Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Viva

    super mi je što pišeš o zaštiti. na to nekako i ne obraćam previše pažnje (osim kad sam na moru). sad za sad imam samo tekući puder sa SPF12 a i to je kupljeno slučajno. što se maslinovog ulja tiče, nikada ga nisam koristila za sunčanje. više volim uzeti ulje (npr. niveino) sa zaštitnim faktorom (doduše malim, ali to koristim svakako samo kad pocrnim i iza 5 popodne), ali meni je maslinovo ulje fantastično za kosu. nijedna maska mu nije ni do koljena (a isprobala sam ih popriličan broj) kao ona sa maslinovim uljem, medom i žumanjcima. dok sma imala vremena da je redovno stavljam imala sam prelijepu kosu, sjajnu i zdravu i nije pucala.

    avatar

    19.05.2006. (20:03)    -   -   -   -  

  • Tara

    I opet super post. Jedino još nisi obuhvatila međusobnu reakciju raznoraznih proizvoda, koji se jedan na drugi nanose na lice. Ja sam pobornik samo jedne kreme na lice pa minimum pola sata tek druga, s obzirom da se ponešto razumijem u kemiju manje se bojim neutralizacije proizvoda, a više međusobne reakcije. Što se tiče beneficija maslinovog ulja ne slažem se s tobom, jer je koža "organ" koji je sposoban apsorbirati tvari, kao i probavni sustav, ne u tolikoj mjeri, no za neke i više, tako da maslinovo ulju nije nužno iskoristivo samo u jelu ;)No naravno nije namjenjeno za sunčanje. Pusa

    avatar

    20.05.2006. (12:02)    -   -   -   -  

  • jja

    Viva hvala :)
    Taro hvala i tebi :) Biti cu iskrena, ta medjusobna reakcija mi nije previse poznata pa bih ti bila zahvalna za svaku pomoc! Poznato mi je samo djelovanje kod opasnjih sastojaka tipa sunce i retinol, retnol i jos neki sastojci koji mu eliminiraju svako djelovanje, ali ideja ti je ODLICNA. Ni ja se ne bojim neutralizacije proizvoda i slazem se interakcija je mnogo rizicnija stvar. Slazem se maslinovo nije iskljucivo za salatu, moj komentar je bio u kontekstu teme o suncanju.
    Pozdravlja vas JJA iz prekrasne pretople Makedonije, a naknadno sljedi detaljan opis sto sam sve od kozmetike upecala na putu. ;)

    avatar

    20.05.2006. (19:00)    -   -   -   -  

  • Tara

    Ja isto ne znam koje su moguće interakcije zato strogo izbjegavam nanošenje kreme na kremu, tj. u neznanju izbjegavam moguće interakcije ovim stavljanjem kreme nakon 20-30min. To je dovoljno da se krema apsorbira, pa je manji rizik . Onda tek puder ili druga kremica.
    Pozdrav i uživaj u Makedoniji, dobar shoping!

    avatar

    20.05.2006. (19:38)    -   -   -   -  

  • Svea tj. DD

    Pročitano i isprintano!

    avatar

    22.05.2006. (09:21)    -   -   -   -  

  • jja

    Makedonija je prekrasna, kad se vratim, nekoliko sljedecih tekstova ide na tu temu :) Shopping je odlican, samo mi za to ostaje tek kasno navecer, srecom je sve otvoreno do 22:00.
    Taro ali kako ti to uspjeva? Recimo koristim dnevnu kremu, kemijski peeling i tekuci puder i ako sljedim tvoju teoriju trebalo bi mi sat vremena minimalno da to sve nanesem? A ja ujutro imam 15 minuta i za dorucak i za oblacenje i za sminku. Meni taj koncept ne odgovara iz prakticnih razloga :-(

    avatar

    22.05.2006. (09:44)    -   -   -   -  

  • Tara

    Ujutro stavljam hidratantnu kremu, pa nakon 20 min puder (npr. ako se tuširam prvo očistim lice, stavim h. kremu, pa se istuširam obućem, doručkujem, pa šminkam) Kemijski piling stavljam samo navečer i obično ako me ne zateže ne stavim kremu, ili stavim kasnije. Još istražujem ;) A ti ionako ovo sve koristiš duže i da je trebalo biti kakve interakcije već bi primjetila. Možda je ovo s pauzama preporučljivije ako uvodiš neki novi proizvod.
    Veselim se tekstovima o Makedoniji.

    avatar

    22.05.2006. (15:21)    -   -   -   -  

  • lolina

    kod mene samo skupe spf kreme dolaze u obzir inače dobijem foto alergiju , dior mi je najbolji , ne zatvara pore , ne dobijem ni osip ni prištiće.lagana tekstura i nemasna. mrzim debele guste kreme.

    avatar

    23.05.2006. (13:47)    -   -   -   -  

  • jja

    Lolina, ima nazalost mnogo skupih krema koje nemaju UVA zastitu a jednako tako ima doslovce jeftinih a dobrih kremi tipa Dove, Avon, Neutrogena. Meni se sa skupima znalo dogadjati da ako tuba kosta 200-250 kuna a meni trebaju kroz ljeto 4, da nesvjesno stedim na mazanju a to je jako jako lose. Odlicno sto si nasla kreme koje ti odgovaraju, zeljela sam samo dodati da krema ne mora biti skupa a da bi imala laganu svjezu teksturu, to nije do firme nego do sastojaka. Recimo fizicka zastita ce uvijek biti bjelkasta i teska bez obzira koja ju firma stavljala u svoje bocice. Mozda da objasnis dio o foto alergiji, sto je to tocno nedostajalo kremama (i kojima, ta ovdje smo da se savjetujemo!) koje su ti bile lose.

    avatar

    23.05.2006. (18:01)    -   -   -   -  

  • lolina

    pisala sam o kremi za sunčanje , ne o dnevnim, na običnu kremu ,sa koristim nivea Q10 stavim lancome tekući sa spf , mislim da je ok , ali ja sam doma pa se klonim sunca ovak i onak.vani sam ujutro i poslije podne kasno.ako baš idem na sunce natackam se ovom za sunčanje , bez šminke...samo nisam sigurna koliko npr, ovaj puder sa spf-om izdrži kroz dan, nemožeš puder na puder bez čišćenja ..a vani si nekoliko sati kak to riješit...a želiš biti našminkana...joj kak je to kompilcirano uh uh ;))

    avatar

    23.05.2006. (23:32)    -   -   -   -  

  • jja

    A i preznoji se ili se prijedje rukom preko lica itd. u pravilu bi trebalo obnavljati zastitu svaka 2-3 sata ako ne i prije. Ovo sto opisujes svakako nije jednostavno, ja sam to rijesila dnevnom kremom sa spf-om (varijanta bez sminke) ili ako je sminka, obnovim sminku puderom u kamenu, ujedno neutraliziram t-zonu.

    avatar

    25.05.2006. (13:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...