Komentari

livno1.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Nemojte huskati po strani

    Kakav bosanski jezik koga izmislio i koga napisa i koga govori ma odjebi

    avatar

    22.11.2005. (15:37)    -   -   -   -  

  • Glupane, bosanski govori preko dva miliona Bosanaca i Hercegovaca, a jos domalo ces i ti i svi koji zive u BiH. Jos samo malo krkane!!!

    avatar

    22.11.2005. (16:27)    -   -   -   -  

  • LIVANJKA-zg

    Svašta!!! U Livnu možeš govoriti "bosanskim" u svojoj KERINI :-),nitko ti to BOLAN :-) ne brani, ali tvoja djeca u školi uče (ili će učiti) na hrvatskom jeziku. Ili ti možda naivno misliš da će ponosni hrvatski narod Livna pristati na nešto manje od toga? Ako je tome tako, onda si stvarno smiješan čovjek i nema smisla s tobom raspravljati i tebi nešto objašnjavati... Jedna mala preporuka za tebe...ako ponekad slučajno zaboraviš gdje si, u kakvom si gradu...samo pogledaj u centru grada kakve to zastave vijore...

    avatar

    22.11.2005. (23:39)    -   -   -   -  

  • Pa dobro Livanjko, gdje je ta hrvatska tolerancija? Nisam protiv da se jezici uce, jer poznavati vise jezika je neizmjerno bogatstvo, samo ne valja kad ti neko na silu namece svoj jezik. Evo i tebi a i ovom prvom komentatoru jedna mala preporuka, ne morate ucite bosanski, ali majka mu stara potrudite se bar da hrvatski savladate kako treba, jer nije pravilno pisati na hrvatskom "koga" jer to su dvije rijeci i pise se ako vec hocete " tko ga" na taj vas jezik, a vidim i ti koristis carsijske izraze "kerina, bolan" sto znaci da se bosanski poprilicno koristi i kod vas najzagrizenijih hrvatskih nacionalista. Sramota da vas jedan Bosnjak uci hrvatskom pravopisu!!! Drugo, nasa djeca i pored na silu nametnutog hrvatskog jezika pricaju bosanski sa carsijskim akcentom, sto nikako ne podsjeca na vas jezik i ne pricaju ga samo u kerini. Sto se tice i grada i vasih zastava, neka ih, nama ne smetaju, imamo mi dovoljno i nasih obiljezja i bogomolja tako da nas grad Livno nikad nismo niti ga dozivljavamo iskljucivo kao hrvatski grad, nego kao jedan multikulturalni grad svih njegovih gradjana, a posto nicija nije do zore gorila tako nece ni vasa te ce i te zastave u dogledno vrijeme biti zamjenjene bosanskim a nadam se da ce i vecinski hrvatski zivalj u Livanjskoj opstini postati malo tolerantniji premu ostalim gradjanima nehrvatske nacionalnosti. Pozdrav draga Livanjko od rodjenog Livnjaka koji je zbog takvih kao ti potrazio malo tolerantniju sredinu, gdje moja djeca uce maternji jezik i niko im ne namece nesto tudje, a ako se oni odluce da uce i strane jezike, npr. hrvatski, ja im necu braniti.

    avatar

    23.11.2005. (12:00)    -   -   -   -  

  • df

    avatar

    23.11.2005. (14:16)    -   -   -   -  

  • Svašta, Bošnjaka ima dovoljno u Livnu da se može organizirati udžbenike na njihovoj varijanti. Stvarno treba prestati s ovim. A onda se svi bune zato što Hrvatima u Žepču nameću bošnjačku varijantu. MOže se i treba. A Livno je većinski hrvatski grad u većinski hrvatskoj županiji, i to je isto tako nepobitna činjenica. Ne može se nikoga negirati, a htjet ići naprijed. Isto tako, ako Hrvati hoće križ na vrh brda, pa nek stavljaju. A ako Bošnjaci hoće ne znam već kakav religijski znak na vrh brda - nek stave. Tako se gradi tolerancija. A ako se već hoćete natjecati jedni s drugima, činite to radom i zalaganjem i rezultatima dokažite vitalnost svojih nacionalnih zajednica. Od toga će svima biti bolje.

    avatar

    23.11.2005. (14:21)    -   -   -   -  

  • Nemojte huskati po strani

    Ehhhhh moj krkane kako te majka izbacila jos neznas koim jezikom prdis a mislim da ces jos prditi dok ne sazdrijes u bosanskog prasca hEEEEEEEEEEEhhhheee

    avatar

    24.11.2005. (01:56)    -   -   -   -  

  • SAZDRIJES??? Je li to nova hrvatska rijec? I dasino NE ZNAS se na hrvatskom kao i na bosanskom pise odvojeno!!! Toliko o jezicima gnjido nepismena, i ne huskaj po strani husnem ti ga staroj u po mindje, hehehehe!!!

    avatar

    24.11.2005. (09:25)    -   -   -   -  

  • ja ne bih voleo biti poturica u livnu, a ti radovane?

    avatar

    24.11.2005. (14:09)    -   -   -   -  

  • JADOVANE, po posljednjim istrazivanjima gena juznoslavenskih naroda vi svrbovi imate najvise slicnosti sa Turcima, pa prema tome pokrijte se po usima i nijedne vise. Jebi ga nije sala 5 stoljeca su vam guzarili sve redom, zato onako i licite na njih.

    avatar

    24.11.2005. (15:04)    -   -   -   -  

  • ivana23

    kakvo je to glupo ispravljanje gresaka, neki ocito nisu culi za zargon i pricanje i pisanje u zargonu....nece neko (eto i to je primjer naravno da svi znamo da se pisa netko), u nekakvim glupim nesluzbenim prepucavanjima, porukama i sl. pisati...sto, gdje itd. nego sta di... nije to odraz neznanja vlastitog jezika, nego je to ne obrazovanost s druge strane, ne shvacanje nacina i vrste izrazavanja i pisanja, ovisno o situaciji...

    avatar

    24.11.2005. (16:12)    -   -   -   -  

  • DOMINGO

    Ali cuj bosanski jezik e moj skutere

    avatar

    24.11.2005. (21:31)    -   -   -   -  

  • Najnoviji film, " VLASKA POSLA" -III dio

    avatar

    25.11.2005. (11:19)    -   -   -   -  

  • sa light-motivom jebavati poturice

    avatar

    25.11.2005. (19:14)    -   -   -   -  

  • Radnja se odigrava u jednom vlaskom selu, gdje "poturica" Mehmed-aga prci vlahnjetinu Ivanu. Utom u kucu ulazi Ivanina mater Andja, inace poznata radodajka i ugledavsi kurcinu kod "poturice" zatjera cerku u drugu sobu pa se naguzi i ukaza svoj smrdljivi neoprani supak... Premijera filma 25-11 na dan drzavnosti BiH. Prevod sa bosanskog na omrazeni hrvatski omogucio Firdus-beg. Uzivajte dragi vlasi a posebno vlahnjice!!!

    avatar

    25.11.2005. (22:19)    -   -   -   -  

  • dobro srbine

    avatar

    26.11.2005. (12:07)    -   -   -   -  

  • Komadant Dragan

    Sta je bilo bilo je ali bolje vam je poturice da se smirite da ne bi bilo opet !Mi smo definitivno za mirno rješenje ali i druge opcije su uvjek tu.Znate da nikad necemo prihvatiti ovu drzavu kao svoju onako kako je vi bošnjaci prihvaćate.

    avatar

    01.12.2005. (19:38)    -   -   -   -  

  • Kamo srece vlascicu maleni, kamo srece da se zaguzva pa da zavrsimo sa vama jednom za svagda. A vi cete ovu drzavu ili prihvatiti ili vas nece biti, a to kad kazem nioje bezveze, jer i ovako ste manjina u BiH a jos do malo sami cete vi napustit. HAJMO BOSNO, BOSNO, BOSNO, HAJMO HERCEGOVINO...

    avatar

    02.12.2005. (15:03)    -   -   -   -  

  • jel` na ovo sp u njemackoj? he,he

    avatar

    05.12.2005. (12:04)    -   -   -   -  

  • Auu sto si provala u picku materinu, ja mislim da si ti glavni u svom selu, imas najvecu glavu. Nije nama fudbal prioritet u ovim vremenima, treba prvo da sredimo drzavu, da iselimo jos jedno 100.000 vlaha, svedemo ih na manjinu, pa onda da ukinemo republiku mrsku, a onda ce se sve slozit, polako, bitno je da vasi snovi o odcjepljenju su ostali samo snovi i da imamo drzavu BiH, priznatu i nedjeljivu. Za fudbal cemo onda lako, mada moras priznat da nam je malo falilo za svjetsko, ali jebi ga, mnogo vece drzave se nisu plasirale pa onda i nije tako strasno. Uzdravlje papak, i pazi se da se ne izgubis u carsiji.

    avatar

    05.12.2005. (19:52)    -   -   -   -  

  • LIVANJKA-zg

    ZA OVOG GORE koji je rekao da je zbog mene i ovakvih kao ja otisao iz Livna... Nije mi jasno zašto bi od mene bježao, pa ja, nažalost, ni ne živim u Livnu.Zar ti Hrvati Livnjaci toliko smetaju da ih ne možeš podnijeti čak ni kad su daleko od Livna? Što se mene tiče,ti se slobodno vrati u Livno, ja ti zaista ne branim.Ali, ovaj put ćeš morati poštovati hrvatski identitet!Ovo potonje je upravo razlog zašto ja ne živim u Livnu još od prije 90-ih. Mislim da svi dobro znamo da je onaj tko se osjećao Hrvatom i nije to htio kriti, nije mogao napredovati u Livnu.Nažalost, tako je bilo i to se ne može promijeniti. Pozdrav mom Livnu iz hrvatske metropole!Vidimo se uskoro!

    avatar

    09.12.2005. (11:37)    -   -   -   -  

  • Kakva kontradiktornost, kakva dvolicnost kod nase "Livanjke" iz Zagreba, koja iznosi ovdje da je otisla iz Livna zbog necega a to nesto zbog cega je ona otisla nije spremna priznati drugim nacijama u Livnu. Da nije zalosno bilo bi smijesno. I ako ces vec polemisat onda se potrudi da procitas tekst koji sam napisao i da ga shvatis a ne da iskrivljujes moje rijeci. Napisao sam da sam otisao zbog takvih a ne izricito bas zbog tebe, i nisam bjezao nego sam otisao tamo gdje su mi zagarantovana osnovna ljudska prava, i u Livno cu se vratit onda kad ja to budem htio a ne kad mi ti i takvi dozvolite, kad mi djeca budu mogla uciti na maternjem jeziku, kad budem mogao naci posao bez da me se nacionalno diskriminira i kad svojim gradom budem mogao proci normalno, da me se ne gleda sa podozrenjem zato sto sam druge nacionalnosti... a do tad, ljepse mi je ovdje gdje jesam. I nemoj mi molim te podmetati gluposti tipa da mi Hrvati smetaju, jer meni ne smetaju, cak sto vise i danas, nakon svega sto sam dozivio od takvih pripadnika tvoga naroda kao sto si ti, ja imam strasnih prijatelja Hrvata, koji bi za mene u vatru skocili i obratno. Ali to su gradski momci, kulturni, pametni, nepovodljivi kao ti i takvi i koji me prvenstveno gledaju kao covjeka a ne kao nekog ko je drugaciji i bezvrijedniji zato sto je druge nacije. Da ne duljim vise, sve sto si napisala kako je bilo Hrvatima nekad u bivsem sistemu, nama je hiljadu puta gore u ovom i bas ti koja si dozivjela tako nesto trebala bi stati u odbranu manjina i njihovih prava, ali ne, ti si gora mnogostruko nego oni iz bivseg sistema.

    avatar

    09.12.2005. (13:11)    -   -   -   -  

  • Prijatelju ona je obicna glupaca, seljancura koja nije vidjela Zagreba ni na razglednici. Nismo svi kao ona, ja imam prijatelje svih nacija u Livnu, i stvarnoje zalosno to sto se radi, ljudi nemaju osnovna ljudska prava, pravo na jezik, posao i sve ono sto u danasnje vrijeme cini jedan normalan zivot. Ali na zalost, to nije tako samo u Livnu, nego skoro svugdje i jao si ga manjinama u bilo kojoj sredini.

    avatar

    10.12.2005. (00:31)    -   -   -   -  

  • LIVANJKA-zg

    Stvarno nema smisla da raspravljam s ljudima koji sve što je napisano shvaćaju doslovno, nisu nikad čuli za nikakve stilske figure u pisanju, a pogotovo ne s onima koji nemaju osnovne kulture izražavanja. A, vjerujte, najsmješnije od svega je kad neki izdvajaju kao neke "livanjske gradjane" od "livanjskih seljaka" u neku "bolju, uspješniju, pametniju, kulturniju..." skupinu.Za onog koji je otišao imalo dalje od našeg Livna ovaj moj komentar ne treba daljnje objašnjenje. Daleko je Livno od nekog velegrada... Da me neki krivo ne shvate, želim da vam bude jasno da nitko ne voli to Livno, baš takvo kakvo je, više od mene.

    avatar

    11.12.2005. (20:22)    -   -   -   -  

  • mile

    Ja stvarno ne znam što hoće balije?????????

    avatar

    11.12.2005. (22:26)    -   -   -   -  

učitavam...