Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Livio

    Svaka čast na izvješćima i slikama. Bio sam u Jeruzalemu prošle godine, sve vidio i doživio. Bilo bi dobro da sad preneseš obrede velikog tjedna pravoslavnih kršćana, osobito obred svete vatre. Sretan Uskrs!

    avatar

    20.04.2006. (08:49)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Livio: Upravo slušam zvona s crkve Svetoga groba koja pozivaju pravoslavne na obred pranja nogu na Veliki četvrtak, no gužve su tolike, da ne vjerujem da bih se mogao probiti, a da bi se na Veliku subotu nešto uopće moglo snimiti od obreda svetog ognja, trebalo bi već u petak zauzeti mjesto u crkvi i ondje prespavati, a za to stvarno nemam sada vremena. Neki me rokovi opasno pritišću.

    avatar

    20.04.2006. (08:51)    -   -   -   -  

  • zgdnevnik

    Meni je taj život pod strahom terora nekak nerealan, nije mi jasno da narodi koji potječu od isto praoca imaju takvu fobiju jedni od drugih. A opet toga ima svugdje, od skandinavaca, preko odnosa njemci-francuzi do balkanskih krajeva...

    avatar

    20.04.2006. (12:22)    -   -   -   -  

  • Darko

    @dr.luka: Nema tu čak ni veze tko je čiji praotac, nego je stvar u tome da nam je lakše reći da nam prijatelj netko daleko, nego netko s kim prijateljstvo treba stvarno graditi.

    avatar

    20.04.2006. (12:28)    -   -   -   -  

  • Bartul

    Sretan blagdan Darko, mi smo jucer slavili sedmi dan pesaha, "Shirat Ha Jam" ili "Pjesma Mora". Danas se slavi "Mimuna", zidovi iz Maroka i Parasa (danasnje podrucje iraena) otvaraju svoje kuce za goste i caste ih svim dobri, a narocito slatkim stvarima i vocem. Obicja dolazi jos iz dana kad je hram funkcionirao i tada je narod isa u u jeruzalem slaviti, radovadti se i cinit velike objede u cast zivota, boga i slobode od mentalnog i fizickog robstva. Vrhunac dan bi bio kad kralj Izrela (na kojeg danasnji politicari uopce ne podsjecaju......) blagoslovi sav narod. Ja se slazem sa tobom Darko, pokvareni odgoj proizvodi pokvarene stavove i vjeruj mi nisi utopist vec realan covjek. Na zalost, postoje strani interesi koje pojedini ljudi privezuju na svete stvari a takodjer gomila ljudi, bez veze na porjeklo,nevoli objektivno gledat na realnost i tek onda mislit. Ajde, dobar dan ovdje je vruuuuce, nadam se da je vama u brdima malo ugodnije.

    avatar

    20.04.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Bartul: Ma i tu je toplo, ali sigurno ne kao tamo uz more. Za Shirat Ha Jam sam znao, ali ovo o običajima marokanskih i perzijskih Židova nisam.

    avatar

    20.04.2006. (14:23)    -   -   -   -  

  • Angie

    dakle uzi i pjesma s palminim granama u ruci :U sekundi te prođe jeza .Na jednom mjestu pjesma ljubavi prema Bogu i Božjem sinu a nedaleko jedno Božje dijete nosi spravu za ubijanje .kaja li ga samo to vjera uči.Hvala što dijeliš s nama dio svijeta u koji vjerojatno nikada okom nebi zavirili

    avatar

    21.04.2006. (02:48)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Angie: Nema to veze s vjerom. U svim ćeš krajevima i narodima naći i oružja i nasilja i ubijanja. To ima veze s čovjekom. Nažalost.

    avatar

    21.04.2006. (06:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...