Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • ovo me podsjeti na ono sta nas bagra navuce na uskopaljsko povlacenje ka Pidrisu samo sto mi nismo prolazili kamenovanje od muslimana a da se kojim slucajem stanje nije popravilo mozda bi i dozivili isto ono sto su Ustase dozivljavale na putu ka austriskoj granici i natrag posli predaje na nagovor engleza.Mogu mislit kako je bilo Bugojanima kad su se oni povlacili.Citam ovaj dogadaj pocetkom i krajem 45-te i nesto kontam ako je uistinu tocna informacija da je pocetkom 45-te smjenjen poglavnik Pavelic i da su stvar u svoje ruke preuzeli dvojica nadlezni tada iz NDH-a vlade nakon smjene u cilju da se odupre njemcima,tako reci prekinu sve suradnje snjima i da se formira jedna jedina Ustaska i samostana vojska koja bi vodila rat i oduprla se partizanima i srbima,medutim nigdi nemogu doc do podatka da je to uradeno i da su se pruzali neki otpori toj partizaniji vec je tu bilo naredenje da se povlaci ko i snama.Ma da danas je hrvatski vojnik puno zreliji recimo na u odnosu na nase predhodne koji su po svemu sudeci bili i naivni.Danasnji hrvatski vojnik ako ga se povlaci zeli da zna razlog zbog kojega se povlaci i nije mu nista otkrit nevolju ako mu je nalozena od onoga tko ga vodi,u svakom slucaju nezeli biti vise nicija zrtva sve dok ima oruzje u ruci.

    avatar

    15.05.2006. (07:35)    -   -   -   -  

  • j.

    na povlačenju nisu bili samo ustaše, čak štaviše više je puno bilo domobrana i civila. pavelić nije smijenjen nego je zbrisao ko zadnji papak prije vojske kojom je zapovjedao i prije naroda na čije se čelo staqvio. to ne umanjuje i nikako ne opravdava zločine partizana. povlačenjem je rukovodio luburić do hrvatsko slovenske granice, a od tada zapovjedništvo je predao generalu ajanoviću koji je za tvoju informaciju bio muslimanske vjeroispovijesti. slažem se današnji hrvatski vojnik pročitao je tipove poput pavelića koji je ispao gubitnikom i kukavicom.

    avatar

    15.05.2006. (08:15)    -   -   -   -  

  • evo jednog texta kratkog sadrzaja koji govori o tako reci pokusaju suradnje sa cetnicima.''U travnju 1945. sudjelovao je u kombinacijama Draže Mihailovića i Lava Rupnika o stvaranju srpsko-hrvatsko-slovenskog antikomunističkog bloka. Zagreb je napustio 6. svibnja 1945. godine te preko Austrije i Italije otišao u Argentinu''.Znaci ova trojica voda su imali isti cilj a to da se oslobode kominista koja im je bila najveca prjetnja.HeHe sta se sve nepise po ovom netu u nekim se tocno opisuje o izravnom sukobu Ustasa i Cetnika kao sto su dvoboji kod Banja Luke u kojima Ustase nanose znatno velike gubitke cedama u tim okrsajima.Svemu tome je povod bio da im se uzvrati i krene u protunapad nakon cetnickog divljanja i zauzimanja nekoliko sela kod Banja Luke a i ono sto poklase uz rijeku Vrbas prije toga.Navodno je sva ta horda pristigla iz Crne Gore i to se onako moze spojit sa ovim dogadanjima u 90-te kada na isti nacin i istom taktikom pokusase i u Mostaru.Pajdo Pavelic nije gubitnik i nije kukavica i nije on kriv sto mu je vojska dezertirala i presla u partizane i nakon odlazenja u dijasporu je djelovo sa svojim odanim Ustasama.Iz Tudmanovi govora se moze izvuc dosta toga u kojima se obraca POBJESNJELOJ CETNICKOJ HORDI i napominje da se scime se on surece i vodi okrsaje ,susretali su se i vodili okrsaje nasi predhonjaci iz 41-ve samo na jedan drugaciji nacin mada mu ja mogu samo kao hrvatski vojnik uvazit 50% odradenog a za 50% nikako.Ja gori u textu se ne osvrcem na Poglavnika i NDH vec na danasnje i one koji su nas vodili u ovom zadnjem ratu i o igranju i poigravanju snama.Ja sam znao za Blejbur i o tome sam cito dok sam pohado osnovnu i fala bogu da ih je jos bilo takvi koji su znali o Blejburgu,stoga se nije htilo dalje ici sa Pidrisa jer su vojnici trazili da im se objasni sto se dogada i tko stoji iza toga nakon cega za samo jednu uru dolazi Praljak i pokusava objasnit da nije do njih da se neko od druge strane ubacio u vezu i naredio povlacenje nakon cega prvi ide na celu nazad za Uskoplje.Neuspio cilj oni ju koji su se poigrali su valdi i razlog sto su mnogi odbili takvu naredbu pa se vraca nazad.

    avatar

    15.05.2006. (20:41)    -   -   -   -  

  • jeli vi mislite da se bilo tako lako vratit na napustene polozaje i ti u stvari neznas dali su vec zauzeti i cekali vas neko tamo ali eto opet sa srcem junackim se islo.To je veca akcija bila ponovo zauzet te polozaje negoli da smo uzeli mahalu cilu covice.

    avatar

    15.05.2006. (20:54)    -   -   -   -  

  • Hrvatski vojnik je sit Mesica a ne Pavelica.

    avatar

    15.05.2006. (21:01)    -   -   -   -  

  • žnj

    Ma kakav mesić i pavelić. politika diktira tko gdje ide.
    Tko je naredio da se povuče HVO sa puta k Banja Luci!?
    p.s. Pavelić treba u paklu gorit što se mene tiče jer jedan narod osavit na milost i nemilost a on zbrisati...
    a mesić on govori u pravedno u ime hrvata iz hrvatske, pa budimo iskreni bi li se vi bunili da vas nova ide negdje za obnovu bolnica i škola a vaše na pola srušene!?
    samo mu zamjeram ono za Haag i kad posjećuje biH, posjećuje samo muslimane a hrvate usput. po tom pitanju je đubre!!!!!

    avatar

    15.05.2006. (21:55)    -   -   -   -  

  • Kako mozes gluposti pricat za Pavelica.Da tebe cili svit proganja sta bi ti imo da biras,kako si takav partizancina.

    avatar

    16.05.2006. (20:05)    -   -   -   -  

  • jebeš mesića.

    avatar

    16.05.2006. (21:42)    -   -   -   -  

  • žnj

    e zbog onakvih ko sto su Pavelić, danas smo mi ovakvi!!
    R A Z J E D I N J E N I

    avatar

    16.05.2006. (22:20)    -   -   -   -  

  • oj Ustase braco mila duboka je voda Drina.

    avatar

    19.05.2006. (09:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...