Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Dinko

    Oprezno sa studentskim kreditima! Osobno sam u stambenom kreditu od 30 godina i muka mi je, iako imam dobar posao i dobru zaradu. Navaliti na glavu kredit studentu koji još može promijeniti 5 fakulteta i izgubiti 7 godina dok ne pronađe sebe i ono što želi raditi je opasno. Nije naravno opasno za nikoga od nas, ali je za studente. Nije sve na zapadu dobro, nemojte kopirati loše stvari ako ne morate. Pronađite lovu kod gospodarstvenika, u proračunu ili negdje drugdje, ali ne postavljajte kredite na glavu studentima. Svakako znate i informaciju da se u Americi na taj način stvara jedan dio socijalnih slučajeva? Osim ove kritike, nemam drugih primjedbi :o) Dobro Vam ide, nastavite tako. Pozdrav

    avatar

    15.12.2005. (10:27)    -   -   -   -  

  • quirin

    Znanje, resursi, obrazovanje, razvoj...Pa naravno i stipendije. Sve je to potreba, jedini izlaz iz mračnog sivila naše svakodnevice. Svi to znaju, svugdje se to cijeni. Međutim... U našem gradu najveći broj novootvorenih radnih mjesta ostvaruje se uglavnom bez kriterija. Nažalost. Ili preko politike, ili preko obiteljskih, prijateljskih ili poslovnih veza. Vozači, čistačice, portiri...Nastavnici, inženjeri, suci...A tek pročelnici. Kako dakle ispoštivati kriterije kod dodjeljivanja najobičnijih, skromnih, studentskih stipendija. Ionako najbolji studenti ne ostaju u ovom gradu. Odlaze. Bježe. Ne zbog novaca, pa ne ni zbog karijere. Odlaze čuvajući vlastito dostojanstvo. Ne žele biti u situaciji da im neki lokalni bog kroji sudbinu, visi nad glavom cijeli život ukazujući da su dobili mjesto isključivo njegovom dobrom voljom. Da im guši intelekt i ugnjetava duh. I to od malih nogu. Od izbora stipendista. Pravo je pitanje, koliko je Sisak generirao ukupno studenata tijekom recimo posljednjih 20-tak godina, koliko njih je uspjelo upisati i završiti studij, koliko ih je ostalo u gradu, i da li su to najkvalitetniji? Siguran sam, odoka, da su trendovi poražavajući. Svake godine sve je manje upisanih studenata, svake godine sve je manje diplomiranih, a gotovo nitko od najboljih u gradu ne dobiva posao. Važniji su nam stari kadrovi iz socijalističkih giganata koji svoje stražnjice zbrinjavaju po gradskim poduzećima, nego vlastita djeca. Mediokriteti plivaju, a mladost umire.

    avatar

    15.12.2005. (10:48)    -   -   -   -  

  • Gradonačelniče, puno sreće sutra! Vjerujemo u Vas! Sara05

    avatar

    15.12.2005. (11:41)    -   -   -   -  

  • Sutra gradonačelniku ne može pomoći sreća već pobjeda pameti i razuma, a i malo ljubavi za Sisak i njegove građane.

    avatar

    15.12.2005. (15:51)    -   -   -   -  

  • Kajt

    Gradonacelnice, mene jako zanima jedana za mene zivotna stvar a to je: da li ce u skoro vrijeme postojati mogucnost za stanovnike koji zive na Zibelu (iznad klizalista) da se griju na neko ekonomicnije sredstvo od loz ulja? Zivim u zgradi i ne mogu sama odluciti da si smanjim troskove grijanja, a hvata me ocaj kad vidim koliko mogucnosti Sisak oduvijek ima da se njegovi stanovnici griju bolje i jeftinije. Znam da Vam to nije goruci problem ali bih bila zahvalna na nekom odgovoru!

    avatar

    15.12.2005. (16:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...