Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • xiola bleu

    Francuski impresionisti su toliko razvikani da mi vec nekako gube ono sto su nekad imali (mislim, sto jos uvijek i imaju, ali su overexposed). Recimo, meni je od impresionista jako dobra Berthe Morissot. Ili haska skola (haski impresionisti na celu sa Jakob i Mathijs Marisom). A Cezanne mi nikad nije lego, ne znam zasto, imam neku odbojnost prema njemu.

    avatar

    02.02.2006. (21:10)    -   -   -   -  

  • pegy

    Meni se čini i po dosadašnjem iskustvu, a i onome što si rekla, da su Austrijanci tradiocionalno više kruti od nekih mediteranskih naroda. Dobro, nemaju Francuzi baš jako puno Mediterana, ali opet imaju taj neki "topliji" duh, za razliku od tvojih sugrađana. :) To se ogleda i na umjetnosti i na načinu života, ali i onome "nečemu" što nas privlači ili odbija k jednom narodu, gradu pa u krajnjoj liniji i pojedincu. Usrkos redu i zdravijem življenju, uvijek je potreban i onaj dio koji je nezamjenjiv - toplina (možeš čitati i srce :)).

    avatar

    02.02.2006. (22:26)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    xiola, istina je to za impresioniste, meni su neki dragi, neki manje, ali mi je uvijek fascinantno vidjeti u originalu neku sliku koju sam kao dijete zapramtila, naravno kao reprodukciju...Pogledala sam dio popusa Berthe Morisot, stvarno je dobra. Meni osobno je drag Gustave Cillebotte (posebno njegovi Parketari). Za hasku skolu nisam znala, sada sam se informirala, pa zahvaljujem...pozdrav))) Pegy, naravno da je potrebna i toplina, samo što sam se ja kod tih jako "toplih" znala puno puta opeći jer ona ne podrazumijeva i odgovornost, red, solidarnost...pa sam naučila toplinu davati i ne očekivati puno, nekada se kod "hladnih" ugodno iznenadim, a kod "toplih" se onda više toliko ne razočaram...malo općenito, ali vjerujem da si me razumjela...

    avatar

    03.02.2006. (14:58)    -   -   -   -  

  • Juliere

    Orsay je prekrasan, kao sklop stare gradjevine (zeljeznicke stanice) i onoga sto je u njemu... ja otkidam na impresioniste i bit cu banalna kada spomenem Van Gogha i Monet-a.. a sto se Pariza tice, mislim da je jedinstven i nakon rimske (ne)organizacije, mislim da je jako dobro organiziran (Bec ne poznajem dobro jer sam bila tamo samo jednom)... ali kao sto si i sama prije rekla, svak dozivljava gradove, mjesta, sela na svoj nacin... organizacija zivota je nesto sasvim drugo.

    avatar

    04.02.2006. (20:08)    -   -   -   -  

  • Hajdučica.blog

    Pozdrav Anči! Instalirala sam Skype - javi mi nick ... Pusa

    avatar

    06.02.2006. (00:49)    -   -   -   -  

  • steven- moj svijet

    francu je riknul internet....svima puse i pozdravi.......bu se javil kad ga popravi

    avatar

    09.02.2006. (14:37)    -   -   -   -  

  • POLIGLOTNA od-do!

    super post, nisam ga pročitala, progutala sam ga! kao da sam bila s tobom, eto! :))

    avatar

    09.02.2006. (22:39)    -   -   -   -  

  • dva

    samo pozdravčić :)))

    avatar

    10.02.2006. (10:29)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    copy-paste svima sory...samo pozdrav dok ne sredim stvar...Franc

    avatar

    11.02.2006. (14:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...