Danas bih vam otkupio jednu kutiju bez problema, al '87, nažalost, nisam još dobivao džeparac :) Na Hvaru mi je kao u raju: samo dižeš ruku i čupaš sa stabla..
26.01.2007. (02:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
umjesto da ste napravili rogacicu (mislim na rakiju, naravno), ali onda ne bi bilo ovog zadnjeg dijela price koji mi je oduvijek bio iznimno drag pa mozda i bolje da niste
26.01.2007. (08:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Unatoč neblagotvornom utjecaju na probavu, od rogača se svašta može napraviti, od rogačice do kolača. Samo s obzirom na broj kutija, imali bi veliku količinu toga nečega napravljenog od rogača. Enivej, da je brao žižule (odnosno ćićindru) bolje bi prošao. Da vas vidim, tko zna što su to žižule i kako izgledaju?
26.01.2007. (08:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Trebali ste nabavit dobre loze pa pravit rogačušu i nudit je ugostiteljima kao autohtonu rakiju koja je inače meni omiljena. Da taj Trogiranin nije čuo za rogač mi je gore nego onaj Ze koji nije čuo za Sennu. Žižule - slične datulama, nisam jeo (barem mislim) jer ni datule ne volim.
26.01.2007. (11:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mrkvo - hvala @žavijer - čini se da uistinu imamo suprotno mišljenje o svakoj spomenutoj vrsti hrane i pića. Osim alkohola, vjerojatno. @isPklatak - danas više ne bismo napravili takvu grešku, istina. Ali, da su rogači završili u rakiji ja vjerojatno danas ne bih tako rado pamtio i prepričavao ovu zgodu. @aparatčiče, odrastao sam na Lošinju, kako ne bih znao što su žižule? Nisam ih davno jeo, istina, ali prošle sam godine nakon podosta vremena uživao u planiki/maginjama, drenulama, trnulama, a i poneku se nešpulu pojelo. Tata mata sam za egzotično voće. @dida99 - čeka se Riba da potvrdi odakle je čovjek, mada slažem se, bio iz Trogira ili Makarske, sramota je. @hard boiled - isto što i mrkvi @pivka - podijeli uspomene, moglo bi biti zanimljivo. @klops - ne pretjeruj, ipak se ne sjećam točno o kojoj je utrci bilo riječ. Mada si nekako po datumu mislim da je morala biti Monza, a u tom je slučaju na tvoje veliko zadovoljstvo odgovor Piquet.
26.01.2007. (14:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rogač swe navodno upotrebljava umjesto file u orehnjači. Probala jednom i skoro umrla od smrada unatoč dodavanju vanilin šećera, šećera vulgaris i ostalog..Nikad više...radije ću pojest tripice.:))))
27.01.2007. (21:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
28.01.2007. (17:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Yoda
Rogač uz rakiju - da, rogač u rakiji - da, rakija - da, rogač - ne. Al' kao i sve smrduljavo, navodno je zdrav. Jerbo kada se sitin prehrane svojih didaa i babaa (koji su godištem redom uglavnom bili ozbiljna konkurencija Tadiji), uglavnom se od takvih voćnih čudesa i sastojala: rogač, grožđe sv. Ante, barakokule, pa petrovače, maraškine, mušmule, rezdelije,nešpule, košteljaci...
29.01.2007. (11:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Od maginja sam se u vrticu preždrala, bile su crvene i zamamne usred zime, pa kako ne bi, onda smo srali danima u trku ja i ostatak grupe, luda hrana, skroz. A propo nešpula, jedna istro-talijanska poslovica ide: Con tempo e con la paglia si fanno anche le nespole....s vremenom i sa slamom sazriju i nešpule što se upotrebljava u kontekstu identičnom priči: s vremenom sve dođe na svoje, u pravim uvjetima, ne mogu se sada sjetiti nečeg primjerenijeg iz štokavske baštine za usporedbu, će, će, da me vrag ča neće....
30.01.2007. (23:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Karota
Pančlajn je divan :))))))
26.01.2007. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Žavijer
Što je, je..
Danas bih vam otkupio jednu kutiju bez problema, al '87, nažalost, nisam još dobivao džeparac :)
Na Hvaru mi je kao u raju: samo dižeš ruku i čupaš sa stabla..
26.01.2007. (02:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uskrsli pklatovi
umjesto da ste napravili rogacicu (mislim na rakiju, naravno), ali onda ne bi bilo ovog zadnjeg dijela price koji mi je oduvijek bio iznimno drag pa mozda i bolje da niste
26.01.2007. (08:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aparatczyk
Unatoč neblagotvornom utjecaju na probavu, od rogača se svašta može napraviti, od rogačice do kolača. Samo s obzirom na broj kutija, imali bi veliku količinu toga nečega napravljenog od rogača. Enivej, da je brao žižule (odnosno ćićindru) bolje bi prošao.
Da vas vidim, tko zna što su to žižule i kako izgledaju?
26.01.2007. (08:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
Trebali ste nabavit dobre loze pa pravit rogačušu i nudit je ugostiteljima kao autohtonu rakiju koja je inače meni omiljena.
Da taj Trogiranin nije čuo za rogač mi je gore nego onaj Ze koji nije čuo za Sennu.
Žižule - slične datulama, nisam jeo (barem mislim) jer ni datule ne volim.
26.01.2007. (11:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hard Boiled
niti ja ne volim rogače :(, dobar pančlajn
26.01.2007. (12:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aparatczyk
@dida99: žižule su slične datuljama samo po boji i koštici, ostalo je različito, probaj
26.01.2007. (12:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pivka blog
rakija od rogača
mmmmmm,budi uspomene
26.01.2007. (14:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klops
Uuuu jeboteeee.Iiiiii? Ko pobjedi?Piquet?Mansell?:))
26.01.2007. (14:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dmj
@mrkvo - hvala
@žavijer - čini se da uistinu imamo suprotno mišljenje o svakoj spomenutoj vrsti hrane i pića. Osim alkohola, vjerojatno.
@isPklatak - danas više ne bismo napravili takvu grešku, istina. Ali, da su rogači završili u rakiji ja vjerojatno danas ne bih tako rado pamtio i prepričavao ovu zgodu.
@aparatčiče, odrastao sam na Lošinju, kako ne bih znao što su žižule? Nisam ih davno jeo, istina, ali prošle sam godine nakon podosta vremena uživao u planiki/maginjama, drenulama, trnulama, a i poneku se nešpulu pojelo. Tata mata sam za egzotično voće.
@dida99 - čeka se Riba da potvrdi odakle je čovjek, mada slažem se, bio iz Trogira ili Makarske, sramota je.
@hard boiled - isto što i mrkvi
@pivka - podijeli uspomene, moglo bi biti zanimljivo.
@klops - ne pretjeruj, ipak se ne sjećam točno o kojoj je utrci bilo riječ. Mada si nekako po datumu mislim da je morala biti Monza, a u tom je slučaju na tvoje veliko zadovoljstvo odgovor Piquet.
26.01.2007. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aparatczyk
Iznenadio bi se koliko dalmatinaca ne zna što su žižule, a neki ih, poput dubrovčana, jednostavno drugačije zovu, pa to stvara pomutnju.
26.01.2007. (15:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ribafish
trogiranin je inače iz zaprešića a ženjen za makaranku.
rogači su u merkatonetu po 36 kuna kila.
di je to smetlište?
26.01.2007. (15:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lutajuci
meni bi bolji punchline bio 'išli su tramvajem', ali koga briga što bi meni bilo bolje...
26.01.2007. (16:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
Riba, ma nemoj me jebat da su 36kn rogači. He, he, ispada da ste ti i braco bili ispred vremena.
Pioniri rogača
26.01.2007. (20:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
36 kuna kilo ?!!? He he, izgleda da ste ti i Braco bili ispred vremena. Pioniri rogača.
26.01.2007. (20:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
snoopyshist
Rogač swe navodno upotrebljava umjesto file u orehnjači. Probala jednom i skoro umrla od smrada unatoč dodavanju vanilin šećera, šećera vulgaris i ostalog..Nikad više...radije ću pojest tripice.:))))
27.01.2007. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ni oficir ni džentlmen
ako se ne varam mi u DBK ih zovemo čičimci ... nisam neki ljubitelj, ali mogu ih podnijet ... a propos rogača ... sad bi ih mogao dobro plasirati ...
28.01.2007. (10:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
cicibambula
rogač smrdi po dreku
28.01.2007. (17:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Yoda
Rogač uz rakiju - da, rogač u rakiji - da, rakija - da, rogač - ne. Al' kao i sve smrduljavo, navodno je zdrav. Jerbo kada se sitin prehrane svojih didaa i babaa (koji su godištem redom uglavnom bili ozbiljna konkurencija Tadiji), uglavnom se od takvih voćnih čudesa i sastojala: rogač, grožđe sv. Ante, barakokule, pa petrovače, maraškine, mušmule, rezdelije,nešpule, košteljaci...
29.01.2007. (11:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
delfina
Od maginja sam se u vrticu preždrala, bile su crvene i zamamne usred zime, pa kako ne bi, onda smo srali danima u trku ja i ostatak grupe, luda hrana, skroz. A propo nešpula, jedna istro-talijanska poslovica ide: Con tempo e con la paglia si fanno anche le nespole....s vremenom i sa slamom sazriju i nešpule što se upotrebljava u kontekstu identičnom priči: s vremenom sve dođe na svoje, u pravim uvjetima, ne mogu se sada sjetiti nečeg primjerenijeg iz štokavske baštine za usporedbu, će, će, da me vrag ča neće....
30.01.2007. (23:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...