Komentari

svid.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • major tom

    jučer sam nakon puno godina gledao "Otac na službenom putu" i prisjetio se djetinjstva u bivšoj državi.
    Kakve to ima veze sa holokaustom?

    Sjećanje na bivšu državu snažno mi je osvjestilo činjenicu da sam pripadnik naroda koji je u zadnjem lokalnom (a bogami i u svjetskim ratovima, i nakon njih) vršio holokaust nad dva susjedna naroda. Kao i činjenicu da su dva susjedna naroda vršili holokaust nad mojim narodom.
    "Otac na službenom putu" me nekako dubinski podsjetio koliko su pakleni i opasni i ludi ti balkanski narodi (ne moram ih imenovati), čistokrvni ili mješani.
    Podjetio me i na Sarajevo, epicentar čitavog ovog komentara.

    Mislim da je to bolji teren za učenje Riječana o holokaustu, nego globalni Dan holokausta.
    Al lakše je tuđim.....

    Eto toliko.

    avatar

    26.01.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • baja

    Židovi na sve strane plaču nad svojom sudbinom i svijet bih mnogo više žalio zbog njihova stradanja da tako nemilosrdno ne čine ono što su oni doživjeli. Trebaju se zamisliti nad svim onim što se događa u svijetu i da bi u bliskoj ili daljoj budućnosti doživjeti još gore stradanje.
    Neka se sjete oni i njihovi mentori kakvo je raspoloženje prema njima, a u slučaju općeg rata
    bit će ih nemoguće zaštititi. Geopolitički položaj Izraela i animozitet u svijetu prema Židovima navode na razmišljanje. Ne može svijet gledati bezobrazno ponašanje njihovih zaštitnika koji im omogućavaju isto tako bezobrazno ignoriranje svih rezolucija VS, da to netko neće činiti
    na drugoj strani dok protivnici USA ne ojačaju. Bogu hvala napreduju velikim koracima,a i arapske vladare će netko promijeniti pa se treba nadati promjenama.

    avatar

    27.01.2009. (16:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...