Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • v

    Sretniče!

    avatar

    08.06.2006. (11:48)    -   -   -   -  

  • robijaš

    Moja saznanja su skromna, no ja sam mislio da je Petar bio iz Kafarnauma, naime tamo je i, ako se ne varam, kuća za koju arheolozi tvrde da je njegova. U toj kući su se okupljali i prvi kršćani, a i osmerokutna judeo kršćanska sinagoga je tamo negdje. Ne znam, možda sam u krivu, ili je Petar iz Betsaide, a živio je u Kafarnaumu. U Kafarnaumu je Isus učinio i pogrešku, što ga je kasnije koštalo Petrove izdaje, ozdravio mu je punicu:-)

    avatar

    08.06.2006. (14:27)    -   -   -   -  

  • Darko

    @robijaš: Sad je li Petar izdao Isusa jer mu je ovaj ozdravio punicu, nisam baš siguran, ali kao vic dobro funckionira :)) Istina, Isus je boravio u Kafarnaumu u Petrovoj kući (pisao sam već i o njoj), no on je, baš kao i njegov brat, bio iz Betsaide. Budući da su obojica bili ribari, vjerojatno im je to bilo lakše raditi u Kafarnaumu, koji je bio na samoj obali jezera, nego u Betsaidi, koja je nešto više u brdima. Moguće je i da je Petrova žena bila iz Kafarnauma, pa se on doselio živjeti s njezinom obitelji. Mnogo je u svemu tome pitanja, no ono što znamo dva su podatka s početka: Petar je bio iz Betsaide, a kasnije je živio u Kafarnaumu.

    avatar

    08.06.2006. (14:34)    -   -   -   -  

  • v

    Po evanđeoskoj predaji, Petar se priženio u Kafarnaumu i smjestio u nastambi zajednice ženine obitelji. Ostaci nastambe se protežu od Petrove kuće pa sve do Sinagoge.
    Darko, zaista ti zavidim da ovako jednostavno radiš izlete po najljepšoj zemlji na svijetu! Kao mi iz Zagreba vikendom do Samobora:) Pozdrav i uživaj!

    avatar

    08.06.2006. (15:27)    -   -   -   -  

  • Darko

    v: To o Petrovu priženjivanju nije evanđeoska predaja, jer se ne spominje nigdje u Novom zavjetu. Riječ je o jednom od mišljenja biblijskih stručnjaka. Vjerojatno je, ali nije sasvim sigurno. Mjesto njegove kuće u Kafarnaumu prilično je sigurno, no o tome sam pisao u postovima o Kafarnaumu.

    avatar

    08.06.2006. (18:03)    -   -   -   -  

  • alkion

    Nove spoznaje. Svratih da te pozdravim i pročitam novosti i eto naučih neke stvari koje nisam znao. Ovo za punicu mi nekako i zvući logično, šta ju je imao ozdravljat??? :)))

    avatar

    08.06.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...