Komentari

aparatczyk.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • aktualije

    Je, zanimljiva koincidencija...

    avatar

    12.12.2006. (08:49)    -   -   -   -  

  • šarli

    "A kod osude povijesti nema prava na žalbu, niti mogućnosti ponavljanja postupka, pravomoćnost nastupa odmah, zastara izvršenja ne nastupa nikada, pravne posljedice traju vječno." Možda pravnih i nema, ali moralne su tu i traju. Nije utjeha za obitelji stradalih, ali nije baš ni malo.
    Super je tekst i baš je dobro da si ga napisao - da se ne zaboravi. A i ovaj naš šegrt, ne bi bilo dobro da se u ovakvim prilikama zaboravi njegov doprinos.

    avatar

    12.12.2006. (15:32)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Ludi Allende je utuvio sebi u glavu da mora razjebati gradjanski sloj kao klasne neprijatelje.
    Da nije bilo Pinocheta crknuo bi Chile od gladi.
    Zato je i podrsku vecine Cileanaca, sto se sada mudro prosucuje.
    Da moram birati izmedju zivota pod Allendom i Pinochetom, biram drugoga, makar ne zelim nikome nikakvog diktatora jer se sam sebe bojim kada se sjetim kakvu sam mrznju gajio spram pokojnoga Tudjmana.

    avatar

    12.12.2006. (19:48)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Pero o čemu ti; Allende je DOBIO izbore, a Pinochet je kao instrument Kissingera i CIE, digao ekonomiju na američkim injekcijama, kao znak zahvalnosti za prljavi dio posla. Tužna je istina da danas prolaze kvaziljevičari i redikuli kao Chavez, dok je istinski revolucionar kao Allende bio doslovno zbačen pučem. A i nisam siguran da bi ti birao život pod Pinochetom da si ti jedan od onih koji su završili na onom stadionu s vrelom žicom u dupetu. Tuđman je za gemeralissimusa bio mala beba....

    avatar

    13.12.2006. (10:29)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Dobili su izbore i Hitler i Slobo, ako cemo bas u detalje.
    Allende je sa svojim ludim reformama doveo Chile i srednji gradjanski sloj do ruba propasti i cijelu naciju do gladi. Osobno, ne vidim smisao niti jedne revolucije iza one Francuske jer svaka revolucija je donosila zlo, a ponajvise marksisticke, pa i dalje ostajem da bi radje zivel pod Pinochetom, nego Allendom.

    avatar

    13.12.2006. (13:35)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Btw nije Franjo umro kada se piše, već desetke sati ranije. Kažu ljudi koji znaju... da je držan na aparatima još dan-dva dok nisu sve izorganizirali oko preuzimanja vlasti i pogreba.

    avatar

    14.12.2006. (17:05)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    jako zanimljiv post!

    avatar

    17.12.2006. (08:13)    -   -   -   -  

  • parliament

    dobro je da i diktatori imaju los dan. valjda to drzi zemlju u ravnotezi.

    avatar

    19.12.2006. (09:20)    -   -   -   -  

  • dmj

    Nisam dobro upoznat s Allendeovim reformama, ali ne bih rekao da je njegov režim ubijao političke protivnike i stavljao ih u zatvor (iako ovo drugo u Latinskoj Americi ne možeš isključiti ni kod najdemokratskijeg režima), pa je već i ta razlika dovoljna da uvijek odaberem život pod njim radije nego pod Pinochetom.
    Uostalom, Allendea su podržavali i neki od mojih osobnih heroja, dva od desetak najdražih mi bendova ikada, Quilapayun i Inti-Illimani bili su povezani s Allendeom i KP Čilea, a u trenutku puča nalazili su se izvan države, na turneji koju će kasnije ironično nazvati "najduljom turnejom na svijetu", jer se dvadesetak godina nisu mogli vratiti u Čile. Da kojim slučajem jesu, dočekala bi ih sudbina slična onoj velikog pjesnika i kantautora Victora Jare, koji je skončao na jednom od tih famoznih stadiona. Zabole me za kršćansko ili ma kakvo drugo milosrđe, Pinochet, truni u grobu, da sam u prilici popišati se na njega, učinio bih to.

    avatar

    19.12.2006. (10:55)    -   -   -   -  

  • koivula koti tyttö

    lepo si ti to sve napisal, svaka cast! Danas sam cula na radiju kako Sanader govori u Gospicu o nepravdi u Zagrebu. Kako ce Tudmanov trg biti u 'predgradu' Zagreba. ??????? Za poludit!Kao prvo Trg FR sigurno nije predgrade, kao drugo ima i boljih nacina za skupljanje politickih poena. Kaj neki bogec u Gospicu zna di je Trg FR? Ako premijer kaze da je u predgradu onda je u predgradu! A za to su sve krivi oni crveni, zuti i zeleni vragovi sto prodaju duse za Judine skude.

    avatar

    23.12.2006. (20:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...