Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • propheta nemo

    Ovo bih povezao s jednim Hemonovim člankom kojeg si već prije objavio. Mužjaci sami po sebi neće divljati dok ne dobiju vožda. Zato bi ove ratne zločince, trebalo eliminirati ne radi kazne(sumnjam da se može kazniti nekog tko u kaznu ne vjeruje, to su znali čak i oni vrli inkvizitori koji su uvijek htjeli da se vještice pokaju prije nego što će ih spaliti), nego radi prevencije. Do rata vjerojatno neće još dugo doći, ali ulični sukobi i mafija su prisutni i isto traže vođe.
    Demokracija je možda zato trula jer se u osnovi nije odmakla od čoporativnih struktura iz paleolitika. I dalje imamo nekoga tko kao vodi sve ostale.

    avatar

    12.01.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @Propheta Nemo, prijatelju moj - nema toga tko u kaznu ne vjeruje, kad mu zaprijeti. Može on ne vjerovati u sud, pravdu, pravo ili poštenje - ali se itekako boji kazne i zatvora. Primjerice Glavaš, Merčep, Mladić, Karadžić, pa i taj Previšić što je u bijegu, itekako se upinju da izbjegnu kažnjavanju.

    avatar

    12.01.2007. (17:58)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Vjeruju u praktičnu stranu kazne, ali sumnjam da oni ne mogu spavati zato što su klali i drugima dali da kolju. Mislim na one unutarnje procese koje nekad nazivamo kajanje. Toga u pravih zločinaca ima jako malo(divan primjer je onaj Pinochet koji je možda bio uvjeren da je simpatičan djedica).

    avatar

    12.01.2007. (19:54)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Iskreno, baš me briga kaju li se ili ne. Kazna treba postojati kao posljedica, i kao činjenica, neovisna o tome da li osuđenik osjeća kajanje i grižnju savjesti. Ljudi koji imaju savjest, i nisu psihopati, a daju se nagovoriti na zločine trebaju ispaštati i gore nego oni zločinci koji si ne mogu pomoći.

    avatar

    12.01.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...