Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (69)

Marketing


  • Trenk

    trenutno bi se zadržao na onom
    Budući da su sva ta očitovanja isključivo u službi erotskih ugađanja - u tijelu započinju i u tijelu završavaju - izvan okvira su ljubavi
    Jako mi se sviđa. Idem naći nekog komada za seks, a svojoj trenutnoj ću objasniti da je sve započelo u tjelu i završilo u tjelu. Ko da se ništa nije desilo :).

    O ostalom komentar možda kasnije.

    avatar

    25.10.2006. (12:43)    -   -   -   -  

  • Mafijaš

    BOG, DOMOVINA,ANTE GOTOVINA, BOG,DOMOVINA,
    ANTE GOTOVINA BOG, DOMOVINA,
    ANTE GOTOVINA,
    BOG,DOMOVINA,ANTE GOTOVINA

    VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA!!!!

    BOG JE NAS,SAMO NAŠ......
    POPUŠI KURAC GOVNO JEDNO ANTIKRISTICKO LUCIFERSKO...DABOGDA TI SIN ZETA DOMA DOVEO.....MAJKU TI NAGUZIM...MRŠŠŠŠŠŠŠŠŠ....

    BOG VAS SVE BLAGOSLOVIO......AMEN....

    avatar

    25.10.2006. (13:24)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Ovaj blog nije vrijedan komentiranja po onoj - margaritas ante porcos iacere......
    Potpuni gubitak vremena je nekome tko se vjerojatno ne osjeća ni dijelom ove nacije objašnjavati pojam vjere koja nas je vjekovima čuvala od asimilacije. Najžalosnije je što netko čije mišljenje dijeli jedva 2% građana ove države dobija ovakvu ne zasluženu medijsku pozornost na stranici koja nosi hr domenu. Sramota za uredništvo. Što je sljedeće za očekivati na cool listi? Ovakav ili ovakav blog? Urednici bloga bi trebali znati da demokracija nije tiranija manjine nad većinom.

    avatar

    25.10.2006. (13:31)    -   -   -   -  

  • dorilys

    Potpuno te razumin. Jos i vise kada vidim komentare. Mozda ipak nisu svi rodjeni s istom moci rasudjivanja i inteligencijom? Iskreno se nadam da se Chipi samo zeza inace cu potpuno izgubiti vjeru u ljude....
    Jos me samo zanima zasto je "vjernicima" tiranija to sto netko ima drugacije misljenje? Jer demokracija je bas mogucnost izrazavanja tog misljenja..... I kakve veze imaju nacionalnost i vjera??? Naravno, ova sva pitanja su upucena Mangi :) malo bezobrazno od mene, ali se nisam mogla suzdrzati.....

    avatar

    25.10.2006. (14:06)    -   -   -   -  

  • Davor000

    Što je Crkva napravila da se ljudi promijene. Tek trebam vidjeti tu gomilu kršćana (čitaj: licemjera) koja je promijenila svijet svojim dobrotvornim radom. Evo, podsjetiti ću se svih kršćana koje sam upoznao i od njih izdvojiti one koje redovito pomažu siromašnima. Naravno, šalim se, jer takvoga nema. Protuargument kršćanina obično glasi: "Znam ja ovoga ili onoga u župi i sl. koji pomaže itd.". Dakle, tuđi rad se pripisuje sebi kako bi se opravdala vlastita lijenost.
    Manga, Očigledno je da ti argumentiranje smatraš tiranijom manjine, stoga je nepotrebno išta razumno ti reći, jer je razmišljanje teška stvar, pogotovo za osobu poput tebe, i toplo ti preporučam da ga se odrekneš, ali to neće biti problem, zar ne? To što si vjernik te ne čini velikim Hrvatom, čak naprotiv, time daješ moć pravim tiranima (Crkvi), ali, budući da si pripadnik visoko moralne većine, to te ne zabrinjava. Pozdrav.

    avatar

    25.10.2006. (14:10)    -   -   -   -  

  • srale

    marginalizacija seksa u predškolskom odgoju malih oposuma je dapače poželjna!

    avatar

    25.10.2006. (19:18)    -   -   -   -  

  • Pandora369

    Jedna zanimljivost. Kao volonter radim s ljudima koji su proživjeli strahote. Često mi treba pomoč "izvana", nju nikad ne dobivam od vjernika. Ako i dobim, često mi se spomene njihova želja za eksponiranjem tipa "hoće li biti zahvale preko medija?" Jako žalosno. Svake nedjelje plaziti po oltarima, a kad treba malo bezuvjetnog prihvačanja i pomoći nitko nema volje. Valjda zato što misle da njima to njihov bog ionako prašta. Ateizam, u pravu si i podržavam te!

    avatar

    25.10.2006. (19:27)    -   -   -   -  

  • stupid shit

    "Urednici bloga bi trebali znati da demokracija nije tiranija manjine nad većinom." -Ne, nego tiranija većine nad manjinom, hahaha!
    Manga, zašto si na ovoj stranici ako se ne slažeš sa ovime o čemu se piše i ako ti je blog jadan?

    avatar

    25.10.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • Break The Chains

    Manga, ne znam od kud ti podatak o 2% atesita? Da, da, sjetio sam se – čitaš službene statistike. U vjernike vjerojatno ubrajaš i svu onu djecu koju roditelji tjeraju u crkvu, jer je to „normalno“. Tu ubrajaš i sve one koji za velike blagdane sjede u prvom redu u crkvi, a nama svaki dan lažu u oči s malih ekrana!?! Tu su vjerojatno i sve one stare babe koje nakon što izađu iz crkve ogovaraju!?! Znaš što ja mislim koliko ima pravih vjernika kod nas? Pa oko 10-15%. Ja sam vjernik, ali ne baš onakav kakav bi vjernik trebao biti. Ne idem redovito u crkvu. Ali čak sam i sebe svrstao u taj postotak. Znaš zašto? Zato jer nikome ne činim zlo, nikome ne želim zlo, pomažem svima koliko mogu, ne ogovaram, iskren sam… I moram te pitati na kraju – jesi li izmolila koju molitvu za našeg Ateistu? Jer, pravi bi vjernik molio za njega da se preobrati, da mu Bog rasvijetli pamet. I još te moram pitati – što kažeš na našeg dragog Chipija? On je puno bolji čovjek od Ateiste jel' da? Pa on spominje vjeru u Boga, jel' da? Znaš kakvo je moje mišljenje? Kad umre, Ateista će završiti u Čistilištu. Možda čak jednog dana ode u Raj. Znaš gdje će završiti naš „vjernik“ Chipi? Siguran sam da će teško izaći iz Pakla!!! Na žalost, takvih „vjernika“ ima puno! Razmisli o tome!

    avatar

    26.10.2006. (08:12)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Ne radi se samo o dvostrukom crkvenom moralu (to je već odavno poznato svima pa i teolozima) nego se radi o potpuno iskrivljenom „vjerskom nauku“ (iako vjera sama po sebi ne može biti nauka odnosno znanost). Vjerski nauk se temelji na vjerovanju a vjerovanje nije potrebno ako je nešto naučno ili znanstveno objašnjeno. Dakle sam pojam „vjerski nauk“ je neodrživ. Navest ću doslovce riječi Isusa Krista, koji je kao što kažu teolozi utemeljio svoju crkvu na Petru Stijeni, a citat govori o molitvi:
    «A sada o molitvi. Kada molite, ne budite poput licemjera koji se prave pobožni time što se javno mole na raskršćima i po sinagogama gdje ih svatko može vidjeti. Zaista, to im je nagrada koju će ikada dobiti. No kada ti moliš, idi tamo gdje ćeš biti potpuno sam, pa zatvori za sobom vrata te se pomoli Ocu tajno, koji zna tvoje tajne, nagradit će te.
    Kada se molite, nemojte brbljati kao što to čine pogani, koji misle da će im molitve biti uslišene zbog mnoštva riječi. Zapamtite, vaš Otac točno zna što trebate i prije no što ga zamolite.“
    Pitam sve vjernike postupaju li ovako kako im je odredio utemeljitelj njihove crkve? Ja mislim da Isus nije mislio na velebna crkvena zdanja i silne novce kojima će njegova crkva raspolagati i koja će istovremeno govoriti o siromaštvu kao zlu današnjice a siromašne ljude pomagati „mrvicama“ da ne bi umrli od gladi. Dapače, nagovarati svoje vjernike da oni pomognu siromašnima umjesto da bogata crkva utroši dio svoga bogatstva kojim raspolaže. Ako imaju veliku moć u društvu i brojčano su nadmoćni, zašto se ne izbore za pravedan društveni sustav u svijetu, takav u kojemu onih koji umiru od gladi uopće neće biti. Tada bi oni služili svome utemeljitelju – Isusu. Ovako je to puko licemjerje.

    avatar

    26.10.2006. (10:27)    -   -   -   -  

  • Break The Chains

    Svaka čast Besposličaru!
    U vrlo kratkom i jezgrovitom komentaru rekao je SVE VAŽNO u vezi vjere i crkve. Iz njegovog komentara možemo vidjeti koliko zajedničkog imaju PRAVA VJERA i crkva!!
    Lijep pozdrav!

    avatar

    26.10.2006. (10:55)    -   -   -   -  

  • budalacobanin

    djete, moje pa ti vec znas skoro sva slova !
    mladicu , moj dragi, si dobro obrisao prste poslje pisanja toalet papirom ?
    covjece blago tebi ti si jedan od onih full glupih .
    djede pa ti si potratio zivot svoj ,
    grobe zasto si prazan

    avatar

    26.10.2006. (16:30)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    @manga - tih "2%" je puno više nego što se stvarno želi priznati. A tvoji potencijali (pošto si završio za vojnog pilota, sigurno ih imaš) bi ti tebali biti više nego dovoljni da shvatiš razliku izmešu vjere i religije. Kao i to da je u povijesti Hrvatska od KC imala puno više štete nego koristi.

    avatar

    26.10.2006. (19:59)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Ne znam iz kojih se redova crkva popunjava, sa onima koji rade u njoj..iz epruvete nisu ispali..dakle netko se sa nekim seksao..ne vodio " ljubav "..nego seksao..ljubav je nešto drugo...Kda bi se radila statistka koliko je djece od svećenika rasuto na ovom našem Planetu..jer su što vodili ljubav ili bili u celibatu..koja je po meni najveća glupost..:)
    Čudne su mi te poruke javnosti..kao neki pokušaj novooformirane " dogme " ili neko novo očekivanje " moš misliti!

    avatar

    26.10.2006. (20:59)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Zašto i ta tema ne bi bila na listi..čiji su to osjećaji povrijeđeni..nije ni crkva ne dodirljiva..koje je samo greške činila..tko je to tako idealna iili savršen..gdje ????'

    avatar

    26.10.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  • wayti2

    Moram priznati da se ipak ne slažem s tobom.
    Naime, u oba odgovora poanta je jasna i istinita.

    Sex fakat nije način da se zaljubiš i voliš (očiti primjer je prostitucija),
    iako smo se, zbog usamljenosti, svi pokušali uvjeriti u suprotno.
    Činjenica je da se tokom sexa događaju toliko intenzivne stvari s našim tijelom
    da čovjek može pomisliti da je to zaljubljenost,
    a zapravo je samo "ovisnost" o endorfinu.
    To je i dokazano, fakat se može postati ovisan o "hormonu sreće".
    Iako, nije prirodno uvjetovati brak kao jedinu situaciju prihvatljivu za sex.

    Što se tiče klađenja, lijepo kaže da ako je umjereno nije nužno pogrešno.
    Tek kad se kladiš na štetu sebe i/ili drugih, onda to postaje pogrešno.
    Tvoja kritika crkvenog bogaćenja nije baš na mjestu,
    jer to ionako nije bila tema tog pitanja.
    Tome treba posvetiti zaseban post.

    =:)

    avatar

    26.10.2006. (21:13)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Sex je sex..i radi se o bjelančevini NGF..koja je u našem tijelu negdje oko godinu dana..Da nije bilo toga sex-a ne bi sada jedni drugima komentirali..jer smo najrazvijenija vrsta na ovoj Planeti, zahvaljujući samo tom sex.u!

    avatar

    26.10.2006. (22:11)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    religija je opijum za narod..v.i. lenjin
    a ja bih dodala dogma, dogma, dogma...
    a zašto su takvi, pa kao i svi pokreti vjerski ili politički štite svoje interese i prodaju maglu...

    avatar

    27.10.2006. (09:52)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Manga je završio komentiranje ovog bloga, jer je svaka daljnja rasprava na tu temu bespredmetna. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pod uvjetom da ne vrijeđa osjećaje drugih. Mišljenja sam i pri njemu ostajem, kako ovaj blog sa svojim sadržajem vrijeđa vjerske osjećaje većine građana RH. Koliko se građana RH očitovalo kao vjernik, agnostik ili ateist, postirao sam 21.07.2006. i ne želim se ponavljati.
    Znači nije sporno mišljenje pojedinca, već odgovornost uredništva bloga, koje takav za većinu uvredljiv blog, postavlja na cool listu i naslovnicu. O tome se ovdje radi. O ne odgovornosti "odgovornih". O čijim motivima ne želim nagađati. I koji očigledno promiču one koji koriste ovaj medij za vrijeđanje većine. Svojedobno je pompozno uklonjen neonacistički blog. Što je sa ovakvim ili ovakvim blogovima? To su blogovi koji promiču istinsko zlo, kojem jedna propala politička ideologija iz 1930-ih, nije ni do gležnjeva. Priča se o nekakvoj blogerskoj snazi, a u praksi cijeli blog.hr predstavlja nečije privatno mrijestilište, koje se uređuje bez ikakve odgovornosti prema hrvatskoj javnosti. Najveća sramota po meni je ta što nešto s hr domenom, uistinu ne odražava ono što Hrvatska jest.
    Doživio sam nekoliko puta brisanje komentara od strane uredništva blog.hr, nakon što su bili prozivani. Iako moji komentari nikog nisu vrijeđali, te nisu kršili pravilnik bloga, obrisani su jer im nisu odgovarali. Mislim da i to dovoljno govori samo za sebe....

    avatar

    27.10.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    @ manga - nemoj se ljutiti, ali prozivanje pripadnosti hrvatskom narodu autora ovog bloga je definitivno nemjesno.
    Što se tiče vrijeđanja, papa je ateiste nazvao jednim od najvećih zala današnjice. S kojim pravom? S kojim argumentom? Samo zato jer su drugačiji?
    Opet ti kažem, KC je Hrvatima nanijela više štete nego koristi u povijesti (možda da ju proučiš i iz knjižnica koje nisu vojne ili crkvene?). A kako radiš u MORH-u (ili si radio), odabrao si struku u kojoj NEMA demokracije. A iz iskustva znam da vojna lica baš ne shvaćaju stvarni pojam demokracije.
    I za kraj, mali Hrvati rođeni i odrasli u Hrvatskoj (koji nemaju potrebu preispitivati svoje hrvatstvo) kažu nevješto, ovu razdvojenu "ne vješto" varijantu pridjeva koriste kvazi lingvističari i "veliki Hrvati" koji moraju dokazivati ne znam što. Je van teme ovog posta i bloga, ali hrvatski jezik ne poznaje dvorječne negacijske pridjeve. Koliko god to neki iskompleksirani jezičari pokušali proturiti (najčešće se u argumentaciji pozivaju na hrvatski jezik od prije bar 200 godina).

    avatar

    27.10.2006. (11:10)    -   -   -   -  

  • Vitez propuštenih prilika

    MIsija svakog katoličkog svečenika je da drži narod nesretnim i siromašnim - u takvim okolnostima, narod je bliži crkvi, samim time crkva je jača. Novac, nekretnine - to je njihov interes, kao i svake tvrtke - Crkva d.o.o.

    avatar

    27.10.2006. (11:49)    -   -   -   -  

  • govnjo

    BLOG, DOMOVINA, PIZDA MATERINA...hm, izgleda da sam se zaneo a i krivo sam shvatio te pravovjerne parole...šta ćeš, kad sam nekrst i goriću u paklu. Eto, nepoznati prijatelju (ajme patetike), registrirah se i otvorih blog samo da tebi mogu napisati par redova podrške...kliknuh na link gore u tekstu i pročitah šta glas koncila ima za reć o seksu prije braka i milovanju i maženju dvoje osoba koje se jako vole i ne znam šta da kažem zapravo...a kakve te sve budale komentiraju, čudo jedno :). mislim na ovu klinčadiju iz 6. b (jesu, ja ošo vidit...), al dobro, djeca su pa ajde...eto,kolko ti to znači, potpisujem ti sve napisano, ne da mi se sad ni s kim prepucavat ni argumentirat, samo nastavi i čitamo se (ja tebe, moj blog će ostat vječno prazan. možda je to i bolje tako - blog bez postova je vječni pokazatelj da je nastao samo da mogu komentirati tvoje tekstove ;) )

    avatar

    27.10.2006. (12:29)    -   -   -   -  

  • Porto

    ma farizeji... šta fuček nije proračunao kolko je djece na salomonskim otocima moglo biti spašeno od obeštećenja žrtvama svećenika-pedofila koje crkva morala isplatiti samo u sjedinjenim američkim državama.

    avatar

    27.10.2006. (14:25)    -   -   -   -  

  • Cura nasmijanog lica, tužnih očiju.

    Na ovom se blogu redovito kritizira Crkvu u smislu da osuđuje i zabaranjuje mnoge stvari,što je i istina,nema pravo na osuđivanje jer je i Isus u Bibliji rekao"Neka baci kamen onaj tko je bez grijeha",zabrane kao što su sex prije braka,u jednu ruku s razlogom zabranjuje jer je sex čisti nagon po Freudu je to glavni životni instikt koji je uzrok i posljedica svih problema,ali Crkva upravo ima takvu funkciju i zadaću da teži ka duhovnom,a to je ljubav i nije istina da je sex vrhunac te ljubavi.Skrenih ja s teme,tila sam reć da mene,kao vjernicu ovakav blog zna uvrijedit jer me se osuđuje tj. proglašava tupoglavom,neinteligentnom zato što sam izabrala jedan životni put koji se razlikuje od vašega.Ja se ispričavam u ime svoje zajednice,ako smo mi vas uvrijedili na bilo koji način,na što nemamo nikakvo pravo.Mene moja vjera ne sputava u nikojem smislu,ne smatram se zaostalom,neinteligentnom,osobom koja je vjeru izabrala da bi manje razmišljala i sl.Uzmite u obzir da mi je tek 16,družim se sa ateistima sličnih razmišljanja,ali me niko nije vrijeđao:-)Ljudi vodimo ljubav,a ne rat!(bez sex-a,naravno):-))

    avatar

    27.10.2006. (18:04)    -   -   -   -  

  • dorilys

    Kako mozes rec vodimo ljubav, a ne rat? To je fraza iz sezdesetih kada su se ljudi sexsali na javnim mjestima i govorili protiv rata u Vijetnamu..... i onda kazes bez sexa.....uostalom ljubav bez sexa ne postoji......
    cini se da ti vjera ipak utjece na inteligenciju vise nego ti mislis :)) (ovo nije vrijedjanje nego zadirkivanje :P )

    avatar

    27.10.2006. (18:54)    -   -   -   -  

učitavam...