Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Plava Zvjezdica

    dobro, ovo sad na kraju je stvarno smiješno, ali proizlazi iz toga da ne živi ovdje, jer stvarno ne vjerujem da bi netko tu kod nas to izvalio u toj dobi, što se tepanja s djecom tiče, slažem se s tobom da bude na točnom nivou, dakle bez libice, ribica je isto tepanje i puno bolje zvuči, što se tiče tepanja odraslih međusobno - za tepanje postoji vrijeme i mjesto, i naravno osoba kojoj se tepa

    avatar

    26.11.2005. (10:26)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    buša? :)))))))))))) hahahahahah ja ne volim tepanja; bez veze mi je to; takoer se nakostriješim kad odrasli tepaju svojim spolnim organima:))))) sorry-sad sam čitala neki blog koji tako piše o svom miši,piši -pa mi se odmah nadovezalo uz tvoje tepanje. ajoj :)))

    avatar

    26.11.2005. (11:50)    -   -   -   -  

  • pegy

    Nisam ni ja neki tip od tepanja. Najveći doseg mi je tebe zvati Bigica. :)) Ali to mi je ime od milja, a i jednostavnije za korištenje od onoga kojega imaš. Sa djecom je drugačije, jer gledajući ih i slušajući zapravo tepanje i umanjenice same se nameću. Ponekad i sa životinjama, npr. kad vidim neke slatko mače se sva raspekmezim. Ali u razgovoru sa odraslim ljudima mi je govorenje svega u umanjenicama stvarno bezveze. A posebno glupo zvuči u onoj fazi kad te netko zavodi, znači ne kad je u pitanju veza, nego ono prije. Kad to radi muškarac, ravno pa katastrofa. :)))

    avatar

    26.11.2005. (12:39)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Zvjezdice, točno je da u toj dobi ne bi to izjavio da tu živi, ali budući da je u drugoj državi, odrastao na drugom govornom području (a ne dolazi baš često u Hrvatsku), u njegovu jeziku očito još postoje oblici riječi koje je naučio u djetinjstvu:) Kao što rekoh, i ja mislim da za tepanje postoji i vrijeme i mjesto ;) @Woolfice, ja se slažem s tobom, ma molim te, koji su to nazivi kad je riječ o spolnim organima, katastrofa! :P @Pegy, tako i ja tebi kažem Pegyce, ali to mi dođe kao i ovo gore, Woolfice, ono kao što mi u našem jeziku imamo prema prezimenu - npr. Makar pa ženskoj osobi kažemo Makarica onako u razgovoru primjerice kad nam je simpatična osoba (iako neki tako govore i podrugljivo). S djecom je tepanje nekako jednostavno i spontano, nisam ni ja imuna na to, no kao što sam napisala - smatram da postoji i vrijeme i mjesto. I točno tako se i ja nakostriješim kad muškarac u fazi zavođenja počne tepati, a jooooj!!!

    avatar

    26.11.2005. (13:50)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    kad pričam sa svojim malim nećakom pazim da pravilno izgovaram riječi iz razloga koje si ti navela. dogodi se ponekad da mi poneko slovo r pređe u l, jednostavno ne mogu odoliti. a i umanjenice su sveprisutne :-). a šta se tiče nas odraslih, ne smeta mi tepanje u vezi, ali samo kad smo sami.

    avatar

    26.11.2005. (15:19)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    mene boli buša od smijeha....odličan postić,aj bokić...hehe

    avatar

    26.11.2005. (15:39)    -   -   -   -  

  • espadrila

    ne volim tepanje, rijetko kad tepam. a sto se tepanja drugih tice, sad cu izgovarat skalicha: nasli smo se u jednom pubu i dosao mu je konobar a gdin skalich mu je rekao 'bokic':))))))))))))

    avatar

    26.11.2005. (18:59)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    dobro jel jas moram doći ovdje na ovaj pristojan blog i vidjeti kako se moje ime provači kroz blato potvora i zlih jezika...a nikoga da me obrani. e pa evo ja ću...gđica espadrila je svjesnoa a i vi ostali razumjet ćete da mi je taj usklik pobjegao (nehotice) jer je konobar nosio suknju...i šta sam ja sad tu mogao...bilo je to jače od mene... :)

    avatar

    26.11.2005. (21:09)    -   -   -   -  

  • The Big Blue

    slično ali ne isto....:)) ali zato simpatično i lijepo:) pozdrav....svratit ću:))

    avatar

    26.11.2005. (21:10)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Espadrilo, pa ti si jedna ozbiljna jet-seterica, kakvo tepanje ;))) @Skalichu, uvjeravam te da joj je ovo prvi takav "ispad", ama nije mislila ništa zlo, nego mi žene zapažamo sitnice pa tako i taj "bokić" :D Ako je bilo jače od tebe, ah, što se može. Vidi mene . mirovni posrednik, to je jače od mene :D @Seastar, da, rekoh ti da je slično.

    avatar

    26.11.2005. (21:55)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Ne volim baš tepanje u vezi, ribice i slične riječi nije još nitko doživio i neće. A imam frenda koji svojoj ženi svaki put kaže tićica, podsjetila si me na njega. Ja svaki put umrem od smijeha. Ovo što se tiče prvog dojma kod mene ima suprotno značenje. Ako mi netko jako dobro sjedne na prvu ne bu dobro...

    avatar

    26.11.2005. (23:13)    -   -   -   -  

  • Friva

    Nikada svojoj djeci nisam tepala, tako da mi starija kći čisto govori, što su i logopedi potvrdili. Mlađa, koja ima nepune tri godine, čisto govori, ima samo jedna riječ koju izvrnuto govori, ali tu je riječ o slogovima. Ovo sa bušom mi i ne izgleda tako strašno. Kod mene nekada dođe faza da namjerno iz zezancije koristim neku nekonvenkcionalnu riječ. Primjer "daj svrni na kavu!" Svrni ne koristim stalno, nego samo kada određanu osobu pozivam na kavu. Ovo tepanje u vezi mi je bez veze. Dođe neka faza na početku, ali nakon više od desetljeća...

    avatar

    27.11.2005. (10:01)    -   -   -   -  

  • dispet

    uf... tepanje prezirem... nekako mi se uvik taj izraz tepanje vezao za riječ - gay (u slučaju da muško tepa)... ajd' još maloj dici možeš tepat ko što kažeš, kasnije - nikako! :)

    avatar

    27.11.2005. (11:45)    -   -   -   -  

  • Patnje mladog Skorpiona ...

    busa hehehe ... ne volim tepat, u biti neznam ... ne pase mi ...

    avatar

    27.11.2005. (14:50)    -   -   -   -  

  • autor: XVII, misto radnje: Split...

    a triba stvarno znat kad, di i kome tepat, jemaš prav!

    avatar

    27.11.2005. (16:16)    -   -   -   -  

  • Ma fiju briju...kaos i svakodnevica...valjda? glps

    Misljenja sam da se djeci ne smije tepat jer nisu debili vec ljudi u malom i da ih se treba nauciti govoriti pravilno.Kasnije to ima i utjecaja na njihovo emotivno stanje. Tepanje medju frendovima mi je BLJAK, osim onog "Koka,di si?".Radno mjesto i tepanje, e to se vec svrstava na maltretiranje na radnom mjestu. Ja sa Dragim imam neke nase interne rijeci tipa Bebe, ali u one sladunjave sprehe nikada ne zalazimo. A kad mi zena od 20-30 godina kaze "Bokic" odmah me potera na wc! ;)

    avatar

    27.11.2005. (17:38)    -   -   -   -  

  • izvornade

    Imam rodbine u inozemstvu i iz iskustva mogu reći da je veoma važno pravilno prenositi materinji jezik. Kad dođe mlađa generacija u Domovinu često puta znam čuti riječi koje je govorila moja baka a koje mi mlađi više ne koristimo.

    avatar

    27.11.2005. (21:33)    -   -   -   -  

  • more nade

    Tepanje... a što reći. Malom nećaku kažem LJUBAVI MOJA, CVJETIĆU, SREĆO, TETINO ZLATO... Dečku sam znala reći Bubi, on meni Bubice, vafelinice, klačiću... najduže se održalo Bubice i ljubavi. Lijepo je imati neke riječi koje povezuju dvoje ljudi. Samo treba naći odgovarajuće koje će se svidjeti oboma. Malom nećaku nikad ne tepamo tipa bokić, kako ci? i slično. Uvijek noramalno govorimo. zato ja pod tepanjem podrazumijevam ovako neke lijepe riječi koje upućujemo dragim osobama... možda čak neki nadimci...

    avatar

    28.11.2005. (13:06)    -   -   -   -  

  • jazzie

    bokić! super ti je blogač! :) Btw. čujem da nije dobro tepati djeci - trebalo bi govoriti normalno jer je bolje za razvoj djece!

    avatar

    28.11.2005. (23:08)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Blokche, ha, ha, ovaj mi je pristup zanimljiv! @Friva, ma to je u razgovornom jeziku i meni fora. To "svrni", "navrni" i slično. @Dispete, uh, a sad si dolio ulje na vatru. Hoće li sad i moja asocijacija biti "gay", pitam se... @Skorpione, ma gdje bi tebi to pasalo, duše škorpionski! ;) @Blogistiko, ma to i ja tvrdim, jedno je malo tepanja u intimi, a drugo je pretjerivanje. @Izvore Nade, slažem se. Važno je učiti materinski jezik. A točno je i to da neki iseljenici upotrebljavaju zastarjelice! @More Nade, ma s djecom je tepanje jednostavno, ali kao što rekoh - ne treba ni tad čuda raditi. @Jazzić, bokić! :P A da, slažem se, bolje je za djecu.

    avatar

    29.11.2005. (00:55)    -   -   -   -  

  • freestyler

    nedavno sam sa sinom bio kod punice odnosno njegove bake i obadva smo umirali od smijeha jer se ova pokidala tepajući momku od 13 godina i 180 cm visine ... uživaj ....:))))

    avatar

    29.11.2005. (13:51)    -   -   -   -  

  • uspomena

    Ima nekih trenutaka i situacija kad je tepanje prirodno, i tada od njega ne bježim. Ako mi je prirodno 'zatepati', onda to i učinim. Ne sjećam se da mi je ikad smetalo ni kad je meni netko tepao. Naravno, da to radi netko koga površno poznajem i s kim nisam bliska, bilo bi mi neprihvatljivo. I u tepanju, kao i u svemu ostalome, treba znati pravu mjeru - inače zbilja postaje groteskno. :-))

    avatar

    29.11.2005. (17:46)    -   -   -   -  

  • trill

    Ne volim ni tepati niti da se meni tepa. Dobro, postoje neki trenuci i neke osobe koje jednostavno moram zvati nekako od milja :), ali to nisu nikad nebeska tijela niti cvjetići, a bome ni životinjice. Svojoj djeci nisam tepala u smislu iskrivljenih riječi, samo u smislu..ma znaš.. beba moja slatka, milo moje drago, lijepo moje djetešce...tako nekako :)))

    avatar

    29.11.2005. (19:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...