Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • VRGORAC

    EJ, KAD ĆE ONAJ POST O PARTIZANIMA ?

    avatar

    12.01.2007. (15:34)    -   -   -   -  

  • ???

    Oprosti, ali mi nešto nije jasno! To je ona kula koja je godinama bila privremeno utočište Gradske knjižnice dok su na gornjim etažama bili smješteni neki muzejski izlošci? Mislim da je čak neko vrijeme imala funkciju muzeja. Je li to ona kula koja za koju se godinama pretpostavljalo da je rodna kuća Tina Ujevića? Iako se zadnjih godina pokrenulo dosta polemike o rodnoj kući Tina Ujevića, na ovoj još uvijek stoji ploča da je u toj kuli rođen pjesnik. Malo mi je čudno da se te pojedinosti ne spominju u postu.

    avatar

    15.01.2007. (12:07)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    1. Post o partizanima će ovih dana, najvjerovatnije do kraja tjedna. Naša sam neku literaturu pa provjeravam jeli vjerodostojna.
    2. Za kulu Dizdarevića se godinama mislilo da je u njoj rođen Tin Ujević, ali svi su složni, a za to postoje i dokazi da je Tin Ujević rođen u kuli Cukarinovića, fratarskoj kuli, kod današnjeg župnog ureda. Teoriju da je Ujević rođen u kuli Dizadrevića uglavnom su zagovarali Franići, u čijem je ona vlasništvu prije bila. A što se tiče spomen-ploče na Dizdarevićevoj kuli, ja smatram da je treba skinuti kako ne bi bilo stalnih zabuna. A što je najgore ispred kule stoji natpis kula Tina Ujevića.

    avatar

    15.01.2007. (14:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...