Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Sinke

    Ja se ne razumijem u orgazme, ali mi muškarci ionako mislimo da je ženski orgazam praznovjerje.

    avatar

    24.06.2006. (14:07)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Sinke, ti to tvrdiš za sve muškarce? Baš me zanima što će ostali reći na ovo. Ako je praznovjerje, što to onda govori o muškarcima? Zbog toga ja ipak ne bih uopćavala. Prije bih rekla su samo neki praznovjerni. ;D Ali i praznovjerni povjeruju kad dožive. Za sve postoji prvi put. ;)

    avatar

    24.06.2006. (14:48)    -   -   -   -  

  • U svemirskim prostranstvima

    moram pročitati tu knjigu jer Pavličić doista izvrsno piše, a što se tiče orgazma čudim se ovome Sinkeu, jel on ikad vodio ljubav sa ženom?

    avatar

    24.06.2006. (14:56)    -   -   -   -  

  • edo

    Što se babi snilo..

    avatar

    24.06.2006. (16:51)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Edo, malo mi je tvoj komentar ostao nedorečen. A izreku si okrenuo naopako ;))

    avatar

    24.06.2006. (20:13)    -   -   -   -  

  • deb:

    ok...nači ću tu knjigu...jer brate ovo me zainteresiralo...
    no da...moram prokomentirati onaj prvi komenatar...Sinkeov; de molim te...praznovjerje...pa kad misliš da je to praznovjerje nikad nećeš nikog ni dovest do toga...mal se potrudi povjerovati u to...jer postoji...sam trebaš znati doći do njega...a za to treba samo malo volje...
    pozdrav

    avatar

    24.06.2006. (20:51)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Kad odem na godišnji malo ću se baciti na čitanje :))

    avatar

    24.06.2006. (22:38)    -   -   -   -  

  • slavonchica

    hm... ako je već zadan neki broj (iako sumnjam u to :)) nadam se da se ne priča o nekoj sići... :)))

    avatar

    25.06.2006. (00:46)    -   -   -   -  

  • secret

    oh ja se uzbudim kad god vidim mog muskarca:D

    avatar

    25.06.2006. (00:58)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Prvo zahvaljujem na komentaru i drago mi je što sada mogu uvijek doći do tebe:)
    Čitala sam knjigu,pročitala sam većinu Pavličićevih knjiga,a nekako mi je ostala kao najdraža "Večernji akt".Ne dam ja da su mi orgazmi brojčano određeni:)

    avatar

    25.06.2006. (09:21)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Zvuči zabavno, moram to svakako pročitati. U taj numerus clausus ne vjerujem, a ono praznovjerje iz prvog komentara - kao da je potpisana neka frigidna žena, a ne muškarac kako se čini ;)))) Orgazama ima različitih, barem kod nas maštovitih, samo nisu svi raspoloženi pričati o tome. Pozdrav!

    avatar

    25.06.2006. (17:13)    -   -   -   -  

  • trill

    Ne znam zašto, ali uvijek izbjegavam naše pisce. Tek kad baš ništa nema u knjižnici, onda uzmeme neku knjigu. Zanimljivo, naše pisce-blogere volim čitati. Morat ću proraditi na tome. Možda baš s tvojom preporukom :)

    avatar

    25.06.2006. (17:37)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    čitala sam tu knjigu za vrijeme studentskih dana.. uz ostalo sjećam se dijela gdje opisuje tada novi studentski dom Šaru dok sam ja u istom ugodno ležala zavaljena u svoj krevet.. tko je stanovao tamo prepoznat će sve detalje koje opisuje i iznenaditi se koliko se neke stvari promijenile, a opet koliko se neke ostale iste.. od rupe u žici iza staračkog doma kuda su se provlačili sada je popločana studentska staza, ali najjači dio mi je bio kada je opisivao nove deke na Šari, piše on kako su na donjem dijelu imale oštampane male stopice kako bi se znalo koji dio ide prema glavi a koji prema nogama.. vrag mi nije dao mira i ja sam odgrnula svoju deku (uvijek je biila u vučena u posteljinu).. bila je relativno stara i izlizana i na dnu su se vidjele male nacrtane stopice.. JA SAM IMALA NJIHOVE DEKE IZ 68!!!!

    avatar

    25.06.2006. (22:15)    -   -   -   -  

  • pegy

    Nisam čitala tu knjigu, a kad pročitam sve ove koje me čekaju, mogla bi i ta doći na red. Ne vjerujem u taj Pavičićev Numerus, jer to bi značilo negirati čovjeka i njegovu različitost kao individue. Ima puno toga lijepoga u brojevima, ali negdje im stvarno nije mjesto. :) Osim toga, prebrojavanje uslijed fizičke realizacije ljubavi moralo bi značiti veliku dosadu. :)))

    avatar

    25.06.2006. (22:32)    -   -   -   -  

  • Kasiopeja

    E, nemam niš pametno za reć o knjizi, al moram ti reć da ti je blog prepreprekrasan! Totalno originalno! Pozz!

    avatar

    26.06.2006. (00:32)    -   -   -   -  

  • Leni1

    Hm.......interesantno!!Možda je zaista ograničen broj orgazama.Što se tiče takvih ljudi tj.muškaraca,koji su privlačni i neodoljivi,ima ih,nesumljivo!!!Stoj mi dobro!

    avatar

    26.06.2006. (12:39)    -   -   -   -  

  • Gali

    Tvrdim da ženski orgazam nije praznovjerje. Sinke, sinke jadan bio :))))))

    avatar

    26.06.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • buba mara

    čitala sam pavličića i sjajan mi je!! :)) jedan od mojih književnih uzora!!

    avatar

    26.06.2006. (14:39)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Andromeda, pročitaj, samo naprijed! ;) A Sinke...ne znam što je u pitanju...
    @Deb, nađi, nađi ;))
    @Slavonchice, nije sića, ali je problem u prebrzom trošenju ;)
    @Secret, to je sjajno, neka tako i ostane ;)))
    @Santea, nema na čemu, uvijek si dobrodošla :) A taj broj...ma on se ionako odnosi samo na Gvida :)) Čitala sam Večernji akt i još dosta Pavličićevih djela :))
    @Aquaria, ma taj je broj ionako samo neobična ideja iz knjige, a čak se ni tamo ne odnosi na sve likove, samo Gvido ima taj problem. Dakle - mirno spavaj ;))

    avatar

    26.06.2006. (15:36)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Trill, baš sam se sjetila kako se ovim postom ponašam poput Šenoe u 19. st. jer je i on nastojao uvjeriti čitatelje da u hrvatskoj književnosti ima itekako zanimljivih tema, a publika je čitala njemačku i francusku književnost. Pa, kad se već tako osjećam - evo, preporučujem ti Pavličića i Tribusona (odlučiš li se za Tribusona - za početak: "Rani dani" želiš li se nasmijati do suza) - jer su dovoljno uvjerljivi i zanimljivi za čitanje, a dalje...zaista ima zanimljivih djela, nemoj se odricati hrvatske književnosti!!! ;)))
    @Dipl.Kućanice, baš sam se nasmijala čitajući tvoj komentar. Deke iz tog vremena, a joj!!! Slažem se, iako se dosta toga i promijenilo (i premda ja nisam stanovala na Šari) ali sam isto tako toliko toga prepoznala -taj prolaz iza doma i još mnogo toga iz zagrebačkog studentskog života :))
    @Pegyce, taj broj - to je samo ideja, neobična ideja u priči koju je ispleo pisac. Ne daje nikakve konačne odgovore, i on se samo pita...što bi to značilo da je sve (p)određeno brojevima i još mnogo toga. Razmišlja, baš kao što si i ti napisala što misliš o ulozi brojeva :)) To mi se sviđa kod Pavličića, lako se pronaći u tim pitanjima jer na neka od njih katkad i sami tražimo odgovore! ;))
    @Kasiopeja, hvala, pozdrav i tebi ;)
    @Leni, slažem se, ima neodoljivih ;))
    @Galadlier, hi,hi,hi...nadam se da će Sinke vidjeti i tvoj komentar! :))
    @Bubamaro, i meni je jednako zanimljiv :))

    avatar

    26.06.2006. (15:55)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Moj komentar u vezi ženskog orgazma bio je feministički ubod, naime većina muškaraca ipak danas ne zna ni što je g-točka, niti kako je naći. Uglavnom samo slinimo kako da vam ga umočimo. Ako nije tako, onda su se valjda muškarci promijenili pa one priče da žene više orgazama u životu odglume nego dožive nisu točne. Baš mi je drago za vas! PS: ja sam djevac.

    avatar

    26.06.2006. (17:41)    -   -   -   -  

  • uspomena

    Jel' ti to nas hoćeš zaplašiti s ograničenim brojem orgazama? Hm, nisam brojila dosad, nemam nikakvu evidenciju :-)))). Da, ima tako knjiga koje želimo podijeliti s drugima, nagovoriti ih na čitanje. Zbilja ne mogu reći da volim Pavličića, ali kad ga ti prepričavaš, zvuči zanimljivo :-)

    avatar

    26.06.2006. (22:46)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Sinke,ako je baš tako - ovo sa slinjenjem i namjerom da samo dođete do seksa, paradoksalno je da si ti još uvijek djevac ;)
    @Uspe, ma neeee ;)) premda su se neki dobrano uznemirili - kao da se radi o nekoj mogućoj teoriji, a ne samo književnoj fikciji :)) A jednostavno nisam mogla odoljeti da ne podijelim ovo s blogerima. Eto, uspjeh je ako ti barem zanimljivo zvuči :)

    avatar

    26.06.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  • freestyler

    kažu isto tako da svako srce ima unaprijed odredjen broj otkucaja koji ce napraviti i zbog toga treba uzivati u svakom trenu, nikada neznas koliko je do kraja.... uživaj ....:))))

    avatar

    27.06.2006. (00:09)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Recimo da sam ja paradoksalan.

    avatar

    27.06.2006. (02:01)    -   -   -   -  

učitavam...