Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • kora-kri

    Malo si mi natjerala suzice na oci. Pitat ces se zasto? Zato sto u zivotu nema slucajnosti i zato sto si ovo pitanje postavila bas sada kada sam zaista promijenila jedan veliki stav u zivotu. I onda dodjem tu i naletim na tvoje pitanje. I dobijem potvrdu da je sve ispravno, da je ono sto sam odlucila bas to sto sam trebala odluciti.
    Nisam jos spremna pricati o cemu se radi. No jednom cu biti, sigurna sam.
    Knjigu sam kupila neki dan. Po tvojoj preporuci. Nisam ju jos pocela citati jer sam ju posudila mami, tako da ce mi ju vratiti za 2 tjedna. I onda se bacam na citanje. Koje ce vjerojatno dugo trajati, jer vidim da se knjizi korisno vratiti vise puta. I da, u pravu si, svi ponekad kazemo "ok, shvatila sam" a onda nastavljamo po istoj traci. Treba se mijenjati. Sebe, ako vec ne mozemo nista drugo.

    avatar

    11.01.2007. (15:29)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Uh, umalo da i meni ne natjeraš suze na oči...
    Nisam baš sigurna jesam li promijenila neki stav o nečemu u životu, morala bih dobro razmisliti, ali ja sam živi primjer podvojene osobe koja s jedne strane sve radi dobro i uspješno funkcionira i sve joj je jasno, a s druge sebi obećava kako će od ponedjeljka, od petka, od prvog u mjesecu itd. promijeniti nešto, a onda, pogodit ćeš, ništa ne promijeni...najčešće se te promijene odnose baš na mene samu, a pošto sam ja sebi najnebitnija trenutno, valjda mislim da ima vremena. I onda te, kako kaže moja prijateljica psihologica, isti obrasci ponašanja dovedu u isto stanje iscrpljenosti, nezadovoljstva i slično.
    I što sad? Ništa, natjerala si me na razmišljanje, a to me možda ponuka i na nekakvu promijenu.

    avatar

    11.01.2007. (15:41)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    upravo mijenjam nesto.. tj. pokusavam nesto ne promijeniti nego malo modificirati.. a promijenila sam ja jedan veliki dio sebe prije nekoliko godina.. priznala sam sebi da nisam i ne mogu biti savrsena.. bilo je tesko boriti se s perfekcionizmom.. postavila sam bila sebi prevelike ciljeve, ali mislim da si ti to vec engdje i procitala izmedju mojih redova ;-)
    danam idem drukcijom stazom.. i moram priznati lakse je zivjeti..
    a cekam prvu priliku da dodjem uHrvatsku i da odem kupiti tu "tvoju" knjigu.. necu je traziti u knjiznici.. jednostavno cu je kupiti.. msilim da ne mogu pogrijesiti :-)
    pozdrav i veliki zagrljaj ostavljam draga //////

    avatar

    11.01.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Drage moje: kako su nam teške promjene. Svima nam je isto. Ali ne posustajmo. Još jedna dosadna više puta ponovljena fraza: samo je promjena stalna. Ma jest! Kako se uzme.
    Razumijem svaku vašu riječ i drago mi je da ste odreagirale na ovaj tekst, zapravo, puno mi znači!

    avatar

    11.01.2007. (16:50)    -   -   -   -  

  • lazy daysleeper

    Ne gledaj me kao vučica / nije moja želja presuda... Čuj, ovo je preozbiljan post za mene, ja sam light kategorija. Što ne znači da nije dobar, naprotiv.

    avatar

    11.01.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • playera

    Jesam.
    Ne kod prioritentnih, više u nekom uopćenom smislu.
    Tvrdoglava sam. Knjiga je odlična, slažem se.

    avatar

    11.01.2007. (17:33)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Lagano, da ne remetiš veče/zažmuri, pusti film da isteče...
    aaaaaaaaa

    avatar

    11.01.2007. (17:43)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Tvrdoglava, ajde me nauči - kako odvajaš prioritetne stavove od onih uopćenih?

    avatar

    11.01.2007. (17:46)    -   -   -   -  

  • Mima

    Bila sam posudila tu knjigu jednom u knjižnici..no prošla godina mi je bila jako teška i ispunjena mnogim događanjima, pa se nisam mogla skoncentrirati na ovu knjigu i općenito na čitanje..preletila sam njezin sadržaj prebrzo da bi me se ulovio..morat ću ponovo po nju.U vezi ovog teksta, možda me je asocirao na nešto drugo, a to je činjenica da smo mi žene često neprijateljice jedna drugoj, da među nama nema baš onakve solidarnosti kakvu nalazimo među muškarcima..i da to na negativan način utječe na naše živote. Prečesto postoji ta zavist, ljubomora, podmetanje....to sam nažalost najbolje osjetila kada sam bila na rukovodećem položaju u kolektivu sa 43 žene i 3 muškarca.

    avatar

    11.01.2007. (18:21)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Slazem se s Mimom, mi zene smo cesto jedna drugoj neprijatelj. Najvise iz zavisti, mislim. Kod muskaraca je to izrazeno u manjoj mjeri, solidarniji su. A mi svojim jezicinama u stanju smo zaratiti.
    Zmajki, ja sam blizancic. I promjene su kod mene ceste. Tako i dizajna na blogu. Bit ce ih jos, necu se sigurno zaustaviti na ovome. Taman da vas priviknem, pa onda novi djir. I da, to je mali golden retriver.

    avatar

    11.01.2007. (20:02)    -   -   -   -  

  • rU

    prihvatiti sebe i svoju tjelesnost. nedovoljno nas uče tomu.
    a naše je tijelo prekrasan dar, jedino koje imamo.
    možemo nešto poraditi na njegovu izgledu, no bitnije je prihvatiti ga.

    koliko nesigurnosti u mladosti ... i kasnije.
    a poslije žena vidi koliko je to bilo glupo. kad sretne nekoga koga zavoli i koji zavoli nju. pa mu je sve na tebi lijepo, ponekad upravo ono što si oduvijek smatrala svojim nedostatcima.
    zavoljeti sebe i shvatiti da je čovjeku ono što mu je drago i lijepo. da nije neophodna nikava tjelesna savršenost da bismo bile lijepe u očima voljenog ... i u vlastitim očima.

    avatar

    11.01.2007. (20:30)    -   -   -   -  

  • Irida

    ta knjiga je čarobna i može se iščitavati sa puno razina...ja sam puno takvih odluka u životu donijela, ali davno prije nego li je ta knjiga napisana...jedna od takvih promjena je u odgovoru na tvoj komentar kod mene...

    avatar

    11.01.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  • Gali

    Čitati ću je jednoga dana, sada čitam knjige za posljednja dva ispita. I to čitanje mi oduzima toliko vremena da nisam u zadnjih mjesec dana pročitala niti korice nove neke knjige..:(

    avatar

    12.01.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Ajde mi, molim te, javi gdje si nasla slicicu omotnice cokolade gdje je majstorica. Mozes i na mail, imas ga u mom boxu. Ili mi posalji sliku na mail, kako zelis. Moram to vidjeti.

    avatar

    12.01.2007. (11:06)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Pokusavam ostaviti komentar, ali kod tebe mi ne uspijeva jutros. Idemo ponovo. Pitala sam te da mi kazes gdje si nasla slicicu Majstorice na omotnici cokolade. Jako bih to htjela vidjeti.

    avatar

    12.01.2007. (11:32)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***Kora: nisam je našla na čokoladi nego na ploči. I neću širiti dalje bez njene dozvole. :)

    avatar

    12.01.2007. (13:12)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Joj, zmajka, je li moguće? Pa ja nemam tu ploču a ni sliku, sve te uspomene su ostale samo u mojoj glavi, a čuvali su ih moja nona i djed, ali im nisam ušla u trag, možda da prekopam po nekakvim tavanima...hej, ako je ozbiljno imaš (jer sam mislila da se šališ) mogla bi mi je poslati na mail, i onda ćemo se nešto dogovoriti...a za sada možeš samo kori slati ili ću joj ja poslati, ni ne znam kako to izgleda...

    avatar

    12.01.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • zmajka

    *** Majstorica: nemam baš ploču, malo sam po guglu čeprkala i našla po izvođaču...ne iz znatiželje, već onako iz čiste druželjubivosti.
    Ali danas je zaista sve dostupno, toliko da smo svi otišli u daleku krajnost da ništa više ni ne možemo poželjeti jako, jer se sve može dobiti - odmah!
    Prošli tjedan sam nekoliko dana tražila u Rijeci i šire jedan sirup za sok...i shvatila sam da zapravo-uživam!
    Na mail ću ti staviti link pa ti vidi jel' to-to!
    Pozdrav!

    avatar

    12.01.2007. (14:44)    -   -   -   -  

  • katrida

    .......moje tijelo oblika kruške oduvijek sam prihvačala,crnka sam-vidi se svaka dlaka, to mi nikad nije smetalo , i u pubertetu kad bi mi neko dao kompliment za stražnjicu ili brkove ja bi se nasmijala i odgovarala-ti to nemaš, a ovo je moje........na donji komentar....ja nisam znala da sam žrtva,pa se tako nisam ni osječala,kad sam spoznala,borim se protiv toga....ali ne samo protiv neprijatelja koji se prodaje za savršenog čovjeka,nego i svekrve koja najbolje zna što je život sa šutnjom,ona se dva puta pokušala ubiti, isto-umisto da mi pomogne,ona sve ove godine želi zagospodariti samnom kao što gospodari i sinom...usput plete mrežu oko mene predstavljajuči me susidstvu negativnom osobom...iako ja u nikog se ne diram,živim za svoju dicu i obavljam svoje obaveze........tako da u suštini imam zahvaljujući njima i cilo selo protiv sebe....... ali ja uspravno hodam...
    i glavna karakteristika zlostavljača je,modrobradi, da socijalno izoliraju svoje žrtve....tako da one kad postanu svjesne svog statusa,nemaju se kome obratiti za pomoć.........nadam se da sam razumljiva.....teško je te emocije opisati........i promjenila sam,normalno, stajalište da se svaki brak ,radi dice može saćuvat.....

    avatar

    12.01.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • rU

    nitko nije prorok u svojem selu, draga katrida.
    a od zlostavljača jedino mogu biti gore, nažalost - zlostavljačice.
    među ženama ima krasnih primjera solidarnosti i "sestrinstva" no zna biti i toliko zlobe ...
    nemam niti djece, niti bračnih iskustava,pa ni svekrve - pa ne mogu prosuditi.
    no, žena ima i dužnost prema sebi. biti - sretna. a ti to, draga katrida, sigurno zaslužuješ.

    avatar

    12.01.2007. (19:04)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Prekrasna knjiga koja mi je otkrila da, osim što sam s Venere, ja sam i žena koja trči s vukovima!Ti sada spavaš, a ja ti u snove šaljem želju da sanjas san, koji će se ostvariti!

    avatar

    13.01.2007. (00:41)    -   -   -   -  

  • misko

    Jesam, promijenio sam: samo se arogantna budala uvijek čvrsto drži svojih stavova i nikada ih ne mijenja!

    avatar

    13.01.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Arogantna budala, hm...
    Zaustavio si me ovom etiketom negdje između pranja prozora i brisanja prašine. U stanu imam puno kvadrata staklenih površina, tako da imam što i brisati..sunce udarilo jutros, a moja stakla su skoro pa mat verzija...nisam ih dugo, je li...
    I ručak je skoro pri kraju. Svih sam razjurila van da kuham i čistim na miru.
    Danas sam domaćica.
    Na zvučnike sam pustila neku klasiku i instrumentale, moja najdraža mi to uredno slaže, pa ja onda slušam i uživam. Lakše glancam uz Enrica Carusa (Mi par d'udir ancora)...
    Arogantna budala...ništa, moram još misliti.
    Kad naletim na tešku riječ, ipak malo više razmišljam!

    avatar

    13.01.2007. (12:03)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Bravo vrijedna zeno, eno moja roba je jos u ves-masini. Sad cu ja to. Ali rucak jr skuhan. I placa obavljena. Kolaci ce biti popodne. Ma i ja sam danas malo vrijedna. No kad bi mjerili provedeno vrijeme na blogu, bila bi jedna od vrijednijih zena.

    avatar

    13.01.2007. (14:29)    -   -   -   -  

  • playera

    Ovako, najdraža.
    Sunce i ja se viđamo ciklički, tako je zamišljeno.
    Priroda je sve stvari stavila na svoje mjesto.

    Primanje i davanje su sama njena esencija.
    Smiješ, dakle, biti intuitivna prema sebi.
    O tome ona u knjizi govori.
    Voljela bih ti sebe objasniti s manje filozofiranja.
    Hm...kad soliš ručak, soliš li ga samo radi drugih?
    Slobodno prihvati sposobnost da budeš obzirna prema sebi.
    Intuicija i obzir su sol u objedu tebi dragih.
    Ti si na dijeti?
    Tvrdoglava ;)

    avatar

    13.01.2007. (20:52)    -   -   -   -  

učitavam...