Komentari

ovoono.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • Procrust

    It's all about Benjamin's! A zna se na kojoj novčanici je Benjamin... Možda nije sve tako crno, ali nije niti daleko od istine. Mi se čudimo, a ovi sa zapada kapitalizam usavršavaju već stoljećima... i bogami im dobro ide! Robovlasništvo je ukinuto , ali nevidljivi okovi su i dalje oko vrata - svima!

    avatar

    17.06.2006. (12:46)    -   -   -   -  

  • Fuck you!

    Jebeš tako veliki post....

    avatar

    17.06.2006. (13:00)    -   -   -   -  

  • tuj6uj7

    stvarno jebeš ovako velik post...dobro govori ghost...kome se ovo da čitat...i još po ovoj vrućini... :)

    avatar

    17.06.2006. (13:04)    -   -   -   -  

  • grčkorimski

    post je dugačak,ali odličan!čitao sam engdala i još neke članke,knjige,gledao dokumentarce,i potpuno se slažem s tobom!što se kissingera tiče,taj lik je isto što i hitler,samo profinjeniji!
    ta sva ekipa je takva sebična i pohlepna stoka,a predstavljaju se kao spasioci svijeta!

    avatar

    17.06.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • R.E.

    mislim da će i najveće budale nakon pročitanog posta zaključiti da ima nešto u tome. recimo, čitam već pola godine o BIODIZELU IZ ULJARICA (soja, repica...) to je totalni hit u svijetu. i sad sjedim pred kompom, čitam post i razmišljam.. ogromna popularnost biodizela ide i sve će više ići u smijeru smanjivanja površina za uzgoj hrane. kada to postane problem, ti ljudi o kojima govoris u postu, sigurno će još više početi zagovarati GMO poljoprivredu, jer po njima donosi bolje rezultate. i profite. oni imaju moć, oni to žele i mogu. pa će sve lagano biti GMO, patentirano. i zivotinje, i biljke, i voda, i zrak. a mi cemo uredno svako jutro odlaziti u centralu, hraniti se na slamku, elektronski novac (bodove?) trositi na GMO artikle, flaširanu vodu, zrak u spreju i liječenja od depresija. pisao sam prije kako u Argentini i Brazilu sijeku Prašumu da bi saditi GMO uljarice. Dakle, uništavaju prirodni filter zagađenja. kako Zemlji, tako i nama pluća ne trebaju. bit će na trafici za kupiti kad ti riknu. uzgojena na GMO svinji, u zdravstvene svrhe. a to je onda ok, mislim na taj GMO, kad je u zdravstvene svrhe. zar ne?

    avatar

    17.06.2006. (14:02)    -   -   -   -  

  • grčkorimski

    kad čitam el radicala pomislim da ta ideja o smanjenju broja stanovnika možda nije ni loša!:-)

    avatar

    17.06.2006. (14:52)    -   -   -   -  

  • Vinci

    sjajan i iznimno informativan post! sad zbog tebe kasnim na more, ali nije mi žao ;)

    avatar

    17.06.2006. (15:10)    -   -   -   -  

  • Matly

    Želim ti puno uspjeha, svako i samo dobro!

    avatar

    17.06.2006. (18:43)    -   -   -   -  

  • najdraza prijateljica

    Pruzati otpor znaci reci "ne". Ne mrznji. Ne aroganciji. Ne ekonomskom krahu. Ne novim uciteljima svijeta. Ne financijskih mocnicima. NE G-8. Ne Washingtonskom sporazumu. Ne svjetskom trzistu. Ne totalnoj slobodnoj razmjeni. Ne prevlasti "pokera zla": Svjetskoj banci, Medjunarodnom monetarnom fondu, Organizaciji za suradnju i ekonomski razvoj, Svjetskoj trgovinskog organizaciji. Ne hiperproduktivizmu. ne genetski modificiranim organizmima. Ne trajnim privatizacijama. Ne nesavladivu sirenju privatnih sektora. Ne iskljucivosti. Ne seksizmu. Ne drustvenoj regresiji. Ne ukidanju socijalnog osiguranja. Ne siromastvu. Ne nejednakosti. Ne zaboravu Juga. Ne svakodnevnoj smrti 30.000 siromasne djece. Ne unistavanju okolisa. Ne vojnoj hegemoniji jedne jedine supersile. Ne preventivnom ratu. Ne invazijskim ratovima. Ne terorizmu. Ne atentatima protiv civilnog stanovnistva. Ne rasizmima. Ne antisemitizmu. Ne islamofobiji. Ne podvrgnutosti svega javnoj sigurnosti. Ne sveopcem nadzoru. Ne policijskom nadzoru nad misli. Ne degradaciji kulture. Ne novim cenzorima. Ne medijima koji lazu. Ne medijima koji manipuliraju s nama.

    Pruzati otpor takodjer znaci reci "da". Da solidarnosti medju 6 milijardi stanovnika nase planete. Da pravima zena. Da postojanju obnovljenog UN-a. Da novome Marshallovom planu za pomoc Africi. Da konacnom iskorijenjivanju nepismenosti. Da medjunarodnoj obrani od digitalne prevlasti. Da osnovnim lijekovima za sve. Da odlucnim akcijama protiv side. Da ocuvanju prava manjinskih naroda. Da pravima domorodaca. Da drustvenoj i ekonomskoj pravdi. Da Europi vise socijalnoj a manje trgovackoj. Da sporazumu u Porto Alegreu. Da Tobin-porezu za pomoc gradjanima. Da porezu na prodaju oruzja. Da opradtanju dugova siromasnim zemljama. Da zabrani zona gdje se ne placa porez. Pruzati otpor znaci sanjati da je moguc drukciji svijet i pridonijeti njegovoj izgradnji.

    avatar

    18.06.2006. (23:22)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    najdraza prijateljice, ovo je divno receno. pusa! stvarno.

    avatar

    19.06.2006. (01:40)    -   -   -   -  

  • borgman

    pa prijateljica je malo "zagucala" na "novom Maršalovom planu", a ostalo neka bude. Dakle, depopulacija i ona slikica na postu...što li se događa kada sunce pada s druge strane?:-)
    Meni se čini kako zapravo postoji zavjera koja koristi mnogo suptilnije metode, a zapravo suptilnost tih metoda dolazi od ekonomske nejakosti izvođača. Veliki resursi trebaju za onakve grupe kao što su u Ludlumovim knjigama. Vjerojatniji problem su korporacije, koje su se raširile preko nacionalnih granica. Kada kompanija nije prisiljena razmišljati o teritoriju u kojemu je stvorena, onda više ne razmišlja ni o osvojenom. I tada počinju "veselja". Potraga za profitom, u ovom vremenu zamjenjivosti ljudskih resursa, gdje je posao manipulatorski, a ne kreativni dovodi do toga da upravljač (tj. managerski dio koji misli kako upravlja stvarima), posiže za manipulatorskim metodama. Manipulacija uključuje pokretanje, pa bilo to kretanje mase ili bolesti, ili sličnih pojava/stvari. Dapače kreativnost tih tvoraca sustava koje si naveo gore, stvarno liči na kreativnost uma koji stoji iza Main Kampfa. Mnogo takvih neinventivnih manipulatora, čak i neujedinjeni, napravili bi isti efekt.
    Što napraviti? pa zapravo postoji samo jedno Da. Zaustaviti tržišta na nacionalnim granicama. Zaustaviti ovakvu "globalizaciju". Rasformirati tvrtke koje posluju u više država. Zatvaranje granica će natjerati države na čuvanje zatvorenog lanca "ekosustava". Zatvaranje natjerava države na samodovoljnu ekonomiju. Smanjuje nezaposlenost i vraća ljude temeljnim pojmovima života. "Stručnjaci, inženjeri u domenama trgovine, reklame, industrije, visoke tehnologije, računalni eksperti), koliko oni vrijede kada zatvore njihove tvrtke? Koliko vrijede prema seljaku sa svojih 20-ak hektara zemlje na kojoj on PROIZVODI zamalo sve što mu treba? Oni ne vrijede niti jednoj TEMELJNOJ proizvodnji, jer će njihove navike i osobine, u slučaju tog nivoa raspada, od lijepo ulickanih vozača skupih auta i ljubitelja sportskih droga i konzumerizma, napraviti narkomanske bande spremne na sve. I pri tome ne spominjem uopće vraćanje u srednji vijek. Svaka od tih država treba imati i vojsku i policiju. I "demokratske" institucije (pošto baš ne vjerujem u demokraciju). Sve to treba. Ali sa zatvorenim granicama i Novim UN-om...možda bi i išlo!

    avatar

    19.06.2006. (09:12)    -   -   -   -  

  • žan pjer papen

    stvarno odličan tekst. svaka čast na studioznosti i trudu. ovaj intervju ispod Paxman-Blair - fantastično! Pozdrav!

    avatar

    20.06.2006. (12:22)    -   -   -   -  

  • Analyse This

    Odlican post. I informativan i emotivan u isto vrijeme, s pravom mjerom - kapa dole!!! Pa sta da radimo? Ja predlazem da se hvatamo puske, pa u sumu, kao 1941 :) Naravno, posto sam se ja prvi sjetio, ja cu biti Tito, a ti Kardelj :DDD
    Inace, ko ti ne vjeruje za AIDS, neka pogleda ovaj film (jest da traje 2 sata, ali vrijedi):
    http://video.google.com/videoplay?docid=-4396856850556632563

    avatar

    20.06.2006. (16:20)    -   -   -   -  

  • mjestopodsuncem

    tvoje poruke i konstatacije, barem što se moje malenkosti tiče, uopće nisu upitne. vrlo je evidentno što se događa i koji su mogući/najvjerojatniji scenariji (a vjerujem da ih ima više) i dijelim tvoju zabrinutost, što uostalom i znaš, ali pobogu... citam i sve si nešto mislim o trenutku u kojem je post nastao, o tonu koji je unesen s toliko žara, o apsolutnom nedostatku optimizma, o crnoj zavjesi nad tako snažnim umom i ... neka me tuga hvata. što li je ponovno izazvalo toliku gorčinu? koji (ponovno i nanovo) pročitani tekst, dokument, situacija, možda pljugica uz to...:) sjeti se koliko ljutnja može blokirati pravovremenu i adekvatnu reakciju, pa makar i mikroreakciju. poslušaj entuzijazam najbolje prijateljice, fakat je lijep stav iznjela

    avatar

    21.06.2006. (00:33)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    koju gorcinu? :) nisam osjecao ni ljutnju ni gorcinu dok sam pisao, osim prema onim idiotima koji bi da radimo do 85-e... a inace jebiga, ovo nije tema o kojoj se mozes bas veselo izrazavati; bar ja. sto se tice toga sto je izazvalo ovaj text bas sad, to su bili cinjenica da nisam vec neko vrijeme nista napisao, a ovo (depopulacija) je bila tema o kojoj sam htio vec prije pisati, pa nisam do sad... ne brini, sve je pod kontrolom! :) i ovaj put ne mislim na kontrolu svijeta ;)))

    ipak, hvala na brizi :***

    avatar

    21.06.2006. (10:47)    -   -   -   -  

  • heroine

    uzet ću godišnji pa ću ovo proučit. nego jel dolaziš ti šta u domovinu, danas ti je prvi dan ljeta ;)

    avatar

    21.06.2006. (21:24)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Nadam se da je već svima jasno da je priča o prenaseljenosti jaka kao ona o mačku u čizmama. No, zapravo, vjerojatnije je da većina vjeruje u službenu luost. Rekao je svojedobno Đoser: "ne postoji nikakva koncepcija. samo se nudi kontracepcija". Bit će da je fulao, kontracepcija je sastavni dio koncepcije. Izvrstan post brale.

    avatar

    21.06.2006. (22:11)    -   -   -   -  

  • alje

    na ovu temu bih mogao citati i tri ovakva posta. :) imam donekle slicna razmisljanja, ali zapravo problem je kako se postaviti prema svemu. vidim da to ne pominjas. jasno je da se globalni problemi resavaju globalnim promenama koji globalno traze globalne ljude ili mase sa globalnom moci koju globa... tako da, pojedinac moze ucestvovati u svemu i pristati na sve i ne dobiti nista ili ne pristati i dobiti ponovo nista. naravno plus, minus mnogo toga, ali generalno tako stoje stvari trenutno (ili sve vise izgleda da ce tako biti). anarhizam? beg u sume? terorizam? komune? trazenje pukotina u sistemu? ili pristajanje na sve? meni je sve potpuno ravno, poshto i jedno i drugo u danasnjoj postavci stvari prestavlja daleko manje od onog punog zivota kojim su nekada ljudi ziveli. (e sad koji ljudi i kad u proslosti..al recimo da pogadjas na sta mislim..ako znam uopste na sta mislim.)

    avatar

    22.06.2006. (19:37)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    @alje: znam dobro na sta mislis... sto se tice koji ljudi i kad u proslosti, mislim da je to bilo pre pojave grada, civilizacije, kraljeva, aristokracija, svecenika, vojski... dakle "prosti zivot u krajolicima", kako sam se jednom negde izrazio... i u pravu si sto se tice toga da je kljucno kako se postaviti. Nisam to spominjao jer se i sam jos postavljam.. ;) Zasad vise nisam "bijesan" na mocnike, kao sto sam bio prvih godinu dvije kad sam poceo otkrivati istinu o iluziji koja nas okruzuje; njih licno sad prije sazaljevam - jer u (puno) siroj slici oni su u goroj neprilici nego oni koje kinje i kojima vladaju - i pitam se sta sad, kao i ti i mnogi. Sve sto si nabrojao dolazi u obzir, vjerojatno istovremeno. Mislim da institucija demokracije, koliko god u praksi bila bajka i farsa, u sustini ipak posjeduje mogucnost sprecavanja i uklanjanja ropstva - samo robovi da bi ucinili nesto glede svog ropstva trebaju prvo uopce shvatiti da su robovi. Bez toga nista; i na tom dijelu ja zasad radim (ili volim zamisljati da radim). Tek kad dovoljno ljudi shvati sta se desava (ili vjerojatnije, sta se desilo) moze se nesto promijeniti. A kad (i ako) se ta kriticna masa stvori, kako ce se ona othrvati masovnim ubojicama koji njome vladaju, tesko je reci; izmedju ostaloga i zato jer sve sto se da smisliti unapred, biva unapred i sprecavano. Dakle, kreativnost i nepredvidljivost moraju biti bitan faktor bilo kakvog uspesnog otpora.
    @Rock: ne nza ipak jos vecina, ali malo po malo, jedan dozna od mene, drugi od tebe, treci od nekog treceg.... pozdrav druze!
    @heroine: godisnji za citanje ovog posta ne treba biti duzi od 6 i pol minuta, mjerio sam.....

    avatar

    23.06.2006. (12:29)    -   -   -   -  

  • indian woman

    uh, tvoj post dođe k'o domaća zadaća...mislim, ono za pročitati za zadaću... i k'o i uvijek daš debelo za misliti... između ostalog volim podatke kao što je onaj pod p.s. ... good luck, good man... :-)

    avatar

    24.06.2006. (00:24)    -   -   -   -  

  • Poni

    jel 6 minuta s pročitavanjem linkova na tuđem jeziku isto?! hi hi hi!!

    avatar

    26.06.2006. (23:39)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    mala digresija: 'svastika' na slici je iz US Naval Base Coronado...no comment

    avatar

    28.06.2006. (03:48)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    da, i ne samo da 'lici' na svastiku, tocno je i orjentirana; i na pravu stranu, i pod tocnim kutom (45°), kad se gleda na normalno okrenutoj karti (tj. sjever ravno gore)

    avatar

    28.06.2006. (16:05)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    ma mozda se je samo projektant/arhitekt malo zaigrao da vidi hoce li mu proci provokacija! sigurno je to radio neko iz Halliburtona. Jedva cekam vidjeti dizajn nove US "ambasade" u Bagdadu :))

    avatar

    28.06.2006. (17:55)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    "Most embassy functions are now housed in Saddam Hussein's former Republican Palace" - cista Zivotinjska Farma... :)))

    avatar

    28.06.2006. (19:02)    -   -   -   -  

učitavam...