Komentari

kucanicaujapanu.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • nymphea

    ahh, nema slaganja vremena??? onda mora da je taj japanski pis of kejk ;-)) ludilo od doživljaja! iako mora biti teško, zavidim ti. A, dizajn je mrak! Slin, slin ;-)

    avatar

    16.10.2006. (08:34)    -   -   -   -  

  • Dani

    Hvala ti na ovome, oduševilo me! Trebala sam prošlog vikenda na koncert triju japanskih rockerica, ali nisam stigla... Šmrc! Japanski mi je baš simpatičan jezik i čini mi se da je nekako 'lakši' od recimo kineskog. Sviđa mi se novi dizajn!

    avatar

    16.10.2006. (09:18)    -   -   -   -  

  • Shin-chan

    Baš je bilo super za čitat. Pravi užitak draga Kućanice!! Hvala na super postu! I ja sam se sam dosta iznenadio koliko je lako izgovarati dobar dio Japanskih riječi. Ali ne sve naravno. Meni su najteže one najkraće. Kao npr. iie, uun, un, inu. Moja Japanka piša od smjeha kad čuje moj izgovor tih riječi, a mene je već strah koristiti ih da ne kažem nešto krivo. Tih par riječi su vrlo važne. Uun znači Ne, dok Un znači Da, ako se ne varam. Pa sad ti znaj razliku. Dok je npr. kobasica od riječi Gochisosama deshita, piece of cake za igovoriti ;) Jedva čekam da savladam još par riječi pa da mogu voditi razgovor na japanskom a ne više na tom dosadnom engleskom jeziku. Ali ne znam kako cu ikada savladati katakanu i hiraganu...a kanji...ajme boli glava od silnih uspavanih vijuga

    avatar

    16.10.2006. (11:34)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    moram priznati da me ipak nisi obeshrabrila od ucenja Japanskog..iako bi bi dobro došlo učenje u originalnom okruženju pa makar na tjedan - dva :D

    avatar

    16.10.2006. (13:42)    -   -   -   -  

  • jja

    Nema clanova? Jao selim se iz mog sela za Japan proptno ;-)

    avatar

    16.10.2006. (14:04)    -   -   -   -  

  • japan4japanci

    Upravo sam jučer kupio iPod i skinuo mp3-ce (ne mogu se odvići od piratluka) http://www.pimsleurapproach.com/learn-japanese.asp i počeo učiti Japanski (Watashi wa nihongo ga skushi wakarimasu). Garantiraju da ću propričati japanski za 10 dana. Baš me zanima. :) Za sada sam lekciju jedan i dva morao ponavljati po dva puta. :) Ako te zanima, svakodnevno sam na relaciji Shibakoen Shinyokohoma, a vikendom slobodan ko ptica. :)

    avatar

    16.10.2006. (15:35)    -   -   -   -  

  • Siscijanka iz drevne Siscije

    budući da su japanci tako posebni, ne čudi da im je i jezik posve drukčiji od svih poznatih jezika, baš zato bih rado i ja voljela učiti japanski

    avatar

    16.10.2006. (20:45)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Bar ti nije dosadno.
    A kako mala prica japanski?

    avatar

    17.10.2006. (00:06)    -   -   -   -  

  • Fräulein

    talijanski na listi, a na japanskom cu ti se samo nasmijati, ha he hi ho hu :-))

    avatar

    17.10.2006. (01:17)    -   -   -   -  

  • Neko-chan

    Meni ne idu strani jezici... :/ Al nema veze, mozda s vremenom bude islo. A koje sve jezike znas, ako smijemo znati? I usput (dobro da se sjetio Zvrk), znaju li japanski tvoja mala i muz? Sretno na tecaju :3

    avatar

    17.10.2006. (13:21)    -   -   -   -  

  • Nešto ni o čemu

    Tako je, kanji su najtezi dio ucenja... No kad si govorila o glagolima, nemoj se odmah opustiti misleci da postoje samo 2 vremena..Da, postoje samo 2 vremena i jos mnogo glagolskih nacina.. -tara, -te, -n desu... da ne nabrajam, ne bih ih se ni sjetila svih koje znam ;D (a jos me ceka dosta ucenja)
    Ovaj kratak opis jezika si jako dobro napravila, rekla si sve sto je vazno.
    Puno srece s kanjijima, ne pretjeruj, 5 dnevno je genijalno ako zapamtis sva znacenja i izgovore, ganbatte ne ^^

    avatar

    17.10.2006. (14:55)    -   -   -   -  

  • Ak@$hA => Th€ t0m'$ b0x€ryC€ in ZimMer483

    wow!
    ja nikad nebi mogla tako neso nauciti.....
    citam te.....

    avatar

    17.10.2006. (14:59)    -   -   -   -  

  • Ak@$hA => Th€ t0m'$ b0x€ryC€ in ZimMer483

    p.s. svrati do mene

    avatar

    17.10.2006. (14:59)    -   -   -   -  

  • MONTY PYTHONKA

    umorila sam se samo što sam pročitala ovaj post a kamoli da još i učim japanski...!
    ali virujem da je puno lakše kada si okružen tim ljudima i kad po cile dane slušaš njihov jezik.
    moja seka je neko vrime živila u indoneziji i tamo je naučila neke osnovne rići ali ih je brzo zaboravila...

    avatar

    17.10.2006. (15:16)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Uh... Kad sam pročitala da im je gramatika jednostavna poveselila sam se. Nakon što sam pročitala cjeli tekst nisam baš bila tako sretna *zbunjeni smajlić* Glavno da tebi to ide, jer ja se bojim da bi se ja totalno pogubila u svemu tome. BTW dizajn ti je odličan.

    avatar

    17.10.2006. (15:41)    -   -   -   -  

  • Mia

    Cool i ja imam zelju nauciti japanski i jos par jezika.Vec zna 4 jezika ukljucujuci ovaj maternji-hrvatski.Mada nakon ovog posta i ne znam bas...i nije tako lako kak sam mislila...Hehe
    Odlican post!

    avatar

    17.10.2006. (15:42)    -   -   -   -  

  • Anta

    Kako to da si se odlučila preseliti u Japan? Ja bih htjela posjetiti japan ali nažalost još nemogu jer mi roditelji nedaju (imam 14 godina) dok ga ne naucim.. T_T Počela sam ga učiti ove godine u srednjoj jer sam se zaljubila u manga i anime. Ouran rulz! Nego emni je lako izgovarat sve i mislim na romanji-u razumijem tj to mogu uciti al sad smo počeli radit neke znakove Hiragan i to mi ej uzasno tesko. Recimo akd kod idem napusati Anta napišem Asota. Hmpf. Nego zanima me, reci mi još o Japanu, kako je tamo? Postoje li mozda skole na engleskom ili neka razmjena studenata? E i cime se hranis? Jer ja nemogu trojeti hranu iz mora pogotove ribe i alge tako da..

    avatar

    17.10.2006. (16:00)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Cestitke na novom ruhu i naslovnici. Pravi izazov taj japanski, a pogotovo uz troje djece...o.k. pretpostavljam da je tecaj na programu kada su u vrticu i skoli, ali ima tu uvijek posla i nakon tecaja. Ja svoje zadace cesto pisem kasno na vecer kad vec vidim bijele miseve.
    Steta da je grupa tako raznolika sa razlicitim stupnjevima znanja...to stvarno moze otezati koncentraciju i pridonijeti opcoj frustraciji.
    Ali tvoja ljubav prema jezicima ce ti vjerujem olaksati i ovaj pravi jezicni izazov...

    avatar

    17.10.2006. (16:13)    -   -   -   -  

  • Juliere

    uh... a tebi bravo

    avatar

    17.10.2006. (16:45)    -   -   -   -  

  • Djevojčica u crvenoj fotelji

    kako super, valjda ćeš naučiti taj japanski. očekujemo kratki-blog-tečaj. a nadam se i da glupi ameri neće zamjenit japan s korejom. Za tvoje dobro :)

    avatar

    17.10.2006. (16:55)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    svaka tebi čast

    avatar

    17.10.2006. (17:02)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    bar ti nije dosadno... he he.. a ja učlim (od jučer!) njemački! Ha!

    avatar

    17.10.2006. (17:11)    -   -   -   -  

  • Marry Ann

    Citam tvoje postove redovito i svaki put naucim nesto novo. Zivim u USA radim za jednu veliku izdavacku kucu kao International sales coordinator. Moji najveci agenti su dvije Japanske kompanije s kojima svakodnevno komuniciram. Sve sam ih upoznala i jako su mi simpaticni posebno kad govore engleski. Priznaju da japanci nisu bas skloni ucenju stranih jezika te da je najpopularniji jezik u Japanu..Japanski naravno. Mozda cu i ja poceti uciti japanski. Zvuci zanimljivo. Pozdrav!

    avatar

    17.10.2006. (17:20)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    brrr nisi me baš zainteresirala :D
    ma način izgovora je zakon i znam ga, ali treba popamtiti riječi, za što nemam baš dovoljno mozga. hvala na nadasve informativnom članku.

    avatar

    17.10.2006. (17:28)    -   -   -   -  

  • zri :)

    eh...ja sam trenutno na ka ke ki ko ku (hehe)...u mojoj se školi japanski može učiti fakultativno...pa ga ja učim.i za sada mi i nije tako težak...hmmm,da,za sada.koliko vidim,uskoro će postati.a nema veze,meni se stvarno sviđa.i blago vama što možete živjeti u Japanu...lijep pozdrav. :=)

    avatar

    17.10.2006. (19:52)    -   -   -   -  

učitavam...