Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • kora-kri

    I tebi Zmajkice.I kod mene je skola pocela ali moram priznati da sam jedna jako sretna mama jer moja "mala" curica,koja je ove godine 3.razred srednje,obavlja sve sama.Prakticki ne znam sta su to problemi vezani za skolu.Kupuje knjige sama,nabavlja jeftinije od generacije prije,sve obaveze izvrsava zaista super.Ali da ne bi slucajno sve bilo idealno imam ja i "veliku" curu koja je skolu napustila,pa je malo radila,a sada momentalno "trazi sebe",a bome i ja nju e ne znam koliko ce to jos trajati,vjerojatno dok majkica ne posizi i dobro ju isklepa po guzici,iako joj je proslo 20.Kazem ja da je majcinska ljubav bezgranicna.
    Kuhanje?Ne volim ga bas.Pa da me vidis bilo bi ti jasno i zasto.Mozda se mi nekada i vidimo na zametskoj placi,ti mora da si mi neka susjeda u blizoj okolici.Imam 50 kg i nisam neki zderonja.Ali danas kuham,kao skoro i svaki dan.Na meniu su pileca prsa u saftu i pasta.I nije nesto ali nas 3 cure to volimo.Dobar tek i tebi.

    avatar

    05.09.2006. (13:04)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    I meni (kao predavaču) počinje uskoro nova godina, to je baš teško, ne biste vjerovali, iznova se upoznavati i pričati (skoro) isto već milijun godina... baš sam jučer rekla da sam zasićena, da bi mi trebao odmak od godine dana pa bih se možda zaželjela...
    A kuhanje ne da ne volim već direktno MRZIM, sve bih radila samo da ne kuham i ne smišljam što sutra...ali srećom imam nekog tko kuha umjesto mene, svi mi kažu kako mi zavide...

    avatar

    05.09.2006. (13:12)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Da, ritam života se kompletno promijenio. Mali se slikao za pokaznu, bili su kod ortodonta, trebaju mu nove tenisice, trebaju knjige. Zbilja nam treba sreća u 'novoj' šk. g. Pozdraw (rižoto s gljivama, gljive na žaru, pomidori i krastavci...?)

    avatar

    05.09.2006. (15:01)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***Kora-kri:
    moje gnijezdo je na Turniću i definitivno imam više od 50 kg!!!
    Ručak ti je za 10. Još kad je friško skuhan...milina. Ja piletinu mogu spremiti samo kad imam nešto drugo za dragoga, jer on baš ne voli perad. Toliko mi je smanjio mogućnost kombinacija, znaš ono-piletina na sto načina! Otkrivaš nam probleme...tražiti sebe sa 20 godina...mami ima sijede da rastu!

    avatar

    05.09.2006. (17:41)    -   -   -   -  

  • zmajka

    *** Majstorica:
    i ja ti zavidim. Nemaš pojma koliko. Uh, koji problem imaš riješen!

    avatar

    05.09.2006. (17:42)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***Gogoo:
    razumijemo te ritmove...
    A meni ti je savršen, ali ne možeš tu hranu spremiti danas-za sutra. Ja ti obično spremim nešto tako šugasto i saftasto, onda kćer dovrši drugi dan i doda još neku paštu ili rižu, jer oni dođu prije iz škole nego mi s dela.

    avatar

    05.09.2006. (17:45)    -   -   -   -  

  • katrida

    .......meni je vijest zapela za oko,a interesiralo me je kakve će reakcije izazvat,bez ikakvih sugestija...........

    avatar

    05.09.2006. (19:08)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Evo mene u žensko društvo i to u tipično žensku ćakulu: kuhanje. Al nemojte misliti da ja tu nemam što reći. Zato ću ti, draga Zmajka, predložiti jednu spizu, koja je sve uskusnija što se više podgrijava. To ti je kiselu zelje, naravno sa suhim rebrima, ili fažol, kako to vi primorci kažete, ali ne bez išta. Kod nas u Slavoniji mora biti slanine (to je vaša panceta, može i to) a može i komad šunke ali ne onaj dio gdje nema nimalo masti. Prvi ga dan napraviš na juhu, drugi dan ga još jednom zapržiš tako da bude gust, da se može jesti viljuškom i uz to recimo ispečeš kotlet na brzo (kad tvoj ministar ne jede perad - doduše perad i ne šmeka uz grah). A treći ga dan staviš u tepsiju, dodaš još malo luka iliti kapule, i propečeš ga u pećnici iliti rerni. I eto, riješila si cijeli tjedan. Neka vam je dobar tek! Probaj, sjetiti ćeš se ti mene dok budeš lizala prste.
    A prvi dan škole; o tome zbilja nemam što reći. Moje sam već dobrano zaboravio, ali i one moje djece. Doduše prošle godine sam morao ići na taj dan u školu, jer je to bio prvi školski dan moje najstarije unuke. Na godinu ću morati opet, pa onda onu tamo opet i tako redom. To su za djecu, pogotovo prvašiće jako važni i presudni dani. Trebaju sada roditelje malo više nego do sada. Pa eto, raspisa se ja a mislio sam dazbilja nemam što reći nego samo uputiti kratki pozdrav. Al kad je komentar duži neka onda i pozdrav bude veći i uz njega veeeeeeeeeeeeeeelika pusa!

    avatar

    05.09.2006. (19:10)    -   -   -   -  

  • katrida

    .......moj mali je krenuo u novu školsku sa boli ga briga.Ja sam složila knjige,bilježnice,garderobu.Još mi nedostaje nekoliko korica za knjige.Mislila sam da je sve na broju ,kad mali kaže da ove godine trebaju imati posebne tenisice i sportsku opremu za tjelesni.To mi je šok,ostala sam bez teksta.
    Obnovljena je dvorana i sad se treba extra paziti.
    A kuhah svaki dan više od 24 godine i vrišti mi se više na kuhanje......pa ja u svom dućanu pozdravljam žene sa,a šta će mo danas kuhat........dotle sam došla.....

    avatar

    05.09.2006. (19:18)    -   -   -   -  

  • @pple

    Kod mene je danas bio fini ručak, dragom se jako svidio...a od sutra se nadam da ću biti kolegica tvog dragog...uspjela sam i sutra idem na upis!

    avatar

    05.09.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • DsK

    mama ministra Primorca je... :D
    nego, sta sutra jedemo? sugo? :P

    i bravo za @pple! :)

    avatar

    05.09.2006. (22:53)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........dobar ti dan zmajka.......

    avatar

    06.09.2006. (08:30)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***DsK: šnicle u saftu, zlato mamino...

    ***@pple: i ja kažem-BRAVO! Mog ćeš dragog kolegom zvati, to ni ja ne mogu.

    avatar

    06.09.2006. (09:34)    -   -   -   -  

  • Irida

    za brzi ritam treba kuhati brza jela, a za vikende guštati.....ja sam od improvizacija u kombinaciji sa baca ivinim prijedlozima, znala sam ispeći i po stotinjak palačinki, zarolati u njih malo sira, šunke, malo krastavčića i ficlek fileta kisele paprike, panirati i zamrznuti, djeca bi ujutro samo prepržila par sendviča, prelila ih tartarom kojeg je uvjek bilo u frižideru, obožavali su tu vrstu toplih sendviča.........uh šta sam se raspisala.......pa sretna vam nova školska godina!

    avatar

    06.09.2006. (10:04)    -   -   -   -  

  • BW

    pozovi me na ručak nisam izbirljiva vidi iz priloženog....ha,ha,,,volim ja i piletinu i puretinu i puru i pire i sve peradi i ne peradi, i priloge i palačinke i povrće i paradajiz i da ne nabrajam dalje...zovi samo zovi i stižem....pozdrav tebi ...da dobar ti je i onaj pršut zamotan oko onog......ajde zaboravila ja kako se zove ali nisam zaboravila okus.

    avatar

    06.09.2006. (18:23)    -   -   -   -  

  • rU

    I meni je ritam življenja uvelike određen tijekom školske/akademske godine. A sad su u jeku jesenski ispitni rokovi...kojima se baš ne veselim ... jer ispiti su dio posla koji najmanje volim.
    A što se kuhanja tiče - napravit ću čuda kad kuham za nekoga ili neke što su mi dragi. I servirati stol kao za banket. A za sebe sam najčešće prelijena. Što je bezobrazno prema sebi.

    avatar

    06.09.2006. (23:37)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Pozdrav i poljubac do nove prigode

    avatar

    07.09.2006. (00:21)    -   -   -   -  

  • Gali

    Meni Nova godina počinje sa prvim danom rada nakon godišnjega....I inače kažu da je pravi početak godine u mjesecu rujnu....

    avatar

    07.09.2006. (12:03)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Hajde, Zmajka, prošla je nova godina! Ta samo ti uživaj u tvojim dragim učenicima. Zato neću smetati već ta lijepo i puno pozdraviti i poželjeti laku i ugodnu noć i lijep sutrašnji dan!

    avatar

    07.09.2006. (22:33)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Je da, i nama krenula nova godina. Vrtić, škola, glazbena,...sto čuda, moramo raspored napisati kada koga što zapada.
    I pozdravi mi moj Turnić malo.
    Jel sedmaš ide u onu školu u Čandekovoj? Moja starija kada gleda tu školu kaže da ju podsjeća na neki stari dvorac..
    Pozdrav iz Bj

    avatar

    07.09.2006. (23:58)    -   -   -   -  

  • katrida

    .......dobar ti dan zmajka.......

    avatar

    08.09.2006. (09:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...