Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • rU

    Akademska je godina - definitivno započela. Dakako, na uobičajeni način - jesenjim ispitnim rokom.
    Studentima, na ispitima želim - sreću, jer ispit je često i "lutrija" (A nadam se da su nešto ipak i naučili. Tj. da su "kupili srećku - listić". Jer - ne možeš se nadati kako ćeš dobiti na lutriji ako srećku uopće nisi ni "kupio" tj. ako nisi učio).
    Ispitivačima na ispitima želim - strpljivost, uviđavnost i pravednost u ocjenjivanju.
    Jednima i drugima želim da ispite shvate kao (uzajamno) učenje.
    Sebi - želim snage da se pridržavam onoga što preporučujem drugima. I da izdržim jesenji ispitni maraton.

    avatar

    06.09.2006. (05:56)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    O-ho! Eto nas na principu zornosti! ;))) I zalaganju da svakoga treba svemu nauciti! :) LoL Ej, o Komenskome od svih znacajnih pedagoga znam najvise posto smo ga stalno spominjali tijekom studija. I u opcoj pedagogiji, i andragogiji, ma svugdje je on imao makar mali utjecaj. A vidim ima tu i Piageta! :)) Njega smo najvise spominjali u razvojnoj psihologiji sto mi je bio jedan od drazih kolegija na studiju. :)
    Ja isto volim slike, a posebno kod ucenja. Ja cim nesto naucim idem raditi crtanu shemu po kojoj cu to zapamtiti. S godinama sve vise postajem vizualni tip i sada puno vise pamtim vidom nego recimo slusanjem. Zanimljivo... :)

    avatar

    06.09.2006. (08:59)    -   -   -   -  

  • Jutro, Ignis, imam malu stanku u ispitima, pa zavirujem u svoj blog (vidiš postala sam prilično ovisna). Ispitni rok je dobro počeo - studenti koji su pristupili (dosad) su uglavnom izišli spremni. Kad se to dogodi (nažalost nije uvijek tako) - onda mi nije teško ispitivati. Najljepše mi je kad se ispit pretvori u dijalog ispitivač - ispitanik. No to je, nažalost - prilično rijetka pjava.
    A što se pedagoga tiče, uz Komenskog mi je vrlo drag i Pestalozzi - pedagog "srca, koji je uz pedagoška djela napisao i veliki broj - ljubavnih pisama (svojoj budućoj ženi). Planiram post i o njemu. Rusalka

    avatar

    06.09.2006. (09:23)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........dobar ti dan rusalka.........davno polagah pedagogiju,psihologiju,didaktiku.,metodiku...........pa zaboravih sve.........

    avatar

    06.09.2006. (09:25)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    O, pa to je super! Vjerujem da ti je tako puno lakse ispitivati! Ja s profesorima uvijek imam dijalog. Mrzim kada profesor hladno postavi pitanje i samo ceka odgovor bez da ista i sam kaze ili da se nadoveze. Srecom nisam imala bas previse takvih ispita. :)
    Izdrzi ostatak! :) I da, vidim da si itekako ovisna! :) Dobrodosla u klub! ;D

    avatar

    06.09.2006. (09:36)    -   -   -   -  

  • Katrida, naravno da nisi zaboravila sve. Ono što si zaboravila je ono što je manje važno - sitni činjenični podatci. Sigurno si zapamtila temeljene zakonitosti i "logiku" pojedinih predmeta. A upravo je to ono što je bitno! Rusalka

    avatar

    06.09.2006. (12:50)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Pricamo li o ovisnosti!? Ja vise sama sebe ne mogu prepoznati, visim na netu svaki dan satima. Mali milion sitnica stavila sam u drugi plan, ma i onih malo vecih. Koliko sam znala svikati na kcer sto je stalno ispred kompa, sad se ona meni smije. Ali uzivam u toj svojoj novoj ovisnosti. Rusalka moram zaista pohvaliti tvoje slikovne postove, imas i oko i dar. Vjerojatno i crtas lijepo, da vidis moje crteze umrla bi od smijeha, na razini osmoskolca otprilike. Ali ne mozemo svi imati sve, zato imamo tebe i mozemo uzivati u slikicama koje nam darujes.
    P.S.Maloprije sam bila u cvjecarni kupiti cvijece,mojoj sekici je danas rodjendan. Dok sam tako gledala sta bi uzela u oko mi upadnu vrlo simpaticne figurice zabica. Moram li ti reci sta mi je bila prva asocijacija!?

    avatar

    06.09.2006. (13:09)    -   -   -   -  

  • BW

    lijepo je svijet gledati kroz sliku...i meni ruke stalno crtkaju pogotovo dok pričam na telefon, ili dok razgovaram sa ukućanima za stolom...inače volim slike i ne mogu zamisliti da napišem pjesmu ili post pa da ne stavim neku sličicu....pusa tebi Rusalko.

    avatar

    06.09.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • rU

    Kora, mi smo obje još vrlo "friške" blogerice pa vjerujem kako ćemo sve to vremenom svesti na razumniju mjeru. No, moram priznati da je blog čvrsto urastao u moju svakodnevicu.
    Primjećujem da moja simpatija prema žabama i žabcima zna biti zarazna. Već i moje prijateljice na zajedničkim putovanjima također počinju kupovati žablje figurice. Pozdrav i čestitka sestrici (i ja imam sestru - mlađu).

    Trešnjice (BW), pri crtkanju i nije važan krajnji "produkt" već opuštajući učinak.

    avatar

    06.09.2006. (15:52)    -   -   -   -  

  • KOKI

    sjajna si..voljela bi te upoznati

    avatar

    06.09.2006. (15:59)    -   -   -   -  

  • Dani

    Ajoj koliko postova je nastalo dok me nije bilo... pa ti, draga Rusalka štancaš tekstove, mogla bi i knjigu napisati koliko zanimljivosti nam uvijek pružiš! Uskoro se nadam odlasku u tvoj grad pa se možda i sretnemo!

    avatar

    06.09.2006. (16:06)    -   -   -   -  

  • rU

    koki, ako te put nanese na moju stranu ... i ja bih rado upoznala tebe.
    Uostalom, to važi i za Dani i za sve one koji svraćaju na moju vrtnu klupicu ... sve bih vas voljela vidjeti i na pravoj klupici u svome vrtu. A pogotovu moju dragocjenu draguljarku Ignis koja je moja prva stalna i najvjernija gošća i prijateljica. I koja mi je pomogla u prvim blogerskim danima kada sam imala neprilika sa HTML predloškom.
    Baš mislim kako sam pravi srećković - svraćaju mi sami dragi i interesantni ljudi. Vidim na drugim blogovima i ružnih i neprijateljskih komentara.
    Ne zazirem ni od toga - jer i to je dio "blogiranja" ... ali mi je drago što imam izrazitu sreću s posjetiteljicama i posjetiteljima.
    Svi ste mi postali prijatelji ... zabrinem se je li u redu netko tko duže nije svratio ... pa "škicnem" na taj blog da se uvjerim kako sve "štima".

    avatar

    06.09.2006. (16:35)    -   -   -   -  

  • misko

    I ja volim slike, ali riječi su mi omiljenije...mnogo! Pozdrav!

    avatar

    06.09.2006. (17:16)    -   -   -   -  

  • rU

    U pravu si, misko, riječi ponekad slikaju bolje od bilo kojega kista.
    Zato je najbolji - spoj riječi i slike.

    avatar

    06.09.2006. (17:41)    -   -   -   -  

  • Brunhilda

    sve je nekako stvar percepcije....obožavam slike i boje i apsolutno sve vizualiziram....al nema do riječi i do glazbe (za mene)

    avatar

    06.09.2006. (17:42)    -   -   -   -  

  • rU

    A tek mirisi i okusi ... pa (lijepi dodiri) ... baš smo bogati, brunhildina, kad nam je sve to dostupno. A sve to uzimamo - zdravo za gotovo. Iako se radi o divnom - ČUDU!

    avatar

    06.09.2006. (18:14)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Eh, draga moja, ja se iskreno nadam da cemo jednom popiti sok na klupici u tvom vrtu... A prihvatiti cu i kolac, ako mi bas budes zavrnula rukom da ga moram pojesti... ;)))))))))

    avatar

    06.09.2006. (21:19)    -   -   -   -  

  • finding myself

    o,pa ima tu puno novoga...a ja baš i nemam vremena...zanimljive pedagoške metode... moram priznat da ne bi bilo tako loše da ih više profesora koristi...
    Pročitao sam u novinama da 90% okoline doživljavamo vidom... Pa tako da je zapravo i normalno doživljavati svijet u slikama...netko više netko manje...ali svi smo ljudi...

    avatar

    06.09.2006. (22:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...