Komentari

milou.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • rutvica

    homoseksualna ideologija? homosesksualna PROPAGANDA? šta je to? gle, milou, nikad ne možeš biti siguran da tvoje vlastito dijete nije rođeno kao homoseksualac. zamisli se. i oni su ljudi, i svaki je drugačiji. nemaju oni neku agendu, propagandu i ideologiju. nisu politička stranka, jebogaja, nego LJUDI.
    ja ne osjećam da mrzim ikoga. da upoznam nekog, štajaznam, pedofila, valjda bih ga mrzila. ali ne poznam ni jednoga pa nemam na koga konkretno uperiti mržnju. nisam u stanju mrziti apstraktan pojam 'pedofila u svijetu'.

    avatar

    21.07.2006. (08:43)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Milou moj, mržnja spram masovnog ubojice ili sličnog zločinca? Ne, društvo je toliko evoluiralo da to sada naziva specijalna i generalna prevencija. Moram priznati da nikada nisam smatrao da mogu mrziti pojedine skupine ljudi, kao što su homoseksualci ili radikalni desničari. Ne dopadaju mi se, ali ih ne mrzim. Mogao sam mrziti nekoga tko mi je napravio nešto nažao, povrijedio me. Ali ni to nije dobar osjećaj, i ne zadovoljava. Brzo te prođe. Moguće je riješiti se mržnje, ali to je zaista dug put...

    avatar

    21.07.2006. (14:37)    -   -   -   -  

  • rutvica

    osim toga, ne kužim ovo s mržnjom na svoje mane, pogotovo fizičke. naravno da nisam savršena, ali mi ne pada na kraj pameti da mrzim svoj loš ten, trudničke strije, smiješan nos ili, recimo, neki ožiljak :). a ne mrzim niti svoje duhovne mane, samo ih ne bih sad na ovom mjestu nabrajala :)

    avatar

    21.07.2006. (15:08)    -   -   -   -  

  • Milou

    Kao što je vidljivo iz teksta - nisam čovjek od religije. Hsxalci nisu politička stranka, ali imaju svoje udruge koje djeluju na društveno-političkom nivou, gdje pogotovo u bijelom svijetu imaju relevantan uticaj. Samim time što su udruga, imaju i svoju ideologiju i agendu: zahtjevi za ozakonjivanje brakova, pravna regulativa odnosa, mogućnost usvajanja djece, edukaciju u osnovnim školama, itd. Imaju i svoju propagandu: gay prideovi, prosvjedi, učestvovanje u public forumima, film (Potrgajleđa planina), muzika (Scissor Sisters, Village People, you name it), internet, vrbovanje (koje sam iskusio osobno! ne, nisam paranoidan, stvarno se dogodilo), majice s transparentima ("Gay je o.k."), itd.

    E sad, ako je stvar samo seksualnih preferencija, ja osobno nemam problema s tim, dok god nisam prisiljen to gledati ili učestvovati. To je nešto što se tiče samo njih. Niti ja njih ne opterećujem sa svojim preferencijama. IMAJU PRAVO činiti što god žele. Brakovi i prava? Može - nema problema.

    Usvajanje djece? Moj osobni stav (ne nužno i opće prihvaćeni društveni) je - nikako! To jednostavno nije prirodna darwinistička zajednica. To je neprirodno! Ako je već smješteno unutar obitelji, dijete po principu prirodnih zakona treba imati oca i majku. Žene i muškarci su različiti, a dijete bi trebalo imati pravo na dobivanje informacija i stavova i od oca i od majke. Tako funkcionira priroda i evolucija. Dijetetu bi se time uskratila osnovna ljudska prava. Ako kasnije tokom života samo odluči biti gay - ha, što je - tu je. Mrzit ga zbog toga - ne, ali ne bih mogao to i odobravati.

    A edukacija u o.š.? E tu povlačim crtu i kažem da bi se time kršilo MOJE USTAVNO PRAVO da svoje dijete odgajam kako znam i umijem i kako mislim da je najbolje. Tu NEMAJU ŠTO TRAŽITI. To je moja privatnost i privatnost moje obitelji.

    Ako je njihovo demokratsko pravo govoriti da je "gay o.k.", moje je demokratsko pravo govoriti "gay nije o.k.".

    avatar

    21.07.2006. (15:18)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Upravo to, slažem se, samo bez mržnje i nasilja, bez nametanja svoje volje drugima.

    avatar

    21.07.2006. (16:27)    -   -   -   -  

  • Milou

    @ Rutvica: Nisam rekao "mane". Što ako je recimo u pitanju bolest? Nemam (nekih posebnih) frustracija ako na to misliš. Da imam, odavno bi se podvrgao plastičnoj kirurgiji. :D Samo sam htio reći da sam poprilično samosvjestan. No really! :D

    @ Aparatczyk: Točno. S tim da bih ja uvijek napravio razliku između mržnje i nasilja. Nisam nasilan. Nikako i nikada! Definicija mog osobnog stava: nasiljem se odgovara samo na nasilje I TO ISKLJUČIVO AKO SU POTROŠENE SVE DRUGE OPCIJE! A i onda treba debelo paziti da se ne prereagira i upotrijebi prekomjerna sila! Nametanje svoje volje drugima je po meni isto samo jedan oblik nasilja.

    Da me svi razumiju: ovaj post nije niti anti-gay (dapače, posebno sam naglasio da nemam mržnje prema njima), niti zagovaranje mržnje bilo kakvog oblika. Ovo je samo moje razmišljanje o mržnji kao filozofskom pojmu, sa jednog drugog aspekta.

    avatar

    21.07.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    najveća laž koju netko može izreći je da nikog ne mrzi

    avatar

    21.07.2006. (20:22)    -   -   -   -  

  • Ratnik paorskog srca

    ja mrzim pojedince, a ne skupine. Mislim da je tako zdravije. Recimo, moje zapovjednike s Borongaja...sve bi ih lijepo metkom u trbuh...

    avatar

    26.07.2006. (12:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...