Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • StNerosica

    Billu doista nije lako...zanimljiv blog :)

    avatar

    19.10.2005. (15:12)    -   -   -   -  

  • ewan

    ... zasto nista ne shortas?... cijena puno brze pada nego raste, strah je jaca emocija od pohlepe. have a profitable trading

    avatar

    19.10.2005. (16:34)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Imao sam, ocito krivu, procjenu da ce market krenuti UP. Makar se ponekad zaletim u spekulantske vode, nisam taj tip, zato sam i izabrao XOM od kojeg sam ocekivao da ce u periodu od 3 mjeseca ici gore do 5-8%. Nedavno sam razmisljao o shortanju RIMM-a, rodjak koji investira iz US je to uradio, sto se na kraju pokazalo pogresnim. Razmisljao sam, kao sto sam i napisao u jednom komentaru, ili ostati u cashu ili izabrati nesto sigurno, XOM mi se cinio takvim, makar to sto je trenuno los, ne znaci da se u sljedecem razdoblju nece oporaviti, ne vidim temelj za njegov daljnji pad.

    avatar

    19.10.2005. (18:51)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Umjesto shotanja koje nosi OGROMNI RIZIK mozda da razmislis o kupnji puteva gdje ti je rizik unaprijed poznat (cijena opcija).. Osim toga sad izracunaj koliko si do sada "dolje" u Exonu pa mi reci da li je isto izgubiti na velikoj poziciji recimo $3K ili uci u $3K ukupnu poziciju u Opcijama- iz koje ne mozes vise izgubiti nego sto je maximum (dok Exon moze i nastaviti pad- nedaj Boze da ti se to dogodi, samo velim)! OPCIJE su samo uvjetno riskantnije od dioica, dok ne shvatis da je gubitak-gubitak i da je kod kupnje opcija tvoj rizik unaprijed poznat!

    avatar

    19.10.2005. (23:04)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Shortanje je mnogo veci rizik "pa papiru", u praksi stvarno treba bili i velika neznalica i imati mnogo nesrece da bi izbubio vecu kolicinu novca na taj nacin. Ipak, slazem se da, s obzirom da je bitak isti kod shortanja i kod puteva, putevi mozda i bolji izbor, ovisi o konkretnom tradeu tj. vremenu drzanja puta/short dionice. XOM je iznenadio, ne samo mene vec i dosta mnogo iskusnijih tradera, odnosno, pad je dosao sasvim neocekivano, bar ne u ovoj mjeri, ali opet je taj "urnebesni pad" ustvari pad od 1 poena, ja sam ga kupio po 58.45, danas se trgovao po 57.35, closeao na 57.10. Ili, na 100k (trenutni) gubitak od 2k, da sam kupovao call-ove, (tren.) gubitak bi najvjerovatnije bio identican. Svakako, ono sto me zasad najvise sprijecava trgovati opcijama se skriva u zadnjoj recenici mog posta, US market se otvara u 15.30 po hr vremenu, taman kad ja umoran i iznerviran dodjem s posla. Ipak, ako bude srece pa pokrenem investiciju koju sam nedavno spomenuo (postoje neke naznake, sutra idem na otok ratovati s birokracijom), trade money ce biti ogranicen pa cu sigurno mnogo vise promatrati/ulagati u opcije. Btw., SEB kojeg sam se rijesio na 1400 je danas odlutao cak do 1460, paper trade portfolio je samo danas otisao u plus skoro 6%, najvise zahvaljujuci YHOO.

    avatar

    20.10.2005. (10:34)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Optionmaster,znaš onu Balaševićevu..."Uzalud vam trud svirači"?

    avatar

    21.10.2005. (01:30)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Di si? Nema te zadnje vrijeme!?

    avatar

    26.10.2005. (00:52)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Bio sam na otocima rijesavati birokratske probleme, uz to mi se i laptop pokvario u najgorem trenutku, jucer sam uzeo novi, pokusao ga setupirat (nema fdd, a boot cd mi ne radi), ali bezuspjesno, danas vec moram ici dalje, tako da moram ici do ducana spojiti se s njihovim comp.-om i pogledati novosti. Ali, zahvaljujuci tvom siteu tj. tvom trudu nisam bas izvan tokova, moram priznati da se teme obraduju izuzetno azurno i redovito. :) XOM mi se pomalo oporavlja, ne znam sto bih rekao za Bena jer je on medju prvima stao na stranu Greenspana i opravdao njegovu odluku o dizanju interesa, ali, to se mora gledati i kao politicki potez, bumo videli.

    avatar

    26.10.2005. (08:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ako mislis da moj naslov aludira na to da ja odobravam (ili jos manje , volim) novog sefa FEDsa, nije to to, nego naslov objasnjava euforiju kupovine u Marketu za taj dan. Ja sam osobno neutralan dok ne vidim kako ce to izgledati (barem godinu dana) samo mislim da je PROMJENA DOBRA per se! XOM bi trebao doci sa earningsima uskoro (mislim 27 Oct tj sutra!!). Ako budu dobri (a kako ne bi bili uz ovu naftu) mozes ocekivati i run u dionici! Spremi se za UZBUDJENJA!!! Pozdrav

    avatar

    26.10.2005. (09:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...