Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • shosannadreyfus

    .... I kao što jednom reče Mišo Kovač:»Kad se vratim s nekog mog koncerta, obično slušam najvrsnije operne pjevače i potvrdim si koliko sam loš pjevač i koliko je boljih od mene, ali ja znam da pjevam najbolje što mogu i što znam. I to me čini mirnim.» Zato pjevajmo i mi najbolje što znamo. Tuđe su pjesme ipak tuđe, čak i kada zvuče mnogo bolje od naših.))) Ovo je stvarno zgodna misao, ali ne bi li se taj onaj tko ovako razmišlja, trebao zapitati nije li publika zaslužila boljeg izvođača (pjesme-političke opcije), jer uistinu je lijepo biti samokritičan, to je za svaku pohvalu, samo da samokritika ipak ode malo dalje, pa neka publici dozvoli ocjenu izvedbe.

    avatar

    14.03.2006. (14:33)    -   -   -   -  

  • lolina

    hvalite se kako je na korčuli sdp, a kaj nisu droga dileri glavne face tamo? jojojojojoj

    avatar

    14.03.2006. (14:50)    -   -   -   -  

  • Dobro, šta se dešava u Sisku, zar ste se predali, HSS je ostao uz HDZ-HSP, što je i očekivano ali šta je sa vama i sa HNS-om, dajte pokušajte nešto, ova sadašnja priča vodi nas u lošem smjeru.

    avatar

    14.03.2006. (14:57)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Hvala ti, Davorko. Opet si me uspavao. Mislim da ću početi sinu čitati tvoj blog da brže zaspi...

    avatar

    14.03.2006. (15:11)    -   -   -   -  

  • vagabund

    Čudno je to meni sa politikom. Kada političari pričaju to tako dobro zvuči, a kada imaju priliku nešto stvarno učiniti pojavi se more raznih problema koje početnu pozitivnu misao i ideju odnose daleko na pučinu, daleko izvan vidokruga. Možda je to isto kao i moje misli o ljubavi koje je puno lakše napisati nego živjeti. Možda nas bar dobrim dijelom pokreće ista nit, ista pobuda koju nećemo priznati, a to je želja da se svidimo i onda pjesma koju želimo vidjeti kao svoju, zapravo i nije baš u potpunosti naša, ali gubim se već pomalo, a izgleda da sam htio reći da sam se već u više navrata pitao da li je moguće da je s druge strane ovog elektronskog izloga ipak čovjek vrijedan dodatne pažnje, jer poštivanja svako jest. Lijep pozdrav :)

    avatar

    14.03.2006. (15:12)    -   -   -   -  

  • Vjesti iz nesvjesti

    Ma politika je kurba. Od pamtivjeka. I vazda će bit. Jebomipasmater ako mije tako.

    avatar

    14.03.2006. (15:15)    -   -   -   -  

  • Etnoseksualac u raljama života

    Imam osjećaj da drug Davorko misli da ovaj blog čitaju isključivo kreteni. Koga zanimaju njegove komunističke frustracije i laži. Oni ili HDZ isto sranje drugo pakovanje. Rasprodali su i pokrali državu, svaki koliko je god mogao, sad smo vlasnici ničega, spremaju prodati i ovo jada što je ostalo pa da farsa bude gotova. A oni će nama i dalje pričati kako se oni brinu, kako su puni poštenja, kako će oni bolje. Ili HDZ ili SDP ili bilo ko drugi ..to su samo poslušni klimoglavci zapadnih mesoždera koji za svoje usluge dobiju novac. Jad i čemer kako god okreneš i kuda god pogledaš.

    avatar

    14.03.2006. (15:47)    -   -   -   -  

  • draga mama

    Ma ja se ponekad pitam od kojeg ste materijala vi političari sazdani i gdje vi, pobogu, živite???K'o da povremeno dolepršate s neke nikom poznate planete i pričate o takvim stvarima da se čovjeku želudac okreće.Gospodine, druže, heeej, malo realnosti ne bi bilo na odmet!!!Ili imate ugrađen čip s parolom "sit gladnome ne treba nikad vjerovati"???

    avatar

    14.03.2006. (16:37)    -   -   -   -  

  • prvib jedne gimnazije

    SAMI PROTIV SVIH! dajte svoj glas i sudjelujte u peticiji podrške hrvatskim bloggerima na www.ipetitions.com/campaigns/sami i posjetite prvib.blog.hr i skinite banner za anketu. pokažimo da nismo sami!

    avatar

    14.03.2006. (17:12)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Čitam pristigle komentare i razmišljam, kakvi bi oni bili, da sam normalni, anonimni bloger.Ovako, mi se čini da se nažalost ne polemizira i ne komentira moj politički ili svjetonazorski stav, ocjena ili mišljenje, već moja osoba (i to ona koju si dotični uz mnogo predrasuda zamišlja da jest) , komentira se moja politička stranka ili naprosto moja profesija (političar). Stoga, ja doista ne doživljavam osobno niti jednu uvredu i pokušaj ponižavanja jer me vi (ti ) ljudi ne poznajete, pak čak niti ne želite poznati, ali želite suditi. Dragovoljno sam pristao biti boksačka vreća za sve (vaše) frustracije, neostvarene želje, ambicije, nesposobnosti da se nosite s vlastitim životima i da za sve to nađete krivca. Dobro je da je to jedan političar. Ako su vam moji tekstovi glupi, dosadni, iritantni, neiskreni, uspavljujući ili s druge planete, stvar je jednostavna: ne čitajte to smeće više i bolje će te se osjećati. Dakle, udri narode pomeni ako će biti lakše! Ali jednu vam stvar neću dozvoliti na MOM blogu, a to je da vrijeđate druge ljude. Iako sam to samo jednom učinio, a bilo je do sada tri tisuće komentara, svaki puta ću uvredljivi komentar prema drugima zbrisati. Sitne podmuklice se moraju naučiti smoći snage i ljudima reći u lice što misle, a za svoje riječi odgovarati. Moj blog im neće biti poligon za iskazivanje kukavičluka. Što se tiče Siska, stvar požurujemo na sudu. To je procedura i nadam se samo da nećemo dugo čekati.

    avatar

    14.03.2006. (18:19)    -   -   -   -  

  • Etnoseksualac u raljama života

    Svaki je čovjek isti kad mu se dirne u taštinu. Pogotovo političar. Taština je zajebana stvar. Svi koji pišu blog pa i oni anonimni doživljavaju svakakve komentare. Vi da ste htjeli biti anonimni stavili biste pseudonim. Ali niste. Jer ste željeli svoju politiku promovirati i kroz blog. To je vaše pravo Svaka medalja ima dvije strane. Ne znam zašto zamjerate ljudima malo žučnije postove. To su samo reakcija na vaše postove pune žuči. I na vaše licemjerstvo. da ste iskreni i pošteni i komentari bi bili drugačiji. Sve ono što predbacujete drugima, frustriranost, jal, nesposobnost, neostvarene ambicije, može se komotno i primjeniti na vas. Pošto volite citirati sv. Augustina obratite pažnju na jedan citat iz Biblije " čovječe zašto vidiš trun u bratu oka svoga a brvna u vlastitom ne opažaš"...političaru moj prepošteni.

    avatar

    14.03.2006. (18:36)    -   -   -   -  

  • draga mama

    Iskrena isprika ako ste se osjetili povrijeđenim,istina je i to da je ovaj post jedini,'ajmo reći politički.Ali, probajte se staviti u kožu nas malih običnih nepoznatih ljudi, koje šačica političara - ne morate se osjetiti prozvanim - desetljećima iz dana u dan vrijeđa, ubija nam dostojanstvo, pravi se da ne vidi što se događa i vodi poslove, koji su u najmanju ruku manje bitni od onoga što "vrišti".Kad smo već kod vašeg komentara betoniziranog Primorja i obale, sjećam se da je novinar Goran Milić odavno,još za vrijeme prošlog Svjetskog nogometnog prvenstva, ako se ne varam, napravio fantastičan i skoro pa proročanski opominjući prilog o betonizaciji Španjolske i Portugala, o totalnoj devastaciji obale i prirode, jer su se naravno Mediteranci namamili na "lovu od apartmana".Točno se sjećam da je bila sredina 7.mjeseca, a turističko mjesto, ranije dobro posjećeno, bilo je pusto i prazno.Apartmani koje su kupovali Šveđani i ini Nordijci, odjednom više nisu bili "in", što radi pomodarstva, što radi nekvalitete, pa su prodavani budibogzašto.Lijepo je čovjek sa nacionalne TV upozorio na to da bi bilo loše da se nama to dogodi.Međutim,nama se ipak događaju te stvari, na Krku nema valjda više niti jedne parcele na kojoj nije nikla nekakva građevina i to brzinom slaganja Lego kockica,nekakvi Austrijanci bez pardona montiraju suhe marine na mjestima gdje bi trebale biti životinje ili maslinici.Mogu li naši vizionari uopće zamisliti na što će to sve skupa sličiti za desetak godina?U jednom dijelu hotela u Zlatnom ratu na Braču uvjet za zaposlenje djelatnika je znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, jer tako želi vlasnik Nijemac.Takva je situacija i u jednom opatijskom hotelu.To su za sada sporadični slučajevi, ali što mi činimo da ostanemo svoji na svome?Pa sad Vi meni recite, ako smo tako pametni, ZAŠTO NE UČIMO NA TUĐIM iskustvima, nego svaku glupost moramo odraditi na svojoj koži, naravno, jer je to najbolja metoda učenja.Pa to prodavanje nekretnina, vjerujte bahato ponašanje novopečenih vlasnika Mađara, Poljaka, naročito Slovaka, koji pod kapom nekakvih svojih poduzeća grade kućerine tik do mora i rentaju ih što bi mi ovdje rekli "tutta forza". U vezi s time, kad već govorite o tome kako treba pomoći mladima, recite mi molim Vas, A ŠTO ĆEMO TO MI NAŠIM MLADIM LJUDIMA OSTAVITI, osim rijetkim sretnicima koji su uspjeli sjesti već u mladim godinama u fotelje.Nije žuć, vjerujte mi, sam naziv bloga kaže Vam da imam toliko djece koliko piše i naravno tko mi je kriv da sam ih toliko naštancala ( to nisam jednom čula)? P.S.Bez ljutnje molim, voljela bih Vam dati jednu malu sugestiju, čisto generacijsku, jer mislim da smo tu negdje po godinama.Kad pišete retke za narod, za popljuvane blogere, dajte probajte pisati malo opuštenijim načinom.Ovaj podsjeća,vjerujem da je samo profesionalna deformacija, na neke već davno odslušane i odčitane političke govore, a zapravo je to ono što iritira i navodi ljude na takve komentare.Lijepi pozdrav:)

    avatar

    14.03.2006. (19:23)    -   -   -   -  

  • kruh naš svagdanji ...

    Moj Davorko, bez obzira što nisam i neću glasovati za tvoju stranku, skidam ti kapu na hrabrosti. Većina posjetitelja tvog bloga udara iz razloga jer si ti jedini dostupan,t.j. imaš blog! Ostani ti nama malima tu i piši, jer se mi osjećamo većima kad možemo ispljuvat nekog političara, pa makar i na blogu. Pozdrav

    avatar

    14.03.2006. (19:58)    -   -   -   -  

  • Boc

    Davorko, nije tema posta, ali što mislite o pokušaju nadziranja blogova učenika koji pišu o svojim nastavnicima?

    avatar

    14.03.2006. (20:21)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Mene stvarno boli djon za politiku u Hrvatskoj,ni da sam tamo a niti od ovamo ne bi ni pomogla ni odmogla istoj.Davorka cijenim jer je jedan normalan politicar,koji uz sve to jos ima petlje pisati blog.Bas me zanima sta bi jedan Pasalic pisao npr.?I slicni njemu.Ako jedan politicar zeli nesto napraviti,a ne nailazi na pomoc s druge strane,ili onih cak iz svoje stranke...kako da napravi sta.Ne podrzavam ovim ni jednu stranku,ni samog Davorka.Citam ga kao covjeka,kao i svaki drugi blog koji mi se svidja.Tesko bi itko od nas ista napravio da je na kakvoj vladajucoj stolici.Neznam,mozda sam u krivu.Ja da sam u saboru,borila bi se za dobrobit Hrvatske,al sumnjam da bi nasila na podrzavanje icega.Eto,svi smo mi razliciti.Lijep pozdrav kolega! p.s.eto ja ga gledam kao kolegu s bloga,a ne politicara;)

    avatar

    14.03.2006. (21:12)    -   -   -   -  

  • lorraine

    E ja o Davorku,a o temi nista.Treba ocuvati bastinu Korcule i Peljesca takvom kakva je od pamtivjeka.Mozda dotjerati ceste da bude prohodnije,al neki most tipa onog iz San Francisca zbilja bi narusio izgled otoka.A ceste bi se na svakom naem otoku i tekako dale popraviti,prosiriti,nesto barem.Bolji trajekti i bollja povezanost s kopnom ne bi bili na odmet.

    avatar

    14.03.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • Vjesti iz nesvjesti

    Ma baš me zanima lorraine odaklen si ti. O izgledu brineš. Pelješca. A o ljudima koji tamo žive te boli uho. Koliko će ljudi s Pelješca još dugo ostat u izolaciji u kojoj žive već stoljećima. Sa cestom kojoj nema mjesta ni u Zimbabveu. Ili Albaniji. Čak štoviše ni u srbskoj Šumadiji. Svi okolo pametni. Pitam se kakav bi ti komentar bio da živiš u Janjini ili Dračama. O Orebiću da i ne govorim. Trpanjcima je donekle i malčice lakše. Jer imaju trajekt do Ploča. Pa se nemoraju tramakavat pelješim hajvejom. To hell. Eto. Tolko o Pelješcu. A sad malko o kraju mome. U koji, da bi se vratio iz Rvatske ili ošo u Rvatsku, moram prelazit dvije carine. I pogranične policje. Koje još u zadnje vrjeme štrajkaju pa im treba po pola sata da me puste. A ja samo oću doma. Iz svoje države u svoju državu. E zato oću most. A ti ako nećeš e pa žali se upravi vodovoda. To uvjek pali. Još jednom...eto!

    avatar

    14.03.2006. (21:35)    -   -   -   -  

  • lorraine

    E Braco,samo sam cekala ovakve poput tebe koji procitaju dve rijeci u recenici pa iz toga izvuku samo crnilo.Koliko vidim,napisala sam da bi se ceste trebale popraviti i poboljsati morski promet.Znam da je tesko tamo jer sam bila.A lorraine je iz Rijeke inace,ako te bas zanima..a sada iz daleke prekobarske zemlje,fala bogu.A to sto ti trebas dvije granice prelaziti da bi dosao doma,to se obrati granicama majke prirode..i ako oces most...pa napravi ga jebiga,sta da ti ja kazem....mozda bi most oni koji se tramakaju na trajektu do Visa 2 i po sata...ili bi ima bio drazi neki novi i brzi hidrogliser ili nesto sl...dobar bi taj most bio...od Splita preko Hvara do Visa...a mozda sam i ja u krivu,jebo ljepote Jadrana:)

    avatar

    14.03.2006. (22:33)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Kolege blogeri, oprostite vi meni, jer je ispalo da sam u polemici sa svima ili da sam uvrijeđena frajla. Ja sam odgovorio samo maloj, neznatnoj skupini profesionalaca (dvoje-troje) koji su dobili zadaću i plaćeni su za to da potpisani i nepotpisani napadaju mene osobno i ljude oko mene. Oni nisu blogeri i ova naša bllogerska priča ih uopće ne zanima. A kritika, kada i nije povoljna za mene, je OK. Cijenim i povremeno čitam blogove večine vas i držim ih vrlo zanimljivim iako rijetko komentiram. Tako držim zanimljivim blog kolege tajpvrajtera, iako njega moj uspavljuje, a i mamin blog je pravo malo otkriće. Naše teme i naši diskursi su naprosto različiti i naše su preokupacije različite. I to je OK. Ne znam da li bi vama bilo zanimljivo da je pišem o svojoj djeci (iako su cure odrasle imao bih što zanimljivo pisati jer su one ipak središte mojega svijeta) ili o masturbaciji kao npr.tajpvrajter. Možda i bi, ali zbog toga ne svraćate na ovaj blog. Zato pišimo različito, pa makar i dosadno ili uštogljeno i staromodno. I to smo mi. A što se mosta tiče, znam da je muka voziti se onim uskim cesticama, ali možemo izabrati gdje ćemo živjeti. Onaj tlo je odabrao Orebić ili Trpanj, zna zašto je. Tamo nam stvarno treba dobra cesta, ali mir i ljpota krajobraza su prava vrijednost koju se ne smjie ugroziti. Mostova ima u Zagrebu i New Yorku, ali nema ljepote Pelješca.

    avatar

    14.03.2006. (22:39)    -   -   -   -  

  • zli_girl

    spojiti mladost i iskustvo? auh, auh. zasto ja, nepopravljiv optimista, imam neko sesto culo da znam kako ce taj sizifov posao u RH zavrsiti? a i zapoceti. no, sretno.

    avatar

    14.03.2006. (23:39)    -   -   -   -  

  • Vjesti iz nesvjesti

    Ah presvijetla Lorena. Ti koja preko bare živiš. I boli te nešto za nešto. Narafski da će se most napravit. Od mojih para i sviju ostalije Rvata koji su doma. U Rvtaskoj. Most moj dubrovački ne naruši ljepotu krajobraza. Nikome živom. Naprotiv. Ljepo ga je viđes nako šesnog i velkog. A skratio je 10 km puta. I isplatit se neće nikad. A gospodin Davorko. Ko i svi ostali pulitičari. Da je njegova stranka predložila most. Podržavo bi ga i rukom i nogom. A i ti bi Davorka. Moja draga prooceanska vilo. Sreća pa se tebe ne pita. Sreća. A ako se koga i treba pitat to su oni judi koji živu na Pelješcu. U Dubrovniku. I krajnjem jugu Rvatske. A i Vi Davorko. Ma šta će vam auto put od Zg do Siska. Čemu narušavat ljepote Sisačkog krajobraza. Ili krajolika. Ljepše je vako. Bez ceste. Ali prirodno i ljepo. Jer cesta vam ne treba. Jer možete odabrat đe će te živjest. Onaj tko je odabro Sisak, zna zašto je.

    avatar

    14.03.2006. (23:42)    -   -   -   -  

  • zli_girl

    prvo procitah post, sad i komentare. i evo mi jedan recenica bas grdo zapelo za oko. a to nije dobro. mislim, da mi grdo zapne. to fakat nije dobro. "A lorraine je iz Rijeke inace,ako te bas zanima..a sada iz daleke prekobarske zemlje,fala bogu." - pise lorraine. a ja istu tu lorraine molim..nemoj tako zeno, nemoj. nemoj. ako vec moras nesto tako, nu to barem na jeziku prekobarskom priopci nama, puku; nemoj na horvatskom. hvala. (ps. davorko, sorry for spamming)

    avatar

    15.03.2006. (05:22)    -   -   -   -  

  • Bajro

    Nije tema, ali se slažem sa Bocom.Da li će policija po nalogu dičnog i pametnog nam ministra prosvjete hapsiti našu djecu zato što imaju blog???? Mislim, gospodin Vidović je radio u školi pa me (a vjerujem i ostale) zanima što misli o toj temi?

    avatar

    15.03.2006. (13:12)    -   -   -   -  

  • vagabund

    O čvrstu hrid valovi se razbijaju. Puno prije nego sam očekivao dobio sam odgovor na pitanje koje sam si postavio u prethodnom komentaru. Time što si postajao manji u mojim si očima bivao veći, ali falija si Davorko, i vidim, čak si toga svjestan, ali biće bolje. Težak kruh zarađuješ. Znam da ti nije lako, jer samo smo ljudi. Svako ti dobro Davorko, moj dragi nepoznati blogeru :)

    avatar

    15.03.2006. (15:22)    -   -   -   -  

  • Gourmet

    Svaka čast Davorko na odluci da imate blog pod punim imenom i prezimenom. Razmišljam o situaciji kada bi i sabornici pootvarali svoje blogove... Nisam neki utopista i sanjar, ali mislim si svašta bi se tu moglo ispolemizirati i raščistiti... Moguće i pametnoga pročitati...

    avatar

    15.03.2006. (15:24)    -   -   -   -  

učitavam...