pošto mi se smješi kao prvi sl. put - Italija, glupo je da tražim japanske restorane... znači, morat će pričetak to isprobavanje jela (moram prije ponovno pročitati što si napisala)
10.01.2007. (13:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlično, zapisala tj. prekopirala sam si recepte, iako moram pitati kakav je to cury u kocki i dal je možda crveni đumbir zapravo kurkuma? Možda znaš latinski naziv, to bi svakako pomoglo :)))
10.01.2007. (16:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
si vidla gaijin invasion ? od japanske hrane najviše mi odgovara misokatsu i tonkatsu;jedan se jede u kyotu,a drugi u nagoyi...si probala....baš je fino...
11.01.2007. (19:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shin-chan
oishii!
11.01.2007. (21:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
odlicno, mljac. sve sam kopirala i odmah cu isprobati.... bugenvilija, djumbir ti je na njemackom ingwer a na engleskom ginger. kurkuma je indijski zacin uglavnom u prahu. ovaj crveni djumbir mi izgleda kao nesto sto se kupi u japanskoj trgovini u staklenkama, nesto kao pickle. mozda nam kucanica moze pojasniti....
12.01.2007. (09:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ bugenvilija, lipa mare: tocno je ono sto kaze lipa mare, djumbir je Ingwer ili ginger, latinsko ime ne znam. Nije kurkuma. U Japanu se doista prodaje u staklenkama kao 'pickles'. Curry u kocki je najprakticniji za ovaj recept, iako mislim da je i onaj u prahu OK. Samo treba malo eksperimentirati s kolicinom koju treba dodati da se dobije fini gusti umak. @ nihonkichigai: znam za tonkatsu, vrlo je dobar; misokatsu - je li to svinjski odrezak u miso umaku ili s preljevom ? (nagadjam samo po imenu, jer mi nije poznat taj lokalni sprecijalitet). Moje omiljeno jelo je tempura, odnosno tendon.
12.01.2007. (10:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja volim te japanske (i općenito) recepte gdje se meso reže na male trakice, kockice. odmah mi je cijelo jelo nekako boljeg okusa već samo zbog tog načina pripreme. teletinu odrezak ne volim, ali ovako njami.
13.01.2007. (11:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ klodica: izgleda da ne mogu eskivirati, mogu li ?... @ joe: ne razumijem pitanje, ako radis tocno kako je navedeno, ne treba umakati teletinu u vodu. U prvom receptu meso se stavlja u umak i dinsta, u drugom se prvo poprzi na jakoj vatri i potom se dodaje voda. @ anspik: istina je. U Aziji cesto kuhaju sa sitno nasjeckanim sastojcima. Iako priprema traje nesto duze (dok se sve to nareze i nasjecka), vrijeme kuhanja ili pecenja je kratko. Na taj nacin sastojci upiju manje masnoce, zadrzavaju svoj okus i vitaminsku vrijednost, i naravno ukusniji su.
13.01.2007. (14:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
-Bridge-
e ovo bih bas mogla isprobati ! zvuci ukusno! :))
10.01.2007. (05:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dani
Mljac! Kad isprobam - javim!
10.01.2007. (11:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
pošto mi se smješi kao prvi sl. put - Italija, glupo je da tražim japanske restorane... znači, morat će pričetak to isprobavanje jela (moram prije ponovno pročitati što si napisala)
10.01.2007. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Odlično, zapisala tj. prekopirala sam si recepte, iako moram pitati kakav je to cury u kocki i dal je možda crveni đumbir zapravo kurkuma? Možda znaš latinski naziv, to bi svakako pomoglo :)))
10.01.2007. (16:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KROMANJONCI
WOW PA KO NEBI VOLIO TELETINU OVAKO PRIPREMLJENU
10.01.2007. (23:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GF
MLJAC
11.01.2007. (01:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
si vidla gaijin invasion ?
od japanske hrane najviše mi odgovara misokatsu i tonkatsu;jedan se jede u kyotu,a
drugi u nagoyi...si probala....baš je fino...
11.01.2007. (19:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shin-chan
oishii!
11.01.2007. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
odlicno, mljac. sve sam kopirala i odmah cu isprobati....
bugenvilija, djumbir ti je na njemackom ingwer a na engleskom ginger. kurkuma je indijski zacin uglavnom u prahu. ovaj crveni djumbir mi izgleda kao nesto sto se kupi u japanskoj trgovini u staklenkama, nesto kao pickle. mozda nam kucanica moze pojasniti....
12.01.2007. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kućanica u Japanu
@ bugenvilija, lipa mare: tocno je ono sto kaze lipa mare, djumbir je Ingwer ili ginger, latinsko ime ne znam. Nije kurkuma. U Japanu se doista prodaje u staklenkama kao 'pickles'.
Curry u kocki je najprakticniji za ovaj recept, iako mislim da je i onaj u prahu OK. Samo treba malo eksperimentirati s kolicinom koju treba dodati da se dobije fini gusti umak.
@ nihonkichigai: znam za tonkatsu, vrlo je dobar; misokatsu - je li to svinjski odrezak u miso umaku ili s preljevom ? (nagadjam samo po imenu, jer mi nije poznat taj lokalni sprecijalitet).
Moje omiljeno jelo je tempura, odnosno tendon.
12.01.2007. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
klodica
Ajme i ja bi tu klopu...pošalji mi malo :) Btw. imaš jednu štafeticu na mom blogu...:)))
12.01.2007. (13:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
mislim da je to to,bolje kužiš nego ja o čemu se radi...ja sam samo jeo
12.01.2007. (17:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
joe
Što teletinu sa početka netriba lagano umočit u vruću vodu dok ne skuva(20-ak sekundi,onda toćkat i pojist???Ili san ja to previdija?
13.01.2007. (01:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
anspik.
ja volim te japanske (i općenito) recepte gdje se meso reže na male trakice, kockice. odmah mi je cijelo jelo nekako boljeg okusa već samo zbog tog načina pripreme. teletinu odrezak ne volim, ali ovako njami.
13.01.2007. (11:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kućanica u Japanu
@ klodica: izgleda da ne mogu eskivirati, mogu li ?...
@ joe: ne razumijem pitanje, ako radis tocno kako je navedeno, ne treba umakati teletinu u vodu. U prvom receptu meso se stavlja u umak i dinsta, u drugom se prvo poprzi na jakoj vatri i potom se dodaje voda.
@ anspik: istina je. U Aziji cesto kuhaju sa sitno nasjeckanim sastojcima. Iako priprema traje nesto duze (dok se sve to nareze i nasjecka), vrijeme kuhanja ili pecenja je kratko. Na taj nacin sastojci upiju manje masnoce, zadrzavaju svoj okus i vitaminsku vrijednost, i naravno ukusniji su.
13.01.2007. (14:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
klodica
hheheh ne možeš :))
13.01.2007. (16:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
missing you
e imaš jakoooooooooo zanimljiv blog.........njami njami...sve mi se čini od jela tak ukusno* budem tražila mamu da mi spremi:))))))) navrati* Poz
15.01.2007. (18:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...