Komentari

anksioznost123.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Lotty

    Kao cura sam imala bolne menstruacije koje su uvijek počinjale padanjem u nesvijest. Toliko sam puta pala i toliko sam uvježbana s tim padanjem da kad me počinje hvatati ne osijećam nikakav strah. Točno znam šta mogu napraviti (hladna voda po vratu i licu, ako si u mogućnosti sama leći u položaj u koji se stavljaju onesviješćeni, duboko disati i ne dopustiti da te hvata ikakva panika) i kad dođe do potpunog pomraćenja i zvuka u ušima nalik helikopterima ili ključanju vode i dalje sam cool i znam da ću se sama nekako iskobeljati iz nesvijesti pa joj se jednostavno prepustim. Ja znam da sam se dobro osijećala s tlakom 80/60, a to kad mi je bilo loše nisam ni mjerila, pretpostavljam da mi se gornji i donji tlak toliko spoji da redovito padam u nešto kao san-koma i nema me satima među svjesno prisutnima. Tako da mi taj tvoj tlak izgleda kao pjesma.

    avatar

    16.06.2006. (01:36)    -   -   -   -  

  • Renči

    Draga lilith, iskreno ti hvala na ohrabrenju! Zaista ti se divim, ja se uspaničarim čim mi tlak mrvicu padne prilikom ustajanja (što je ustvari više-manje normalno). Ali, kad ne bi bila takva tad ne bi bilo ni ovog bloga :-)) A što se tiče bolnih menstruacija, jako su mi dobro poznate kao i žestoki PMS. A evo i jutros sam se probudila sva preplašena (a ništa ružno nisam sanjala). Prvo što sam napravila bilo je doručak, pa Helex, pa tlakomjer (110/75). Pa onda kava, pa opet tlakomjer (120/80). Ali svejedno nisam uzela propisani Sulpirid jer sam u uputama pročitala da ruši tlak (doduše piše i da ga može podići, pa sad ti znaj). Uglavnom, bojim se svoje sjene.

    avatar

    16.06.2006. (11:28)    -   -   -   -  

  • Lotty

    Draga Renci, bacila sam oko na ostatak tvog bloga. Možda prečesto mjeriš tlak pa te to previše zaokuplja, možda se bolje boriti protiv toga nego stalno provjeravati. Ja se obrušavam kad je nagla promjena vremena, onda mi je tlak katastrofa. Ali ga uopće ne mjerim nego se prepustim toj komi-snu kad god mogu u horizontalnom položaju, iako je to rijetko. Dobro je što sama pronalaziš riješenje za tvoju bolest. Nisam imala pojma da panika svako malo može tako obarati. Moja depresivnost je obično kašljucanje prema ovom tvom problemu. Nadam se da ćeš ga uspjeti riješiti. Smatram da je depresivnost pravi pakao kroz koji mnogi prolaze i nisu u stanju više normalno obavljati svoje uobičajene poslove i normalno živjeti. Mislim da je tu u igri samo neki kemijski poremećaj i uz adekvatno liječenje se sve može riješiti (s čime se večina nas ne želi uhvatiti u koštac, jer nemamo više snage za bilo što). Današnji čovjek ne unosi ni približno onoliko hranjivih tvari koliko mu je potrebno za normalno funkcioniranje organizma. Kad uzimaš npr. multivitamin u tabletama to je opet ono najminimalnije što ti je potrebno. Pobornik sam teorije koja tvrdi da se unosom većih doza vitamina i minerala mogu izliječiti mnoge bolesti. Ja sam jedno vrijeme uzimala dnevno 1,5 gram C vitamina, 2 tablete multivitamina i jednu kalcij-magnezij-cinka (cink je jako bitan za depresiju). U to vrijeme sam radila što bi se reklo od jutra do sutra, uz to uopće nisam stizala jesti, a opet sam bila puna života i neumorna. Lijena sam da opet pokušam s tim, sigurno bi mi pomoglo. Slično sam dala i baki da pije, rezultati su bili jako vidljivi, samo što nije počela trčati maraton. Prepisat ću ti iz knjige dijetetski savjet i popis dodataka koji bi se trebali uzimati za depresivnost:
    Izbacite iz ishrane ili maksimalno izbjegavajte šećer i rafinirane namirnice. Izbacite stimulativna sredstva - čaj, kavu, čokoladu (ovo mi najteže pada), kola napitke, cigarete i alkohol. Uzimajte multivitamin, mineral s najmanje 10mg cinka, 200mg magnezija, 5mg mangana i 100mcg kroma, 2x vitamin C od 1gr, pantotensku kiselinu od 500mg.
    Ja imam 33 godine i dijete od niti 2. Znam da sam depresivna i pesimistična od kad znam za sebe. Uvijek umorna, bez snage za išta. Ja ne znam što znači ono 'u trudnoći sijate od sreće...'. Ja sam neprestano plakala. Vrhunac je s djetetom koje je toliko živahno i nestašno da me dovodi do ludila i totalno iscrpljuje. Znaš da ti se divim što imaš toliku kćer, meni je i u tridesetima bilo prerano za dijete. Stvarno možeš biti ponosna na to i probaj misliti na nju kad te uhvati panika. Dijeca su ipak naš najveći uspijeh.

    avatar

    17.06.2006. (22:41)    -   -   -   -  

  • Hvala

    Zahvaljujem osobi koja je ovako detaljno opisala svoj panicni napad. To moze pomoci onima koji nisu sigurni da to sto im se desava jeste panicni napad.
    Evo i terapije koja pomaze u lecenju takvog problemaL Infoturn.

    avatar

    02.05.2010. (22:18)    -   -   -   -  

  • Maja

    Panicni napadi mogu zaista pormeniti zivot i ograniciti coveka u mnogo cemu. Postoji dosta nacina lecenja istog, ali smatram da je najuspesnija ruska metoda doktora Subaeva koja ne samo da otklanja taj problem, vec i cisti psihu od sveg smeca koje smo nakupili u zivotu.

    avatar

    10.06.2010. (12:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...