Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Mala iz Grada

    Prekrasno kao i uvijek -knjiga jutros partila...javi kad stigne. :)

    avatar

    24.01.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • Run

    tu stvarno ima puno toga za doživjeti. bar ovako čitajući tebe putujem, kad ne mogu drugačije(trenutno)

    avatar

    24.01.2006. (10:40)    -   -   -   -  

  • Darko

    Hoću. Puno ti hvala!

    avatar

    24.01.2006. (10:40)    -   -   -   -  

  • Darko

    Ovo gore bilo je za #malu#. @run'N'gun: Zato i pišem. A tko zna, možda jednog dana...

    avatar

    24.01.2006. (10:42)    -   -   -   -  

  • Naturaliter

    Ne mogu ne postaviti pitanje kada sve to stigneš obići?

    avatar

    24.01.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • Naturaliter

    A što se tiče križara mislim da njihov kako ti veliš "besmisleni" pothvat treba promatrati u kontekstu ondašnjih prilika kada je Crkva odlučila oprijeti se tomu da bezbožnici zaposjednu sveta mjesta. Kako je to bio "svecrkveni" pokret koji je izravno podupirao i sam Vatikan naravno da su i mnogi sveti ljudi, poput kralja Ljudevita, sudjelujući u tome pothvatu zapravo to činili duboko uvjereni u ispravnost svoga postupka, jer eto iza toga stoji sam vrh Crkve. Sad je li to okrnjilo njihov svetački lik i je li moguće uopće biti svet a svojevoljno sudjelovati u takvom zapravo osvajačkom pothvatu nešto je o čemu bi se moglo nadugo raspravljati. Osobno sam uvjerenja da se može biti svet neovisno o okolnostima.

    avatar

    24.01.2006. (11:49)    -   -   -   -  

  • Darko

    @naturaliter: To mi je dio studija, pa moram stići. :) I ja mislim da je Ljudevit, kao i mnogi drugi, bio uvjeren u ispravnost i pravičnost onoga što čini, baš kao što je to, s druge strane, bio Saladin, također čovjek plemenit i često čovječniji od svojih protivnika.

    avatar

    24.01.2006. (12:17)    -   -   -   -  

  • trill

    I opet zanimljivo. Čovjek mora osjetiti neko strahopoštovanje prema svemu tome...mogu zamisliti kako je tek tamo biti u živo :))

    avatar

    24.01.2006. (12:38)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Trill: Ma posebno! A čovjek se stvarno pred svim tim osjeća malen, da, kao pojedinac, ali velik kao dio ljudske vrste koja je sve to činila. hehe Sad to izgleda kao ono: "Mali korak za čovjeka, ali..."

    avatar

    24.01.2006. (12:45)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    odlične fotke.. mahanje iz Hercegovine.

    avatar

    24.01.2006. (14:32)    -   -   -   -  

  • Darko

    @škorpion12: Hvala! Pozdrav i tebi!

    avatar

    24.01.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    Jedan grad, mnogo osvajača i mnogo graditelja. Možemo ih povijesno osuditi ili ne, čini mi se da je taj sud koji o njima donosimo ipak u sjeni onog što su gradili. Nisu li mnoge profesije kao;antropolozi, arheolozi, historičari i sl. za svoju egistencijalno postojanje zahvalne baš tim sjenama prošlosti čije tragove nalazimo na ostacima njihovih zemaljskih ostataka, odnosno njihovih građevina. A i nama laicima u takvim zvanjima ostaje zadovoljstvo gledanja uživo ili ovako kako nam ti predočuješ-slikom. Ne znam što ti studiraš, ali tome prilaziš ovako temeljito, mora da je vrlo uspješno. Nadam se da ćeš u tvom budućem zvanju na bilo koji način biti edukator i sigurna sam da ćeš biti vrlo uspješan.

    avatar

    24.01.2006. (16:46)    -   -   -   -  

  • Darko

    @feby: Vrlo je moguće da ću se jednog dana naći u situaciji da svoje znanje prenosim studentima i drugim ljudima željnima znanja. Priznajem da me svijest o tome nekad i plaši, jer vidim koliko mi je toga povjereno, koliko toga sam imao prilike naučiti, pa se bojim da neću biti u stanju to znanje i iskustvo vjerno prenijeti. Jedno je u obliku putopisa i osobnoga iskustva napisati par riječi popraćenih slikama, a nešto sasvim drugo prenijeti jasno organizirano gradivo. Ipak, nadam se.

    avatar

    24.01.2006. (16:54)    -   -   -   -  

  • Mala iz Grada

    Darko čitam ovaj tvoj odgovor feby i mogu ti samo reči da su najbolji oni profesori koji svoje znanje povjesti potkrijepe i osobnim pričama. Vjeruj mi na takvim satovima se ni muha ne čuje. U srednjoj školi mi je predavao dragi profesor koji je tako slikovito opisivao razne događaje da smo ga svi sa guštom slušali. Inače se bavio i slikanjem tako da bi uz svoje predavanje uvijek nešto skicirao na tabli a taj vizualni prikaz uvijek bi nam bolje dočaro ta davna zbivanja. Možda jednom svoja predavanja potkrijepiš upravo ovim slikicamo u kojima mi trenutno guštamo.

    avatar

    24.01.2006. (17:01)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    Neču sumnjati u svoj vlastiti sud, osjećam da bi bio izvrstan predavač, oznavati materiju ovoliko i još iz posebnog aspekta vlasitog iskustva, kao što kaže "mala", nikako nije na odmet, može ti biti samo prednost.

    avatar

    24.01.2006. (17:09)    -   -   -   -  

  • Darko

    @mala: To i je jedan od razloga zašto sam se bacio u fotografiranje, uz želju da pomoću fotografija jednom osvježim i svoje pamćenje. Imao sam i ja u osnovnoj školi profesora povijesti koji nas je znao toliko zagrijati za svoj predmet da smo u knjizi čitali i pamtili čak i stvari napisane na marginama. Ipak, na sveučilišnoj razini postoji uvijek opasnost da prevelika stručnost i specijaliziranost učine predavanje suhoparnim. Da, priznajem, slike pomažu. Isto i osobno iskustvo.

    avatar

    24.01.2006. (17:16)    -   -   -   -  

  • Darko

    @feby: Istina, to jest prednost i to mi je beskrajno drago, no ujedno je to i ogromna odgovornost.

    avatar

    24.01.2006. (17:19)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    Čitam komentare ostalih blogera i neznam što bi više dodala.Jako mi se sviđaju tvoji postovi.

    avatar

    24.01.2006. (17:29)    -   -   -   -  

  • Darko

    @vučica: To je uvijek ohrabrenje. Hvala ti.

    avatar

    24.01.2006. (17:45)    -   -   -   -  

  • alkion

    Pitanje prvo: jesi li i Talijanima trebao biti ovako precizan ili su već došli pripremljeni i puni znanja? Pitanje drugo: Jesi li u svom školovanju imao cjelokupnu pedagošku grupu predmeta (točnije: jesi li se školovao za profesora - predavača)? Ako sam previše radoznao odgovor zadrži i ne zamjeri (jednostavno me ponukalo obzirom na vrlo metodološki dobro napisane tekstove). Ne govorim napamet: preko dvadeset godina sam se bavio poučavanjem - nastavnik letenja i mogu ti reći da mi je to najljepši dio života. Posebno me je radovao prvi samostalni let polaznika (nikad većeg straha i ponosa jednovremeno -osjećaj je jednostavno neopisiv i neponovljiv). Iskreno se nadam da ćeš biti predavač jer ako budeš predavao kako pišeš biti ćeš jako dobar (samo se bojim da ćeš obzirom na količinu znanja biti vrrrrlooo strog prilikom ocjenjivanja :))))

    avatar

    24.01.2006. (18:07)    -   -   -   -  

  • Darko

    @alkion: Talijanima je samo trebalo pokazati što je bitno za snimanje. Oko teksta će se baviti dodatna ekipa, a imat će i intervjua s arheolozima i ostalim stručnjacima. Snimili su i jedno moje kratko objašnjenje Kane Galilejske, no to je bilo prije par mjeseci. Što se tiče pedagoške pripreme, da, imao sam nešto takvih predmeta, pa čak i prakse, no to je bilo većinom za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast, a ne i za studente. Mislim, ipak, da se tu stvari mogu prilagoditi. A koliko je do strogosti, pa nešto se i mora naučiti. Šalim se.

    avatar

    24.01.2006. (18:15)    -   -   -   -  

  • borut

    Drz' se Darko, ovi te resetaju k'o srednjoskolci mladog neiskusnog profu:-)))

    avatar

    24.01.2006. (18:54)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Borut: hahaha! Stvarno si me nasmijao!!! Al, dobro se držim, moraš priznati! ;)

    avatar

    24.01.2006. (19:01)    -   -   -   -  

  • Beerlover

    ma super se držiš-dobro ih ti to rješavaš jednog po jednog-ajd priznaj koja je to pivica otvorena uz tebe-mora biti neka pošto si tako smiren i predan odgovorima!!! he he he... ah znač mene-nemogu napisat komentar u kojem ne ću spomenuti pivce, bar onak usput! budi mi dobro i uživaj! Cheers

    avatar

    24.01.2006. (21:36)    -   -   -   -  

  • Darko

    @beerlover: Danas sam na suhom. Nekoga prevodim, pa da ne bi slučajno čovjek rekao nešto čudno. ;)

    avatar

    24.01.2006. (21:44)    -   -   -   -  

učitavam...