Komentari

antunkauzljar.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • sanja_45

    Ima jako puno drevnih priča oko nastanka života na ovoj našoj planeti Zemlji..Ova je najvjerovatnija...Zemlja je morala sama urediti biološke satove koji se nalaze u osnovi životnih ciklusa..Pročitala sam još da u modernoj znanosti nema razdoblja od 1,5 milijarde godina. U palelozoiku nije još bilo kralježaka, pod tim su znanstvenici mislili na oblik života s unutarnjim kosturom koji se u Bibliji naziva živim bićem. Krenuli su od uvjeta koji su vladali na Zemlji, prvo su bili "termalni uvjeti", kada se zemlja počela hladiti, isparena voda se kondenzirala i spustila u obliku kiša, oksidacijom stijena i minerala nastale su prve količine kisika na Zemlji, na kraju je biljni svijet dodao CO 2 - ugljični dioksid u atmosferu i atako je započeo dušični ciklus uz pomoć bakterija. Sve žive stanice sastoje od složenih molekula različitih organskih spojeva. U tim živim stanicama biokemija je otkrila genetski kod koji upravlja razmnožavanjem i to opet vodi do hipoteze Porijeklu iz gline. Znam, da te opet gnjavim s onim što sam ja pročitala, volim čitati puno i dosta sam toga pročitala, nije kod mene sve vezano za sex, snove i maštanja..Pročitala sam još da glina ta koja ima funkciju spremanja i prenošenja energije, njene greške u oblikovanju kristala su dovele do kemijske upute za stvaranje proto-organizma. Po tome znanstvenici tvrde da je život na Zemlji nastao uslijed akumulacijske kemijskih pogrešaka...Možda čitam pogrešnu literaturu..Oprosti što sam te opet udavila s dugačkim komentarom..:))
    Želim ti sretan i blagoslovljen Božić.... Lijep pozdrav imaš od mene s osmijehom velikim..:))

    avatar

    22.12.2006. (18:21)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Sanja, hvala ti na lijepim željama. I ja tebi želim sve dobro. Duljina tvog komenatra me ne smeta nego veseli. Poznata su mi objašnjenja postanka života o kojima si pisala. Nemam ništa protiv njih. Ja sam samo pokušao razmišljati (možda maštati) na malo drugačiji način. Taj drugi našin objašnjenja postanka ljudi na našoj Zemlji mi ne izgleda tako nevjerojatan, bez obzira što nije znanstveno privaćen i što je pomalo čudan.

    avatar

    23.12.2006. (12:31)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Hvala ti puno na tvojim prekrasnim mislima, osmijeh mi se pojavio na licu kada sam pročitala tvoj lijepi komentar. Kao da si znao da plačem, da, plakala sam prije par minuta, izgubila sam prije tri mjeseca dobru prijateljicu. Opaka bolest ju je u kratkom vremenu odnjela, bliži se i datum od kako nam je miljenik cijele familije isto tako nepovratno otišao. Ovi blagdani me ne vesele već tri godine. Za par dana biti će 3 godine kako i njega nema..zabavljao nas je svojom mladošću i vedrinom, a tek mu je bilo 16 godina. Čuvala sam ga kao malenu bebicu, i svi smo ga voljeli zbog njegovih ludorija... Ti imaš nešto što drugi moraju osjetiti : veliko srce, koje sam i ja sada osjetila..Hvala ti na lijepim željama, hvala ti još jednom na tvojim lijepim utješnim riječima. Lijep i ugodan ti dan želim i još jednom sve najbolje...:))

    avatar

    23.12.2006. (13:16)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Sretan ti Božić želim..:) Osmijeh je na licu mom još uvijek...:))

    avatar

    24.12.2006. (16:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...