Doduše, ček je više low fat... ali to je zato jer sam se ufurala u silne dugove, pa će proći još neki period romantične piščeve riže dok se to ne riješi...
08.09.2006. (08:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fiš paprikaš Fiš paprikaš nije juha s lukom i mljevenom crvenom paprikom od razne ribe. Dakle. Oljušteni krumpir narezan na prst debele kolutiće poslaže se da pokrije dno lonca. Krumpir daje gustoću fišu. Bijeli luk narezan na kolutiće 1/2 prsta debele poslaže se da pokrije krumpir. Na to se stavlja riba koja je rezana poprečno na dva prsta debljine. Prvo som, zatim šaran i repni dio štuke. Šaranov repni dio ne stavlja se u fiš jer je pun sitnih kostiju, dok je u štuke repni dio gotovo bez kostiju. Ne stavljati glave riba. Voda se nalije koliko je potrebno da je riba u vodi. Kada zavrije na laganoj vatri doda se dosta slatke mljevene crvene paprike i malo ljute crvene mljevene paprike. Na 1 kg ribe i lonac od oko 30 cm promjera i odgovarajuće visine stavlja se 8 do 10 jušnih žlica paprike i jedna kavena žlica ljute paprike. Dodati jednu do dvije osušene jako ljute minijaturne paprike, jednu jušnu žlicu suncokretova ulja i jušnu žlicu sitno nasjeckanih osušenih začina. Soliti. Neka lagano vrije. Ne miješati nego s vremena na vrijeme okretati lonac. Nakon otprilike 45 minuta dodati na ovu količinu deci i pol suhog bijelog vina. Kuhati još nekoliko minuta. Provjera. Stavite ruku iznad lonca. Ako je para na ruci ljepljiva fiš je gotov. Jede se s crnom pogačom. Preporučuje se omjere začina odrediti prema vlastitom iskustvu i tu je čarolija umijeća kuhanja.
10.09.2006. (10:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurwoman
Predloži to Barbijeriju da uvrste na jelovnik restorana Društva književnika.
07.09.2006. (13:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Niky & family
Sad smo zabrinuti i začuđeni. Mislim, ideš u Londru i to, a nemaš novaca. Pa kak ćeš to izbrijat?
08.09.2006. (07:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whiteflesh
Pa dobila sam stipendiju :). Trenutno nemam novaca.
08.09.2006. (08:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whiteflesh
Dok ne dignem debeli masni ček za tri tjedna:)...
08.09.2006. (08:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whiteflesh
Doduše, ček je više low fat... ali to je zato jer sam se ufurala u silne dugove, pa će proći još neki period romantične piščeve riže dok se to ne riješi...
08.09.2006. (08:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Manistra
procitala sam te skroz i bas mi je to bilo gušt. jer dobro pišeš. i tak..
08.09.2006. (13:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Anara
Fiš paprikaš
Fiš paprikaš nije juha s lukom i mljevenom crvenom paprikom od razne ribe. Dakle. Oljušteni krumpir narezan na prst debele kolutiće poslaže se da pokrije dno lonca. Krumpir daje gustoću fišu. Bijeli luk narezan na kolutiće 1/2 prsta debele poslaže se da pokrije krumpir. Na to se stavlja riba koja je rezana poprečno na dva prsta debljine. Prvo som, zatim šaran i repni dio štuke. Šaranov repni dio ne stavlja se u fiš jer je pun sitnih kostiju, dok je u štuke repni dio gotovo bez kostiju. Ne stavljati glave riba. Voda se nalije koliko je potrebno da je riba u vodi. Kada zavrije na laganoj vatri doda se dosta slatke mljevene crvene paprike i malo ljute crvene mljevene paprike. Na 1 kg ribe i lonac od oko 30 cm promjera i odgovarajuće visine stavlja se 8 do 10 jušnih žlica paprike i jedna kavena žlica ljute paprike. Dodati jednu do dvije osušene jako ljute minijaturne paprike, jednu jušnu žlicu suncokretova ulja i jušnu žlicu sitno nasjeckanih osušenih začina. Soliti. Neka lagano vrije. Ne miješati nego s vremena na vrijeme okretati lonac. Nakon otprilike 45 minuta dodati na ovu količinu deci i pol suhog bijelog vina. Kuhati još nekoliko minuta. Provjera. Stavite ruku iznad lonca. Ako je para na ruci ljepljiva fiš je gotov. Jede se s crnom pogačom. Preporučuje se omjere začina odrediti prema vlastitom iskustvu i tu je čarolija umijeća kuhanja.
10.09.2006. (10:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whiteflesh
Ma bravo, lalo moj!
11.09.2006. (23:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whiteflesh
Moki, prije će deva slomit nogu... ili kak je ono išlo....
12.09.2006. (09:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...