Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • jja

    Evo da odgovorim tvom necaku - kakvu korist sponzori od toga imaju?
    1. mogu to odbiti od poreza
    2. stvaraju vrlo pozitivnu, socijalno osvjestenu sliku o svojoj firmi, stvaranje iste se vani placa malo vise od 300 eura po sudioniku. Tak da zna za ubuduce ;-). Sto se tice lanaca supermarketa - nravno da grad i drzava igraju u tome ulogu, naime oni daju sve dozvole, ponekad prodaju za uopce ne neke pare prostor koji pripada opcini i time direktno pomazu to moderno billa, lidl i co. robovlasnistvo. I slazem se, "geni kameni" kupuju auto djetetu od 18 godina. Ja cu svome radije platiti 2-3 mjeseca putovanja po svijetu, vise ce mu to pomoci u zivotu nego bijesno gazenje po gas pedali.

    avatar

    26.11.2006. (12:28)    -   -   -   -  

  • Juliere

    Draga moja, meni kao da citas misli. Htjela sam napisati jedan post o onome o cemu se sada dogadja u Italiji vezano sa nasiljem u skolama, ali mi je bilo nekako mucno, pa cu se sada uhvatiti i bas hocu.
    Znas, ja sam vrlo ponosna na svoje zavrsene skole u HR, jer ovo sto jesam sam zahvaljujuci profesorima koji su se oko mene trudili. Naucili su me prije svega da razmisljam i rado se jos uvijek sjecam nekih od njih.
    Da, u pravu si kada kazes da nismo bili nagradjivani tko zna cim, ali recimo meni kao odlicnoj ucenici one zlatne znacke na kraju godine su puno znacile. Znacilo mi je i to sto sam bila oslobodjena mature zbog ocjena, jer se moj rad ipak isplatio.
    I vjerujem da je skola meni ipak puno dala.
    Zbog svega toga srce me boli kada vidim da se radije ulaze u nogomet nego u skole, u nekakve hipermega dvorane a ne u skolsku strukturu, gdje ucitelji (oprosti ali meni prosvjetari nikako ne lezi kao izraz i jos cekam nekoga da mi kaze odakle dolazi) imaju manje novaca nego neki ucenici. Tuzno je to u jednoj drzavi koja je uvijek vrijedila sa kvalitetnim obrazovnim programom i ponavljam na kojeg sam ponosna.
    Ovim svojim talijanima to govorim, a sada sto mogu reci?
    Da tih skola vise nema, da se sve bazira (oprostit ces mi) na instant kapitalizmu brze zarade i baziranje zivota na krivim vrijednostima. Ne mogu...
    Da im kazem da ucitelji jedva krpaju kraj sa krajem.

    Tvojim deckima porucujem: djeco, ulazite u sebe, budite kreativni i izadjite iz granica onoga sto vam odrasli, politicari namecu. Izrazite sebe i budite hrabri. Pitajte, mozda vam nece dati, ali sam uvjerena da cete vi to napraviti kada, kao odrasli budete ulagali u nove narastaje.
    Zar nije ljepse stvoriti nesto sto ostaje iza vas, kao film, nego trcati za loptom???

    sorry draga sto sam se raspisala, ali ove teme me zestoko iznerviraju.
    i jos cekam da mi netko objasni onu rijec... a mogla bih navesti i jos neke...

    avatar

    26.11.2006. (13:54)    -   -   -   -  

  • Juliere

    zaboravih preporuciti ovaj tekst

    avatar

    26.11.2006. (13:56)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Slažem se u svemu s Juliere :))) Odličan ti je ovaj post, samo ti se potkralo neuobičajeno mnogo pogrešaka - inače su ti postovi visoko pismeni, što cijenim, iako čitam i one druge, važan je sadržaj... Žao mi je tvog nećaka i onih dječaka, to djeci tako mnogo znači, no kod nas je sve to tako zbrda-zdola :((( Mnoge dobre inicijative propadaju zbog nedostatka novca ili sluha onih gore. A za razne gluposti nađe se i jednog i drugog. Možemo se samo nadati i ponekad nešto učiniti da tako ne ostane trajno... Pozdrav! :)))

    avatar

    26.11.2006. (16:44)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Umjetnost bi bila da se spoji ono šte su napisale Jja i Juliere:)))
    I još mislim da je vlada držala fige u džepu dok je potpisivala sporazum.

    avatar

    26.11.2006. (19:58)    -   -   -   -  

  • thule

    čestitke nećaku!!
    nego, da se vratim na one prve odlomke - da, i meni se čini da ova vlada je već nebrojeno puta pokazala da je najbolje štrajkati, prosvjedovati i blokirati prometnice jer se onda tako dobije to što se traži.... koliko god oni bili 'milostivi' zapravo samo daju poticajima nekom slijedećem da isto to napravi ako misli što izmusti od vlade.... pa ako se to vladi stvarno isplati, a neka im bude....
    a što se tiče sponzorstava - žao mi je, ali bitnije je sponzorirati big brother, a nekakvi filmići školaraca su neisplativi.... društvo znanja, ha?!

    avatar

    26.11.2006. (20:15)    -   -   -   -  

  • Juliere

    pravopisu iz koje godine?
    znas, mene nekada grde sto gledam stvari iz ove perspektive, jer nisam u sredistu dogadjaja kod nas... sto ces.

    avatar

    26.11.2006. (20:22)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    JJA, hvala u nećakovo (i moje) ime na informacijama. I ja mislim da je školovanje važnije od auta. Vjerujem da bi bilo i puno manje nesreća kada bi se bahatost nekih mladih neiskusnih vozača usmjerila na upoznavanje drugih zemalja i širenje vidika..zapravo kada se vlastitim trudom zarade neke stvari, stječe se i veće poštovanje i zrelost. Dobiveno od mame i tate nije toliko "sveto".)))
    juliere, drago mi je da sam nekome "pročitala misli", što znači da ima još onih koji razmišljaju slično kao ja. A to možda i nije čudno, jer nas dvije stvari vidimo možda iz drukčije perspektive u kojoj stvari možemo uspoređivati. I meni je strašno kada vidim da se najveći novci vrte oko nogometa (bez obzira na ljepotu igre), dok su profesori potplaćeni, a da ne kažem kako nitko iz područja znanosti, književnosti ili bilo kojeg drugog područja humanizma nisu nikakvi idoli u usporedbi s nekim polupismenim naganjateljem lopte. Dobro, klincima je bliži sport, ali postoje i drugi sportovi, samo sa manje novaca oko sebe, pa to valjda ne prolazi toliko. Inače, riječ prosvjetar sam našla u hrvatskom pravopisu (Babić, Finka, Moguš), ali bez objašnjenja.
    Pročitala sam tekst u Jutarnjem i mogu ga samo podržati.)))
    aquaria, svjesna sam i sama svog prvog predloška posta prepunog grešaka. Ispravila sam naknadno sve što sam znala. Hvala ti na svakoj takvoj konstruktivnoj kritici. Rado ih prihvaćam, možeš mi i konkretno navesti odmah ispravak. Nije neko opravdanje, ali tekst sam stavila bez provjere na blog i odjurila u park, jer volim nakon dolaska izvana pročitati komentare. A kada bih uvijek čekala "pravi moment" za ispravke i kontrolu, onda bi ih stavljala negdje u ponoć. Što mogu, netrpljiva sam, nekada šlampava, ali zato uvijek otvorena za kritike...Na mom blogu nema tjeranja neistomišljenika, osim ako se ne radi o jako nekulturnim i agresivnim ispadima. Istina je kao što kažeš da je bitan sadržaj, ali bitno je i kako je napisan...U svakom slučaju, drago mi je da ti se tekst svidio, makar i pun grešaka. A još je važnije da se takve stvari mijenjaju, zbog naših dečki...)))
    ljelja, i ja se sa curama u svemu slažem. Najbolje su mi one fore izvlačenaj kako nikada niej bilo upitno da se podignu plaće, samo je bilo pitanje kako to izvesti. Pa to u krajnjoj liniji nije pitanje kojim bi se trebali baviti prosvjednici.))
    thule, hvala u nećakovo ime, vjerujem da će mu ove čestitke blogera biti drago vidjeti.
    Da, problem sponzorstva je jednako tako povezan sa vrijednostima u društvu. Pa su banalnosti na puno većoj cijeni od znanja i intelektualnog stvaralaštva

    avatar

    26.11.2006. (20:30)    -   -   -   -  

  • Juliere

    nekako kao da sam postavila pitanje na komentar u buducnosti.
    ovo me je nasmijalo.

    avatar

    26.11.2006. (20:36)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Da, baš je smiješno ispalo, valjda zato jer sam ponovno prepisivala svoj komentar pun tipfelera. Ma razumijem to što kažeš za naše "kritiziranje sa strane", kao više nismo tamo, a samo nešto komentiramo. ALi ja to zaista ne vidim negativno i mislim da je krajnji cilj poboljšati stvari, aljudi uvijek vide više sa još nekim iskustvom i mogučnošću usporedbe. A mislim da smo dovoljno dugo živjele u domaji da znamo o kakvnim se principima radi. Promjene jednako tako vidim, makar bile neprimjetne.
    Pravopis je 4. izdanje iz 1996. Školska knjiga...naravno da više nije aktualan, ali koji to je?

    avatar

    26.11.2006. (21:58)    -   -   -   -  

  • Juliere

    '96? to sam i mislila... ja sam otisla '90. a nije aktualan. mislim sto to znaci? da se mijenja svake godine. cekaj, cekaj, morat cu na tecaj hr jezika, da ga malo obnovim...
    p.s. u jednom blogu sam procitala kako se sad kaze "ne ću", valjda po novom pravopisu, e pa neka mi narod moj oprosti sto ja neću. Laku noc.

    avatar

    26.11.2006. (23:13)    -   -   -   -  

  • pegy

    U cijelom postu svašta bi se dalo komentirati, jer stvarno si načela jako puno tema i ukazala na mnoge probleme. Ono što je meni upalo u oko je to da dečki imaju stav «što će kome taj film» i «tko bi to uopće sponzorirao». Mislim da u tom smislu obrazovanje MORA nešto napraviti. Ne mislim da trebamo ikoga oponašati, a posebno ne Amere, ali da treba raditi na tome da spoznamo vlastite vrijednosti, mislim da treba. Isto tako, mislim da je bitno kod učenika stvarati pozitivniji odnos prema znanju, vještinama, sposobnostima. Time ipak do izražaja dolaze za moj pojam pozitivne vrijednosti društva. Drugo s čime se s tobom slažem je ovo što si rekla za Bandića. Mislim da je on Zagrepčanima dobar gradonačelnik, na stranu što se radi ovoga ili onoga nekim ljudima ne sviđa. Smatram isto tako da treba iskoristiti ono što uostalom i sam nudi kao iskoristiv «materijal». Zato, nadam se da će se dečki ohrabriti i otići. Vjerujem da bi Bandić volio negdje (u medijima :)) reći kako je pomogao. :)

    avatar

    26.11.2006. (23:27)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Vidim da su komentari skrenuli na mjesto koje i mene svrbi. Kad iz društva nestane krilatica: Što će ti škola važno je da se dobro snađeš - onda se naši sinovi, nećaci i unuci neće sramiti svojih sposobnosti, rada i znanja. Nadam se da ću to doživjeti, makar na samrtnoj postelji. A što se pravopisa tiče ... nadam se da ću i to doživjeti, također prije smrti, da neki vrijedi barem 10 godina.

    avatar

    27.11.2006. (15:45)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Zapravo nije bila kritika, samo konstatacija da nešto odudara od uobičajenog :))) I ja često stavljam postove na brzinu, isto mi se događa. samo kod tebe to još nisam vidjela :))) Jako mi je drago zbog tih dječaka :))) Pozdrav! :)))

    avatar

    27.11.2006. (23:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...