Komentari

milou.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • alisa u ogledalu

    Dobro opisan trenutak smirenosti, zaljublejnosti, izdvojenog svijeta ( u kojem nisu riječi potrebne), puta ka zauvijek, fragment života kao slika ( u ulju, rekla bih, gusta i popunjena). Namjeran odabir aorista daje joj još veću snagu, gotovo uzvišenost. Podsjetilo me na Ostera.
    On je pisac aorista. To je njegovo omiljeno glagolsko vrijeme jer je odlučio je pisati u aoristu i tako to ( uvijek) čini iako aorist više ni u francuskom nije dio svakodnevnog govora, te se rijetko susreće i u literaturi, a kod Ostera biva odjednom tako, dinamičan, tečan i zavodljiv. Tvoja slika, po svom opisu snažna, ali statična, upotrebom aorista dobila je također dinamiku, ali isključivo u svrhu kontinuiteta, ponavljanja. Tako je bilo ( oduvijek) i tako će biti ( zauvijek). Lijepo, vrlo lijepo napisano. I lijepo, vrlo lijepo doživljeno.

    avatar

    08.10.2006. (08:17)    -   -   -   -  

  • alisa u ogledalu

    Morala sam se vratiti ( i još nešto reći). Ja sam vizuelan tip, pa kad vidim ( a ovdje se ( itekako) vidi) neka slika, onda me zaokupi i o njoj razmišljam ( i razmišljam i razmišljam i..). Naime, kad sam rekla, slika u ulju, gusta i popunjena, pri tome sam mislila na sliku bez (vidljivih) točno određenih boja. To su neodređene boje sumraka, sjene, a unošenje crvene boje ( poluotvorenih usana), boje ljubavi, naslućenih osjećaja i dodira je naprosto - savršeno. Vratila sam se da još nešto pogledam. Dobro, tu sam se malo razočarala, previdjela sam da piše - nevidljive - grlice. Ja sam, ponešena slikom, valjda, pročitala ( i zapamtila) - nepostojeće - grlice. Joj, to mi je ( bi mi bilo) isto genijalno. Odmah sam pomislila na Jurgu Ivanauskaite i njene papige koje su čučale izrezbarene u kamenu ispod timpanona crkve, da bi u jednom trenutku oživjele i prhnule na rame Pavla Ptičara i nikad ga više napustile. Tako sam i ja odmah zamislila grlice koje ne postoje zapravo u drvoredu i ne čuju se kroz odškrinuti prozor, već imaginarne grlice koje su, oživljene prizorom u polumraku sobe, stvorile se i guguću ( umjesto ljubavnika, supružnika, partnera, štogod). Uh, bio je ovo (po)duži komentar(i), al to je samo znak da si dobro napisao, oslikao, prikazao, pokazao.

    avatar

    08.10.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • lisa

    a večer je već tu.. :)

    avatar

    08.10.2006. (20:20)    -   -   -   -  

  • Gjuroo

    glineni golupčići :))

    avatar

    08.10.2006. (20:34)    -   -   -   -  

  • whoneversleeps

    Kako ono pjesnik reče?
    "...nedjelja popodne, u pola pet, prazne su ulice, mislim u sebi, tužan je grad..."
    Al' to vrijedi samo ak' si sam.

    avatar

    08.10.2006. (20:46)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    i neka bude...

    avatar

    09.10.2006. (08:45)    -   -   -   -  

  • alisa u ogledalu

    ajme, milou, ( opet) sam bila nepristojna i napisala duži komnetar od samog posta, a vidi kako su svi fini. sad me sram :) možeš ti to obrisat il' da ja ? :)

    avatar

    09.10.2006. (10:56)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Alisa U Ogledalu: Sve 5. Uh, koliko bih ja blogera morao tako moliti da mi obrišu moje komentare... ;)

    avatar

    09.10.2006. (14:41)    -   -   -   -  

  • trill

    Zgodno kako sve drugačije zvuči kad upotrebiš neuobičajeno glagolsko vrijeme. Dobije se potpuno drugi filing. Neki, od nekad. Koji još uvijek jest :))

    avatar

    10.10.2006. (20:15)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Pozivam Alisu da još jednom stane pred ogledalo.

    avatar

    10.10.2006. (22:54)    -   -   -   -  

  • alisa u ogledalu

    neću više ( pametovat), obećajem

    avatar

    10.10.2006. (23:49)    -   -   -   -  

  • alisa u ogledalu

    ()

    avatar

    10.10.2006. (23:51)    -   -   -   -  

  • alisa u ogledalu

    oops, sorry, nespretna sam. u zagradi je trebalo pisat nešto ( sramimsejako) :)))

    avatar

    10.10.2006. (23:53)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Da ja tako što pišem zvalo bi se to Svijet tapira.

    avatar

    11.10.2006. (08:41)    -   -   -   -  

  • Bleferica

    Call me neosjetljiva-na-ptice, ali kad vidim da mi dolaze na prozor odmah se bacam onako u letu prema prozoru.. i tjeram ih nemilice! nema tu nikakve romantike. seru, brate, kao nespašene po onom limu..

    hm, sad sam pročitala još jednom pa vidim da zapravo nije riječ o pticama. ne znam što da ti ka'em. nisam pjesnička duša, čak štoviše - nisam ni duša. :P a htjela bih nešto reći. jesam li dovoljno rekla? ako sam nešto promašila ili nisam dovoljno rekla za svaki ću slučaj puknuti jedan pees. hvala!

    p.s. meni se čini da se alisauogledalu upucava grlou.

    avatar

    11.10.2006. (14:13)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Pozivam Alisu da opet stane pred ogledalo i da odgovori na Snajkinu insinuaciju. (Odgovor kraći od petnaest redaka bit će izbrisan).

    avatar

    11.10.2006. (18:36)    -   -   -   -  

  • Bleferica

    Bila je greška narediti joj da stane pred ogledalo. Evo se ne može odljepiti od istog uređaja. Ili još uvijek vrijedno piše odgovor na temu. Treba je netko upozoriti da u komentarima postoji limit na dužine poruka.

    I to nisu 'insinuacije', molit ću lijepo, to su samo teze, postavke, moguće sitno-slatke provokacije.. Tko zna, zapravo, možda sam je provalila pa sad drhti negdje od isčekivanja Milouououovog odgovora?

    Hoćemo dramu! Hoćemo ljubomornu scenu! Hoćemo Miloua u središtu blog-trača! Hoćemo!

    avatar

    12.10.2006. (08:52)    -   -   -   -  

  • Bleferica

    I inzistiram da mi se oda zaslužena pohvala jer nisam ništa napisala pod post objavljen u četvrtak, 12.10.2006., kao što je autor bloga lijepo i zamolio. Hvala.

    avatar

    12.10.2006. (16:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...