ovaj...ja kitim bor na badnjak...ne znam jel to jako zaostalo ali nekak mi je to prirodno :) a kaj se tiče buče - bučnica rula :)))))
19.10.2005. (08:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tAJČI
Bila sam poslom u Sloveniji, i vidjela njihove dućane pune ukrasa od bundeva.Kod nas je to jedva primjetno a tamo maštovito složeno sa kestenima, bodljikavim košuljicama i lišćem. Odmah sam kupila par čokoladnih bundeva i složila ih slično doma.
19.10.2005. (08:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bor i dalje kitim na Badnjak, kad se spusti većer... a budnevu izdubim ali svake godine klinci uđu u dvorište i odnesu je.. slijedeći dan nađem je 300-tinjak metara dalje, nasred ceste, smrskanu....
19.10.2005. (10:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lopticaskocica
hej, bundeve....što ih ne volim jesti, ali super mi zgledaju
19.10.2005. (10:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
veliki sam fanatik bundeva i halloweena.. oduvjek ih imama bar 3-4, a često radim i frendovima za poklon.. sheme i shemice, slikice i motivi, samo pitaj..kako da ti bundeva duže traje? ili svaku večer namoči ju cijelu u puno vode ili namaži iznutra petrolejem ili limunom..ili da ju stavljaš u škrinju ili frigo po par sati dnevno..sve što može usporiti truljenje pomaže..
19.10.2005. (14:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fora mi je kako vi Fiumani uvijek pričate o Istri kao nečemu divnom tamo negdje (u pozitivnom smislu naravno) a u biti dijeli nas tek nekih 20 km tunela :)
19.10.2005. (17:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
istra je doista divna, ja sam bila u motovunu i okolici jednog ljeta, mirna, motovunska šuma, tartufi, breskve, grožđe.... a bundeve, jesu li izvana narančaste ili sive ili bijele? one sive i bijele, koje imaju narančasto tvrdo meso mi pečemo i kuhamo kompot
19.10.2005. (23:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Jani29 - ja je nakon što je izdubim, nalakiram iznutra i izvana lakom za kosu (slično kao i mimoze - ne sasuše se tako brzo).@one2 late - samo 6 km je dug tunel Učka; ja imam u Istri korijene, pa nije to "tamo negdje" - za nas Fiumane je Istra radikalna promjena klime i sredine (u pozitivnom smislu) u samo 40-ak kilometara, baš kao i Gorski Kotar - mi Fiumani baš imamo sreće; na pljunomet od nas su takve prirodne ljepote kojih ponekad nismo ni svjesni :))))))
19.10.2005. (23:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Sisčanka - ove tikve su rebraste i tamno narančaste izvana a i iznutra i slatke - i ove se peku, ali se on njih najčešče radi slatka bučnica i ravioli.
19.10.2005. (23:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shizika ==============
super si me sjetila, krećem u potragu za bundevama, baš mi je fora taj ugođaj:)
18.10.2005. (15:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Direktor Svemira i poznate galaksije
prije badnjaka bor kite samo truli kapitalisti, tako da apeliram da ne nasjedas na te fore
18.10.2005. (15:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Linda
Napravi bolje finu krem juhicu od bundeve,a ne ta americka sranja.Od kada je to kod nas obicaj?!
18.10.2005. (15:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mary Ann
I ja sam malo pisala o jeseni u West Virginiji. Ako zelis svrati na moj blog. Jako mi se svidja tvoj nacin pisanja.
18.10.2005. (16:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
burek_sa siroim_na_silu
jeje u istri je ljepo ko u tvom blogu super je ajde dođi daj mi pusu. ajde daj!
18.10.2005. (16:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TV kritičar
A moga bi od bundeve napraviti bućnicu! Njam ;)
18.10.2005. (16:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boys don't cry
a kakve su tek boje u Gorskom kotaru.... hm... nažalost mogu samo zamišljat... uživaj u noci vještica....
18.10.2005. (16:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
almost Poznata
Istra mi je inače predivna.ljetos sam bila u unutrašnjosti oko Motovuna,e totalno sam uživala u prirodi,divno...
18.10.2005. (19:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lily
Hi, hi, hi, boje su fakat svugdje oko nas, osobito nakon par Desperados piva s hintom tequile. Cheers! :D. Pozdrav Istri....
18.10.2005. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Petra 23-10
Obožavam onu pečenu bundevu, tamnocrvenu i slatku, pečenu u starinskoj pećnici na drva...mljac...
18.10.2005. (22:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
*NO(R)WAYLAND*
ah jesen u istri...sad me hvata nostalgija, nije da ovdje nije lijepo ali jesen doma...
18.10.2005. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
male misli s ove i s one strane
ovaj...ja kitim bor na badnjak...ne znam jel to jako zaostalo ali nekak mi je to prirodno :) a kaj se tiče buče - bučnica rula :)))))
19.10.2005. (08:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tAJČI
Bila sam poslom u Sloveniji, i vidjela njihove dućane pune ukrasa od bundeva.Kod nas je to jedva primjetno a tamo maštovito složeno sa kestenima, bodljikavim košuljicama i lišćem. Odmah sam kupila par čokoladnih bundeva i složila ih slično doma.
19.10.2005. (08:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
~~dupinka~~
bor i dalje kitim na Badnjak, kad se spusti većer... a budnevu izdubim ali svake godine klinci uđu u dvorište i odnesu je.. slijedeći dan nađem je 300-tinjak metara dalje, nasred ceste, smrskanu....
19.10.2005. (10:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lopticaskocica
hej, bundeve....što ih ne volim jesti, ali super mi zgledaju
19.10.2005. (10:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
scar
bio am na groblju neki dan u zg i ocarao se drvecem.sva stabla su potpuno iste vrste i visine ali svako je druge boje.carobno.
19.10.2005. (10:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...Jani29...
veliki sam fanatik bundeva i halloweena.. oduvjek ih imama bar 3-4, a često radim i frendovima za poklon.. sheme i shemice, slikice i motivi, samo pitaj..kako da ti bundeva duže traje? ili svaku večer namoči ju cijelu u puno vode ili namaži iznutra petrolejem ili limunom..ili da ju stavljaš u škrinju ili frigo po par sati dnevno..sve što može usporiti truljenje pomaže..
19.10.2005. (14:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kill your mother, rape your dog
Fora mi je kako vi Fiumani uvijek pričate o Istri kao nečemu divnom tamo negdje (u pozitivnom smislu naravno) a u biti dijeli nas tek nekih 20 km tunela :)
19.10.2005. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
istra je doista divna, ja sam bila u motovunu i okolici jednog ljeta, mirna, motovunska šuma, tartufi, breskve, grožđe.... a bundeve, jesu li izvana narančaste ili sive ili bijele? one sive i bijele, koje imaju narančasto tvrdo meso mi pečemo i kuhamo kompot
19.10.2005. (23:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
@Jani29 - ja je nakon što je izdubim, nalakiram iznutra i izvana lakom za kosu (slično kao i mimoze - ne sasuše se tako brzo).@one2 late - samo 6 km je dug tunel Učka; ja imam u Istri korijene, pa nije to "tamo negdje" - za nas Fiumane je Istra radikalna promjena klime i sredine (u pozitivnom smislu) u samo 40-ak kilometara, baš kao i Gorski Kotar - mi Fiumani baš imamo sreće; na pljunomet od nas su takve prirodne ljepote kojih ponekad nismo ni svjesni :))))))
19.10.2005. (23:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riječanka&svijet
@Sisčanka - ove tikve su rebraste i tamno narančaste izvana a i iznutra i slatke - i ove se peku, ali se on njih najčešče radi slatka bučnica i ravioli.
19.10.2005. (23:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
barba
draga mi je jesen
20.10.2005. (21:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dnevnik nas oboje
Prekrasno, kad urediš bundeve, baci koju sličicu na blog da i nama dočaraš ugođaj. Pozdravljam te......
20.10.2005. (22:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...