina kada Vam vrijednost naraste ispadne da su vas tako dobro oderali da ce se sve pusit (u vasoj glavi).

    Nakon 20 godina, ako su fondovi radili prosjecno 15% godisnje, u ovom koji vas je oderavao ste zaradili 85000 kn a u ovom koji ima samo ulaznu ste zaradili 250000kn. Gledao sam grafove, kalkulirao i izracunavao.

    I došao sam do zakljucka: Blago našim bankarima i Upraviteljima fonda kad im je NAROD NEUK (kljentela), pa mogu dobrahno zaraditi i sa naknadama.

    Ja bi se zgrabio za glavu i lupio o kamen, da platim bilo kakvi postotak za godišnje održavanje.

    avatar

    14.04.2007. (11:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...