Komentari

missplazeujesenskomperiodu.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Bobi

    ova tvoja pjesma mi se veoma svidjela...ćak ja mislim da je duža od prethodne tvoje--otvorila si se u pjesmi dosta...govoris o tome da ga jedino ti razumijes i da ga jedino ti mozes voljeti a da druge osobe sta su ga upoznale nisu vrijedne njega...jedino ga ti želiš i možeš razumjeti njega...ali on u biti nije vrijedan tebe..ti ga pokušavaš zaboraviti jel te povrijedio...
    "napravio si od mene mrtvu sjenu
    a mrtve sjene ne govore i ne tješe
    svoje drage zapamti to crni anđele"
    jednostavno bez njega više nije isto ma kolko ga ti pokušala zaboraviti...
    tako sam ja shvatio tvoju pjesmu u ovo gluho doba noći:)
    svaku pjesmu pišeš na svoj način,vidi se da imaš svoj osobni stil,vidi se da upotrebljavasš puno slika da nama što lakše dočaraš i prikažeš atmosferu..
    pozdrav...

    avatar

    22.10.2006. (04:11)    -   -   -   -  

  • svijetod stakla

    Draga Marlen, počinjem da stičem dojam da si (ili onaj koga si u pjesmi zamislila ključnim subjektom) u posljednje vrijeme ispunjena tugom, gorčinom i silnim osjećajem povrijeđenosti, a sve je to svojom sebičnom prirodom i zavodničkom ravnodušnoću u dušu donijela voljena osoba. Donijela namjerno, donijela sa željom da nanese patnju, sa beskrupuloznošću neviđenom, sa bahatošću koja kod povrijeđenog izjednačava osjećaj ljubavi i mržnje prema takvom stvoru. I naravno, rađa se pjesma koja to sve na neki način smješta u koordinate umjetničke opštosti i omogućuje čitaocu da se identifikuje sa situacijom i da se i sam - naježi. Zbilja, onaj ko čita ovu pjesmu ne može a da se ne identifikuje sa mentalnom žrtvom u ovoj pjesmi i njenom bezmalo kosmičkom patnjom, koja može biti samo rezultat činjenice da je beskrupulozna priroda jednog čovjeka bila njena velika i neprežaljena ljubav, da je ta priroda razorila njeno duševno ustrojstvo i da sada, iza skinutih maski, nastupa mržnja kao ekvivalent i jedan paradoksalan sud - niko ne može toliko nekoga tako žestoko da mrzi, a da ga prije toga isto toliko ili možda i više nije tako žestoko volio....tako sam ja vidio ovu tužnu pjesmu koja je istovremeno i protest i osveta na neki način...srdačan pozdrav!

    avatar

    22.10.2006. (06:49)    -   -   -   -  

  • MadDog

    Otiskom tvoje duše se ne čiste cipele nepoznatim prolaznicima u polumraku pothodnika željezničkog nadvožnjaka... otisak tvoje duše je ubojito oružje kojim masakriraš svakoga, počesto one koji te vole, a ponajviše one koji su pokušali prestati voljeti te.

    avatar

    22.10.2006. (13:46)    -   -   -   -  

  • Amon Jester

    cim sam procita naslov odma mi se svidilo, naslov sve govori, predivno nesto, savrsenstvo

    avatar

    22.10.2006. (20:42)    -   -   -   -  

  • svijetod stakla

    Draga Marlen, hvala na komentaru. Zaista se trudim da proniknem u srž svake Tvoje pjesme. Ako u tome uspijevam na način i u sadržaju o kojem pišeš u svom komentaru, onda mi je drago, jer Tvoje pjesme - zbog osobenog stila - zaista nije lako analizirati. Dovoljno je da čovjek pogrešno razumije sam jednu Tvoju metaforu, pa da u analizi pjesme pođe pogrešnim putem. Ona zahtijeva zaista pažljivo čitanje. Jer, vidim, poneki su je doživjeli i kao Tvoju nemilosrdnost prema onima koji te vole ili pokušavaju prestati to da čine. Takav utisak ja nisam stekao, ali zato uvijek tvrdim: koliko god je pjesma subjektivna tvorevina, još subjektivnije mogu da djeluju neka njena tumačenja. Srdačan pozdrav!

    avatar

    23.10.2006. (06:34)    -   -   -   -  

  • Amorfia

    ajme mila koliko strasti, koliko snage u stihovima, oduševljavaš me svaki put kad zavirim u kutiju! ljubim:*

    avatar

    23.10.2006. (07:39)    -   -   -   -  

  • Noćas je i tišina gluha...........

    Ranjena duša najviše pati....
    Lijepo...

    avatar

    23.10.2006. (14:00)    -   -   -   -  

  • Rosemarry

    Ja ću ti sada nešto reći. Ima mnogo blogova na kojima ljudi pišu ovakve stvari... i ja kad otvorim takav blog, samo izađem... i ne mogu još uvijek vjerovati, zašto sam baš ovaj počela čitati. Pročitala sam jednu pjesmu i jednostavno krenula dalje i dalje i dalje... i čitala... čitala... divila se i uranjala u duboke riječi i stilske figure... u neobičnu prazninu tvoje boli i ljubavi, u slatku patnju i tihe zvukove... otvaraš cijelu dušu nepoznatim osobama. A ja... ja sam se jednostavno zaljubila u tvoj rad... i dolazit ću... svaki put... i plivati kroz tvoje carstvo... obečajem... :) Moram!

    avatar

    23.10.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • autobiografski deo jednog dečaka

    prijatno!

    avatar

    24.10.2006. (01:10)    -   -   -   -  

  • svijetod stakla

    Draga Marlen, srećan Ti put želim i da ostvariš naume zbog koji si na put krenula...

    avatar

    24.10.2006. (17:52)    -   -   -   -  

  • MadDog

    Ubuduće moram ipak pročitati ono što sam napisao kao komentar... prije slanja. Hvala svijetu.

    avatar

    24.10.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • Zero

    ko ga nije volijo,taj se je razbolijo;)
    iako i mržnja ima svojih čari,priznajem;)
    pozdraf!

    avatar

    25.10.2006. (00:38)    -   -   -   -  

  • Bobi

    jos nema nove pjesme kod te....jel se skuplja inspiracija?ja napisem max 1-2 u tjednu..to mi je dosta....e jel znas mozda brojku svoju kolko imas pjesama trenutno?jel pises sam na kompu ili prije na papirima(deranje papira,šaranje):D
    pozdrav

    avatar

    25.10.2006. (23:41)    -   -   -   -  

  • svijetod stakla

    Draga Marlen, želim da Te pozdravim iako znam da si odsutna - samo da znaš da navraćam ponovo da pročitam ovu Tvoju pjesmu. Što je više čitam, više me fascinira, a to je bjelodan dokaz da se poezija ne može čitati u jednom dahu da bi joj se spoznao pravi smisao. S nestrpljenjem očekujem Tvoj povratak. Srdačan pozdrav!

    avatar

    28.10.2006. (10:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...